Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

(#8001) qwertly válasza pzstm (#7991) üzenetére

qwertly
(őstag)

Szia,jó dolog lenne de sajnos mint fentebb írtam a Halo 2 ezt csinálja,hogy csak betölti az indító köpenyét telepítés kezdetekor és megfagy a progi csaj a feladatkezelővel lehet kilőni.Gondoltam már arra is,hogy 4GB memória van a gépben úgy-hogy 2×1GB 800Mhz és 2×1GB 667Mhz talán ezzel zavarnak be?
A bloggodal mi történt?

[ Szerkesztve ]

(#8002) sfdrakex válasza Noxy (#8000) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Nem egészen az alap windows driverrel is megjeleníti a képet, ami csak egy univerzális driver, viszont a win7 ha leszeded az ati/nvidia drivert rak fel helyette rendes drivert, nem csak egy univerzálisat, xp-n is volt kép anélkül hoyg tettél volna fel drivert nem? Mert az xp saját univerzális drivere is müködteti a video kártyát csak nem tökéletesen.

"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

(#8003) sfdrakex válasza qwertly (#8001) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Ide költözött a blogja.

"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

(#8004) qwertly válasza sfdrakex (#8003) üzenetére

qwertly
(őstag)

:R

(#8005) band1103 válasza sfdrakex (#8002) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Igen. XP úgy nevezte el azt a drivert hogy VGAsave és minden VGA-ra jó volt. Ellenben amikor W7 -ben mindent letakarítasz akkor a w7 felismeri és kiírja a vga típusát és úgy tűnik mintha feltenné a hozzá tartozó saját drivert de az a driver is csak alapdriver és azt a célt szolgálja hogy ne legyen fekete a monitor és csak egy kicsivel tud többet mint a VGAsave de sok mindenre azt se lehet használni.

maflame: Egy biztos. Ha úgy akarod feltenni az újat hogy előtte el akarod távolítani a régit akkor csak hajrá de nem kell megijedni hogy a W7 feltesz egy saját-ot. Arra nyugodtan mehet rá az új. :K

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#8006) maflame

maflame
(senior tag)

Köszönöm mindenkinek!
Az van, hogy valami gond lehet nálam windows-szinten. Úgy szoktam drivert frissíteni (kb. 3 éve már, mióta Ati-m van), hogy driver-uninstall, majd safemode-ban DriverSweeper-rel leszedni a maradékot, majd újraindítás után telepítem a drivert és kész.
Egy hónapja mikor egy Asus-féle meghajtót akartam feltenni, nem akart települni rendesen a dolog, szóval felrakott egy telepítéskezelőt és kiírta, hogy "telepítés kész". -de nem rakott fel semmi drivert stb. Csak a 2.-3. "restart safemode/Driversweeper" után tudtam valahogy telepíteni.
Úgy tűnt minden oké, de aztán pár nappal később észre vettem, hogy nincs hardware-es Dx11 támogatás, csak 10.1-es. Volt 11-es támogatás, de aztán meg megszünt.
Gondoltam az Asus-os driver hibája miatt volt, mert felraktam (gond nélkül) a 9.12-es Catalyst(a hotfix-et)-et és azzal jó volt egészen pár nappal ez előttig, mikor is kitaláltam, hogy megnézem az új Asus driver mit tud.
Megint nehezen de felment, és másnap megint csak Dx10.1 volt. Visszaraktam a "régit" de most már azzal is csak 10.1 van. Szóval mikor újonan telepítem, akkor van 11, de újraindítás után már csak 10,1.
a 146-os hozzászólásban írja valaki azt a módszert amit még gondoltam, megpróbálnék win reinstall elött.
..már ha van értelme.

[ Szerkesztve ]

(#8007) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Alaplapot kellet cserélnem de csak rátelepítettem a win-t a régire. Most van egy windows és windows.old mappa.Kérdésem az hogy ezt a windows.old -ot le lehet törölni,vagy inkább ne bántsam?

[ Szerkesztve ]

(#8008) virkir válasza need (#7999) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Az utóbbi, mivel fizikailag oda tenni ahol a rendszer van nincs sok értelme.
Nem nyersz vele semmit.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#8009) Polllen

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Használ még valaki RC verziót? Ma bekapcsolás után kiírta, hogy a windows példányom nem legális...mondtam, hogy jó tovább, aztán minden megy a maga útján, azóta sem írt ki semmi hasonlót. A netbook-mon is ez van, ott semmi gond és amúgy is úgy tudom, hogy majd márciusban jár le a cd-kulcs...

Tudjam be az RC státusznak :F

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8010) sfdrakex válasza Polllen (#8009) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Többeknél az eredeti boltban vásárolt is szorakozott újra kellett aktiválni.

(#8011) Polllen válasza sfdrakex (#8010) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem kért aktivációt :) De kösz a tippet, majd megnézem, hogy mi most a státusz. Kell-e aktiválni vagy sem. :U RC lévén még nem zavar, de hogy a végleges verzió is csak úgy feldobja elég "gáz" :N

[ Szerkesztve ]

(#8012) need válasza virkir (#8008) üzenetére

need
(őstag)

rendben így teszek:)

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#8013) hackeeeee válasza Polllen (#8009) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:DDD

Na csak valakinek előjött RC-vel, de ez milyen, pf. :D Nekem MSDNAA-s professional csinálta, leX-eltem, és megy tovább. Itt másnak ki is lőtte az aktivációt 1ik pillanatról a másikra. Bug... :\

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#8014) band1103 válasza maflame (#8006) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Volt már rá példa hogy az asus drivere sokkal jobb volt mint az ati-é? Csak kérdem. És ha igen akkor mennyivel?

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#8015) Polllen válasza band1103 (#8014) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Volt asus gyártmányú ati kártyám régebben. Az asus driver akkor még semmivel sem volt jobb. Sőt, inkább csak negatív tapasztalatom volt.
De ennek már vagy 5 éve :DDD Remélhetőleg fejlődtek azóta.

(#8016) maflame válasza band1103 (#8014) üzenetére

maflame
(senior tag)

Hát nincs nagy tapasztalatom. 2 hónapja van Asus kártyám és nekem túl sok bajom nem volt egyik driverrel sem. -fenti hibákon kívül, de azok valami más miatt vannak.
Annyi konkrét észrevételem volt, hogy a 9.12 Hotfix meghajtóval a Vantage kb 4%-al többet adott mint a 9.11-es Cata vagy Asus, ami persze le van...... játékban(COD6, CryWH, Dirt2) semmit nem vettem észre. A GTA4 viszont határozottan rángatósabb lett tőle.
Ez a most januárban kiadott Asus-os kevesebbet csinál Vantage-ban viszont GTA4 megint simán fut ...ahogy a 9.11-el is :DDD
Állítólag stabilabb az Asus-féle de ezt csak másoktól hallottam.

(#8017) band1103 válasza maflame (#8016) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a választ. :R Ez engem meggyőzött abban hogy inkább érdemes az ati/nV drivereket használni mint más drivereket. Én szeretem a gépem inkább használni mint a problémák javításával küszködni. Hiszen akkor miért is vettem gépet? De ez itt azt hiszem már off ezért bocsi.

[ Szerkesztve ]

(#8018) WonderCSabo válasza qwertly (#7976) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvileg mennie kell Virtualboxszal. Viszont, ha csomó minden nem akar települni a Win7-re akkor ott vmi gáz lesz. :U

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#8019) maflame válasza band1103 (#8017) üzenetére

maflame
(senior tag)

Hát ja, egyet értek! Én is így vagyok ezzel, csak amíg új a dolog hajtja az embert a kíváncsiság. ...a kíváncsiság meg néha bajjal jár. ...meg okulással.

Van esetleg valakinek ötlete a megoldásra?
Szóval videókártya driver telepítés után minden oké, működik rendesen, de újraindítás után
eltűnik a Dx11 támogatás. Minden más oké, de ez mitől lehet?
Csak a win reinstall segíthet már?

(#8020) sfdrakex válasza maflame (#8019) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Ha a rendszer visszaállítás be van kapcsolva próbáld visszaállítani egy még működő állapotra ha emlékszel még melyik nap volt az utolsó mikor működött jól a géped.

(#8021) Syl válasza qwertly (#7988) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez szomorú. Rendszer-visszaállítás esetleg az első vmware install próba elé?

There’s no time like the past.

(#8022) Syl válasza WonderCSabo (#8018) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos VirtualBox-szal nem megy a Mac. :(

There’s no time like the past.

(#8023) hackeeeee válasza band1103 (#8014) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem az ilyen gyártói driverek nem nagyon különböznek, bár a fene tudja. Régebben voltak ilyenek, vagyis hallottam/olvastam ezekről, főként sapphire szokás volt, hogy csak a saját, gyártió driverével volt hajlandó menni a kártya. 1szer átnéztem a gyárit és azt, különbség nem volt méretben, struktúrában, de valami mégis más lehetett, hogyha a gyári (ATI) nem ment fel, csak a sapphire oldaláról letöltött... Hála manapság ez már nincs..

(#8024) Medcomp

Medcomp
(tag)

Sziasztok!

A következő furcsaság van a Win7 Ultimatemmel (64bit). Az összes exe fájlt wordpadben nyitja meg, nem pedig futtatja. A vezérlőpultban néztem már a fájlkiterjesztések alapértelmezéseit, az exe nem volt ott, így nem tudom, hogy lehetne átállítani. Rendszer-visszaállítás azt írja, hogy a segédprogram nem indítható el. A gépen ESET Smart Security fenn van, de az sem tud elindulni, mert induláskor azt az exe-t is wordpad nyitja meg.

Valakinek van ötlete?
Google-ben próbáltam keresni, de semmi hasznosat nem találtam ezzel kapcsolatban. :(

www.medcomp.hu

(#8025) hackeeeee válasza Medcomp (#8024) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Használsz Total Commandert? Abban próbáld meg, hogy szedd le a hozzárendelést, bár lehet akkor meg semmit nem fog társítani hozzá. Mert most megnéztem egy exe-t, ahhoz hozzárendelésnél semmi sincs.

(#8026) Medcomp válasza hackeeeee (#8025) üzenetére

Medcomp
(tag)

Közben találtam megoldást a Microsoftnál.

EZT végigcsináltam, és jó lett.

ui.:
Totalcommandert sem lehet elindítani, mert az is EXE :)

[ Szerkesztve ]

www.medcomp.hu

(#8027) sfdrakex válasza Medcomp (#8026) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Böngészőt hogy inditottál? Vagy ez m,ásik gép/os ? Jobb klikkel se indult ha ott nyomtál neki olyat pl hogy futtatás rendszergazdaként? Minden esetben wordpaddal nyitotta?

(#8028) hackeeeee válasza Medcomp (#8026) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

He, tényleg. :D Jogos. De attól még lehetetett volna semmit megadni neki vezérlőpult alatt.

De amúgy, akkor a böngésző hogy indult el? Az is Exe... :DDD Na nembaj, lényeg, hogy megy. :)

[ Szerkesztve ]

(#8029) band1103

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Újabb probléma:
W7 32bit Ultimate eredeti. + CanoScan Lide25
W7 telepítés után nem ismeri és az MSupdate-n sem talált semmit hozzá.
Gyártói oldalon találtam egy vst11012 nevű drivercsomagot és azt írta rá hogy :
Compatibility: Operating system(s): Windows 2000, Windows 7, Windows 98SE, Windows Me, Windows Vista 32bit, Windows XP.
Letöltöm. Exe file de látom hogy csomagolt lesz ezért a szokásom hogy inkább én csomagolom ki oda ahova én szeretném. Exe átnevez. kicsomagol. Újabb EXE. Átnevez, kicsomagol. Végre eljutottam a driver fájlokig. Ekkor eszközkezelőben rányomtam a felkiáltójeles CanoScan -ra ott pedig a frissítésre. Ez 31 perccel ez előtt történt és csak bámulom az ablakot ami az eszköz telepítéséről tájékoztat-na. De ehelyett 31 perce csak egy csíkot látok futkosni mint a Knight Rider-ban csak ez zöld.

Amíg írtam ezt a hsz.-t addig a 35. percben sikerült kiírnia hogy sikerült telepítenie az eszközt és eltűnt a felkiáltójel is. Mi a fene volt ez a hosszú telepítési idő?
Comodo sec. és MSE van fent.

[ Szerkesztve ]

(#8030) hackeeeee válasza band1103 (#8029) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem a CLP-300-as nyomtatóval volt ilyen.. Türelem eszközt terem...

(#8031) Sub-ZeRo válasza band1103 (#8029) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mint a Knigh Rider-ban :DDD :D Végem van. :)

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#8032) sfdrakex válasza band1103 (#8029) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Lehet telepítette KITT szoftvereit is :D Dobd be a gépet a kocsitokba és át is alakul :D 400 Mhpval szaggathatsz majd vele meg turbóboost minden lesz : D Inget vegyél fel gombold ki köldökig és remélem szőrös a mellkasod :D

(#8033) pete_21 válasza band1103 (#8029) üzenetére

pete_21
(őstag)

Comodoból csak a tűzfalrésze van fent?

(#8034) band1103 válasza sfdrakex (#8032) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Na ezen beszabehu.-tam :C Hajméret és mellkas megvan csak nem annyi kockából ál a hasizmom mint David-é hanem csak 1-ből.

pete_21: Nem csak hanem a teljes tehát plusz defense+ meg antivir

[ Szerkesztve ]

(#8035) pete_21 válasza band1103 (#8034) üzenetére

pete_21
(őstag)

Az úgy viszont nem lesz jó. Mert ugye az MSE is aktív kémírtó plusz víruskereső. És két aktív kémírtó se a legjobb, de két rezidens antivírt meg egyenesen tilos. :)
Ezen szerintem gyorsan változtass, egyiket szedd le. Ha az MSE mellett maradsz, akkor a Comodobol a tűzfal visszamehet, de akkor csak az.

(#8036) band1103 válasza pete_21 (#8035) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig még nem tapasztaltam hátrányát és hackeeeee kollégának is volt ilyen esete régi hw telepítéskor bár nemtom hogy ő is kettős védelmet használ-e vagy nem.
Azért a tippet és tanácsot erősen köszönöm :R . amint lesz megint valami amire rá lehet fogni hogy azért van, rögtön megteszem a lépéseket.

[ Szerkesztve ]

(#8037) Sub-ZeRo válasza sfdrakex (#8032) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD :D Besz@rás. :D :D

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#8038) pete_21 válasza band1103 (#8036) üzenetére

pete_21
(őstag)

Én egyszer próbáltam meg felrakni két antivir még régen, de azon nyomban a rendszervisszaállításhoz kellett folyamodni. :D
Én a helyedben már most megtenném a lépéseket, komolyabbak is előfordulhatnak, mint a hardver lassú telepítése, lásd véletlenszerű fagyás, esetleg bsod.
Menj be a Műveletközpontba, és nyisd le a Biztonság részt. Antivírusnál biztos írja, hogy egyiket érdemes kikapcsolni, mert összeakadhat. Még a Kémprogramnál is szokta írni, de az még talán a kisebbik gond. :)

(#8039) sfdrakex válasza Sub-ZeRo (#8037) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Azt azért kihagynám :D Maradi vagyok szexuális téren, nőket szeretem és nem szeretném ha összekenne bárki azzal ami kijön belőle.

(#8040) Sub-ZeRo válasza sfdrakex (#8039) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem úgy értettem.

(#8041) sfdrakex válasza Sub-ZeRo (#8040) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Tudom, de szavakat kiforgatni néha lehet nem ? :D

(#8042) Core2duo6600 válasza superecneB (#7868) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszerre a 2 nem fog sosem szólni.

(#7835) Cimbooora
Hibás a ramid vagy a lapod

(#7797) Daffni2
Ezt nem tudtam rávenni hogy lejátsza a HE-AAC hangú TS file-t

Másrészt elhiszem, hogy jobb mint az MS megoldása de már csak azért is kellene, hogy egy feltett codecet használjon nem ?

Kép : H264 Mpeg 4, ezt sikerült megoldani
Hang: HE-AAC codec, ebben ad tv2 és az rtlklub.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#8043) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Srácok tudok valahogy lomtár ikont rögziteni a tálcára?

(#8044) Medcomp válasza hackeeeee (#8028) üzenetére

Medcomp
(tag)

A böngésző úgy elindult, ha egy mentett könyvjelzőt nyitottam meg, nem tudom így miért, de ment. A reg file-t meg egy másik gépen csináltam meg, és pendriveon vittem át :)

www.medcomp.hu

(#8045) Medcomp válasza sfdrakex (#8027) üzenetére

Medcomp
(tag)

Jobb klikkre nem jelent meg a futtatás rendszegazdaként, teljesen úgy kezelte, mintha tényleg egy szöveges file lett volna. Csak wordpaddal nyitott minden exet, másra nem is tudtam átállítani. A böngészőt meg könyvjelzőből nyitottam, de nem tudom, az miért indult.

www.medcomp.hu

(#8046) Daffni2 válasza Core2duo6600 (#8042) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Érthetetlen,hiszen rendszeresen veszek fel az RTL,TV2-ről Digitális adásból,soha nem volt hangproblémám, ellentétben a Windows Média Playerrel.

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#8047) Sub-ZeRo válasza sfdrakex (#8041) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egye-fene, náha lehet. :D

(#8048) virkir válasza dunc (#8043) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Igen

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#8049) dunc válasza virkir (#8048) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nem úgy funkciónál ,de azért köszi!

(#8050) _kovi_ válasza sfdrakex (#8027) üzenetére

_kovi_
(kvázi-tag)

Kiderült a probléma, a fekete képfagyásra.

Hiba okozója: Comodo Internet Security !!

F1 2011 ->BobanMarkovics

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.