Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    QoS

    Azért a QoS használatánál tudomásul kell venni, hogy a sávszélességed egy részét elbukod, mert ez sajnos csak így működik jól. Az ajánlás szerint a feltöltési sebességet pl. úgy kell megadni, hogy többször egymás után le kell mérni tesztoldalon a sebességet, majd a legrosszabb eredmény 90%-át kell megadni a maximum sebességnek.

    Tomato QoS leírás Nekem ez van kéznél, de az OpenWrt-re is érvényes ilyen szempontból.

    Nálam úgy néz ki a QoS beállítás, hogy az elméletileg 512-es feltöltésű ADSL-em gyakorlatilag 450-et tud. A QoS-be 400-at adtam meg.

    A torrentet, illetve a http / ftp letöléseket is "Lowest" prioritásba tettem, tehát ha van más forgalom, ha nincs, 320 kbit/sec-nél többet akkor sem fog kapni. Így minden körülmények között jól lehet böngészni.

    Illetve van még egy olyan is, hogyha nagy sávszélességed van (mondjuk 40-50 Mbit fölött), akkor nem biztos, hogy célszerű a QoS használata, mert könnyen előfordul, hogy a router CPU erőforrása kevés lesz hozzá, és ennek következtében mégha van is felesleges sávszélességed, a net akkor is akadozni fog a router túlterhelése miatt. Ebben az esetben jobban jársz egy sima "speed limit" beállításával a torrent kliensbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák