- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
body007 #23010 üzenetére
No, végül is megvan, íme:
#!/bin/bash
shut=false
while [ $shut != true ]
do
# echo "Uj kor"
# sleep 2
hosts=`sudo nmap 192.168.5.11-254 -sP | awk '$1 ~ /Host/ {++c} END {print c}'`
conn=`netstat -tn | awk '$6 ~ /ESTABLISHED/ {++c} END {print c}'`if [ $conn -lt 1 ] && [ $hosts -lt 1 ]
then
shut=true
fi
doneif [ $# -eq 0 ]
then
exec $0 shut
else
sudo halt
# echo halt
fiMűködésről:
- sleep: késleltethető, a ciklus miatt van értelme természetesen, másodpercben értendő (most csak 2sec a példában).- Megnézi nmap-pel, hogy van-e gép az alhálón, ehhez az sP kapcsoló, ám 'sudo' nélkül a Win-es gépeket nem látta... A kimenet több sor (nmap verzió, host címe, mac cím, stb) és oszlop (host, ip, up, stb). Az 'awk' annyit csinál, hogy megnézi mely sorok kezdődnek 'host' szóval, és megszámolja, hány ilyen van. Vagyis hány gép válaszolt a kérésre.
Alhálót persze át kell írni.- Megnézi van-e 'ESTABLISHED' kapcsolat (pl. ssh, ftp, torrent), a fenti módszerhez hasonlóan.
- Ha egyik sincs (eredmények száma <1, avagy 0), akkor mehetne is a halt (kikapcs), ellenben én úgy csináltam (nem tudom, van-e értelme), hogy ilyenkor meghívja magát a program egy paraméterrel, melyet lát ha ismét ide jut, és ekkor már kikapcsol.
Ezt azért terveztem, hogy ha pl. pont akkor ellenőriz a rendszer, amikor újraindítom a gépet (nincs ping válasz), akkor ne kapcsoljon még ki, hanem 1-2 perc múlva nézze meg ismét.- Az egész mehet minden napra crontab-ba, adott órában indulással (pl hajnal 00:30, hogy este ne menjen a gép, ha nem kell)
A scriptet alapvetően magamnak írtam, egyszeri házi felhasználásra, gondolom lehetne szebben is, biztos nem profi, de nekem megteszi, persze ötleteket szívesen veszem
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest