Hirdetés
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
The Xbox 360 Store Will Close July 2024,
But You Can Keep Playing Your Favorite Games
2024. július 29-én bezár az Xbox 360 Store (marketplace.xbox.com)
A már megvásárolt tartalmak természetesen utána is elérhetőek lesznek a konzolokon
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #57993 üzenetére
Ezt nem tudom. Nekem egy régi 3D-s LG plazma tv-n van, az nem csinál ilyet. (lehet nincs is benne ilyen funkció)
Egyébként úgy tudom, hogy még a one széria is csak pár éve kapta meg a cec támogatást. Előtte az infra adó/vevőt használta a tv be/kikapcsolásra. Lehet, hogy a 360 is infrás? Sajnos ezt nem tudom... Volt itt egy srác, aki keni vágja az xbox témát, talán x360elite néven van fent. Őt lenne érdemes megkeresni. -
törölt tag
válasz
x360elite #46304 üzenetére
Persze, hogy tudja, ez egy FullHD 3D plazma. Igaz, csak egy UT-s, mert ha jól tudom, a GT meg a VT volt a menő, az UT csak belépő kategória.
Viszont nagyon sok utalás van a neten erre az XBOX problémára. Ezek többnyire angolul vannak, de nem jelent problémát. Megoldás viszont nincs.
Ám, ha ezzel a HD AV kábellel menni fog, akkor én nem ragaszkodom a HDMI-hez. Vagy lesz valamiben hátrányom ez miatt?MasterMark
EZT találtam, de használt. Végülis nekem az nem gond, többnyire használtakat vásárolok, de azért egy kábelnél inkább újat vennék.
Végülis akkor ez a fentebb linkelt kábel megfelelő lenne, amennyiben működik? -
törölt tag
Sziasztok
Vettem használtam egy Xbox 360-at, és azt tapasztaltam, hogy HDMI-ről nem működik a TV-vel.
A monitorommal viszont igen.A TV egy Pana plazma, a monitor egy Samu LCD. Tudok pontos tipust, ha fontos. Örülnék, ha volna valami tippetek, és köszi előre is
-
törölt tag
Hello
használtan vásároltunk egy 360-ast, játszani.
De az van, hogy a pana plazma TV-n, nincs képe HDMI-n.
Monitorra kötve van, próbáltuk másik kettőn, és a TV is jó, mert rajta van egy HTPC.
Próbáltuk 2 zsinórral, és úgy is, hogy a HTPC HDMI-jét kihúztuk, és bekötöttük a 360-ba.
Szintén nincs kép. Ötlet? Vagy esetleg ez egy teljesen egyedi eset lehet? -
fityere
senior tag
válasz
MasterMark #45235 üzenetére
Samu plazma. Xbox one pl tökeletesen fut es a ps is
Csak ez de kb 5 perc után ha újra indítom a gépet akkor helyre áll.
-
Cha-b
senior tag
válasz
MasterMark #42838 üzenetére
Panasonic g30 plazma, a gép azthiszem slim 250 vagy 500 gb, nem emlékszem már. Más tv-vel még nem volt alkalmam kipróbálni, de a tvm-mel sztem nincs baj.
Csatolok képeket:
Analóg hiba alatt mit értesz ?
-
törölt tag
A kolléga kicsit elvitte magát
Én azért tartom magam ahhoz amit mondtam. Szerintem egy bizonyos szint alatt nem áraznak. Mintha ezzel is bevédenék magukat mivel az olcsó dolgok általában már idős, romlandó cuccok. Így kiveszik magukat úgymond a felelősség alól ( nem mintha amúgy is lenne, ez csak ilyen tájékoztató jellegű információ szolgáltatás a részükről) . A 3 évvel ezelőtti plazma tv vásárlásom is úgy indult hogy " annak a tv-nek nincs értéke -by PH! tv szakértő", nem lesz jó sokáig. Szerencsére önfejű voltam és akkori 50" körüli tv-khez képest igen nyomott áron megvettem, majd beletoltam már vagy 3000 nagyonsok órát xboxal.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
MasterMark #39949 üzenetére
Lattam mar kadenciahelyesen filmet, nem is egyszer (sot meg moziban is, hoppa
), megsem halok bele ha nem ugy jatsza le az adott eszkoz. Ez pontosan olyan agyament geeksznobizmus, mint a pc master race, vagy a plazma-az-uber.
En is leirtam a velemenyem, aram01 is. StLui meg te meg a torkunknak ugrottal eleg veresszaju stilusban, nem burkoltan utalva arra hogy hulyek vagyunk mert nem kadenciahelyesen nezzuk a torrentboltbol letoltott filmet egy kulon mediaboxon. A spotify-os felhordulesedet plane nem ertem.
-
törölt tag
Nekem olyan buta TV-m van hogy a távirányítóját nem is használom. De legalább 50" plazma
má majdnem olyan buta mint én.
-
Romeo619
senior tag
válasz
MasterMark #39917 üzenetére
-
Ispy
veterán
válasz
Döglött Róka #37857 üzenetére
Hát ja, de lehet ez már sohasem fog megérkezni....
(akkor majd mortálba lenyomjuk a plazma vs. lcd-t)
-
ukez
csendes tag
Adott egy XBOX360 Slim + egy Panasonic 50GT60 Plazma TV.
Az XBOX jele nem jelenik meg a TV-n.
XBOX resetelve, a HDMI jó.
A mediaplayer jele átmegy mindhárom HDMI csatin, a BOX jele továbbra sem jelenik meg.
Egy másik TV-n Samsung minden működik rendesen.
Hát én ezt most nagyon nem értem................
Mindenesetre, ha valakinek van valami ötlete, kérem ne tartsa magában.
Előre is köszönöm. -
törölt tag
heló!
régebben érdeklődtem mitől tűnik rosszabbnak a HDMI-n keresztül a kép az új xboxomon, mint a régi FAT_on componenssel .
beállítás után jobb lett, de nem vagyok vele megelégedve. TV-is jól van beállítva (samu plazma)
wieson hdmi-hdmi kábelt használok. Erről van valami vélemény? Én erre gyanakszom. -
Def26
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #28182 üzenetére
Tényleg ennyire gáz egy plazma tv játékokra (is) vagy csak ez is valami urban legend?
(bocs, nem Neked akart menni)
-
-
spanglee001
addikt
válasz
jobbab #28168 üzenetére
Neaggódj álltalában a bal alsó sarokban van a hud, csak odafog beégni, de nem ég az be olyan hamar meg álltalában mozog az kicsit még ha nem is látszik, meg a plazma szoftverének is kellene mozgatnia.
De ha félted a drága tv-t vegyél olcsó plazmát csak az xboxra, amugy az is segít játék közbe pause képarányváltás aztán eredeti képarány meg is lett mozgatva, vagy csak csatornaváltás ,ha meg beég és zavar még mindíg rakhatsz valami f@sz@ kis terítőt a beégésre
Akkor nem is tvzel vele? Mert beleég ám az rtl embléma is több olyanról hallani mint beégett hudokról.
De ez saját vélemény.
Nekem is plazmán van a box, igaz bekapcsolni ritkán szoktam. -
jobbab
tag
válasz
MasterMark #28154 üzenetére
Egy szó: plazma.
-
air
nagyúr
válasz
spanglee001 #25124 üzenetére
Érdekes. Az enyémben a kompoziton kívül semmi nem volt. És az ismeretségi körömben karácsonyra 3 db E-s boxot vettek különböző formációban - az enyém HDD-s Kinecttel, egy másik csak HDD-s, a harmadik pedig sima 4GB-os "meztelen" - és egyikben sem volt a kompozit kábelen kívül semmi. Mindegyik ugyanonnan származik, és felbontott állapotban volt, mert az üzlet minden terméket eleve úgy vesz át, hogy ellenőrzi nem csak egy féltégla van-e a dobozban. Elmondásuk szerint jártak már úgy, hogy eredetinek tűnő csomagolásban plazma tévé helyett ytong tégla volt a dobozban. Azóta felbontanak mindent. Lehetséges, hogy ők vették ki az átalakítókat, meg a HDMI kábelt? Hát ha esetleg így van, akkor legyenek boldogok vele. Nálam egy 800Ft HDMI kábellel tökéletesen működik a box. A többi cucc nem is érdekelne.
-
csucsu69
tag
Kellemes ünnepeket minden Fórumtársnak!Nem vagyok otthon a témában egyáltalán és valószínűleg láma kérdéseimmel nem szeretnék senkit kizökkenteni a nyugalmából:A családba most került egy sima 360-as xbox.A kérdéseim a következőek lennének:Milyen felbontásra képes a konzol és a hozzá írt játékok és milyen tv-t ajánlotok hozzá?Lcd vs. plazma?Köszönöm a megértést!
-
whitezo88
nagyúr
na beüzemeltem a 47LN5400-et majd megnézem box milyen, eddig első blikkre bejön, szerintem 150ért megérte
(csak a HD adások nem FullHD csak 720 és látszik is
)
MM: 46 plazma nem fért volna el
[link] -
kovsol
titán
válasz
MasterMark #24878 üzenetére
és mekkora input lagja van ezeknek a plazma tévékének?
-
raziel01
veterán
Plazmavágó legyen nálad csak maxra fejlesztve. Én úgy vittem végig a játékot zealoton elsőre.
Az a baj, hogy ha több fegyver van nálad akkor random dobálja a lőszert és úgy se olyat dob amilyet te szeretnél.dilipok: akkor miért hoztad fel, hogy nem vettem meg? A trial az a teljes játék csak időkorlátos. Bőven el lehet dönteni az alapján, hogy jó-e.
Amúgy miattad megy mindig az értelmetlen vita a fórumon ezt már megfigyeltem. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
MasterMark #23701 üzenetére
Igen , igazad van a 42ST60 illetően
#23704) balintka: használd egészséggel és élj ebben a tudatban hogy neked felső kategóriás TV-d van , csak ne hangoztasd a badarságokat!
(#23706) raziel01: ez igy ebben a formában nem igaz, tény hogy többe kerül egy plazma villanyfogyasztása az elcédéhez képest , de csak kb 500ft-tal hónap végén
woodbear: c'mon ide ami nálad van
-
raziel01
veterán
válasz
MasterMark #23701 üzenetére
42ST60 a 3D-s szarságok nélkül 120-ért még azt mondom jó ár/érték arányú is lehetne.
Ráadásul C energiaosztály.Esetleg szempont, hogy ne több ezer legyen a villanyszámla a TV miatt.
Illetve nem mindenki akar együtt élni a plazma hülyeségeivel. Én most is inkább vennék egy normális 2D-s LED TV-t fele annyiért és kész.
-
HagaNRG
őstag
válasz
whitezo88 #22769 üzenetére
Szia!
Én éppen ma vettem meg a második plazma TV-m!!
Kifejezetten az Xboxhoz! 42-es Panasonic, 50 ezret fizettem érte és csalódásmentes képet tud!
Ezenkívül a nappalimban egy 50"-es Samsung van, azt még újan vettem pár éve 200-ért.Én hónapok óta futottam a köröket a TV-kkel. Akciók jönnek mennek, de hadd segítsek:
40-42"-es méretben két darab a tuti vétel, tehát csak közülük kell döntened:
Panasonic Panasonic TX-P42X60 plazma, 106 és 120 ezer között van most. Új, persze. Az utolsó igazi jó, elérhető árú plazma. 20k-val több az 50"-es nagyképű verzió, az még jobb vétel 150-ért!!!A másik lehetőség egy LED TV: A Sony kdl40r47.
Ez 120 és 140 ezer között fut. Kinek melyik jön be. Az egyik feketében jobb, a másik fehérben. Tökéleteset úgysem lehet dönteni, én emiatt és a vak szerencsének köszönhetően botlottam bele ismerős 42-es Panájába.Ghosting, beégés engem nem félemlít meg, ez a régi, belépő plazmák betegsége volt. Mai átlag felhasználás közben nem könnyű beégetni egy TV-t sem. Nekem legalábbis még nem sikerült
Rem. tudtam segíteni...
-
whitezo88
nagyúr
ebből úgy néz ki mindenképp LED tv lesz, de találtam egész jót, bár fapados, igaz, nekem nem kell a "sallang", képe kalibrálás után egész jónak ígékezik. [link]
kicsivel 150 felett van újonnan.ennyiért lenne 3d 50" plazma is... de ez van ha nem gondolkozik az ember.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
MasterMark #22768 üzenetére
plazma topikban is puhatolózok. az a baj, hogy a nappali garnitúra miatt csak 110 cm van széltében, ami egy LED-nek elég, annak is ha max 46, de egy plazma általában efelett van a vastagabb káva miatt. ha találok 150-160 ezer környékén 46-os plazmát ami befér, az lesz. ha nem, marad a LED.
-
MasterMark
titán
válasz
whitezo88 #22753 üzenetére
Ha tudsz rá vigyázni akkor azt mondanám plazma. Azonos árért nagyobbat, és sokkal jobbat kapsz.
Ha nem mónika só megy rajta egész nap persze...Játéknál kicsit jobban oda kell figyelni, de pl, aminél le lehet kapcsolni a HUD-ot, vagy dinamikus HUD van, az bármeddig játszható,
Plazma reakcióideje sokkal sokkal kisebb mint az LCD-é ezért nincs elmosódás.
Mozgásmegjelenítésben, színhűségben (főleg kalibrálva!), fekete szintben, betekintési szögben messze jobb.
Beégés csak nagyon elvetemült helyzetekben alakul ki. Inkább csak ghost lehet néha, ami változó képtartalommal kijön.
Ja amúgy most szállt ki a Panasonic a plazmagyártásból. Most érdemes még venni még amíg marad.
Az idei ST60 szériának kicsit nagyobb az input lag-ja (van aki ezt sem veszi észre), ezért ha komolyan játszani is szeretnél akkor GT60-at érdemes nézned.
-
whitezo88
nagyúr
örök vitát élesztek fel: plazma vagy led? sokan erre mások amarra esküsznek. persze tévézésre is lenne használva. azt tudom hogy plazmán normális fekete van, a kontrasztja messze jobb, a színhűsége is, a betekintési szöge is, de van-e elmosás, beégés veszélye, egyebek?
-
HagaNRG
őstag
válasz
nagy.laurent #22424 üzenetére
Én tavaly ilyenkor őrülten rákészültem a Black Friday-re, utána meg nem lett semmi nagy durranás belőle, legalábbis nem ebay-es, netes nemzetközi boltokban...
Az lenne az igazi, ha USA-ban laknánk, most reggel 6-tól aki beáll egy multi, vagy szupermarket parkolójában kígyózó sorába, az tuti hozzájut pár 15-20 ezres konzolhoz, 50 ezres laptophoz, 100 ezres 50"-es LED, vagy plazma TV-hez, de minimum 500-ért lehet bárhol játékot kapni Xboxra, vagy PS3-ra.Itthon meg semmi
Utólag mondom, hogy BF4 van 9800-ért, Ghosts és Assassin's 4 10500-ért újan UK-ból
Kár, hogy nincs kreditem sehol, se PP, se kártya... -
mephi666
nagyúr
válasz
dilipok #18188 üzenetére
haha, végigküzdöttem, aztán jött a predator: ez mi már, hogy ráugrok a parasztra a fáról karmokkal és csak felborul pár másodpercre? aztán karmokkal 4(!) csapás kell normalon is mindenkinek, hogy feküdjön? (már ha épp nem blokkol) ...a disc meg ha nem fejre megy, nem öl azonnal... plazmaágyú meg csak fellöki az ellent, ahelyett, hogy átlukasztaná
jajj... marine kampány elment szódával, de a többi egy vicc... arról nem is beszélve, hogy baromi rövid... a grafika+hangok viszont rendben: ha a 99es avp-t egy az egyben átraknák erre a motorra, én lennék a legboldogabb
-
vmarci1
csendes tag
válasz
MasterMark #18034 üzenetére
LG PS8000 a Plazma. Az még csúnyábban torzít mint az LCD. Elég kutya.. De bízom benne, hogy a VGA megoldja. Ha más nem beújítok egy 3D ledes lcd-t vagy a monitorok közül valamelyiket amit írtam
-
vmarci1
csendes tag
válasz
MasterMark #18031 üzenetére
Van 7 db bemenet, és van VGA bemenet is a tv-n. játékmód nincsen. Van élesség, állítási lehetőég. van akció üzemmód, ez a funkció javítja az LCD válaszidejét és a mozgó kép minőségét a mozgási életlenség csökkentésével, van film mód Automatikusan észleli a film-alapú jelforrást (a függőleges frekvenciától függően eredetileg 24/25 keret/másodperces kódolás), elemzi, majd minden állókép keretet magas felbontású képminőségre módosít., és van 3D-Y/CA: kép változásait észlelve a képpont vándorlást és kereszt-szín zajt minimálisra csökkentve kiváló minőségű képmegjelenítést biztosít. Ezt lehet ki kapcsolni ugyan úgy mint a többit meg különböző fokozatra állítani. Van zajcsökkentés is ami lehet alacsony magas meg kikapcsolt. Ezek vannak csak. A tv tud 1080P-t természetesen, de van egy plazma is a másik szobában amit erre cseréltem le anyámmal mert a plazmán még ocsmányabb volt hd ide/oda. Ráadásul azon volt játék üzemmód meg stb. Lehet ha a VgA-ba dugom majd be akkor PC-ként érzékeli avgy nem is tudom. Legrosszabb esetben veszek egy 27 colos monitor játékra, esetleg a ps3 24"-os 3d monitorját.
-
kovsol
titán
válasz
MasterMark #18009 üzenetére
Kb képátló másfélszereséről kell nézni ahhoz, hogy a full hd felbontást érezd. Az 123cm a 32" esetében.
Az xbox játékok amúgy se full hd ban mennek. A felkonvertálástól nem lesz valósan full hd.
Amúgy meg még ha 2m ről nézi akkor is látszódik a 720p-1080p eltérés.Én meg azt nem értem, hogy mi a f@szért kell ezen a témán itt lovagolni. Csak nem tiéd a Plazma licence és kapsz minden eladás után pénzt, hogy ennyire oda vissza vagy érte?
32" TV-met használom monitornak is. Erre a plazma alkalmatlan.
Amúgy a "TV képjavító izét" ki kell kapcsolni, mert attól lesz nagy az input lag és PC módban kell használni a TV-t. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
MasterMark #16914 üzenetére
Készleten nincs,de rendelésre szállítanak
. Hány db van a csomagban,azt meg kellene kérdezni...mert ha 2 lenne benne akkor talán megéri...de darabjáért ennyit kiadni..
. Az lenne a bosszantó ha megvenném és nem észlelnék különbséget a Samuhoz képest...
Tessék,pont DM-Fan írta a plazma totyikban: "A Pana szemüvegei annyival jobbak, hogy zártabbak, jobban illeszkednek az arcra, kevesebb fény jut be oldalt, ezáltal kevésbé vibrálnak, ezért inkább azokat szoktuk ajánlani, igaz, drágábbak is."
-
raziel01
veterán
válasz
MasterMark #16479 üzenetére
Fisi-fosi plazma.
A gondtalan használathoz LED TV kell. Még ha annak nem olyan a feketéje akkor is inkább vennék olyat. -
gianni85
veterán
válasz
MasterMark #16479 üzenetére
több hetes ghost... nekem picit fura volt. Pedig elég részletesen utánaolvastam, tudtam, hogy oda kell figyelni, de ez az 500óra bejáratás is durva. Nem nekem való a plazma, úgy látszik.
Ha napi 2órát használom akkor kb 9 hónap alatt eljutok oda, hogy optimális beállításokkal használhatom bejáratás után... szuper
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
molnarpeter #16476 üzenetére
Köszi hogy szóltál amúgy én be is szebeltem az ehavi jutalmat.
gianni85: az durva. Azt hittem ezt a beégés dolgot nagyjából már megoldották. Legalábbis amilyen vehemenciával tudják egyesek magyarázni hogy a plazma über alles.
A kultúrált véleménykifejtéssel amúgy semmi bajom ha nem csak az egyöntetű véleményüket mondják mások a hátrányok eltussolásával. -
FuRiONight
addikt
válasz
MasterMark #16468 üzenetére
Nemrég sikerült megnéztem jónéhány TV-t és plazma közelében sem jár a jelenlegi favoritomnak, se gyorsaságban, se képminőségileg (Sony KDL-47W905A)
Olyan gyönyörű képe van, h az valami eszméletlen, és a piacon az egyik ha nem a leggyorsabb tv, játékra a legalkalmasabb.
Szvsz, de mindenki az vegye és használja, ami neki bejön.
-
MasterMark
titán
válasz
Napfénysüti #16439 üzenetére
ÁÁÁÁ nem...
Plazma a legjobb játékra is. Csak oda kell rá figyelni.
Amúgy sok játekról le lehet venni a HUD-ot, vagy alapból elrejti (Gears of War) így akármeddig lehet játszani vele. -
gianni85
veterán
válasz
fireproof #16431 üzenetére
a led is lcd
Egyébként nekem mindegyikkel volt tapasztalatom, így:
1. plazma, bár gyorsan túladtam rajta, mert iszonyatosan makacs ghostokkal lett teli a panel a játék hud-októl
2. ccfl lcd, bár ilyet nagyon nem igazán kapsz már, max használtan
3. led lcd, jelenleg ilyet használok, teljesen jó ez is. -
WhiteWalker
nagyúr
A LED meg elkezd felhősödni,sokkal látványosabban mint ahogy a plazma ghostingolna...de ti tudjátok...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
WhiteWalker #9381 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy élből leszólod az LCD-ket, pedig játékra sokkal alkalmasabbak, ráadásul a mai LCD-k képminősége egyáltalán nem borzalmas, mint leírod. A mondandód is azt sugallja, hogy "a plazma a király, mimdenki aki mást mond, az hülye". Lehet nem így gondolod, de ez jön le
Sokaknak elég az LCD, ahogy nekem is. Láttam már én is PS-t plazmán (nem is olcsón), de nem fogott el a "hűbasker, köv. fizetéskor dobom ki az ablakon azt a romhalmazt". Aláírom, szebb, élénkebb, de valakinek nem jön be, ahogy a Super AMOLED sem, sőt, van akinek a feje is megfájdul tőle. De elvinném oricot egy plazma bemutatóterembe
-
WhiteWalker
nagyúr
Használd egészséggel az LCD-t...Annyit fűzök hozzá és részemről a téma lézárva,hogy ami nekem volt LG 42" lcd ,ami májusba lesz két éves vétel ,olyan csúnya képe volt a boxnak , hogy hihetetlen, miután véletlenül került hozzám egy plazma TV tavaly novemberben,amin kipróbáltam a konzolt , a különbségtől leesett az állam...Onnantól kezdve azonnal bevillant az lcd csere plazmára...es már bánom hogy két éve megvettem azt a "romhalmazt"...de ha neked ez kell,akkor tessék...használd és élvezd...
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
WhiteWalker #9371 üzenetére
Más játékkal játszol, vagyis mosod az előző HUd-ot. Te ezt minek nevezed? Erről beszélek! Hazaviszed újonnan vett játékodat majd 2 óra múlva kénytelen vagy mással játszani, vagy megnézni egy filmet.
A két óra játékról meg csak annyit hogy szaladj át a Plazma topikba és kérdezd meg hogy 2 óra állókép jót tesz-e a plazmádnak. Nekem pl. a LEgo játékok 20 perc játék után is beragadnak. 2 óra egy huzamba játék után 1 hétig nézhetem a fényes HUD karikákat. Kis odafigyeléssel a beégés elkerülhető de a ghost nem.Igazad van abban hogy a plazma képe sokkal jobb mint egy átlagos LCD de azt mondani hogy játékra a legideálisabb az baromság. Főleg, hogy a kérdező leírta hogy főként a boxhoz venné és filmet nem nagyon néz majd rajta. A plazma pedig filmnézésre való sötét szobában. Játszani lehet rajta mert gyönyörű a képe de állandó odafigyelés kell hozzá. Ha valaki ezt nem veszi tudomásul az megnézheti a plazmáját fél év múlva.
Végül még annyit hogy a plazma vibrál! Van akinek a szeme nem érzékeli de van akinek igen. Akinek igen annak főleg nem való.
-
WhiteWalker
nagyúr
Write only módba vagy??
Ezt olvastad?
"meggyőztetek" , mivel,LCD-vel??
, kiadsz egy halom pénzt és vennél egy butaságot...sajnos ezért tart ott a plazma ahol...
Jegesmaci81: "Plazmát hazaviszed, bejáratod, játszol, képmosol, pihenteted, játszol, képmosol, pihenteted ...... (Hiába, úgyis ghostos lesz hihi! Örülsz ha nem ég bele!) " , már bocs, de ez csak részben igaz...
Hazaviszed, játszol rajta kb 2 órát mondjuk egy játékkal , és váltasz más játékra..pont azért , hogy ne égjen be a HUD-ok miatt...vagy nézel filmet rajta....a lényeg hogy cserélődjön a kép...és így elkerülhető a ghostingolás...
Kis odafigyeléssel igen is megóvható az ilyenektől...Képmosni sem kell,lsd előbbi mondat... -
Jegesmaci81
aktív tag
Az ajánlott nézési távolságokat szerintem el is felejtheted. Nekem 42"-os Pana plazmám van. Filmet kb 2,2-2,5m-ről nézek felbontástól függetlenül. Film full HD örülünk, ha PAL 576i akkor meg szomorkodunk, de a kanapét nem tologatjuk. Szépek ezek a számok meg igazak is de csak ha van moziszobád.
Játéknál viszont szerintem más a helyzet. Nekem pl Fifa vagy COD játszás közben megfájdul a szemem ha távol ülök ezért beülök a TV elé kb 1,5 m-re. (elvileg ez az előírás a 42"-hoz fullHD-ben) F1 race stars, Forza vagy Hitman mehet a kanapéról 2,2m-ről.
Szerintem mindenkinek a szeme dönti el hogy honnan jó játszani.
Most akarnék Tv-t venni a boxhoz, arra törekednék első sorban hogy minél nagyobb legyen a képátló. Az hogy Plazma vagy LCD sokkal nehezebb kérdés. LCD-t hazaviszed, leteszed, játszol, boldog vagy. Plazmát hazaviszed, bejáratod, játszol, képmosol, pihenteted, játszol, képmosol, pihenteted ...... (Hiába, úgyis ghostos lesz hihi! Örülsz ha nem ég bele!) Haveroknak meg megmutatod, hogy fényévekkel jobb, szebb a képe mint LCD-n.Vagyis ha fontos a képminőség: PLAZMA, ha fontos a zavartalan boldog játék LCD de a lényeg hogy jó NAGY legyen!
-
WhiteWalker
nagyúr
Elég erre a távolságra az 50" is , nekem is az van. Valóban az xbox csak 720p-ben tolja ki a jelet,de nézz egy kicsit előre a következő generációra...ott már garantált a FHD-s felbontás...De a helyedben mindenképp plazmában gondolkoznék...Ha gondolod kérdezd meg a plazma topicban , hogy mit ajánlanak...és nem azért fogják a plazmát mondani mert ott azt kell, hanem leírják az ész érveket az LCD-vel szemben...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
MasterMark #9260 üzenetére
Lehet venni olcsóbbat, aszem LG-t LG 42LS3400 , de ezek elég kétes üzemü boltok....bár ennek a TV-nek a képe is szebb mint bármelyik hasonló árfekvésű elcédéé..Úgy mondják, hogy bármelyik gagyibb belépő szintű plazmának s jobb a képe...De az LG-t nem ajánlják a plazma fórumban sem ,(akkor inkább Samsung,) ugyanis a fentebb linkelt Panasonicnak sokkal jobb a képe, megéri azt a többletet kifizetni,óriási a különbség a kettő közt...ez alá ne add ,ha venni szeretnél.. Viszont a 3D-t és a smart hülyeségeket nem tudod kikerülni...
, bele van építve mindegyikbe,ha kell, ha nem...
-
WhiteWalker
nagyúr
Ellent kell mondanom....talán egy 5-600K lcd képe adja azt a képminőséget mint egy 250K-s plazmáé...Plazma fórumba is ezt javasolnák...Mint ahogy MM írta,kicsit figyelni kell rá...
Vekko: 42"UT50E ennyiért best buy kategória , jobban jársz ezzel mint bármelyik hasonló árkategóriájú LCD-vel
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MasterMark #8502 üzenetére
nyaralónk van a duna kanyarban ott nincs nett viszont van ott is plazma teve
tehát a next gen ha állandó nettet igényel nekem ki fog esni -
StLui
veterán
válasz
WhiteWalker #8252 üzenetére
Nem is írtam mást, de amúgy meg sz..rok a fekete szintre, meg ilyenekre, játszani nekünk ez BŐVEN jó, olyat vettem ami a legolcsóbb nagy méretben. Tudom, hogy téged magával ragadt a plazma képi világa, rendben is van, engem viszont nem érdekel. Ahogy, mint már néha írtam is ide oda, hallottam a különbséget a 2 milliós s a 6 milliós hifi cucc között (egy kedves ismerősöm bemutatótermében), de sosem költenék rá annyit, mármint kettőt se!!!, most meg eladom azt is ami van (kb 200eFt) mert nem használjuk, és ennek a tévének bőven elég a hangereje.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
WhiteWalker #6188 üzenetére
Én is plazma párti vagyok akár csak te, de azt is vedd figyelembe hogy minden plazma hajlamos a beégésre ezért játékra csak komoly korlátok mellett alkalmas. Kizárólag játékra én nem javasolnám hiába szebb a képe mint bárminek. A plazma, mozizásra való sötét helységben. Játékra tény, hogy a legtökéletesebb megjelenítő de csak ha figyelsz az álló tartalmak kimosására. Nekem pl. a LEGO Herry Potter karikája kb 3 hét után tűnt el pedig napi 1-2 óránál többet nem ment.
Még annyit, hogy plazmát csak Panát vennék mást nem! Az viszont min. 90 ezer!
-
WhiteWalker
nagyúr
Meglehet,de annak jóval szebb képe van,mint annak a monitornak amit venni szeretnél...Amúgy a box is csak 720p-t tud...szóval full hd monitoron felkonvertált képet kapsz...minőségileg nem hiszem hogy előrelépés lenne...hacsak nem pc megjelenítőként is használnád,mert arra nem alkalmas a plazma.
-
Vekko
aktív tag
válasz
WhiteWalker #6162 üzenetére
110e Ft-nál kezdődik egy belepőszintű plazma TV és messze nem full HD-és. 70e-hez nem picit kéne hozzárakni szerintem..
@kisza25: Köszönöm, én is hasonlókban gondolkodtam. Így lesz full HD és IPS/AMVA panel is. Lehet a méret rovására megy a minőség de talán ez jobb mintha fordítva lenne.
-
WhiteWalker
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Váá üdv a fedélzeten elv társ én sem értem miért szidják a 3.részt
az a legjobb
am 2 dlc a free dome mellé is járt valami ghost of war meg the lost maja temple nem ezekről van szó?
vagy arról az alternativ washingtonos cuccróloricharcos bocsi játék közben kicsit nehéz fórumozni elöttem a 20 colos pc monitor és 90° balra meg a 120 centis plazma tv
bocsi elnéztem
-
WhiteWalker
nagyúr
Múltkor már említettem hogy van ez a 2.4GHz Wireless Keyboard & Touchpad.
Róla van szó:Most haza hoztam és gyorsan leteszteltem xboxra...simán működik.
Lehet vele lépkedni a live rendszerben, üzenetet írni stb...gyakorlatilag kiválthatja a chatpadot...de nem ez a pláne ,hanem hogy rádugtam a plazma TV-re , az is felismerte és a Dune HD média lejátszó is....Állati -
erdoke
titán
-
luckyman
aktív tag
válasz
WhiteWalker #4231 üzenetére
Jézus Mária, te tényleg átmentél a plazma topicba segítséget hívni?
Telesírtad a topicot, higgy itt egy bácsi, aki azt merte mondani, hogy az ő lcd-n is jó a kép?
Kaki után is hívod anyut, hogy törölje ki a popódat?Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam, hátha szótagolva azért megy.
A véleményemet meg több tisztelettel minősítsd, még egyszer valaki meghúzza a fülecskéket.Én az hittem azért itt egy picit komolyabb emberek vannak.
-
Gombinyó
őstag
Az összes házimozis topik tele van a plazma vs lcd vitával. Felesleges itt is belekezdeni.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Jegesmaci81 #4230 üzenetére
Drágák a plazmatévék? Szerintem éppen az ellenkezője igaz.
260000 forint az 50 colos Panasonic ST50, ami képminőségben simán hozza az ES8000 csúcs Samsung LCD szintjét, ami közel a duplájába kerül. Azért közel, mert nem gyártják 50 colosban, viszont az 55-ös 570000 Ft, a 46-os pedig 450000 Ft. Sőt, a Samsung E550 is van annyira jó, mint az ES8000. Itthon, a nappalimban teszteltem mindkettőt. -
erdoke
titán
válasz
luckyman #4216 üzenetére
A lényegesen jobb mozgásmegjelenítés és mozgóképfelbontás miatt nyilván jobb a plazma. Biztosan van, aki nem veszi észre, de ezek a tulajdonságok már a specifikációs listából is egyértelmű különbségek.
2005 óta van plazmánk, és kb. ugyanakkor vettem az első SPVA monitort is, amit további csúcs LCD-k követtek (Eizo, Dell, LG IPS), de soha egy pillanatig nem volt kétséges, hogy filmre, sportra és konzolra a plazma jobb. Monitornak, háttérzörejnek és egész nap retekklubos logót bámulni jobban alkalmas az LCD. -
luckyman
aktív tag
válasz
WhiteWalker #4210 üzenetére
Már ne haragudjál, de milyen "érvet" lehet mondani, hogy ennek vagy annak jobb a képe?
Egyébként én meg tapasztalatból mondom, hogy az égvilágon semmi problémám nincs az lcd-mmel, se rece, se sync, semmi. És úgy mellesleg gyönyörű a kép. Mondom ezt úgy, hogy ismeretségben van plazma+x360.De félre ne érts, nem herótozni akarom a tévédet és úgy általában a plazmát, de kategorikusan kijelenteni, hogy jobb, egy kicsit merész.
-
luckyman
aktív tag
válasz
WhiteWalker #4186 üzenetére
"megkérdezheted a plazma topicban is , filmezésre és játékra is ezt ajánlják,mármint a plazmát
, a leggagyibb plazma is jobb képet ad az lcd-nél..."
A plazma topicban soha nem fognak lcd-t ajánlani, ezt elhiheted.
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem viccből írtam,de megkérdezheted a plazma topicban is , filmezésre és játékra is ezt ajánlják,mármint a plazmát
, a leggagyibb plazma is jobb képet ad az lcd-nél...Ha van rá lehetőséged nézd meg egyszer...
Köszi a gratulációt mindenkinek
runner 125: eddig ezt tudtam,csak nem akartam elhinni a különbséget
Mister_X: dög az új avatárod
orichalcos: nem tudom miért lehetett, nálam semmi ilyesmi nincs....lehet nem bírod a 3D-t?
-
runner 125
nagyúr
válasz
WhiteWalker #4177 üzenetére
Pana plazma mindig a csúcsot képviselte, gratula hozzá.
-
WhiteWalker
nagyúr
LCD kuka
, megjött az 50ST50-s plazma tv, olyan képet ad , hogy leesett az állam! No rece az éleknél,nincs vsync hiba pl GeoW-ban forduláskor... mindez hdmi-vel
, öröm bódottá
-
Tigi
őstag
Mindent néztem csak az URL-t nem.
Köszi a válaszokat.Giinos: A Plazma TV kálváriám után decemberben vettem egy Sharp LED LCD-t amit pár nap állítgatás után sikerült úgy beállítanom, hogy a tesóm szerint sokkal szebb képe van mint az LG plazmájának.
Mondtam neki, hogy szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPad topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Renault, Dacia topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Legion Go eladó
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest