Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz cigam #26502 üzenetére

    Hali!

    Ha semmi mást nem állítottál, csak a hibernálás idejét, akkor feltételezem, az egy hordozható gép, ha meg igen, akkor úgy is működött ahogy kell.

    Az alvás és a hibernálás közt alapvetően az a különbség, hogy az előbbi a RAM-ba, míg utóbbi a HDD-re ment. Előbbi esetben kell folyamatosan az 5V a ramnak, míg utóbbinál "semmi".

    A hibrid alvás, az az alvás és a hibernálás keveréke. Fontos, hogy alapban(egy asztali gépnél, BIOS megfelelően beállítva(S3), eredeti W7-et telepítve) az alvás funkció igazából hibrid alvásba teszi a gépet, ez esetben az időzítés az alváshoz megadott érték. A fentieket továbbra is szem előtt tartva, ha egy asztali gépet hibernálásba szeretné küldeni a user, ahhoz ki kell kapcsolni a hibrid alvást ill. megadni a hibernálás időzítőjét. Ez esetben nem érdekes, hogy az alvás időzítője mennyin áll, nem az lesz a mérvadó.
    Hordozható gépeken, alapban már a BIOS-ban is S4 üzemmódot szoktak beállítani, ami a hibernálás, egy laptopra telepített W7 esetén ezét elég, ha csak a hibernálás idejét módosítják, hisz a hibrid alvás alapból hiányzik. Azért alkalmazzák hordozhatóknál a hibernálást elsődlegesen, mert lényegesen "mélyebb" alvás, jobban kímélhető a telep...

    Fire.

    UI: Bocsesz, ha mindezt tudtad, nem kiokításnak szántam...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák