Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz petrusz82 #45386 üzenetére

    Nincs korlátlan aktiválás semmilyen változat esetében sem, beleértve a mennyiségi liszenszeket sem. Pár variáció akkor, hogy min és hányszor aktiválhatod (nem mindet tudom pontosan, de majd valaki kiegészít vagy javít)

    OEM aktiválás arra a gépre, amire először beaktiválták->Nem tudom, hogy mennyi a felső határ, hányszor lehet aktiválni, amúgy legális

    OEM aktiválás nem arra a gépre, amire először beaktiválták->Legjobb tudomásom szerint 5x lehet, de ez már nem legális(kivéve ha pl alaplapcserére hivatkozol)

    BOX változat aktiválása->Nem tudom a felső határt, másik gépre is lehet aktiválni, de egy időben itt is csak 1 gépen futhat az a változat, akárcsak az OEM

    VL változatok (MAK vagy KMS aktiválásúak)->A megvásárolt mennyiség felett van egy ún toleranciahatár, amin belül még lehet aktiválni, azt átlépve nem lehet több OS-t beaktiválni

    A felső határokat nem tudom pontosan, de az elég egyértelmű, ha 1 nap 1000 gépet beaktiválnak 1 serial-al, akkor nagyon rövid időn belül az a kulcs megy feketelistára.
    felesleges aktiválások helyett használni kell(legalábbis célszerű) a beépített backup/restore funkciót, avagy külső progikat, így egy rendszerborulásnál(vagy egyéb ok miatt) abból visszaállítható egy már beaktivált rendszer(nincs szükség újraaktiválásra)

    Az OEI (Original Equipment Installation) gyártók által "buherált" és előtelepített változat, feltételei azonosak az OEM-el, csak egy speciális változat. Ilyen változattal vigyázni kell, mert lehet, hogy még fel sem lehet telepíteni, hisz egy adott pl laptophoz hegesztették össze. A hegesztésben gyakran kiherélik bizonyos hardverek azonosítását a telepítés során, fixen (pl az adott laptop hardvereinek megfelelően) pakolnak fel drivereket.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák