TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

PROHARDVER!
bod101
(fanatikus tag)
Szia!
A kérdésem az lenne a beállításokat az 1.02.1 originalból lementve fel lehet használni a rebuildednél vagy előlről kell configolni?
Köszi
!
1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)

bpmcwap
(senior tag)
magamba biztos nem mernék belevágni topikját meg nem találtam, de sima openben nem is biztos hogy fel tudnám tolni az erejét...
azért köszi
Túrista vagyok
Hali
AZ normális hogy a 40 megás internet nem jön át a transmissionnál? ott mindig ilyen 2MB/s el tölt általában, vagy annak a környékén 3 fölé ritkán megy.Ha viszont a gépemen indítom el a torrentet mondjuk ugyanazt ott lejön a 4,5MB/s simán

energiezolee
(tag)
Szia
Igen normális, sőt még jónak is mondható, mert nekem max 1,2MB/s-al jön 1.1-es firmware-al 
[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
Akkor lehet a 64mb ram megteszi a hatását 

Intruder2k5
(PH! félisten)
Nem hiszem, hogy a RAM-nak erre komoly hatása lenne... Itt inkább a peerkapcsolatok száma, ami nagyban befolyásolja a dolgokat, mert a sok nyitott kapcsolat fenntartása erősen terheli a router processzorát, így kevesebb erőforrás marad a valós adatforgalmazásra. Vagyis a legjobb sebesség, erős seed-ertől, mondjuk 10 alatti peer számmal érhető el, még több futtatott torrent, és 30,40, vagy 100 kapcsolat esetén már tuti nem lesz sebességrekord! Sebességrekordhoz tehát processzor kell, a memória viszont az egyidejűleg maximálisan futtatható torrentek számának növeléséhez jön jól! Több lehet a nyitott file, esetleg talán a lemezműveletek száma csökkenthető a puffer emelésével, stb...
[ Szerkesztve ]
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

DiabloCorsa
(őstag)
Hiába "mountolom", nem látható a fájlrendszerben. Tettem rá másik HDD-t (300Mb) akkor sem.
A jó, hogy a Startnál a z umount Enabled?
Visszaraktam a gyári "firmet", kereslek este
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
A vargalex féle openwrt-ben be tudok olyat állítani, hogy MAC címekre osztok le bizonyos sávszélességeket?
Mondjuk xx.xx.xx.xx.xx kap 100kb/s letöltést és 20kb/s feltöltési sebességet.
Azért kérdezem mert jelenleg Gargoyle firmware-t használok, amin ilyen lehetőség van de látom mindenki ezt használja szinte és ha valami gondom akadna bajban leszek
[ Szerkesztve ]
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing

Intruder2k5
(PH! félisten)
Igen, ezzel a funkcióval valószínűleg bajban lennél, mert nincs benne! Webes felületen legalábbis nincs, de gondolom egyéb módon megoldható, csak ahhoz meg szakérteni kell az OpenWrt-hez!
Ha időközben mégis bekerült, akkor elnézést Alex! 
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

[Misel]
(tag)
Ha egy virtualbox-os ubuntun meg tudom oldani kevesebb mint egy nap guglizás után, akkor némi támpontot ha adsz, nekiesek 
Misel | Lenovo T410 ¤ RHEL6 | TP-Link WR1043ND ¤ OpenWRT | D-Link DNS320 | WD MyBook Essentials 1TB
Húha, és ha szépen nézek rád csillogó szemekkel akkor akövetkező verziódba bele tennéd a dolgot? Szerintem hasznos dolog, pláne ha mobil is csatlakozik a wifire (én esetemben egyből 4)
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing

Intruder2k5
(PH! félisten)
Biztos hasznos, csak gondolom ezt összehozni, a hozzá való LuCI oldallal, rengeteg idő, és nyilván Alex-nek sem ez a főállása, ezért lehet, hogy kevés lesz a szépen nézés! Szerintem ha ez ilyen egy napos meló lenne, akkor már régen használhatná aki szeretné, de attól félek ez egy picit nagyobb project lenne, mint mondjuk a formázófelület... 
[ Szerkesztve ]

lasarus1988
(tag)
Szia,
nekem hasonló problémám volt az NTFS fájlrendszerrel. A mount points-nál látszott a meghajtó, de hiába engedélyeztem és állítottam be ntfs-3g-re a fájlrendszert a legördülő menüből. Save&Apply-ra kattolva folyamatosan tekert a /etc/config/fstab-nál, ha jól emlékszem és nem is lépett tovább configuration applied-ra.
Ha SSH-n mount-olnám fel akkor jobban menne? Azt hogyan kell? Nekem elég, ha a /mnt-ra mountolom fel.
Köszönöm
Nokia Lumia 920

Vigyorka
(újonc)
Hali!
Transmission-ból a 2.51 -e a legfrissebb.
Kérdésem: nem kerülhetne be a csomagba.
Köszönöm a munkátokat!
Ami nekem kell az jól "müxic"
)
Vigyorka
biztosan kell rá lennie valamit apk-nak vagy valami, nem hiszem el hogy senki nem hozta ezt még fixen össze. Vagy mégis? 

Intruder2k5
(PH! félisten)
Hidd el, nem Te vagy az első, aki ezt itt felhozza, és / vagy erre vágyik, de kényelmes, grafikus megoldás eddig nem született rá LuCI-val!

gabe96
(senior tag)
az miért lehet, hogy ha a wifi-t átállítom 40mhz 2nd channel above-ra, akkor 10-es csatorna felett nem megy a wifi?
egyszerűen mintha le lenne tiltva
Hi!
Azért, mert az above beállítás (azaz a második csatorna az első fölött 4-el helyezkedik el) csak a 9-es csatornáig lehetséges.
Alex
A most készülő 1.02.1-ReBuilded-ben, illetve a korábbi 1.1.1_beta2-ben már 2.51-es transmission van.
Alex

Vigyorka
(újonc)
Köszönöm! 
Vigyorka

vérfolt
(kvázi-tag)
az /etc/rc.d-n belül merre van az a symlink? ezt hol találhatom meg? 
http://miroon.hu - Jiayu G3 w/ rooted JB
Hi!
ls -la /etc/rc.d
Itt az összes engedélyezett init scriptre találsz egy symlinket.
Alex

gabe96
(senior tag)
köszi
most egyébként azzal szenvedek, hogy ha ssh-n beírom azt, hogy lsusb, akkor azt írja ki, hogy not found, pedig benne van a pendrive, és eredetileg mobilnet modemmel próbáltam(leírás készítése közben csináltam ahogy írtam, de itt elakadtam)
Hi!
Az lsusb parancs az usbutils csomag része, szóval ezt fel kellene telepíteni.
Ha csak a Vendor, illetve a product ID miatt kellene, akkor azt megnézheted így is:
cat /proc/bus/usb/devices
Alex

gabe96
(senior tag)
köszi

chros
(senior tag)
Koszi Alex az uj firmware-t!!!
Akkor most a blogon ami van 1.1 link az a 1.02.1 rebuilded? Vagy lesz masik link is a rebuilded-nek?
Epp most hurcolkottam at, s uzemeltem be a routert a Cisco wifi-cable-modem-router moge ... Akkor lassan kezdhetem ujra az egeszet 
Szerk: megneztem a checksum-okat, ez meg a regi 1.1 firmware ...
[ Szerkesztve ]

Vigyorka
(újonc)
Üdv!
Csak a fejrész változott. Az 1.1 verzió tölthető le.
Vigyorka
Hi!
Tegnap még teszteltem, illetve javítottam. Majd talán ma este.
Alex

lasarus1988
(tag)
Lenne még egy kérdésem:
vargalex 1.1-es firm van fent. Kívülről, hogyan tudom elérni az ftp-t? Total Commanderben próbáltam, de mindig 'Kapcsolat hívása hiba' üzenet kapok. Aktív, passzív módban egyaránt. A router webes felületét elérem kívülről, de SSH-n már nem enged be. A kapcsolat elutasítva üzenettel.
Köszönöm
Nokia Lumia 920
Hi!
Ahogy a blogomban is olvashattad volna, kívülről az SSH a 2222-es, az FTP a 2221-es porton érhető el.
Alex

bod101
(fanatikus tag)
Hi!
A nagy részét fel lehet, de pl. a tűzfal teljesen átalakult, ahogy az 1.1-nél is (brute force, stb.), illetve pl. a MiniDLNA is UCI-s config-ot kapott. Úgyhogy inkább 0-ról érdemes majd config-olni.
[ Szerkesztve ]
Alex

lee732
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Pár hónapos kifogástalan műkösés után (Vargalex config), tegnap probléma adódott. Konkérten az vettem észre, hogy a MiniDLNA szerveren lévő könyvtárak üresek, utána pedig az láttam, hogy transmission sem megy. Rövid elemzés után tisztán látszik, hogy a vinyót nem látja. Ha a vinyót PC-re kötöm, akkor minden oké, EXT4 olvasóval mindent látok.
A system->Mount Points-nál hiányoznak a vinyós bejegyzések.
Ha újat akarok hozzádni, akkor látom a három particiót /dev/sdb1 / dev/sdb2 /dev/sdb3), remélem ez jó hír.
Sajnos nem tudom, hogy mik voltak a pontos eredeti beállítások.
Valaki le tudná leírni, hogyan lehetne legegyszerűbben visszaállítani a mount pointokat, hogy az eredeti Vargalex féle verzió legyen? (a webes formázó progit használtam anno).
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Hi!
Router reboot volt? Mert az sdb arra utal, hogy szabálytalanul lett leválasztva.
Alex

bod101
(fanatikus tag)

1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)

lee732
(kvázi-tag)
Nyomtam egy új reboot-ot, de még mindig rossz.
Esetleg rátudsz nézni, ha priviben megadom a root jelszót?
Hi!
Persze, de egy WAN IP-t (vagy dyndns nevet) is adj!
Alex
Van már új firm ,az 1.1 óta?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

Intruder2k5
(PH! félisten)
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_26032-26032.html

Dexter-2000
(senior tag)
Halihó Minap sikerült egy ilyen routerhez jutnom és az lenne a kérdésem hogy azt hogyan tudnám megcsinálni hogy egy pendrive segítségével éjjel nappal tudjak róla seedelni?
"It's not enough that I should succeed - others should fail"
(#26045) Intruder2k5 válasza Dexter-2000 (#26044) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Szia!
OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND
(#26046) SteveBeard válasza Intruder2k5 (#26045) üzenetére
Szia!
Csak a letöltéssel várjon egy kicsit!
Steve

lasarus1988
(tag)
Ezeken a portokon próbálkoztam.
Nokia Lumia 920
Kiakaszt a routerem.
Vipre vírusirtóm van, és tiltja az alap IP számot, és a menüt....
Semmit nem tudok csinálni, se Wifin, se kábelen vele..... Most meg nem engedi a netet. 
Milyen vírusirtó van, ami normálisan engedi a router dolgait ? Ki mit használ ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

Intruder2k5
(PH! félisten)
ESET (NOD & Smart Security) termékekben szintén fel kell venni kivételnek a router IP címét, de legjobb tudomásom szerint utána nincs vele gond! Illetőleg ez is csak gyári fw-vel jelentkezik, OpenWrt-vel nem...

raidx
(őstag)
Van nekem egy Webcamom (Chikony) aminek nincs 64 bites drivere így csak XP-modon keresztül tudom használni. Igaz ritkán van rá szükség de néha kell.
Kérdésem, Ha Egy USB Hubot iktatok be a router-be és úgy csatlakozok a HDD-vel + Webcam, működik e együtt a két kütyü?
Nekem fut egy Pabda Cloud és a Microsoft Security Essential. Egyik gépnél sem volt még gond a router elérésével.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX