- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
senior tag
válasz
vargalex #34465 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy írtam, a lan interface gateway lett átállítva (nincs a net-re kötve közvetlenül), elvileg semmi más.
Szerencsére volt config mentésem és mivel a kíváncsiság vezérelt, ezért el kezdtem átnézni, hogy melyik config file módosult az eredeti mentéshez képest. 2 ilyen file volt:/etc/config/network: mivel a lan interface gateway változtatva lett
A másik pedig: /etc/config/hd-idle.
Ez volt a mentésben:
config hd-idle
option idle_time_unit 'minutes'
option disk 'sdb'
option enabled '1'
option idle_time_interval '5'És ez volt a router-en:
config hd-idle
option disk 'sdb'
option idle_time_interval '5'
option enabled '1'
option enable_debug '1'Látható, hogy egyetlen sor a difi: option enable_debug '1'. Hopp, leesett a tantusz: nem olyan régen kértem segítségeteket, hogy hogyan lehetne látni azt, miszerint a hdd leáll (hd-idle miatt). Erre nekem azért volt/van szükségem, mivel a WDR3600-osomra 2 hdd van kötve, ebből az egyiket csak torrent-re, a másikat pedig - egyelőre - csak az itthoni gépeim mentésére használom, aminek nem kellene mindig mennie. Mivel nem kaptam választ, miszerint hogyan lehetne látni, hogy adott hdd leállt-e vagy sem, ezért bekapcsoltam a debug-ot (hátha látok valami infót a system log-ban). Egészen tegnapig ez nem volt probléma, mivel a router nem volt újraindítva.
Nyomozásomat folytattam: abban az esetben ha a hd-idle nincs engedélyezve, de a debug-jánál véletlenül ott van a pipa, akkor is ugyanez a hibajelenség. Ebben az esetben ez a config file tartalma:
config hd-idle
option disk 'sdb'
option idle_time_interval '5'
option enable_debug '1'Szóval a hd-idle debug opció tud izgalmakat okozni......
Üdv: Szabi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- További aktív témák...
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest