Hirdetés

Aktív témák

  • donat_sz

    senior tag

    Üdv. Tegnap végre megérkezett a HD médiakártya (3 hét és többszöri reklamáció után végre! Ez is megérne egy topicot is akár, hogy mennyire segítőkészek az ügyfélszolgálaton dolgozók, de főleg, az hogy mennyire csak a csapások felfogására, tompítására ülnek ott.. lényeg hogy időben és az EB rajtjára, már megérkezett hozzánk is a HD világ :)) Samu 40C650-es tv-hez.

    Olvasva a tapasztalatokat, korábbi analóg csatornalista stornózása után, megkerestettem a digitális csatornákat (elképesztően lassú volt szerintem kb 10-15 perc!), majd behelyeztem a médiakártyát, meg is találta, elkezdte az azonosítást, majd jött, hogy sikertelen..
    na jó mondom nem adjuk fel könnyen, jöjjön még egy próba ami viszont sikeres volt!
    Kérte egy 5 jegyű kódot (most már sejtem, hogy a városkódot), amit persze sehol nem találtam a médiakártyához kapott csomagban, de mivel a TV egy exit gomb lenyomása után azonnal átadta a digitális és HD csatornák élményét, különösebben nem is izgatott (később kipróbáltam a kód megadása nélkül, minden bekapcsoláskor megy egy azonosítás, de az EXIT gomb továbbra is működik).

    Továbbá nálam is kedves meglepetés az extra csatornák hada, alá HBO is HD-ben.

    Első rövid tapasztalatok.
    1) végre azt éreztem, legalább a TV-zés terén elért ide a nyugati szinvonal szele!
    (évekkel ezelőtt láthattam külföldön milyen is az LCD TV-n digitális/HD műsorokat nézni; én azt gondolom hogy a korábbi scart kábeles megoldáshoz képest ez egy komoly előrelépés és a bronz féle csomag ajánlat egy elérhető, elfogadható áron!)

    2) a csatornák váltási sebessége jelentősen lassabb mint az analóg adás esetén, de még így is gyorsabb, mint ugyanez a diginél (amit a Digisport miatt még azért nem vetnék el elsőre, ha végre elérhető lenne...), mert hogy felmenőknél volt már ahhoz is szerencsém.

    3) a kép- és hangminőség drasztikusan jobb az analógnál, bár hogy nem megoldható, hogy digitálisan 16:9-ben jöjjenek a csatornák (míg analógon meg küldjék a 4:3-as jelet, azért az rejtély számomra..)

    4) idő és epg. a tv-n analóg jel okán kézi idő volt, ami össze is zavarta a TV-t nem is kicsit. megvolt az egy óra időeltolódás, de amolyan speciális módon, mert az adott csatornán, mégis sokszor mintha jól mutatta volna! Viszont az automatikus időre átállás helyre rakta az idő helyességére vonatkozó problémát. Az ékezet helyesség nálam sem jó, vicc, hogy ez probléma ( majd később kísérletem még az országváltoztatásos trükkel, de erre nem maradt idő az új élmény kiélvezése mellett :D)

    5) a TV pici okosítás okán képes felvenni digitális adást így működik a time shifting funkció is, ami azért jó ha van néha. sajnos ehhez egy hdd-nek, vagy egy nagyobb pendrivenak folyton a TV-re kötve kell lennie, és hát a hdd hangja, miket már zavar az éjszaka folyamán. Ennek ellenére a gyorsteszt alapján a STB egy jobb eszköz ezen szolgáltatásra, és hát a STB több tuneres így olyankor is tud műsort felvenni, míg a TV-n néz valami mást az ember.

    Ennek ellenére jó és rosszat egyaránt figyelembe véve, nagyon örülök, hogy végre igazán elérhető a digitális adás a digitális TV-ken tömegével, komoly felár nélkül (HD STB +2k volt.. más STB-n meg scarton ment át az analógra konvertált jel ugyebár...).

    VÉGRE!

Aktív témák