Qilive Q.1390: a fapados UHD tévé

Qilive Q.1390

Amíg két évvel ezelőtt az UHD tévék csak egy pár topkategóriás gyártó kínálatában voltak jelen, addig ma már ott tartunk, hogy a hipermarketek saját márkás termékei között is megtalálhatóak ezek. Tökéletes példa erre a Qilive, az Auchan házi brandje, amely a közelmúltban Magyarországra is elhozta Q.1390 elnevezésű 4K televízióját.

Érdemesnek tűnt megvizsgálni alaposabban, hogy mire is képes egy ilyen, a hasonló termékeknél némiképp olcsóbb darab. Miben és mennyi kompromisszumot kell megkötnie a vásárlónak akkor, amikor egy ismert tévégyártó terméke helyett egy ilyen modell mellett teszi le a voksát?

Csillogó külső

A készülék külsejét alapvetően meghatározza a csillogó fényezés, ami szalagként fut végig a tv élei mentén minden oldalon és a különleges kialakítású, ellipszis alakú állványon. Ilyen koncentrációban talán eddig még egyetlen készüléknél sem találkoztunk ezzel az anyaggal, felülettel, ami látványosnak látványos, viszont pont a csillogás miatt egy kicsit zavaró, ha fel van kapcsolva egy lámpa a szobában.

A vékony, másfél centiméter széles, matt fekete felületű káva egy prémium tévénél is megállná a helyét. Az alsó panelen elhelyezett céglogó a bekapcsolást követően világítani kezdett, de szerencsére ezt pár másodperc után abbahagyta. A hátlapon helyezték el a távirányító hiányában használható vezérlőpanelt, de ennek kezelése nagyon kényelmetlen, úgyhogy csak végszükség esetén jöhet szóba.

Az Edge-LED háttérvilágítási technológiára épülő, 49 hüvelykes képátlóval bíró LCD készülék vastagsága mindössze 4,6 centiméter. Helyet kapott rajta két darab HDMI 1.4, egy HDMI 2.0, három USB 2.0, illetve egy-egy SCART (átalakítóval), komponens, D-Sub, digitális és analóg audiocsatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ kártyák fogadására képes slot is.

Főbb paraméterek
Qilive Q.1390
Panel Edge-LED LCD panel
Képernyőméret 49 hüvelyk (123 cm)
Maximális felbontás UHD (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Standard, Stúdió, Személyes (felhasználói)
Hangbeállítások Pop, Rock, Koncert, Tánc, Techno, Klasszikus, Lágy, Személyes (felhasználói)
Hangrendszer 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C
Interfész 2 db HDMI 1.4, 1 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, komponens, SCART, digitális audio, analóg audio, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, 2D->3D konverzió, 3D, UHD felbontás, beépített Wi-Fi
Teljesítményfelvétel 85 watt, készenléti üzemmódban: 0,5 watt
Méret 1092 x 630 x 46 (221 talppal) mm
Tömeg 17 kg
Gyártó honlapja www.qilive.com
Termék honlapja Qilive Q.1390
Fogyasztói ár 249 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés