Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Воланд #43752 üzenetére

    "Igen a fájlok visszaállítására figyelni kell, ezért nincs semmi fontos nekem a c meghajtón, csak a rendszer, meg a programok. A többi meghajtón meg ki van kapcsolva, szóval ott nem tud bezavarni."

    Ezzel egy gond van: éppen ez jelenti az ellentmondást azzal, hogy a kezdők márpedig igenis használják gond esetén a rendszer-visszaállítást. :) Hogy Te hogyan használod ezt a funkciót, az egy dolog, mert Te nem vagy kezdő. DE mondanom sem kell, a kezdők nagyon nagy része a dolgai nagy többségét nem külön partíción/külön fizikai tárolóegységen (másik HDD, pendrive, stb.) tartja, hanem magán a rendszerpartíción (pl. Asztalra kipakolva [eleve rendkívül rossz szokás! Ezt még a chkdsk is elviheti...], vagy a Dokumentumok mappába beletéve (ez az esetek 99%-ában a rendszerpartíción van kezdőknél), stb.), de egy esetleges rendszer-visszaállítást követően könnyen előállhat az a helyzet, ami sok éve nálam is előállt, hogy bambán azt keresgéled, hogy most mi a szar van, hova tűntek egyes fájljaid - na, éljen, rendszer-visszaállítás... Ilyenkor lehet előkaparni az adatmentő programokat, vagy verni a fejét a falba a tapasztalatlan júzernek. Ezenfelül egy kezdő nyilván nem állítgatja be azt sem, hogy a többi meghajtón be legyen-e kapcsolva a szolgáltatás, vagy sem. Szóval elég szar, amikor a felhasználó a saját kárán tanulja meg az ilyen hibákat elkerülni. Tehát az a "pár kattintás" olykor igencsak veszélyes tud lenni.

    Következésképp itt az utsó mondatodat a mondatodat kiegészíteném:
    "a rendszer-visszaállítás kikapcsolása nem javasolt"
    ... kezdőknek - de a kezdők is minden esetben rendszeresen mentsék a fontos adataikat, és lehetőleg semmi esetre se tegyék a fontos adataikat a rendszerpartícióra, vagyis az esetek 99%-ában a C meghajtóra. :) (Már ha tudják egyáltalán, mi az...) Ráadásul a rendszerpartíción kívüli meghajtókon kívül kapcsolják ki a visszaállító szolgáltatást...
    Na, és máris ott tartunk, hogy a kezdő ebből semmit nem ért. :)

    "Na ezért nézek én át minden rendszermerevlemezt mielőtt bármit csinálnék rajta."
    De ha az általad említett összeomlás áll elő, amire Te személy szerint sokszor alkalmazod a rendszer-visszaállítást, akkor már nincs alkalmad átnézni a rendszerpartíciót, ha lenne, nem kéne a rendszer-visszaállítást alkalmazni, nem?

    Komolyan mondom, most nem tudnék mondani most olyan esetet, amit ne lehetne megoldani rendszer-visszaállítás nélkül, úgy, hogy a megoldás nem egy újratelepítés - de szívesen fogadom az ilyenre a példákat!! :K
    Hátha végre valaki meggyőz róla, hogy hasznos lehet a rendszer-visszaállítás. Eddig személy szerint nem sok hasznát vettem.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Aktív témák