Brother HL-2130: a környezetbarát mono lézernyomtató

A Brother bemutatta új mono lézernyomtatóját, mely a HL-2130-as jelzést viseli, és a cég szerint a kisvállalatok, illetve az otthoni felhasználók igényeit elégítheti ki. A belépő kategóriás, fehér színű kompakt az elődjéhez, azaz a HL-2035-ös modellhez képest gyorsabb, 20 lap/perc sebességgel nyomtat egyutas papírtechnológiával. A munkavégzést segíti az USB port és a 250 lapos papírtálca, így nagyobb volumenű nyomtatásnál kevesebb beavatkozásra van szükség. A normál papírtálca mellett az egylapos kézi dokumentumadagoló a vastagabb papírtípusokra vagy borítékok nyomtatására kínál megoldást. Az első nyomat elkészítése kevesebb, mint 10 másodperc alatt történik meg, és a nyomtatás 2400x600 dpi-s felbontásban készíthető el.

Hirdetés

A GDI emulációval, 200 MHz-es processzorral és 8 MB-os memóriával rendelkező berendezés 4 színű LED státuszjelzővel dolgozik, a meghajtóprogram pedig Windows, Mac és Linux rendszerekhez illeszthető. A termék alacsony fenntartási költségei mellett a tervezők törekedtek az alacsony áramfogyasztásra, így a rendszer nyomtatáskor 421 watt, készenléti állapotban 62 watt, alvó üzemmódban pedig mindössze 0,8 watt áramot fogyaszt.


[+]

A készülék különleges nyomtatási funkcióival tovább csökkenthetők a működési költségek. A nyomtató 1000 oldal kapacitású fekete tonerrel működik, de a toner élettartama a tonerkímélő mód választásával tovább növelhető, a nyomtatáskor beállítható N az 1-ben nyomtatással pedig 2, 4, 9, 16 vagy akár 25 oldalt lehet egyetlen A4-es oldalra tömöríteni. A dokumentumokra élőfej és élőláb, illetve vízjel nyomtatása is beállítható. A funkciók között megtalálható a poszternyomtatás is, amellyel 4, 9, 16 vagy 25 oldal nagyítható fel poszterméretben. A termékkel A5 méretű brosúrák is készíthetők kézi duplex használatával.

A HL-2130 – a többi Brother készülékhez hasonlóan – különálló toner- és dobegységgel készül, így a kellékanyag fogyásakor elegendő az aktuálisan üres tonert cserélni a teljes szett helyett. A készülékek már elérhető hazánkban is, az ajánlott fogyasztói ára 23 990 forint. A két év garanciával rendelkező termékhez +1 év garancia kiterjesztés is jár, ami a hivatalos weboldalon történő regisztráció után lép érvénybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés