Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Student

senior tag

Üdv mindenkinek!

Elkezdtem programozgatni, mert jövőhéten hát aláíráspótom lesz, és kell a gyakorlat...
    már egész jól megy néhány program elkészítése, viszont most egy sima másodfokú egyenlet megoldó algoritmust írtam és az a gondom...hogy..

Megvizsgálom, hogy a diszkrimináns, 0-nál kisebb-e mert akkor negatív gyök lesz, nah most először ilyen bonyolultabb módon akartam megoldani, de azt írja ki a végén, hogy nem szám, a bonyolultabb módon azt értem, hogy while ciklussal folyamatosan vizsgálja meg, és addig kérje be a számokat ameddig a disz. nem lesz nagyobb mint 0, de most ez lényegtelen beraktam egy elágazásba, tehát egy if-be, hogy ha kisebb mint 0 akkor irja ki, hogy negatív gyök, de más különben a két gyök eredményét... jól működik a program, csak akkor nem ha minusz lesz a gyök alatt, mert akkor az helyett, hogy kiírná, hogy negatív gyök, azt írja, hogy nem szám...

Mi lehet a gond ? Remélem érthető voltam ... :)

Elkell tudnom jutni 9nap alatt, arra a szintre, hogy osztályokat tudjak létrehozni, ehhez valami jó kis segítséget tudtok ajánlani ?

Új hozzászólás Aktív témák