- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Micro Four Thirds
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Werkly #158330 üzenetére
Technikailag nem lesz gond, minden bit szépen átmegy, az másik dolog, hogy azért lesz használhatatlan a rendszer (ha rendszer lemez, adatnál csak ala lassú lesz minden) mert az SSD-n az adat merevlemezes szempontból szana széjjel van töredezve. míg az SSD mindenhonnan ugyanolyan gyorsan olvas, így tökmindegy, hogy egy 1 megás pl kép 8000 darabban van, addig az merevlemeznél 7999 fejpozícionálás is.
Ha olyan dologgal klónozol, amiben van opció úgy csinálni, hogy egybe írja a töredezett fájlokat, uccu neki nem számít.
Ha kritikus sebesség igényed van hdd-n, és mindenképpen kell a klónozás, vagy az SSD-n az adat nem annyira nagy százalék (vagy akár mégis, mert ha kell, akkor KELL), akkor én töredezettségmentesíteném az adatot az SSD-n majd klónoznám a rendszert.
Ha nem kritikus sebességű adat (pl OS), vagy ráérsz arra, hogy majd a hdd-n töredezettségmentesíts, akkor elég utána, ha kell egyáltalán.
Ha van időd, akkor küld át töredezetten, és meglátod!Írom mindezt úgy, hogy SSD-n már OS átállás miatt már töredezettségmentesítettem, mert épp tesztelgetős hangulatomban gondoltam átmásolom az SSD tartalmát merevlemezre egy az egyben. Bootkor 2-3-szor, utána is 5-6* volt vagy olyan belassulásom, hogy gépresi kellett, vagy egyenesen bluescreen-t kaptam. Töredezettségmentesítve-másolva (másnap újrapróbálva), meg vígan, hdd sebességgel futott ugyanaz az OS.
Az az SSD egy 120 gigás samu 840, ma is vígan üzemel, 12-13 év után 86TB írással. Nem tartom valószínűnek azt, hogy ebbe halna bele egy ennél frissebb SSD!#158331 LK
Ha lementenéd az infókat, klónozás gyorsabb mint átbogarászni mindent, azt majd jövő béli képből is lehet... de jobb átnézni a működésközbeni rendszert.
Ha használnád a rendszert (képet) más gépen az a fentebb is említett dolgok miatt bajos, az új gép az nagy eséllyel nem pont ugyanolyan, így driverezés borul, minden ilyesmi, szóval az így nem jó... Virtuális gépként talán elfuthat.... A liszensz az nagy eséllyel bukik.
Viszont ha egy gépet vissza kell adni, akkor az adatvédelmi kérdés is, szóval ha van idő akkor ajánlott az átnézés mentegetés, majd törölgetés is... és akkor az a kérdés, hogy mennyire érdekel a rendszergazda VS a lányod adatai:
- megéri nézegetni, törölgetni, és esetleg otthagyni valamit annak ellenére is, hogy vannak csak szabadhely-fölülíró progik
-vagy megéri vagy az egészet pl veracryptel használhatóság-ot addig (utolsó pillanatig fenntarva) fülülírva vissza adni úgy, hogy a kulcsot "elfelejted" , vagy a kivett HDD-t másik gépben HDS-sel full felülettesztelni 1-2* törölvén mindent a lemezről.Ha ismerős a rendszergazda, rá is kérdezhetsz! Ha SSD-s akkor esélyes hogy marad maradék (trim miatti területen), de akkor sem minden kerül ki a kezetekből, pont gimis éveiből!
(sőt SSD-nél biosból is lehet alap titkosító kulccsal törölni, ha olyan a gép!) -
válasz
King Unique #158314 üzenetére
Nem írtam hogy 2000-ért vettem, 3 darab normális retailom van, kettő 5 a harmadik 3 éve működik. Ez utóbbi 101% hogy legális mert a cégemtől kaptam ajándékba.
Amik az enyémek azt itt vettem HA-n, 5 éve, eladó adott számlát garanciát, ha a weboldala fele igaz akkor is jó. [link]
Eddig még működik. párszor átvittem próbára másik gépekre már, többi különösebben nem érdekel.Amúgy tudom kicsit nehéz a felfogásom, én fel nem fogom, nem értem még mindig ezt a kulcs, liszensz, jogtiszta liszensz, digitális liszensz, egyszerhasználatos, géphez kötött stb. stb. anyámtyúkja szoftver használhatóságot, énnekem ez magas, lehet én vagyok a tök.
Ennél bonyolultabb szoftverhasználatot én még életemben nem láttam.
Ennél már csak a hordozhatósága bonyolultabb annak ellenére hogy mindhárom a Microsoft fiókomba be van téve vagy regisztrálva vagy hozzákötve vagy a franc tudja hogyan kell ezt kifejezni.Holnap felrántom az otthoni egyik gépemre a 11-et a 10es mellé és meglátom.
-
Ha a 10 mellé telepítek egy 11-et,
a gépem aktivált, hivatalos,
Mi történik, kellene mégegy kulcs?
ha megadom neki az ezen a gépen évek óta aktivált 10-es retailt, akkor mi történik?
lévén a hardver ugyanaz. -
alak8
kezdő
Home kulcsom van, amit windows7-ről örököltem. Azt nem lehet áthelyezni. Aktíválás hiányában, viszont egy csomó dolog nem működik ami nekem meg esetleg kellhet. Próbáltam VMware és Virtualbox alatt is linux hoston, de ha más gépre teszem a linuxot, és elindítom a virtualizációban a windowst, rögtön észreveszi. Szóval eddig nem találtam megoldást. Tudsz segíteni?
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy van Chrome topik, de ott sajnos nem jött válasz. Nem tudom a Chrome-ot frissíteni, a következőt látom:"Hiba történt a frissítések keresése közben: Frissítés-ellenőrzési hiba: A kapcsolat a kiszolgálóval rendellenesen megszakadt . (hibakód: 7: 0X80072EFE -- system level).További információVerzió: 135.0.7049.97 (Hivatalos verzió) (64 bites)"
A neten rákerestem a hibakódra, többféle javítási módot találtam, amit tudtam azt kipróbáltam, a TLS titkosítási kulcsokra vonatkozót nem, mert az nagyon túlvan az én ismereteimen.
Futtattam a Gépház További hibaelhárítók funkcióból az internetkapcsolatok, a hálózati adapter és a WU hibaelhárítóit. Csak az utóbbi esetében talált hibát:
Nem tudom ez mit csinált, de a hiba nem szűnt meg. Kasperskyt használok, az egyik javaslat alapján kikapcsoltam a tűzfalat, de nem volt eredmény (nem tudom, hogy a tűzfal kikapcsolása után újra kellett volna indítani a gépet, erről nem találtam semmit).
Lefuttattam az SFC és DISM parancsokat, de nem jelzett hibát.
Egyébként a WU rendben működik, a 04.22-i patch kedd frissítései rendben megtörténtek. Van EDGE is a gépen, annak a frissítésével semmi probléma nincsen.
Próbáltam a Chrome netkapcsolat nélküli telepítését is, ami minden bizonnyal sikerült, mert el tudtam indítani a böngészőt, de a verzióra rákeresve ismét a fenti hibaüzenet jött elő. -
válasz
makoss #157921 üzenetére
Hogyne lenne jelszavas. A windows jelszavad védi adott gépen. Ez a windows infrastruktúra része. Más gépen (vagy újratelepítéskor) a kiexportált kulcsoddal tudod megnézni. A kép home-on készült ezért szürke [kép] de ha a kulcsot importálod akkor meg tudod nézni a filet bárhol.
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586 #157847 üzenetére
Igen, nekem is ezzel sikerült helyrehozni.
Köszönöm szépen a képet lementettem.Viszont amikor már készen áll a kulcs hozzáadásához akkor így már nem lehet csak úgy simán kikapcsolni hanem mindenképpen a parancssoros utasításra van szükség hogy a felkiáltójelek eltűnjenek.
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586 #157841 üzenetére
Hát ha ez volt a tanács:
"Ne a biost állítsd el hibásra hanem a bitlockert kapcsold ki."
Akkor nem segített mert fingom nem volt hogy azt külön ki kell kapcsolni elvégre én be sem kapcsoltam...így logikailag nem igazán volt értelme hogy kapcsoljam ki. Aztán a google segített rájönni hogy ez a gennyláda végülis önhatalmúlag voltaképpen már encrypt-elte a meghajtóimat és már csak a kulcsal akarja le is zárni. Szóval konkrétan parancssorral kellett cmd ben utasítani hogy ugyan descrypt-elje az összeset. 1 órát kellett várni mire végzett és eltűnt a sárga felkiáltójel. Ha ez volt a kikapcsolásra tett javaslat és a leírt megoldás amit máshol találtam meg akkor végülis vehetjük úgy hogy igen, "nem fogadtam meg a tanácsaid" de azért köszi. Secure boot pedig marad kikapcsolva, amikor egy biztonsági rendszer annyira jól vegzi a dolgát hogy már már a felhasználót védi meg attól hogy használni tudja ott azért elgondolkoztató szerintem.
-
_DiEGO_
őstag
Egy ismi gépén Win10 Home 64bit van gyárilag.
Lekellene cserélnie Win10 Pro verzióra, de csak a Home akar települni neki.
BIOS tárolja a kulcsot? ha igen azt hogy kell kiütnie
Vagy mi a megoldás, hogy legyen választható a Windows 10 Pro telepítése?
-
válasz
MaxxDamage #157704 üzenetére
Most mi is a gond? Azt írtad (mutattad) hogy sikerült...
Nem a kulcs vihető át hanem a digitális licensz..
-
válasz
MaxxDamage #157701 üzenetére
Ha W8 kulcs akkor bocsi, efelett elsiklottam.
lehet emiatt nem sikerül neked. -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #157701 üzenetére
A megoldás itt max. az lehet, ami a "Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okat" cikkben van leírva. Ha az sem működik, akkor a megvásárolt Windows 8.1 termékkulccsal már csak Windows 8/8.1 aktiválható, ellenben Windows 10/11 nem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
tordaitibi #157699 üzenetére
Lehet igazad van!
& King Unique:
Nem tudom a megoldást, eleve tele a net mindennel, de a lényeges megoldást nem találom. Köszi a linkeket, de azt veszem ki erre nincs megoldás....akkor kB. kuka a lemezes verziós Retail kulcsom?Eleve amit most aktiváltam (MS fiókba) azt úgy emlékszem egy másik laptopon használom...na majd ha bekapcsolom, akkor kiderül mi lesz.
Két laptop, egy Clevo X170SM-G és egy X170KM-G -
King Unique
titán
-
válasz
MaxxDamage #157692 üzenetére
Semmi baj a retail kulccsal csak nem tudod hogyan kell használni
Én az egyik ilyen kulcsot már az 5. gépre vittem át. -
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage #157692 üzenetére
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről
Abszolút egyetértek. Ha belegondolok milyen sokáig hurcolásztam a 8.1 kulcsomat...
Már ezért megérte az MS accountennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról
Helyesen: "RETAIL 8.1" kulcsról -
MaxxDamage
félisten
Hmmm...hát ezt nem is tudtam. Köszi!
Azért ez megint egy jó lépés az MS részéről...ennyit a kézzel fogható "RETAIL" kulcsról...félre tettem, hogy majd jó lesz és erre nem tudom aktíválni. Vicc!Aztán ez nem ilyen virágbolti 1-2 ezer forintos verzió...
UP:
Keresgéltem kicsit a rendszerbe és találtam egy korábbi licencet és azt választottam, siker!Csak remélem, hogy a másik laptopot ha bekapcsolom, nem fogja ki írni, hogy nincs rajta aktívált Windows példány.
-
Zoz
őstag
válasz
MaxxDamage #157690 üzenetére
2023 októbere óta megszüntette 7/8/8.1 kulcsok elfogadását a Microsoft.
Azon a gépen amin korábban volt aktíválva, és így hozzákötődött az alaplaphoz a digitális licensz, működnek továbbra is.
De ha az alaplap, vagy az egész gép cserélve lesz, akkor ugrik a licensz.
Egy kiskapu van: ha a régi gépen társítod a licenszet Microsoft fiókhoz, és annak segítségével viszed át.
Ha korábban nem történt meg ez a fiókozás, és már nem is tudod beüzemelni a régi gépet, akkor bukta, új licenszet kell venned. -
MaxxDamage
félisten
Volna egy gondom...
Laptopba alaplapot cseréltem és Win10-t telepítettem rá, korábbi lapon gyárilag volt benne kulcs és ez teljesen új lap, így nem található benne.Van egy (kártyás) CD kulcsom, melyhez van 2 db fizikai lemez is (32 és 64 bit) a kulcs a RETAIL verzió, ez biztos. A kulcs Win 8.1 és korábban lett aktíválva Win 10 -hez is (az a gép le lett selejtezve, mert gyári hibás volt)
Próbáltam aktíválni a rendszerem, beírtam a kártyán található kulcsot de nem fogadta el...ilyet még nem tapasztaltam.
Ilyenkor mit tehetek? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #157556 üzenetére
Ahol a Linux nem ment, de a Win igen, ott valószínűleg nem volt enroll-olva az a kulcs, amivel az előbbiek írnak alá. Ehhez persze be kell lépni a BIOS-ba...
-
Pete55555
addikt
válasz
I02S3F #157452 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Azóta ott tartok, hogy össze van rakva a gép, felrakva a Win.
Viszont sehogy nem tudom működésre bírni
Azt írja a régi gépen, hogy digitális licensz. Az újon hiába léptem be az MS fiókkal, nem megy. Leellenőriztem MS honlap leírása szerint, jó a fiók, rendszergazda, és valós MS fiókkal jelentkeztem be, de nem tudok továbblépni, nincs "fiók hozzáadása" gomb /leírás szerint lennie kéne/.
Ha hibaelhárításra megyek, és "nemrég cseréltem hardvert" opció, ott meg csak a régi PC-t hozza ki, hogy aktiválhatom /de az meg amúgy aktivált, szóval/
Szóval ebben kérnék még segítséget, milyen lehetőségek vannak a régiről az új gépre átvinni a kulcsot.
Azt is elfogadom ha valaki azt mondja, hogy nálam ezt xy miatt nem lehet, akkor veszek egy kulcsot HA-n, csak előtte még esetleg megnéznék 1-2 opciót.+1 kérdés.
Egy 1Tb SSD és egy 3 Tb HDD került a gépbe, mind2 formatálva.
A rendszer értelemszerűen az SSD-re ment fel, viszont a HDD-re is készített egy 100 Mb partíciót a Win. Kell ez ide? Engem kicsit "zavar"Vegyem ki a HDD-t, és rakjam újra, vagy mind1, mert ez kell a Win-nek, és ha utólag csatlakoztatom akkor is ott lesz?
Köszi
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156888 üzenetére
Ami egy kicsit azért sántít, mert ugyan hogyan lehet azt egy gyakorlatias esetben ellenőrizni
Ha beírom a kulcsot egy VM-en, az is azt mondja, hitelesítettem. Nem másabb, mint valós gépen. Valós gépen az a másabb, hogy azt nem cserélgetem. Ergo azon nem derül ki, hogy az a bizonyos digitális hozzákötés egy bughalmaz. Ha azt cserélgetném, szerintem ugyan úgy blokkolást kapnék, mint VM-en.
-
coco2
őstag
válasz
coco2 #156878 üzenetére
Kísérletezés folytatása:
-M2-n A2-vel léptem be aktiválás / hibakeresésbe, és azt jelezte nekem, hogy a gép nem aktiválható, azzal a userrel jelentkezzek be bla-bla-bla, röviden: hiába jelezte ki az előző gépnél, hogy digitális licence van kapcsolva az acc-hoz, a jelek szerint mégsincsen.
-Beadtam neki újra a kulcsot, megint jött az üzenet, windows példány aktiválva, digitálisan loginhoz kötve bla-bla. Ezt olvastam előzőleg is.
-M2-t leállítottam, töröltem.
-M3-at telepítettem.
-M3-ba eredetileg A1-el jlentkeztem be, ellenőriztem, nincs aktiválva.
-Hozzááadtam M3-hoz A2 fiókot.
-M3-on jelentkezek befele A2-vel, és kapom a hibaüzenetet, hogy nézzek fel website-ra. Le-X-eltem, lépek be aktiválás / elhárítás / most cseréltem hardvert - hiba. Lépjek be a website-on.A live.com-on belépve azt olvasom, hogy megsértettem a felhasználási feltételeket, és az acc blokkolva lett. SMS kódot kért feloldani. Belépés után azt látom, hogy a devices-nél a live.com szerint A2 továbbra is M2-n van használatban (a gép névből kiderült).
A kulcs nem volt azonos időben több helyen is használatban. Addigra M2 már fél órája nem létezett. Aki virtuális gépeket használ microsoft acc-al, mondjuk hosting szolgáltatással, biztosan cserélhet gépet annál jóval gyorsabban, mint ahogy én felhúzok egy új win10 képet hdd-n iso-ból. Szerintem illene az ilyesmit üzemszerű esetnek elfogadni. De a jelek szerint microsoft-ék nem úgy gondolják.
A fő problémám, hogy A2 a jelek szerint mégsincsen digitálisan a kulcshoz kötve. A windows aktiválás nem jegyzi be. Azt hittem, meg kell őriznem egy aktivált gépet a device listában, hogy hardver cserére hivatkozva valami adat maradjon előző aktivitásról, de a jelek szerint olyankor meg blokk-ot kapok??
Ha valakinek van ötlete, mit ellenőrizhetek még és hogyan, bármilyen tippnek örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156876 üzenetére
Háát.. kísérletezek, és valami nem okés.
Itt van időrendi sorrend:
-Host alatt telepítettem VMWare Workstation 17-et.
-Bejegyeztem A1 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt yahoo mail-em).
-Bejegyeztem A2 nevet login.live.com site-on (egy jelenleg használt gmail-em).
-Letöltöttem a win10 media creation tool-t, gyártott nekem win 10 ISO-t.
-VMWare alatt gyártottam virtual machine-t, encryption on, +TPM module (legyen ez M1).
-M1-re loginoltam A2-vel, felhúztam összes frissítést, és utána megadtam egy cd kulcsot. Az akkori visszajelzés szerint "Windows is activated with a digital liense linked to your Microsoft account". Reboot, újra megnéztem, ugyan az.
-M1-et leállítottam, töröltem.
-A2-vel beléptem login.live.com-on, Device lista, töröltem onnét a device-t.
-Létrehoztam frissen egy M2-t (encryption on, +tpm, win 10 iso telepítés).
-M2-re loginoltam A1-el. Ellenőrizzem, M2 nem volt aktiválva.
-M2-re hozzáadtam A2 fiókot, felhasználó rendszergazda.
-A1-el kiléptem M2-ről, A2-vel beléptem.
-És M2 nincsen aktiválva. Miért nincs-M2-n jelenleg nincsenek fent a legújabb frissítések. Mennyit tud az számítani? (vagy 3 óra telepíteni a frissítéseket)
Vajon mit kellene kipróbálnom?
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #156843 üzenetére
Oké, szóval az slmgr nem fog segíteni. Aminek nekiugrottam helyette, az telepíteni VMWare player alá egy win 10-et. Encryption + tpm modul. Egyenlőre van egy virtuális pc az aktivált host pc-n, ami azt írja, nincsen aktiválva. A felhasználóról login.live.com-on találtam device-t. Device alatt klikk a lista elemnél view details, és valami ilyesmi fogad:
Van itt egy deaktiváló link. Az véletlenül nem azt törli ki, amit a microsoft serverei feljegyeznek, mint termék kulcs + pc hardver azonosítók összefűzve?Megnézem, mi történik, ha VM-en keresztül aktiválok windows kulcsot a microsoft acc-hoz. (Egyenlőre telepítem a második vm-et is.)
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #156840 üzenetére
Igen, legutóbb például november elején volt róla szó, de egy factory default egészben nem pont olyasmi, amit akarok
Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?
Részint van tpm chip, ami gyakorlatilag egy flash ram (+valami mikrovezérlő kezelni), oda be tud írni ezt-azt.
Aztán lehet egy mini partíció hdd/ssd-n, ahova fel tud jegyezni dolgokat.
Aztán lehet a bejelentkezett felhasználó adatai microsoft site-on, hogy termék kulcs tartozik a login-jához.
Végül a microsoft site-on a felhasználókhoz tartozóan bejegyzések az általuk használt device-okról.
Még mi lehet?
-
King Unique
titán
válasz
coco2 #156837 üzenetére
Ezekkel az
slmgr
parancsokkal max. a termékkulcsot lehet eltávolítani, ellenben a hardverazonosító alapján generált digitális licencet nem, amiről már volt szó itt korábban (bővebben)."Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni"
Az majd ráér akkor, ha már meglesznek azok a laptopok.
Na meg akkor, ha Windows nélkül lettek / lesznek vásárolva pl. FreeDOS kivitelben, mert ugye lehet(ett) Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített laptopot is vásárolni, aminél adott gyárilag a Windows 10/11 licenc és az automatikus aktiválás."Azon gondolkodok, hány helyről tudhatja a windows 10 összesen, hogy aktiválták?"
Akkor aktiválódik az adott PC-n automatikusan az adott Home / Pro / egyéb Windows 10 kiadás, ha egyrészt már tartozik hozzá hardverazonosító alapján generált digitális licenc.
Másrészt akkor, ha gyárilag Windows 10-zel / Windows 11-gyel előtelepített PC, ahol a BIOS/UEFI tartalmazza a termékkulcsot és teszi lehetővé az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás automatikus aktiválását.
-
válasz
coco2 #156839 üzenetére
King U szokta pár havonta elmondani.
Hiába csainálod meg amit írtál, egy teljesen tiszta installnál be fog aktiválódni a win és te a régi kulcsoddal csak azt a hibát fogod látni hogy "másik gépen már használatban a kulcs" hibaüzenetet kapsz. Ha bent hagyod a gépet Ms fiókban akkor (talán) utólag is elveheted a géptől a licenszet - ha már a vevő elvitte tőled a gépet. (mert gondolom emiatt akarod)
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #156838 üzenetére
...De erről már volt szó....
Mennyire régen volt az a thread?Van 2 cd kulcsom, amiket most beaktiválnék MS loginok alá jó előre, de ténylegesen laptopom még nincsen hozzájuk használni. Értem én, hogy páran rossz szemmel nézik a trükközést, pedig nem akarok én gonosz dolgot.
-
coco2
őstag
Hogyan lehet egy windows aktiváló kulcsot törölni laptopról?
-Telepíteni második windowst, és olyan user-rel lépni be, akinek a microsoft acc-jához nincsen kulcs hozzákötve
-login.live.com-on kijelentkeztetni az egykori felhasználót a device-ról
-slmgr /upk
-slmgr /cpky
-slmgr /rearmMaradt ki valami?
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény #156828 üzenetére
Ami kulcsot a 10-eshez veszel, engedni fog 11-re frissiteni
-
idegen lény
addikt
A franc essen már ezekbe, hogy megszüntetik a támogatását. Akkor minek vettem neki aktiváló kulcsot? Már nincs is értelme feltennem. Semmi baj sem volt a 10-zel, miért kell ilyen gyorsan elkaszálni? Az is milyen baromság már, hogy ugyanarra a gépre, amin a 10 hibátlanul működik, a 11-et nem lehet feltenni. Miközben kis ügyeskedéssel állítólag felmegy az ilyenekre is. Miért kell ezt csinálni?
-
coco2
őstag
Btw, login.live.com - belépek microsoft acc-ra, amihez még nincsen windows kulcs hozzákötve. Be tudok ott regisztrálni kulcsot anélkül, hogy azt a kulcsot előbb windows aktiváláshoz használnám? Windows-on csak később akarom használni azt a live acc-ot, de kulcsokat most vettem párat, és be akarom őket regisztrálni (különben elfelejtem
).
Végső soron fut egy win 10-em most, de ez már kötve van egy loginhoz, és inkább nem használnám erre, mert fogalmam sincs, esetleg nem fognak-e eltűnni a dokumentumaim vagy olyasmi (nem külön adatpartícióm van, hanem user alatti doksi mappát használom mindenre root-ként).
-
sicc_innen
tag
válasz
Doky586 #156813 üzenetére
Köszönöm!
Fura volt nekem is, hogy win licence nem szokott lejárni (vagy van, vagy nincs).
Úgy vette a laptopot jó 10 éve, hogy a számtech boltos tette rá a Win10-et neki.
Jelszót korábban sem kért az induláshoz. Most betöltéskor az induló háttér megjelenik és a megadott neve, de beírni jelszót, vagy kulcsot nem lehet, mivel nincs beviteli mező.
Hogyan lehetne továbbmenni ilyenkor? -
coco2
őstag
válasz
sicc_innen #156810 üzenetére
Ha mást nem, ilyen 3.5 eur áron veszel neki egy licencet, gyártasz neki egy microsoft acc-ot, bejegyzed rá a kulcsot, és átküldöd neki a név / jelszót telefonon (sms). Az egész procedúra 5 perc?
De amúgy nem hallottam még ilyen esetről.
-
Vikus
tag
Normál Win szoftver volt. Miki oldaláról leszedve. A kulcs meg bios-ban, vagy beégetve 'mitromén'
mert volt anno 10 pro a géphez gyárilag.
Még arra tudnék gondolni, hogy pár napja használtam a másik gépem is, azon is ez a fiók van. Esetleg onnan húzott be valamit, vagy fordítva? De szimultánba szoktam azért használni, ilyet még nem produkált
-
passat77
tag
Sziasztok!
Vettem egy Hp probook G5 450 laptopot aminek az aljàn egy windows hologramos cimke talàlható.
Ez azt jelentené, hogy jogtiszta Win10 járt anno hozzá? Ha igen, honnan lehet megszerezni a termék kulcsot? Én kérdés nélkül gyalultam róla mindent, azóta win11 van már rajta... -
Sziasztok,
ötletre lenne szükségem: fájlok törlésekor nem jelenik meg a "valóban törölni szeretnéd?" párbeszédablak (a lomtár tulajdonságainál be van pipálva a törlési jóváhagyás).
Esetleg lehet, hogy a nemrégiben feltelepített Bitdefender Internet Security kevert be valamit? Előtte működött a dolog.
Regedit bütykölés is megvolt, de nincs hatása.HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
– a Policies alá hozzunk létre egy új kulcsot Explorer néven;
– az Explorerben hozzunk létre egy új Duplaszó értéket (32 bites) ConfirmFileDelete néven;
– a törlési jóváhagyás megjelenítéséhez módosítsuk a ConfirmFileDelete értékét 1-re
-
válasz
Bacusuz #156355 üzenetére
Előtelepített gépeken létezik egy ún. Recovery partíció, ami egy speciális partíció, amin -nagyon leegyszerűsítve- ott figyel az OS telepítője (speckó konfigurálással stb stb)
Ezen partíció megléte esetén lehet visszaállítani a rendszert olyan állapotra, mint amikor megvették az előtelepített gépet. Korábban azt írtad, hogy simán feltelepítetted a W10-t és aktiváltad egy W7-s kulccsal, ilyenkor nincs Recovery partíció, ergo az a fajta visszaállítás, ami hajaz az Android-os gyári beállítások visszaállítására, nem kivitelezhető.Van egy fajta alapállapotra visszaállítás, ami fájlokat is megtart, ha működik, akkor azzal kellene kezdeni.
Ha ezzel gond lenne, opció lehet, ha van(nak) rendszervisszaállítási-pont(ok), akkor egy korábbira visszaállítani vagy vannak parancssoros megoldások is, amik tudnak hibát javítani, lehet, hogy megoldanák a problémá(ka)t.
Persze az is egy lehetőség, hogy pár ezer forintért venni W10 Home/Pro Retail kulcsokat, akár itt, a Hardverapróról aztán akkor mehet a tiszta telepítés.
Innen már többször vettem, egyik kulccsal sem volt eddig gond.
Ha ezt a lehetőséget választod, akkor amikor megkapod a kulcsot, letöltöd a ShowKeyPlus progit és ellenőriztesd vele, hogy azt kaptad-e, amit vettél. -
válasz
Bacusuz #156352 üzenetére
W7/8/8.1 kulcsokkal már nem lehet W10/W11-t aktiválni, ha tiszta telepítéssel rakod fel a W10/W11-t. Mintha vagy itt vagy a W11 topikban írta volna valaki, hogy frissíteni még tudott W10 vagy W11-re, holott annak sem szabadna működnie, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Pont ezért várj még mások válaszára, akik ezt gyakorlatból elkövették, mert az, amit az MS "mond" meg cikkben megjelentet, az nem ritkán simán csak bullshit. -
Bacusuz
őstag
Sziasztok,
A hétvégén újra kellene telepítenem egy window 10-et és a gondom az hogy nem találom sehol a windows licensz kulcsot de be van írva jelenleg amit használ.
Az összefoglalóban azt írja hogy ha le van frissítve a w10 akkor a hw adatok alapján eltárolta magának a microsoft és ha van élő internet kapcsolat akkor autómatikusan licenszelt termék lesz?
Ezek szerint felteszek egy w10-et amit az összefoglalóból töltök le és kész is? -
válasz
Werkly #156323 üzenetére
WIN+R, regedit beír és enter, elnavigálsz a képen látható kulcsig és törlöd az UserChoice bejegyzést
-
coco2
őstag
Win 10 dualboot kulcsszavakat nézegetek, de nem nagyon találom, amit keresek.
Win 10-et egyenlőre megtartanám változatlan formában. Munka adatok vannak rajta, szóval vigyázva barkácsolnék csak. Másodlagos partícióra felhúznék 11-et megnézni, milyen. Beállítanék hozzá jó előre dual boot menüt, amit utólag ki is tudok iktatni (a másodlagos partícióra rakott 11-el együtt).
Esetleg virtualizációs technikával lehet win 11-et kukucskálni? Elbír olyat ingyenes VM?
Van ilyesmi barkácsolásról valahol egy jól sikerült blog / vlog?
A tippeket előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Egy beállítást keresek a settings alatt, és nem találom
Eredetileg van olyan funkcio desktopon, hogy ha notepad vagy bármi ablakot megfogok a fejlécén, és felhúzom ablak tetejére kopp-ig, akkor az ablak alját kitolja a képernyő aljáig - ameddig csak tudja.
Valami csúszkát lekapcsoltam valahol - "átmenetileg" - és elfelejtettem, hol. Azóta a fenti funkció nem működik.
Valaki tudja esetleg, hol van az a beállítás? Vagy legalább a funkció nevéhez tartozó kulcsszót? (Eddig motion és gestures kulcsszavakat próbáltam, google nem adott nekem releváns találatot.)
A tippeket előre is köszönöm.
-
Shad0wking
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Asus Eee PC 1215N 1215N-RED088M laptopom. Nem mai darab, de jó lenne ilyen táskában hurcolászós gépnek, mert kicsi és könnyű. Eredetileg Win7-tel volt, de kérdésem, hogy elmenne-e rajta a Win10? Min. specifikációk megvannak, de egy ismerős felrakta rá a Win10-et egyszer és nagyon lassú volt rajta minden (használhatatlan). Ez azért lehet, mert valami driver gond van vagy tényleg nem bírja? Ha Win7-tel használom (ahhoz van is rajta kulcs) az tényleg nem biztonságos? Van egy 4gb-os RAM-om (már ha belemegy) meg egy 1 terrás SSD-m, amivel feltudnám gyorsítani.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
Doky586 #156059 üzenetére
Köszi Doky586, ezt nem tudtam. Akkor viszont csatlakoznék Land kolléga kérdéséhez:
- Ha nem MS fiókkal telepítettem a Windows-t, akkor hogyan tudom kideríteni, hogy melyik kulcs van hozzárendelve a számítógépemhez? Megvannak még a levelek a rendelésről, csak ahogy Land fórumtárs, úgy én is több termékkulcsot vásároltam (újra kellene telepítenem a fiam gépén a windows-t, de nem tudom melyik vásárolt kód tartozik az ő gépéhez). -
válasz
SATA_boy #156058 üzenetére
És ezzel megtaláltad a publikusan elérhető generic kulcsok egyikét.
Azon kulcsok amik mevásárolhatók egyszer használatosak. Beírásuk után digitalizálódnak, az eredeti megszűnik, a digitálist a ms fiókod őrzi ha szabályosan fiókkal installálsz. Ha nem akkor elveszhet lapcsere esetén.
-
válasz
tordaitibi #155899 üzenetére
Nem tudom ,ez egy futómű állító gépnek volt beállítva és tegnap este még futott, ma meg ez jött.
Van egy hardveres kulcs a gépben, de nincs ötletem.
-
Üdv!
Mennyi ideig tudom használni a W10/W11-et kulcs megadása nélkül?
Kicsit csúszna a SW beszerzés... illetve addig nem regiznék rá egy alaplapra, amíg nem vagyok biztos, hogy 6-7 évig megfelelő lesz nekem. -
válasz
Lauda #155812 üzenetére
Sandboxie (Classic/Plus) | VirtualBox
VMware Workstation Pro: Now Available Free for Personal UseMegjegyzés
# VMware VS 17.6 bugos. Telepíteni sem lehet, amíg egy meghatározott felhasználói csoportot nem hozol létre előtte, de utána is van gondja, ezért -jelenleg- a 17.5.2-es verziónál kell maradni (hiba már be lett jelentve)
# a speciális, otthoni használatra ingyenes változatait csak Broadcom fiókból lehet letölteni, mert az egyéb változatok kulcsot kérnek az első indításkor, míg a speciális változat -mint a fenti képen látható- választást ajánl fel.
(Ha esetleg erre lenne szükséged, megoszthatom ezt a speciális telepítőt, mert a net-en nem igazán lehet fellelni)UI: Legközelebb a Milyen program, ami...? topikban kérdezz progik után, Thx!
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155799 üzenetére
Ease of Access alatt van valahol.
Reg. kulcsot is kiad a gugli rá, de felhívják a figyelmet, hogy 5 mp alatt értéknél is 5 mp-el számol, ergó az a minimum. -
válasz
Fuvaros #155751 üzenetére
A működő admin fiókból a registry-hez gondolom simán hozzá tudsz férni.
Navigálj el ide:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Itt meg kell keresni a másik, a "nem működő" admin fiók bejegyzését (S-l kezdődő hosszú számsor valamelyike) és ellenőrizni a jobb oldali 2 kulcs értékét. Előbbit, hogy jó helyre mutat-e, utóbbit, hogy nulla legyen, ha nem, akkor korrigálni mindkettőt.
Ha a bal oldali bekeretezett hosszú számsornak (ami ugye a másik, nem működő profil) van .BAK kiterjesztésű változata is, akkor azt (és csak azt) törölni.
Ezt követően gép restart és próba. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy Windows 10 aktiválásos kérdésem van.
Egy régebbi laptopom van, amin most Win10 van. Annó Win8-al vettük, az oem kulcs a bioszban van. Mindig frissítettem, így van most Win10. Most alaplapot szeretnék cserélni. Mivel az "új", de használt alaplap bioszában is lesz egy Win8 oem kulcs. Mit kell tenem, hogy a Windows aktivált legyen újra alaplalcsere után? Most még bele se kezdtem, csak tudni szeretném, hogy mire számíthatok? Mire készüljek? Milyen előkészületek kellenek a csere előtt? -
movax
őstag
Apropó, Bitlocker, van egy ártatlan kérdésem:
Nincs bekapcsolva a Bitlocker a gépemen, MS-fiókot sem használok, helyi van. Mi van, ha frissítéssel bekapcsol a Bitlockert? Ilyenkor felajánlja a kulcs mentését vagy valami? Van adatmentésem, de akkor sem akarok kizáródni a saját gépemből. -
wetsom
tag
Szerencsére eddig minden kulcs meglett, csak furcsa ez a tömeges jelenség és félek, hogy egyszer csak nem lesz meg egy kulcs.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Újan összerakott gépre (am5, 7800x3d) érdemes még win10-et tenni?
Ha csak win10 pro- ra van kulcsom akkor előbb tegyem fel a w10-et, majd upgrade-eljek w11-re? Tiszta w11 telepítésre van valami lehetőség w10 pro kulccsal? Ms accounthoz nincs hozzárendelve a kulcs. -
norba69
senior tag
válasz
5leteseN #155598 üzenetére
Már elnézést, de semmilyen kimaradást nem okoz a használatban az aktiváció elvesztése.
Kapsz egy vízjelet, meg pár testreszabási lehetőség nem lesz elérhető.
Dettó nem "fagy" a szürke példány frissítéskor, csak ha valami komolyabb probléma van vele, de akkor a "fehér" példány is ugyanúgy lefagyna.
A kulcs módosítása egy perc alatt megvan, nem kell "toldozás-foltozás", és nincs idővesztesége (sem). -
sacren
junior tag
Sziasztok !
Egy kis helpet szeretnék kérni!
Alaplapot fogok cserélni. Egy régi gigabyte am3 lapot msi 450 gamingre.Előtte win10et kiírom pendrivera mert csere után ugyebár nem fogom tudni.Hogy felismerje ezt az msi alaplapot majd a pendrivon a wint ugyebár uefi-gpt kell választani a rufusban?Illetve ha nem eredeti helyről töltöm le a wint de veszek hozzá kulcsot akkor attól az eredetinek fog számítani vagy sem?
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #155469 üzenetére
Szia!
A Onedrive dolgaira nem tudok megoldást (nekem még a törölt registry kulcsokat is visszaírja), de a többi haszontalan dolgokra itt egy útmutató, ami bevált:
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Pár éve vettem innen hardverapróról egy Win10 Pro Retail kulcsot. Ha jól rémlik telepítés közben írtam be a kulcsot. A win10 azt írja, hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták. MS fiókba nem léptem be és nem is kötöttem hozzá a kulcsot.
Most újra kellene majd húzni a win10-et, mert alaplap, processzor és SSDcsere is lesz.
Azt írják a Retail-ra, hogy egyszerre csak egy gépen lehet aktív. Az MS honnan fogja tudni, hogy a régi gépen már nem fog menni a Win? Valahol töröltetni kellene a kulcsot mielőtt feltenném az új vasra?köszi!
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #155443 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Akkor kipróbálom ezt a Rufus-os dolgot.
Olvastam korábban erről, de azt hittem, hogy ezt a kiskaput bezárta a Microsoft.
Gondolom a frissítések így is jönnek a WIN11-hez?
A WIN10 hivatalos PRO verzió, hordozható, fiókhoz kötött.
Kell vennem WIN11 kulcsot? -
kovacsit
tag
Sziasztok,
MM-ben vásárolt notebookon volt telepített W10 de miután bemutatódarab volt a noti tele volt mindenféle hülyeséggel. Viszont újratelepítés után nem regisztrálódik be automatikusan a Win, kulcsot meg nem adtak hozzá.
Azt gondoltam, hogy digitális licensz van hozzá, és a HW azonosító alapján aktíválódik...
Mi lehet a megoldás ? (Szerintem formázva lett telepítéskor az SSD.. ) -
titanium_100
tag
Sziasztok!
Ha én letöltök és telepítek egy torrent oldalról egy "kiherélt" felesleges és rendszert lassító programoktól mentes, optimalizált win 10 verziót, majd vásárolok egy legális kulcsot és aktiválom, az úgy jogilag rendben van, fog minden szépen működni?
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155190 üzenetére
Eddig csak szimplán újratelepítés volt említve, alaplapcseréről szó sem volt, mik ki nem derülnek utólag.
Ha alaplapcsere is történt, akkor úgy nem meglepő az újraaktiválási probléma, bár normál esetben akkor is meg kellene tudni oldali az újraaktiválást és nyilván nem kizárólag csak 1x lehet aktiválni a termékkulccsal, mint azt a "kulcsos oldal" tévesen állította. Viszont ha Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, akkor az előzőleg linkelt cikk értelmében nem feltétlen fog működni az újraaktiválás, sőt még a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licences módszerrel sem feltétlen. -
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique #155188 üzenetére
De volt alaplap csere is. Igen az által linkelt hozzászólás miatt gondoltam, hogy akkor ennek a kulcsnak annyi, mivel win7.
-
King Unique
titán
válasz
Csokishurka #155184 üzenetére
Akkor azért nem működik az aktiválás, mert Windows 10 Pro helyett Windows 7 Pro termékkulcs, ami a #152130 számú hozzászólásban részletezve van.
A #155186 számú hozzászólásban megosztott válasz meg egyszerűen röhejes, mivel normál esetben egy OEM / Retail termékkulcs nyilván nem kizárólag csak egyszeri aktiváláshoz használható. De hát az ilyen "kulcsos oldalaktól" nem is kell mást várni, mondhatni csak a szokásos eset és mellébeszélés...Egyébként ha csak sima újratelepítésről van szó és nem történt jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere), akkor digitális licenccel történt előzetes aktiválásnál nem is kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
BFeco
aktív tag
válasz
Csokishurka #155179 üzenetére
Ahogy írták előttem: bal oldalt a Check Edition és a Product keyhez írd be a vásárolt kulcsot (- jelet magától írja!) majd Check.
-
válasz
Csokishurka #155179 üzenetére
Ha ezt a kulcsot írtad be ne csodálkozz hogy nem működik. A licenszet MS fiókkal kell átvinni.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy az a Windows 10 kulcs amit több évig használtam gond nélkül, most újra telepítés után nem aktiválódik azt írja hogy ehhez a verzióhoz érvénytelen. (Kulcsos oldalról vettem) -
Zoz
őstag
válasz
csabyka666 #154924 üzenetére
Ha volt Microsoft fiókkal használva a gép, akkor weben be kell lépni abba a fiókba, és megnézni, hogy van-e elmentett bitlocker kulcs.
Ha ott nincs akkor bukta -
Zoz
őstag
válasz
csabyka666 #154866 üzenetére
Netán Dell gép? Azokkal már több embert is láttam így pórul járni.
Gyárilag bekapcsolt Bitlockerrel jöttek, amiről nem is tudott a felhasználó. Aztán egyszer letölt a Windows Update egy BIOS frissítést, utána megváltozott gépnek érzékeli, kéri a Bitlocker kulcsot... a felhasználó meg csak pislog, hogy hát ez meg mi a sz.r, ő ilyet soha nem kapcsolt be.Szerencsés esetben Microsoft fiókkal volt használva a gép, és abban meg lehet találni a kulcsot.
-
Üdv mindenki!
Segítséget kérnék. Céges laptop, legális Win10, évek óta megy. Ma reggel indításkor a Bitlocker jelent meg, kulcsot kér a feloldáshoz. Semmi előzménye nem volt, kulcsról nem tudunk.
Ezt hogyan lehet újra működésre bírni?!
Köszönök minden segítséget!
-
De4d
őstag
Üdv.
Sajnos azóta se tudom működésre bírni az "eredeti" windwos10em. Vettem egy új kulcsot, mert nem volt kedvem vele tovább vesződni, de új kulccsal sem működik. Ram csere után továbbra is azt írja nincs aktiválva a windowsom aktiváljam új kulccsal. Nos elvileg kizárt hogy az új egy használt kulcs lenne, itt valszeg a win10mmel van valami hiba.
Ez a hibakód 0xC0000022
Egy két dolgot már próbáltam amit találtam neten róla nem nem oldotta meg ( túl mélyen meg nem akarok belemókolni tapasztalat híján) Van valakinek tuti megoldásra erre, aki találkozott ezzel a hibával? -
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154445 üzenetére
Itt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy eredetileg vsz Windows 7 lett telepítve, majd az upgrade-elve Windows 10-re, mert az előbbinél van 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció, ellenben utóbbinál 5xx MB szokott lenni.
Nekem nem volt Windows 7. Majdnem 10 éve vettem Windows 10-et. Optikai lemezen van a telepítő. Eddig kétszer telepítettem róla. Amikor megvettem és még egyszer újra, mert valami elromlott a 10-ben.
Most eszembe jutott, amikor a régi alaplapot és CPU-t tettem be évekkel ezelőtt, akkor a Windows 10 a kulcsot kérte. Most MBR2GPT és alaplap+CPU csere is volt és most nem kérte a kulcsot, ami a telepítő optikai lemez papír tasakján van.
Mint már le lett írva az előző válaszban, a korábbi 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciónál elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni ha jelenleg van neki, akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben, nem feltétlen muszáj törölni, de lehet akár az utóbbit is.
OK, a Lemezkezelő Eltávolítás-t írt. Akkor az eltávolítás = elvenni.
Működőképes a jelenlegi állapot is és nem feltétlen kell piszkálni, megvan az EFI-rendszerpartíció (ESP), helyreállítási partíció, stb.
Szóval minden jó. Ennyi nekem elég.
Max. annyi kis szépséghibája van az MBR2GPT szerinti konvertálásnak, hogy a C után hozza létre a szükséges partíciókat ami nem pont a standard UEFI/GPT elrendezés lesz, a korábbi telepítés "maradéka" pedig ott marad a C előtt.
Talán egyszer újratelepítem, de most nincs rá idő.A Microsoft oldala miatt azt hittem megint nem sikerül a hardvercsere. Nem mutatták meg, hogy Windows 10 alatt a mbr2gpt-hez több paramétert kell megadni.
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS -
heavygrip
senior tag
válasz
heavygrip #154347 üzenetére
Helo mindenki újra.
Asszem maradok a win 10 nél, nem birkózók én a win 11 elCsinálok egy új telepítőt, vissza olvastam illetve kaptam részletes leírást win 11 fórumon.
Tehát ha MCT vel csinálom a telepítőt akkor biztos hogy UEFI/GPT lesz? Mellé lőni nem fogok,adni fogja magát a dolog?A másik. Ez a meglévő ugye aktiválva lett 5 éve, az a gondom hogy nem tudom a kulcsot,mert az egy olyan email címre lett küldve ami már nem létezik, illetve nem az én fiokomra van aktiválva a Windows,hanem a feleségem Microsoft fiókjára. Nem tudom húgy , már nem emlékszem rég volt
Mindenképp szeretnék új termék kulcsot venni (2000ft nem összeg érte) és az én fiokomra aktiválni.
Hogy érdemes ezt csinálni?
-Most a már meglévő rendszeren egy másik termék kulcsal aktiválni a fiokomra
-Vagy majd ha újra húzom a wint és eleve az én fiokommal belépve aktiváljam.Előre is köszönöm
-
-
De4d
őstag
Üdv. Erdeti win10em van jó ideje, kezdetek óta kb, a mai nappal azt vettem észre hogy megjelnt egy átlátszó szöveg ablak hogy aktiváljam. Ez miért van? Illetve a régi kulcsot ha előkotrom jó lesz? Vagy váltani kell win11re?
-
BFeco
aktív tag
válasz
mattheus #154047 üzenetére
Szia!
ShowKeyPlus programmal meg tudod nézni, hogy milyen a vásárolt Windows kulcsod.
-
Cs1csó
titán
válasz
Outsider 47 #153929 üzenetére
Van jogtiszta 8.1-ed? Akkor próba cseresznye: tegyél fel egy WIndows 10-et és lehet még most is aktiválni fogja magát. Elvileg megszűnt a lehetőség de ténylegesen még él.
Plusz könyörgöm NE vegyél Windows 10 kulcsot (hiszen lehet hogy ingyen kapsz ) de inkább Windows 11-en kell elgondolkodni ha friss vasad van SŐT már azt sem erőltetném ha bejön a Windows 10 akkor várd ki a 12-őt.
-
Outsider 47
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdés mert fel bennem, hogy ha windows 8.1-et telepítek és utánna lehetséges win10 re frissíteni ha vásárolok hozzá egy win10-es kulcsot?
Ugyanis olvastam hogy ingyen lehetett fel frissíteni win 7 illetve 8.1 alol 2016-ig.
Üdv. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest