Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Észrevettem hogy uupdumpról továbbra is letölthető a friss iso (mindenféle esu nélkül), most a 19045.6575 verziót töltöttem le, amiben már frissítve lett a jövő nyári secureboot kulcslejárási mizéria, úgyhogy 1év múlva is biztos telepíthető marad.

-
pruzsi
őstag
Üdv!
Nemrég még sikerült regisztrálni a kiterjesztett update-re, de tegnap alaplap csere stb után ezt dobja, vettem pedig új licensz kulcsot, és be is vagyok jelenkezve microsoft accountba eszközöknél látja is a gépet.Ötlet?
-
Blossom
kezdő
válasz
tordaitibi
üzenetére
A Windows 10-re régebbiröl frissítettél?
Vért izzadtam, de csak manuálisan frissült a vírus adatbázis.
Később vettem egy "örök" kulcsot.
Tisztán telepítve már automatikusan intézi.
Másnak volt ilyen tapasztalata? -
Sziasztok!
Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban, de itt a fórumban, de sajna nem találtam választ a kérdésemre: fizetős ESU hibába futottam...
Bővebben:
Szerettem volna megvenni az 1 éves ESU frissítést Windows 10-re, de eddig minden esetben csak hibaüzenetet dobott és nem tudtam tovább lépni a fizetésre..
Szerintem vagy 80-100 alkalommal próbáltam az elmúlt kb. 2 hétben..
Október 14-e óta próbálkozok.
Több gépen, több Microsoft fiókkal.Esetleges hibák kizárása miatt, teljesen 0-ról újraraktam egy laptopot, amin sohase volt még w10, fel is frissítettem az update-et okt 14-i utolsóig és megvártam, amíg előjön az "Igénylés most" gomb. Ezen is ugyanaz a hiba, mint fent több különböző Microsoft-os fiókkal.
A tervem az volt, hogy kifizetem a 30$-t és mivel 10 gépre érvényes, beírom a kulcsokat a gépeimre + a családban lévőkre is.
Cégeknél hogy van ez?
Céges mail címmel kell regisztrálni és nyilván céges bankkártyáról kell fizetni is?
(nagyon kicsi cégekről van szó, pár db PC van, sima Windows 10 pro rendszerekkel, semmi szerverNagyon köszi a segítséget

Máté
Pár kép:
-
csaba951
veterán
válasz
bekecs76
üzenetére
Találgatás (bekecs76: több információ megadása szükséges!):
A régi gép egy brand laptop volt (mondjuk egy Dell) a Bios-ba égetett licenccel, az új gép meg egy operációs rendszer nélküli laptop (mondjuk Asus). Szerintem ebben az esetben nem fog menni a licenc átvitel. Az új gépre kell venni egy új kulcsot. -
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Az itthoni asztali gépemen jelenleg a Windows 10 Education verziója van telepítve, amelyhez a kulcsot még néhány éve, egyetemista koromba igényeltem.
Az utolsó update is telepítésre került, azonban a rendszer nem ajánlja fel a lehetőséget az ESU programban való részvételre.
Van valamilyen lehetőségem az Education verzióval a + 1 év frissítés igénylésére? Előre is köszönöm! -
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Persze, mert innen indult a szál. Te valamiért a self-signed cert-et erőlteted, ami nem jó gyakorlat.
FTPs esetén is figyelmeztet hogy megváltozott a kulcs SHA összege ilyen esetben
Tehát importálnod kell az új cert-et. Pont ahogy írtam. A gond akkor van, ha például új kliensen használnád/használná valaki más (ahol mindenképpen "megváltozottnak" érzékeli), és ha ilyenkor ugyanarról a szerverről importálod be a cert-et, ahova csatlakoznál, nos, az nem túl biztonságos...Ki a fene szeret 3havonta új kulcsot igényelni.
Ööö, évekkel ezelőtt húztam fel az első acme kliensemet, azóta én az ujjamat nem emeltem meg, magától újítja meg a cert-et. Korábban amikor még egy soho nas-om volt, ott is két kattintás volt (összesen, nem x időnként), ugyanez a történet.
Lényegében jóval kevesebb tennivalóm van vele (zéró), mint Neked
Cserébe bárhonnan megbízhatóan tudnak kapcsolódni. -
Egyrészt csak te beszélsz titkosítatlan kapcsolatról, én titkosítottról.
"valóban oda csatlakoztál-e ahová szerettél volna"
FTPs esetén is figyelmeztet hogy megváltozott a kulcs SHA összege ilyen esetben, a TC kliens is, gondolom webdav kliensnél is, így tudja hogy a látszat ellenére nem oda csatlakozott.Ki a fene szeret 3havonta új kulcsot igényelni. Évente nekem bőven elég.
-
dik
őstag
Helló!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Kellene nekem valami nagyon szuper jó win 10 de a kulcs téma az bajos. 2 kulcsom vettem de harmadikat már nem akarok. Áttérni szintén nem elégedett vagyok a 10-l tökéletesen. Tehát honnan tudnék levarázsolni egy jó telepítőt vagyis tudom honnan csak melyiket amelyik jó N... a barátom. Vagy nem is tudom hogyan kérdezem meg ezt a témát a nagyérdeműtől.
Tehát magyarul kellene egy jó win10 de ne legyen rigolyás semmire...
Ja igen és tudom lejár a napokban így valami utolsó nekifutás(évekig nem akarok telepíteni mert utálom
meg időm sincs sok kinlódni vele)...
Priviben nagyon köszönöm előre is aki tudna nekem ebben segíteni! -
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem a Microsoft mindig érthetetlen volt, már betudom a koromnak de mivel ez így volt 20 évvel ezelőtt is, így lehet bennem a hiba

A mai napig nekem nem világosak a liszenszeik sem, meg a mit használhatok miény gépre és hogyan megy az aktiválás, átvitel, mezei kulcs digitális liszensz stb.
-
mzso
veterán
Helló!
A minidump-ok mentése alkalmazásokhoz automatikusan kéne, hogy történjen?
Nálam nem ment. Nem tudom, hogy valahogy deaktiválva lett, vagy mi lett vele. Gondolom a %LOCALAPPDATA%\CrashDumps-ban kéne lenniük, de itt csak maréknyi fájl volt 2024 júniusi legkésőbbi dátummal.Megosztottak velem két parancsot registry értékek létrehozásához, ezután már megy:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting\LocalDumps" /v DumpFolder /t REG_EXPAND_SZ /d C:\CrashDumps /freg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting\LocalDumps" /v DumpType /t REG_DWORD /d 1 /fElőttte megnéztem, és nem volt localdumps kulcs.
-
sb
veterán
-
teptep
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
Én már a családi-rokoni-baráti körben mindenhol átálltam a Win 10 IoT Enterprise LTSC 2021 rendszerre, amelyik 2032.01.13-án fogja megkapni az utolsó biztonsági frissítést. Oka: hiába jöttek az újabbnál újabb frissítések Win10, Win11 rendszerekhez. Hiába előzte meg nagy várakozás a 23H2 24H2 verziókat. Húúú mikor lehet feltenni? Húúú micsoda újdonságok lesznek benne? Végül is akármilyen rendszer is van alatta ugyan azokat a böngésző, office pdf kezelő és egyéb alkalmazásokat használjuk. Gamer gép nincs köztük, mindegyik egyszerű netezős gép integrált grafikával. Szóval győzött a lustaság, illetve az egyszerűség, mert így hét évig szinte rájuk sem kell néznem.
"Nos....ezt, hogyan tudom a legegyszerűbben kivitelezni neki ?"
Tiszta telepítéssel tudod megtenni. A [massgrave.dev] lapról letöltöd a Windows 10 Enterprise LTSC 2021 x64 hu ISO telepítőt és feltelepíted. (Az IoT verzió csak angol nyelven telepíthető, ezért a magyar nyelvű IoT nélküli verziót kell telepítened.) A letöltési lapon meg van adva egy GVLK (Generic Volume License Key) váltókulcs. Ezen termékkulcs megadásával át tudod váltani aktiválatlan IoT Enterprise LTSC verzióra:
How to clean install Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 in Non-English language?
Aktiváló kulcsot pedig a szokásos helyeken lehet beszerezni. (Keressél priviben.) Telepítéskor kiírja, hogy csak akkor telepítheted, ha van hozzá aktiváló kulcsod. A boltban pedig nem kérdezik, hogy nagy vállalat, kisvállalat, kisvállalkozó vagy magánember vagy-e, hanem csak azt kérdezik, hogy van-e pénzed.
-
ekkold
őstag
Megint a frissítéssel van gond. Ezúttal legális win10 pro, (biosban levő kulcs).

Ez ismert hiba, van megoldása?
Vagy megint kipróbálhatok 100 féle dolgot, amik az időmet rabolják, és nem oldják meg a problémát? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Megkérdeztem erről a chatgpt-t.
Azt irja hogy törölni nem lehet, de ha a bejelentkező képernyőn megjelenik, onnan el lehet rejteni.regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
Ha a SpecialAccounts vagy UserList kulcs nem létezik, hozd létre.)
Készíts új DWORD (32-bit) bejegyzést a fiók nevével (pl. DefaultAccount vagy ahogy látod), és állítsd az értékét 0-ra.
Indítsd újra a gépet → többé nem jelenik meg a bejelentkező képernyőn.
Egyébként én a Rendszergazda nevű fiókot sem javaslom törölni, ugyanis az egy vészfiok ha jól tudom.
-
válasz
Abrion
üzenetére
Okt 25 lesz az.
Azért az killing ssd sem lett mindenkinél, pl nálam sem, meg itt sokaknál nem.
Azért mert 5 éves a win10 telepítés csak azért nem kell újratenni és úgy frissíteni. Ha nincs gondod vele akkor felesleges kör. Max karbantartást végzel rajta, felesleges fájok törlés.. stb amit kell. Ha nem a géphez van a licensz, csak kulcsot vettél valahonnan ahol occó volt akkor lehet nem is fogod tudni aktiválni újra a win10-et. (Sokan jártak már így). -
sb
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Slmgr /dli futtatásra egyértelműen retail channelt ír ki.
Megnéztem ShowKeyPlus-szal is. Itt úgy néz ki, hogy:
- van egy installed key (W10 RTM Prof Retail-nek írja, lásd fentebb slmgr-el)
- és egy original (W10 RTM Prof Volume: GVLK).
Az orig meg van csillagozva és alul azt írja: "default key requires a digital license for activation"Nem mondom, hogy értem...
Ez alapján akkor a fent írt digitális licensz generálás hiányozhat (ami válaszod alapján már nincs is... és korábban is volt hw cserém, gond nélkül), viszont sehol nem írja, hogy korábbi 7/8/8.1 kulcs lenne akármelyik... ill. eleve kettő van, mintha már generálva lett volna egy másik (installed?)
Még egy dolog felmerült bennem, de fogalmam sincs annak lehet-e köze hozzá. Anno biztosan offline accounttal ment az install. Jelenleg viszont pl. van élő 365 előfizetésem. Az account alatt ez az online accountot írja bejelentkezve. (És elképzelhető, hogy a kettő között esetleg volt másik mailcímmel online account is átmenetileg régebben). Viszont ez az alaplapcsere óta nem változott, előtte is ugyanígy nézett ki a dolog.
-
sb
veterán
Sziasztok!
Alaplapcsere óta a Win10-em nem aktivált állapotba váltott. Volt anno mikor retail kulcs vásárlás helyett mást kaptam, de most ellenőriztem, ezen a gépen a kulcsra retail channel-t ír.
1. Tudok bármit kezdeni vele (feladott vmi gombot hw change esetére, de nem tudta megoldani) vagy esetleg a retail-nél is elfogyhatott a mögötte lévő váltások/újratelepítések kerete? Utánaolvasva valami ilyesmit találtam.2. Ha új retail kulcsot veszek és Win11 upgrade is tervben van akkor előtte/utána érdemes/kell aktiválni?
Köszönöm!
-
GEPESZ66
veterán
A régi gépemen WIN10 van.
A licenc a fiókomhoz volt csatolva amúgy.
Gondoltam odaadom a fiamnak, ha kell 1-1 levelet megtudjon írni a Word-ban.
A fiókomból kijelentkeznék, s Ő jelentkezne be a sajátjával.
Így használható lesz a WIN 10 a meglévő kulcsal? -
Üdv.
Havernek elég a mostani pc tudása, nem tud és nem is akar win 11 miatt új gépet venni.
Veszünk kulcsot és feldobom neki az LTSC verziót, eddig oké.
Azon morog, hogy nincs kedve újra beállítani mindent az új rendszeren.
Van arra bármilyen app/módszer, hogy a mostani win 10-ről LTSC-re át lehessen menteni a beállításokat, telepített appokat? -
chris0000
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
ahh ok, én meg azt hittem, hogy az valami rejtett dolog a regeditben, ahol ez a kulcs van és csak az én win 10 prom-hoz van, ami most a gépen van. közben meg mindenki láthatja ezen az oldalon amit linkeltél.. nah most én tegnap megadtam ezt a Windows 10 Pro VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T kulcsot amit ugye kimásoltam korábban a regeditből és az oldalon is ez van megadva RTM Generic Key (retail)-ként. akkor jól értem azért elesleges és értelmetlen megadni, mert egyébként is ezt a kulcsot adta volna a windows 10 pro-nak ahogy feltelepült? thx.
-
chris0000
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
thx. nekem is volt windows a gépen, de telepítés előtt kiírtam a termék kulcsot regeditből hátha kell az aktiválásnál. láttam korábban egy postban írtad, h automatikusan is aktíválódhat telepítés után digitális licenccel. nálam is ez történt valszeg.

ettől függetlenül adjam meg itt "másik termékkulcs megadása" a termékkulcsot amit kimásoltam a regeditből? rontani csak nem ront rajta, ha ez volt a regeditben. thx.
-
törölt tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Nem kell így befeszülni.
pl macOS visszamenőleg 6 évre támogatja a MacBook Pro-t + 2 év biztonsági frissítés.
Sok telefon gyártónál 3-4 + 1 év.
Feltehetsz egy Windows 11 LTSC változatot és ha beválik szerzel hozzá egy kulcsot.
Vagy felteszel egy Linux-t és dual boot-ban maradhat a win10 offline. -
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Van innen apróról vásárolt Windows 10 kulcsom ami már aktiválva van és elvileg a microsoft accomhoz linkelve is van. Ha most átépítem a gépet, új alaplap stb. akkor majd csak bejelentkezem a gépen a friss Windows 10 -be(reinstall lesz) és automatikusan aktiválva lesz a Win10? Vagy valahol előbb le kellene választanom a jelenlegi "hardver" -t?
*már fogalmam sincs kitől szereztem be a kulcsot így már nem tudok ráírni, de úgy rémlik anno új kulcs kellett

-
válasz
King Unique
üzenetére
Nem írtam hogy 2000-ért vettem, 3 darab normális retailom van, kettő 5 a harmadik 3 éve működik. Ez utóbbi 101% hogy legális mert a cégemtől kaptam ajándékba.
Amik az enyémek azt itt vettem HA-n, 5 éve, eladó adott számlát garanciát, ha a weboldala fele igaz akkor is jó. [link]
Eddig még működik. párszor átvittem próbára másik gépekre már, többi különösebben nem érdekel.Amúgy tudom kicsit nehéz a felfogásom, én fel nem fogom, nem értem még mindig ezt a kulcs, liszensz, jogtiszta liszensz, digitális liszensz, egyszerhasználatos, géphez kötött stb. stb. anyámtyúkja szoftver használhatóságot, énnekem ez magas, lehet én vagyok a tök.
Ennél bonyolultabb szoftverhasználatot én még életemben nem láttam.
Ennél már csak a hordozhatósága bonyolultabb annak ellenére hogy mindhárom a Microsoft fiókomba be van téve vagy regisztrálva vagy hozzákötve vagy a franc tudja hogyan kell ezt kifejezni.Holnap felrántom az otthoni egyik gépemre a 11-et a 10es mellé és meglátom.
-
Ha a 10 mellé telepítek egy 11-et,
a gépem aktivált, hivatalos,
Mi történik, kellene mégegy kulcs?
ha megadom neki az ezen a gépen évek óta aktivált 10-es retailt, akkor mi történik?
lévén a hardver ugyanaz. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy van Chrome topik, de ott sajnos nem jött válasz. Nem tudom a Chrome-ot frissíteni, a következőt látom:"Hiba történt a frissítések keresése közben: Frissítés-ellenőrzési hiba: A kapcsolat a kiszolgálóval rendellenesen megszakadt . (hibakód: 7: 0X80072EFE -- system level).További információVerzió: 135.0.7049.97 (Hivatalos verzió) (64 bites)"
A neten rákerestem a hibakódra, többféle javítási módot találtam, amit tudtam azt kipróbáltam, a TLS titkosítási kulcsokra vonatkozót nem, mert az nagyon túlvan az én ismereteimen.
Futtattam a Gépház További hibaelhárítók funkcióból az internetkapcsolatok, a hálózati adapter és a WU hibaelhárítóit. Csak az utóbbi esetében talált hibát:
Nem tudom ez mit csinált, de a hiba nem szűnt meg. Kasperskyt használok, az egyik javaslat alapján kikapcsoltam a tűzfalat, de nem volt eredmény (nem tudom, hogy a tűzfal kikapcsolása után újra kellett volna indítani a gépet, erről nem találtam semmit).
Lefuttattam az SFC és DISM parancsokat, de nem jelzett hibát.
Egyébként a WU rendben működik, a 04.22-i patch kedd frissítései rendben megtörténtek. Van EDGE is a gépen, annak a frissítésével semmi probléma nincsen.
Próbáltam a Chrome netkapcsolat nélküli telepítését is, ami minden bizonnyal sikerült, mert el tudtam indítani a böngészőt, de a verzióra rákeresve ismét a fenti hibaüzenet jött elő. -
válasz
makoss
üzenetére
Hogyne lenne jelszavas. A windows jelszavad védi adott gépen. Ez a windows infrastruktúra része. Más gépen (vagy újratelepítéskor) a kiexportált kulcsoddal tudod megnézni. A kép home-on készült ezért szürke [kép] de ha a kulcsot importálod akkor meg tudod nézni a filet bárhol.
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, nekem is ezzel sikerült helyrehozni.
Köszönöm szépen a képet lementettem.
Viszont amikor már készen áll a kulcs hozzáadásához akkor így már nem lehet csak úgy simán kikapcsolni hanem mindenképpen a parancssoros utasításra van szükség hogy a felkiáltójelek eltűnjenek.
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Hát ha ez volt a tanács:
"Ne a biost állítsd el hibásra hanem a bitlockert kapcsold ki."
Akkor nem segített mert fingom nem volt hogy azt külön ki kell kapcsolni elvégre én be sem kapcsoltam...így logikailag nem igazán volt értelme hogy kapcsoljam ki. Aztán a google segített rájönni hogy ez a gennyláda végülis önhatalmúlag voltaképpen már encrypt-elte a meghajtóimat és már csak a kulcsal akarja le is zárni. Szóval konkrétan parancssorral kellett cmd ben utasítani hogy ugyan descrypt-elje az összeset. 1 órát kellett várni mire végzett és eltűnt a sárga felkiáltójel. Ha ez volt a kikapcsolásra tett javaslat és a leírt megoldás amit máshol találtam meg akkor végülis vehetjük úgy hogy igen, "nem fogadtam meg a tanácsaid" de azért köszi. Secure boot pedig marad kikapcsolva, amikor egy biztonsági rendszer annyira jól vegzi a dolgát hogy már már a felhasználót védi meg attól hogy használni tudja ott azért elgondolkoztató szerintem.
-
_DiEGO_
őstag
Egy ismi gépén Win10 Home 64bit van gyárilag.
Lekellene cserélnie Win10 Pro verzióra, de csak a Home akar települni neki.
BIOS tárolja a kulcsot? ha igen azt hogy kell kiütnie
Vagy mi a megoldás, hogy legyen választható a Windows 10 Pro telepítése?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most mi is a gond? Azt írtad (mutattad) hogy sikerült...
Nem a kulcs vihető át hanem a digitális licensz..
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha W8 kulcs akkor bocsi, efelett elsiklottam.
lehet emiatt nem sikerül neked. -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A megoldás itt max. az lehet, ami a "Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okat" cikkben van leírva. Ha az sem működik, akkor a megvásárolt Windows 8.1 termékkulccsal már csak Windows 8/8.1 aktiválható, ellenben Windows 10/11 nem.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Lehet igazad van!
& King Unique:
Nem tudom a megoldást, eleve tele a net mindennel, de a lényeges megoldást nem találom. Köszi a linkeket, de azt veszem ki erre nincs megoldás....akkor kB. kuka a lemezes verziós Retail kulcsom?
Eleve amit most aktiváltam (MS fiókba) azt úgy emlékszem egy másik laptopon használom...na majd ha bekapcsolom, akkor kiderül mi lesz.

Két laptop, egy Clevo X170SM-G és egy X170KM-G -
King Unique
titán
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Semmi baj a retail kulccsal csak nem tudod hogyan kell használni

Én az egyik ilyen kulcsot már az 5. gépre vittem át. -
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről
Abszolút egyetértek. Ha belegondolok milyen sokáig hurcolásztam a 8.1 kulcsomat...
Már ezért megérte az MS account
ennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról
Helyesen: "RETAIL 8.1" kulcsról -
Hmmm...hát ezt nem is tudtam. Köszi!

Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről...ennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról...félre tettem, hogy majd jó lesz és erre nem tudom aktíválni. Vicc!
Aztán ez nem ilyen virágbolti 1-2 ezer forintos verzió...
UP:
Keresgéltem kicsit a rendszerbe és találtam egy korábbi licencet és azt választottam, siker!
Csak remélem, hogy a másik laptopot ha bekapcsolom, nem fogja ki írni, hogy nincs rajta aktívált Windows példány.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
2023 októbere óta megszüntette 7/8/8.1 kulcsok elfogadását a Microsoft.
Azon a gépen amin korábban volt aktíválva, és így hozzákötődött az alaplaphoz a digitális licensz, működnek továbbra is.
De ha az alaplap, vagy az egész gép cserélve lesz, akkor ugrik a licensz.
Egy kiskapu van: ha a régi gépen társítod a licenszet Microsoft fiókhoz, és annak segítségével viszed át.
Ha korábban nem történt meg ez a fiókozás, és már nem is tudod beüzemelni a régi gépet, akkor bukta, új licenszet kell venned. -
Volna egy gondom...
Laptopba alaplapot cseréltem és Win10-t telepítettem rá, korábbi lapon gyárilag volt benne kulcs és ez teljesen új lap, így nem található benne.Van egy (kártyás) CD kulcsom, melyhez van 2 db fizikai lemez is (32 és 64 bit) a kulcs a RETAIL verzió, ez biztos. A kulcs Win 8.1 és korábban lett aktíválva Win 10 -hez is (az a gép le lett selejtezve, mert gyári hibás volt)
Próbáltam aktíválni a rendszerem, beírtam a kártyán található kulcsot de nem fogadta el...ilyet még nem tapasztaltam.
Ilyenkor mit tehetek?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ahol a Linux nem ment, de a Win igen, ott valószínűleg nem volt enroll-olva az a kulcs, amivel az előbbiek írnak alá. Ehhez persze be kell lépni a BIOS-ba...
-
Pete55555
addikt
válasz
I02S3F
üzenetére
Szia, köszi a választ.
Azóta ott tartok, hogy össze van rakva a gép, felrakva a Win.
Viszont sehogy nem tudom működésre bírni
Azt írja a régi gépen, hogy digitális licensz. Az újon hiába léptem be az MS fiókkal, nem megy. Leellenőriztem MS honlap leírása szerint, jó a fiók, rendszergazda, és valós MS fiókkal jelentkeztem be, de nem tudok továbblépni, nincs "fiók hozzáadása" gomb /leírás szerint lennie kéne/.
Ha hibaelhárításra megyek, és "nemrég cseréltem hardvert" opció, ott meg csak a régi PC-t hozza ki, hogy aktiválhatom /de az meg amúgy aktivált, szóval
/Szóval ebben kérnék még segítséget, milyen lehetőségek vannak a régiről az új gépre átvinni a kulcsot.
Azt is elfogadom ha valaki azt mondja, hogy nálam ezt xy miatt nem lehet, akkor veszek egy kulcsot HA-n, csak előtte még esetleg megnéznék 1-2 opciót.+1 kérdés.
Egy 1Tb SSD és egy 3 Tb HDD került a gépbe, mind2 formatálva.
A rendszer értelemszerűen az SSD-re ment fel, viszont a HDD-re is készített egy 100 Mb partíciót a Win. Kell ez ide? Engem kicsit "zavar"
Vegyem ki a HDD-t, és rakjam újra, vagy mind1, mert ez kell a Win-nek, és ha utólag csatlakoztatom akkor is ott lesz?Köszi
-
coco2
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ami egy kicsit azért sántít, mert ugyan hogyan lehet azt egy gyakorlatias esetben ellenőrizni

Ha beírom a kulcsot egy VM-en, az is azt mondja, hitelesítettem. Nem másabb, mint valós gépen. Valós gépen az a másabb, hogy azt nem cserélgetem. Ergo azon nem derül ki, hogy az a bizonyos digitális hozzákötés egy bughalmaz. Ha azt cserélgetném, szerintem ugyan úgy blokkolást kapnék, mint VM-en.
-
coco2
őstag
válasz
coco2
üzenetére
Kísérletezés folytatása:
-M2-n A2-vel léptem be aktiválás / hibakeresésbe, és azt jelezte nekem, hogy a gép nem aktiválható, azzal a userrel jelentkezzek be bla-bla-bla, röviden: hiába jelezte ki az előző gépnél, hogy digitális licence van kapcsolva az acc-hoz, a jelek szerint mégsincsen.
-Beadtam neki újra a kulcsot, megint jött az üzenet, windows példány aktiválva, digitálisan loginhoz kötve bla-bla. Ezt olvastam előzőleg is.
-M2-t leállítottam, töröltem.
-M3-at telepítettem.
-M3-ba eredetileg A1-el jlentkeztem be, ellenőriztem, nincs aktiválva.
-Hozzááadtam M3-hoz A2 fiókot.
-M3-on jelentkezek befele A2-vel, és kapom a hibaüzenetet, hogy nézzek fel website-ra. Le-X-eltem, lépek be aktiválás / elhárítás / most cseréltem hardvert - hiba. Lépjek be a website-on.A live.com-on belépve azt olvasom, hogy megsértettem a felhasználási feltételeket, és az acc blokkolva lett. SMS kódot kért feloldani. Belépés után azt látom, hogy a devices-nél a live.com szerint A2 továbbra is M2-n van használatban (a gép névből kiderült).
A kulcs nem volt azonos időben több helyen is használatban. Addigra M2 már fél órája nem létezett. Aki virtuális gépeket használ microsoft acc-al, mondjuk hosting szolgáltatással, biztosan cserélhet gépet annál jóval gyorsabban, mint ahogy én felhúzok egy új win10 képet hdd-n iso-ból. Szerintem illene az ilyesmit üzemszerű esetnek elfogadni. De a jelek szerint microsoft-ék nem úgy gondolják.
A fő problémám, hogy A2 a jelek szerint mégsincsen digitálisan a kulcshoz kötve. A windows aktiválás nem jegyzi be. Azt hittem, meg kell őriznem egy aktivált gépet a device listában, hogy hardver cserére hivatkozva valami adat maradjon előző aktivitásról, de a jelek szerint olyankor meg blokk-ot kapok??
Ha valakinek van ötlete, mit ellenőrizhetek még és hogyan, bármilyen tippnek örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Háát.. kísérletezek, és valami nem okés.
Itt van időrendi sorrend:
-Host alatt telepítettem VMWare Workstation 17-et.
-Bejegyeztem A1 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt yahoo mail-em).
-Bejegyeztem A2 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt gmail-em).
-Letöltöttem a win10 media creation tool-t, gyártott nekem win 10 ISO-t.
-VMWare alatt gyártottam virtual machine-t, encryption on, +TPM module (legyen ez M1).
-M1-re loginoltam A2-vel, felhúztam összes frissítést, és utána megadtam egy cd kulcsot. Az akkori visszajelzés szerint "Windows is activated with a digital liense linked to your Microsoft account". Reboot, újra megnéztem, ugyan az.
-M1-et leállítottam, töröltem.
-A2-vel beléptem login.live.com-on, Device lista, töröltem onnét a device-t.
-Létrehoztam frissen egy M2-t (encryption on, +tpm, win 10 iso telepítés).
-M2-re loginoltam A1-el. Ellenőrizzem, M2 nem volt aktiválva.
-M2-re hozzáadtam A2 fiókot, felhasználó rendszergazda.
-A1-el kiléptem M2-ről, A2-vel beléptem.
-És M2 nincsen aktiválva. Miért nincs
-M2-n jelenleg nincsenek fent a legújabb frissítések. Mennyit tud az számítani? (vagy 3 óra telepíteni a frissítéseket)
Vajon mit kellene kipróbálnom?
-
coco2
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Oké, szóval az slmgr nem fog segíteni. Aminek nekiugrottam helyette, az telepíteni VMWare player alá egy win 10-et. Encryption + tpm modul. Egyenlőre van egy virtuális pc az aktivált host pc-n, ami azt írja, nincsen aktiválva. A felhasználóról login.live.com-on találtam device-t. Device alatt klikk a lista elemnél view details, és valami ilyesmi fogad:

Van itt egy deaktiváló link. Az véletlenül nem azt törli ki, amit a microsoft serverei feljegyeznek, mint termék kulcs + pc hardver azonosítók összefűzve?Megnézem, mi történik, ha VM-en keresztül aktiválok windows kulcsot a microsoft acc-hoz. (Egyenlőre telepítem a második vm-et is.)
-
coco2
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, legutóbb például november elején volt róla szó, de egy factory default egészben nem pont olyasmi, amit akarok

Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?
Részint van tpm chip, ami gyakorlatilag egy flash ram (+valami mikrovezérlő kezelni), oda be tud írni ezt-azt.
Aztán lehet egy mini partíció hdd/ssd-n, ahova fel tud jegyezni dolgokat.
Aztán lehet a bejelentkezett felhasználó adatai microsoft site-on, hogy termék kulcs tartozik a login-jához.
Végül a microsoft site-on a felhasználókhoz tartozóan bejegyzések az általuk használt device-okról.
Még mi lehet?
-
King Unique
titán
válasz
coco2
üzenetére
Ezekkel az
slmgrparancsokkal max. a termékkulcsot lehet eltávolítani, ellenben a hardverazonosító alapján generált digitális licencet nem, amiről már volt szó itt korábban (bővebben)."Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni"
Az majd ráér akkor, ha már meglesznek azok a laptopok.
Na meg akkor, ha Windows nélkül lettek / lesznek vásárolva pl. FreeDOS kivitelben, mert ugye lehet(ett) Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített laptopot is vásárolni, aminél adott gyárilag a Windows 10/11 licenc és az automatikus aktiválás."Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?"
Akkor aktiválódik az adott PC-n automatikusan az adott Home / Pro / egyéb Windows 10 kiadás, ha egyrészt már tartozik hozzá hardverazonosító alapján generált digitális licenc.
Másrészt akkor, ha gyárilag Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített PC, ahol a BIOS/UEFI tartalmazza a termékkulcsot és teszi lehetővé az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás automatikus aktiválását. -
válasz
coco2
üzenetére
King U szokta pár havonta elmondani.
Hiába csainálod meg amit írtál, egy teljesen tiszta installnál be fog aktiválódni a win és te a régi kulcsoddal csak azt a hibát fogod látni hogy "másik gépen már használatban a kulcs" hibaüzenetet kapsz. Ha bent hagyod a gépet Ms fiókban akkor (talán) utólag is elveheted a géptől a licenszet - ha már a vevő elvitte tőled a gépet. (mert gondolom emiatt akarod)
-
coco2
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
...De erről már volt szó....
Mennyire régen volt az a thread?Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni. Értem én, hogy páran rossz szemmel nézik a trükközést, pedig nem akarok én gonosz dolgot.
-
coco2
őstag
Hogyan lehet egy windows aktiváló kulcsot törölni laptopról?
-Telepíteni második windowst, és olyan user-rel lépni be, akinek a microsoft acc-jához nincsen kulcs hozzákötve
-login.live.com-on kijelentkeztetni az egykori felhasználót a device-ról
-slmgr /upk
-slmgr /cpky
-slmgr /rearmMaradt ki valami?
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
Ami kulcsot a 10-eshez veszel, engedni fog 11-re frissiteni
-
idegen lény
addikt
A franc essen már ezekbe, hogy megszüntetik a támogatását. Akkor minek vettem neki aktiváló kulcsot? Már nincs is értelme feltennem. Semmi baj sem volt a 10-zel, miért kell ilyen gyorsan elkaszálni? Az is milyen baromság már, hogy ugyanarra a gépre, amin a 10 hibátlanul működik, a 11-et nem lehet feltenni. Miközben kis ügyeskedéssel állítólag felmegy az ilyenekre is. Miért kell ezt csinálni?
-
coco2
őstag
Btw, login.live.com - belépek microsoft acc-ra, amihez még nincsen windows kulcs hozzákötve. Be tudok ott regisztrálni kulcsot anélkül, hogy azt a kulcsot előbb windows aktiváláshoz használnám? Windows-on csak később akarom használni azt a live acc-ot, de kulcsokat most vettem párat, és be akarom őket regisztrálni (különben elfelejtem
).Végső soron fut egy win 10-em most, de ez már kötve van egy loginhoz, és inkább nem használnám erre, mert fogalmam sincs, esetleg nem fognak-e eltűnni a dokumentumaim vagy olyasmi (nem külön adatpartícióm van, hanem user alatti doksi mappát használom mindenre root-ként).
-
sicc_innen
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszönöm!
Fura volt nekem is, hogy win licence nem szokott lejárni (vagy van, vagy nincs).
Úgy vette a laptopot jó 10 éve, hogy a számtech boltos tette rá a Win10-et neki.
Jelszót korábban sem kért az induláshoz. Most betöltéskor az induló háttér megjelenik és a megadott neve, de beírni jelszót, vagy kulcsot nem lehet, mivel nincs beviteli mező.
Hogyan lehetne továbbmenni ilyenkor? -
coco2
őstag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Ha mást nem, ilyen 3.5 eur áron veszel neki egy licencet, gyártasz neki egy microsoft acc-ot, bejegyzed rá a kulcsot, és átküldöd neki a név / jelszót telefonon (sms). Az egész procedúra 5 perc?
De amúgy nem hallottam még ilyen esetről.
-
Vikus
tag
Normál Win szoftver volt. Miki oldaláról leszedve. A kulcs meg bios-ban, vagy beégetve 'mitromén'
mert volt anno 10 pro a géphez gyárilag.Még arra tudnék gondolni, hogy pár napja használtam a másik gépem is, azon is ez a fiók van. Esetleg onnan húzott be valamit, vagy fordítva? De szimultánba szoktam azért használni, ilyet még nem produkált

-
passat77
tag
Sziasztok!
Vettem egy Hp probook G5 450 laptopot aminek az aljàn egy windows hologramos cimke talàlható.
Ez azt jelentené, hogy jogtiszta Win10 járt anno hozzá? Ha igen, honnan lehet megszerezni a termék kulcsot? Én kérdés nélkül gyalultam róla mindent, azóta win11 van már rajta... -
Sziasztok,
ötletre lenne szükségem: fájlok törlésekor nem jelenik meg a "valóban törölni szeretnéd?" párbeszédablak (a lomtár tulajdonságainál be van pipálva a törlési jóváhagyás).
Esetleg lehet, hogy a nemrégiben feltelepített Bitdefender Internet Security kevert be valamit? Előtte működött a dolog.
Regedit bütykölés is megvolt, de nincs hatása.HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
– a Policies alá hozzunk létre egy új kulcsot Explorer néven;
– az Explorerben hozzunk létre egy új Duplaszó értéket (32 bites) ConfirmFileDelete néven;
– a törlési jóváhagyás megjelenítéséhez módosítsuk a ConfirmFileDelete értékét 1-re
-
válasz
Bacusuz
üzenetére
Előtelepített gépeken létezik egy ún. Recovery partíció, ami egy speciális partíció, amin -nagyon leegyszerűsítve- ott figyel az OS telepítője (speckó konfigurálással stb stb)
Ezen partíció megléte esetén lehet visszaállítani a rendszert olyan állapotra, mint amikor megvették az előtelepített gépet. Korábban azt írtad, hogy simán feltelepítetted a W10-t és aktiváltad egy W7-s kulccsal, ilyenkor nincs Recovery partíció, ergo az a fajta visszaállítás, ami hajaz az Android-os gyári beállítások visszaállítására, nem kivitelezhető.Van egy fajta alapállapotra visszaállítás, ami fájlokat is megtart, ha működik, akkor azzal kellene kezdeni.
Ha ezzel gond lenne, opció lehet, ha van(nak) rendszervisszaállítási-pont(ok), akkor egy korábbira visszaállítani vagy vannak parancssoros megoldások is, amik tudnak hibát javítani, lehet, hogy megoldanák a problémá(ka)t.
Persze az is egy lehetőség, hogy pár ezer forintért venni W10 Home/Pro Retail kulcsokat, akár itt, a Hardverapróról aztán akkor mehet a tiszta telepítés.
Innen már többször vettem, egyik kulccsal sem volt eddig gond.
Ha ezt a lehetőséget választod, akkor amikor megkapod a kulcsot, letöltöd a ShowKeyPlus progit és ellenőriztesd vele, hogy azt kaptad-e, amit vettél. -
válasz
Bacusuz
üzenetére
W7/8/8.1 kulcsokkal már nem lehet W10/W11-t aktiválni, ha tiszta telepítéssel rakod fel a W10/W11-t. Mintha vagy itt vagy a W11 topikban írta volna valaki, hogy frissíteni még tudott W10 vagy W11-re, holott annak sem szabadna működnie, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Pont ezért várj még mások válaszára, akik ezt gyakorlatból elkövették, mert az, amit az MS "mond" meg cikkben megjelentet, az nem ritkán simán csak bullshit. -
Bacusuz
őstag
Sziasztok,
A hétvégén újra kellene telepítenem egy window 10-et és a gondom az hogy nem találom sehol a windows licensz kulcsot de be van írva jelenleg amit használ.
Az összefoglalóban azt írja hogy ha le van frissítve a w10 akkor a hw adatok alapján eltárolta magának a microsoft és ha van élő internet kapcsolat akkor autómatikusan licenszelt termék lesz?
Ezek szerint felteszek egy w10-et amit az összefoglalóból töltök le és kész is? -
válasz
Werkly
üzenetére
WIN+R, regedit beír és enter, elnavigálsz a képen látható kulcsig és törlöd az UserChoice bejegyzést
-
coco2
őstag
Win 10 dualboot kulcsszavakat nézegetek, de nem nagyon találom, amit keresek.
Win 10-et egyenlőre megtartanám változatlan formában. Munka adatok vannak rajta, szóval vigyázva barkácsolnék csak. Másodlagos partícióra felhúznék 11-et megnézni, milyen. Beállítanék hozzá jó előre dual boot menüt, amit utólag ki is tudok iktatni (a másodlagos partícióra rakott 11-el együtt).
Esetleg virtualizációs technikával lehet win 11-et kukucskálni? Elbír olyat ingyenes VM?
Van ilyesmi barkácsolásról valahol egy jól sikerült blog / vlog?
A tippeket előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Egy beállítást keresek a settings alatt, és nem találom

Eredetileg van olyan funkcio desktopon, hogy ha notepad vagy bármi ablakot megfogok a fejlécén, és felhúzom ablak tetejére kopp-ig, akkor az ablak alját kitolja a képernyő aljáig - ameddig csak tudja.
Valami csúszkát lekapcsoltam valahol - "átmenetileg" - és elfelejtettem, hol. Azóta a fenti funkció nem működik.
Valaki tudja esetleg, hol van az a beállítás? Vagy legalább a funkció nevéhez tartozó kulcsszót? (Eddig motion és gestures kulcsszavakat próbáltam, google nem adott nekem releváns találatot.)
A tippeket előre is köszönöm.
-
Shad0wking
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Asus Eee PC 1215N 1215N-RED088M laptopom. Nem mai darab, de jó lenne ilyen táskában hurcolászós gépnek, mert kicsi és könnyű. Eredetileg Win7-tel volt, de kérdésem, hogy elmenne-e rajta a Win10? Min. specifikációk megvannak, de egy ismerős felrakta rá a Win10-et egyszer és nagyon lassú volt rajta minden (használhatatlan). Ez azért lehet, mert valami driver gond van vagy tényleg nem bírja? Ha Win7-tel használom (ahhoz van is rajta kulcs) az tényleg nem biztonságos? Van egy 4gb-os RAM-om (már ha belemegy) meg egy 1 terrás SSD-m, amivel feltudnám gyorsítani.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi Doky586, ezt nem tudtam. Akkor viszont csatlakoznék Land kolléga kérdéséhez:
- Ha nem MS fiókkal telepítettem a Windows-t, akkor hogyan tudom kideríteni, hogy melyik kulcs van hozzárendelve a számítógépemhez? Megvannak még a levelek a rendelésről, csak ahogy Land fórumtárs, úgy én is több termékkulcsot vásároltam (újra kellene telepítenem a fiam gépén a windows-t, de nem tudom melyik vásárolt kód tartozik az ő gépéhez). -
válasz
SATA_boy
üzenetére
És ezzel megtaláltad a publikusan elérhető generic kulcsok egyikét.
Azon kulcsok amik mevásárolhatók egyszer használatosak. Beírásuk után digitalizálódnak, az eredeti megszűnik, a digitálist a ms fiókod őrzi ha szabályosan fiókkal installálsz. Ha nem akkor elveszhet lapcsere esetén.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem tudom ,ez egy futómű állító gépnek volt beállítva és tegnap este még futott, ma meg ez jött.
Van egy hardveres kulcs a gépben, de nincs ötletem.
-
Üdv!
Mennyi ideig tudom használni a W10/W11-et kulcs megadása nélkül?
Kicsit csúszna a SW beszerzés... illetve addig nem regiznék rá egy alaplapra, amíg nem vagyok biztos, hogy 6-7 évig megfelelő lesz nekem. -
válasz
Lauda
üzenetére
Sandboxie (Classic/Plus) | VirtualBox
VMware Workstation Pro: Now Available Free for Personal UseMegjegyzés
# VMware VS 17.6 bugos. Telepíteni sem lehet, amíg egy meghatározott felhasználói csoportot nem hozol létre előtte, de utána is van gondja, ezért -jelenleg- a 17.5.2-es verziónál kell maradni (hiba már be lett jelentve)
# a speciális, otthoni használatra ingyenes változatait csak Broadcom fiókból lehet letölteni, mert az egyéb változatok kulcsot kérnek az első indításkor, míg a speciális változat -mint a fenti képen látható- választást ajánl fel.
(Ha esetleg erre lenne szükséged, megoszthatom ezt a speciális telepítőt, mert a net-en nem igazán lehet fellelni)UI: Legközelebb a Milyen program, ami...? topikban kérdezz progik után, Thx!
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ease of Access alatt van valahol.
Reg. kulcsot is kiad a gugli rá, de felhívják a figyelmet, hogy 5 mp alatt értéknél is 5 mp-el számol, ergó az a minimum. -
válasz
Fuvaros
üzenetére
A működő admin fiókból a registry-hez gondolom simán hozzá tudsz férni.
Navigálj el ide:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Itt meg kell keresni a másik, a "nem működő" admin fiók bejegyzését (S-l kezdődő hosszú számsor valamelyike) és ellenőrizni a jobb oldali 2 kulcs értékét. Előbbit, hogy jó helyre mutat-e, utóbbit, hogy nulla legyen, ha nem, akkor korrigálni mindkettőt.
Ha a bal oldali bekeretezett hosszú számsornak (ami ugye a másik, nem működő profil) van .BAK kiterjesztésű változata is, akkor azt (és csak azt) törölni.
Ezt követően gép restart és próba. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy Windows 10 aktiválásos kérdésem van.
Egy régebbi laptopom van, amin most Win10 van. Annó Win8-al vettük, az oem kulcs a bioszban van. Mindig frissítettem, így van most Win10. Most alaplapot szeretnék cserélni. Mivel az "új", de használt alaplap bioszában is lesz egy Win8 oem kulcs. Mit kell tenem, hogy a Windows aktivált legyen újra alaplalcsere után? Most még bele se kezdtem, csak tudni szeretném, hogy mire számíthatok? Mire készüljek? Milyen előkészületek kellenek a csere előtt? -
movax
őstag
Apropó, Bitlocker, van egy ártatlan kérdésem:
Nincs bekapcsolva a Bitlocker a gépemen, MS-fiókot sem használok, helyi van. Mi van, ha frissítéssel bekapcsol a Bitlockert? Ilyenkor felajánlja a kulcs mentését vagy valami? Van adatmentésem, de akkor sem akarok kizáródni a saját gépemből. -
wetsom
tag
Szerencsére eddig minden kulcs meglett, csak furcsa ez a tömeges jelenség és félek, hogy egyszer csak nem lesz meg egy kulcs.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Újan összerakott gépre (am5, 7800x3d) érdemes még win10-et tenni?
Ha csak win10 pro- ra van kulcsom akkor előbb tegyem fel a w10-et, majd upgrade-eljek w11-re? Tiszta w11 telepítésre van valami lehetőség w10 pro kulccsal? Ms accounthoz nincs hozzárendelve a kulcs. -
norba69
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Már elnézést, de semmilyen kimaradást nem okoz a használatban az aktiváció elvesztése.
Kapsz egy vízjelet, meg pár testreszabási lehetőség nem lesz elérhető.
Dettó nem "fagy" a szürke példány frissítéskor, csak ha valami komolyabb probléma van vele, de akkor a "fehér" példány is ugyanúgy lefagyna.
A kulcs módosítása egy perc alatt megvan, nem kell "toldozás-foltozás", és nincs idővesztesége (sem). -
sacren
junior tag
Sziasztok !
Egy kis helpet szeretnék kérni!
Alaplapot fogok cserélni. Egy régi gigabyte am3 lapot msi 450 gamingre.Előtte win10et kiírom pendrivera mert csere után ugyebár nem fogom tudni.Hogy felismerje ezt az msi alaplapot majd a pendrivon a wint ugyebár uefi-gpt kell választani a rufusban?Illetve ha nem eredeti helyről töltöm le a wint de veszek hozzá kulcsot akkor attól az eredetinek fog számítani vagy sem?
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia!
A Onedrive dolgaira nem tudok megoldást (nekem még a törölt registry kulcsokat is visszaírja), de a többi haszontalan dolgokra itt egy útmutató, ami bevált:
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Pár éve vettem innen hardverapróról egy Win10 Pro Retail kulcsot. Ha jól rémlik telepítés közben írtam be a kulcsot. A win10 azt írja, hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták. MS fiókba nem léptem be és nem is kötöttem hozzá a kulcsot.
Most újra kellene majd húzni a win10-et, mert alaplap, processzor és SSDcsere is lesz.
Azt írják a Retail-ra, hogy egyszerre csak egy gépen lehet aktív. Az MS honnan fogja tudni, hogy a régi gépen már nem fog menni a Win? Valahol töröltetni kellene a kulcsot mielőtt feltenném az új vasra?köszi!
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Akkor kipróbálom ezt a Rufus-os dolgot.
Olvastam korábban erről, de azt hittem, hogy ezt a kiskaput bezárta a Microsoft.
Gondolom a frissítések így is jönnek a WIN11-hez?
A WIN10 hivatalos PRO verzió, hordozható, fiókhoz kötött.
Kell vennem WIN11 kulcsot? -
kovacsit
tag
Sziasztok,
MM-ben vásárolt notebookon volt telepített W10 de miután bemutatódarab volt a noti tele volt mindenféle hülyeséggel. Viszont újratelepítés után nem regisztrálódik be automatikusan a Win, kulcsot meg nem adtak hozzá.
Azt gondoltam, hogy digitális licensz van hozzá, és a HW azonosító alapján aktíválódik...
Mi lehet a megoldás ? (Szerintem formázva lett telepítéskor az SSD.. ) -
titanium_100
tag
Sziasztok!
Ha én letöltök és telepítek egy torrent oldalról egy "kiherélt" felesleges és rendszert lassító programoktól mentes, optimalizált win 10 verziót, majd vásárolok egy legális kulcsot és aktiválom, az úgy jogilag rendben van, fog minden szépen működni?
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka
üzenetére
Eddig csak szimplán újratelepítés volt említve, alaplapcseréről szó sem volt, mik ki nem derülnek utólag.

Ha alaplapcsere is történt, akkor úgy nem meglepő az újraaktiválási probléma, bár normál esetben akkor is meg kellene tudni oldali az újraaktiválást és nyilván nem kizárólag csak 1x lehet aktiválni a termékkulccsal, mint azt a "kulcsos oldal" tévesen állította. Viszont ha Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, akkor az előzőleg linkelt cikk értelmében nem feltétlen fog működni az újraaktiválás, sőt még a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licences módszerrel sem feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- DXRACER Prince L gamer szék
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

meg időm sincs sok kinlódni vele)...

Nem tudom ez mit csinált, de a hiba nem szűnt meg. Kasperskyt használok, az egyik javaslat alapján kikapcsoltam a tűzfalat, de nem volt eredmény (nem tudom, hogy a tűzfal kikapcsolása után újra kellett volna indítani a gépet, erről nem találtam semmit).