Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) kmisi99 válasza pitbull93 (#350) üzenetére

kmisi99
(őstag)

Hogyha csak úgy akarod használni ahogy van az alap ventikkel akkor ne is bajlódj ezzel mert 1 venti az első szívja be a levegőt vagyis a port is de ott már van egy kiváló porszűrő és így rohadt kevés por jut be. De ha még raknál be ventit akkor a szúnyogháló meg a harisnya is jó szerintem. és csak a beszívókhoz kell szűrő mer hát ha kifele fúj a venti ott a por nem nagyon megy be.

Samsung Galaxy S2@ AOKP ICS

(#352) pitbull93

pitbull93
(fanatikus tag)

Meg mondom őszintén nem ide tartozik de ehez a konfigurációhoz kellene egy jó megoldás hogy akkkor hova tegyek és hány réteget??:Alaplap: ASUS Rampage II Extreme LGA 1366

Processzor: INTEL CORE i7 950 3.06 ghz

Processzor hűtő: Noctua NH-D14

Memória: KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKIT

Videokártya: Gigabyte Hd 5970 ddr5 2gb

Rendszer(SSD): KINGSTON 40GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV125-S2

Tároló(HDD): WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 WD1001FALS

Optikai meghajtó: NEC AD-7243S fekete

Hangkártya: Asus XONAR DS

Táp: Enermax PRO82+ 625W

Ház: COOLMASTER 922

Légkavaró:Noctua NFP121300 ventilátor 12cm, 1300RPM

(#353) sz.j válasza pitbull93 (#350) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ahol beszívja a levegőt (kivéve elől), én oda két réteget tettem.
Viszont felülre is tettem egy réteget, ezt is csak azért, nehogy belepotyogjon valami.

http://szjanos.atw.hu

(#354) vhunor válasza pitbull93 (#352) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Jeez, az enyém se két forint volt, de ennek az árából nagyon jól érezném magam valami egzotikus helyen elég sokáig :) .

(#355) sestertius válasza sz.j (#353) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Aha... Pepe78 volt a csodabogár... oksa!
Köszönet! :R

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#356) sestertius válasza katt777 (#346) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja és 932... Igazából iszonyat nagy ház az.. Nem is tudom, hogyan és mire tudnám megfelelően kihasználni.. És hogy halkabb még ennél is? A 230-as venti annyival másabb vagy valami elrendezésbeli okból kifolyólag?

(#357) sz.j válasza sestertius (#356) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Erre Pepe78 biztos tud válaszolni, mert neki mind a két fajta háza volt.
Bár lehet, hogy katt-nak is ...

(#358) sestertius válasza sz.j (#357) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Haha.. :C
HAF mánia...
Az viszont érdekes, hogy -Yana kollégát is számolva- akik használták mindkét típust, a 932-est jobban dícsérik..
.

Ami a mérettel kapcsolatban feltűnt, a 922-esnél az első "bepillantás" után rögtön nyugtáztam, hogy egy esetleges későbbi vízre váltás sem fog gondot okozni, mert bőven elfér... és ennél több helyre jelen számításaim szerint nekem nincs szükségem... :N
Persze ez még változhat... :F

[ Szerkesztve ]

(#359) katt777 válasza pitbull93 (#348) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sok háló megakadályozza a légáramlást, 1 harisnya elég közepes-erősen megfeszítve. A HAFö32 bemutatómban a honlapomon v. logouton is láthatod, hogyan kell feltenni, nem vészes. Egy 2 oldalú ragasztószalaggal felteszed, a szélét meg szigszalaggal rögzíted, és már készen is vagy. A harisnyán érdemes egy kis lyukat tágítani a csavarok alatt, mert ha felcsavarod, könnyen felfuthat. Beáramló levegő útjába kell tenni, tehát nem csak a venti alá, kifelé nem szükséges, max fölülre, hogy kikapcsolt állapotban a szálló por ne menjen a gépbe.

sz.j: A HAF932-esembe is elég volt 1 réteg elöl, és 1-2 havonta leporszívózni. Csak 932-m volt (és lesz ;] ), már a fizikai paraméterek alapján is ez a jobb, függetlenül attól, hogy árban a 922 talán jobban megéri, mert kevésbé hűt rosszabbul, mint amennyivel olcsóbb, viszont akkor is rosszabbul hűt.

sestertius: Igen, pont, hogy befér a víz is, úgy is képezték ki. Mivel nagyobbak a ventik, halkabbak, és a légszállításuk is magas, ráadásul éppen azért, mert nagy a ház, a benne lévő cuccnak több levegőt kellene felmelegítenie, így már csak ezzel több fokot nyerhetsz, ha a ventik nem is mennek. Ha nem volt kánikula, nálam nem is pörgött egyik sem (a hátsót kivéve, de azt is leszabályozta az alaplap, ill. persze a tápot), az E8400-on meg eltrónolt a Z600, komoly tuning híján annak sem kell venti. Na, látod, az tényleg csöndes gép. (a Z600 passzívan is kelt légmozgást, a meleg távozik belőle, a fizikának köszönhetően meg a házból is).

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#360) d@minator válasza sz.j (#357) üzenetére

d@minator
(őstag)

Szia! Meg tudnád nekem nézni, hogy a 20cm-es ventijeid elindulnak e 5V-on? Emlékszel vásárlás után napokkal az enyém 7V-ról sem akart elindulni csak a felső a vízszintes helyzet miatt. Akkor le is kötöttem őket. Most viszont elindul mindkettő 5V-on. :F

A poén az, hogy készíttettem egy áramkört ami 12V-on felpörgeti a ventiket aztán átkapcsol 6V-ra. De így felesleges.

(#361) sz.j válasza d@minator (#360) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Oké, ha annál a gépnél leszek és lesz egy kis időm, akkor megnézem, hogy hány volton indulnak el a 20 cm-es ventik.
De ha jól emlékszem 5-5,5V-on nem indultak el .....

(#362) d@minator válasza sz.j (#361) üzenetére

d@minator
(őstag)

Köszi előre is. Erre nagyon kíváncsi vagyok, mert az enyémek már mennek 5V-on. Az oka X-akta. :D

(#363) katt777 válasza sz.j (#361) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az biztos, hogy a nagy tesóban a 23cm-esek elég komótosan kezdenek el tekerni, de lapról vezérelve mennek.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#364) sestertius válasza katt777 (#363) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is elég komótosan indulnak el... Ennek az az oka, hogy nagyon le vannak szabályozva? /500-520 rpm pedig szerintem nem gáz.../ :F

(#365) sz.j válasza d@minator (#362) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Mivel nagyon kiváncsivá tettél, ebédidőben hazaugrottam megnézni a ventiket.

Hol is kezdjem?
Amikor megvettem a házat és összeraktam a gépet, akkor 5-5,3-5,5V-ról (pótméter értékétől függ) kínlódva, szakaszosan, több elíndul,megáll után csak nehezen indult el az elől lévő venti (a felső pöcre indult), most meg csutkára letekert pótinál is (5-5,5V), ~450 fordulat körül, rögtön indul!

Mivel nem volt több időm a "kiváncsiskodást" folytatni, valszeg este kipróbálom, hogy mi az a minimum fesz. amiről a 20 cm-es ventik még elindulnak.

;)

[ Szerkesztve ]

(#366) d@minator válasza sz.j (#365) üzenetére

d@minator
(őstag)

Várom a fejleményeket...A min fesz engem is érdekel bár hozzáteszem az 5V már megfelel az igényemnek. Nagyon halk. :)
Igazából a 4,4V érdekelne, mert egy diódával tudnék annyit csinálni az 5V-ból.

5V-on egyébként 350RPM a fordulat lézeres fordulatszámmérővel mérve.

(#367) katt777 válasza sestertius (#364) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, meg hát szép nagyok is. 23cm-esek 550-900RPM között mozogtak 932-ben, de 600 alatt hangjuk sem nagyon volt. Hűtenek azok kisebb RPM-en is szépen.

(#368) sz.j válasza d@minator (#366) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Sajnos csak 5,1V-ig tudtam leszabályozni a ventiszabályzó egyik csatornáját, de itt pöcre elindul.
De majd valamalyik nap (ha lesz egy kis időm) összedobok egy alacsonyabb feszt is előállítani képes fesz. szabályzót, és akkor majd megnézem a min. indítófeszt.

Addig is egy kép: 5,1V/354rpm

;)

[ Szerkesztve ]

(#369) sz.j válasza d@minator (#366) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

A minimál fesz, amikor a venti még elindul, nálam 4,55V volt, ekkor a fordulata 287rpm volt.

Amúgy ez a kis méregetés semmi másra nem volt jó csak a kiváncsiságunk "kielégítésére", mert hangban semmi változást nem tapasztaltam a kb. 450-550rpm-el pörgő és a 287rpm-el forgó 20 cm-es venti között, viszont 287rpm-el a légszálítás érezhetően gyengébb volt.

Szvsz bőven elég 5-5,5(6)V-ig leszabályozni ezeket a ventiket, mert ekkor szinte hagtalanok és a légszállításuk is elfogadható/jó.

;)

(#370) sestertius válasza sz.j (#369) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

No, volt ennek értelme, mert most már ezt is tudjuk.. Kérdezni is akartam, mennyire lehet vagy érdemes lehúzni, de ha hangban ugyanott van, a légszállítás pedig ugye jelentősen lecsökken, nincs miről beszélni... marad nekem ~500-on.
Nem is indul komótosan az enyém, mint utólag kiderült, mert ugyanígy indul max. fordulatszámnál is.. Csak gondolom nekem volt szokatlan... :K
Üdv!

(#371) tomatos

tomatos
(kvázi-tag)

üdv mindenkinek!

Végre én is csatlakozhatom azon boldog tulajdonosok táborába akik magukénak tudhatnak egy ilyen remek is házikót :) Nagyon szupi. Azt hiszem kénytelen leszek a fűtést feljebb húzni mert nagyon csak hideget áraszt :)
nem bántam meg még így se hogy azért nem a legolcsóbb házak közé tartozik :)
Köszönet SimonYana kollegának aki hozzásegített... :)

:R :C

[ Szerkesztve ]

Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom!

(#372) sestertius válasza tomatos (#371) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Dobj majd egy pár képet, szeretjük megcsodálni, ki mit hoz ki belőle... :K :DD

(#373) pitbull93

pitbull93
(fanatikus tag)

Sziasztok Én szerintem haf 932-őt veszek..Meg is magyarazom mért!Azért mert a konfigemhez lehet jó lenne mar egy vízhűtés....És nagyobb is szóval több dolog belefér...Csak azt akarom kérdezni "sz.j" szerinted ugyan úgy a ventiknél lehet nyugodtan szúnyog halóval szerelni??? És hany db 12 cm és ventit tegyek bele szerinted???

Beszívta a pórszívó az A' bETÜmet!:D

[ Szerkesztve ]

(#374) d@minator válasza sz.j (#369) üzenetére

d@minator
(őstag)

Köszi. :R Lehet hogy igazad van és 5V alá felesleges menni. A 6V viszont az én gépemhez hangos. ;)

(#375) katt777 válasza pitbull93 (#373) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én léggel teszteltem HAF932-t, fölösleges extra 12cm ventiket tenni bele (nálam kb. 1°C-ot javítottak sok zajjal). A benne lévő ventik tökéletesen hűtenek léggel akár egy tuningolt i7-es rendszert is. Víz mellett meg elég az első venti a vinyóknak (ha nincs azokon is víz), és az oldalsó + a hátsó a VGA-nak és a lapnak, felülre, gondolom, úgyis 3 ventis radiátort tervezel beszerelni.
Ventik alá én inkább a harisnyát javaslom, az finomabb. Leírás a honlapomon v. logouton.

Te így tünteted el a csórókat? :F ("Pórszívó..." :U )

[ Szerkesztve ]

(#376) Windex

Windex
(tag)

Csatlakoztam ma én is a tulajdonosok táborához. Élőben sokkal brutálisabb a ház, mint a képeken. Holnap kezdek átköltözni, mert addigra már meglesz a porszűrő is. Reménykedem, hogy mindent jól mértem le, és elérnek majd rendesen a kábelek mindenhova. :)

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#377) pitbull93

pitbull93
(fanatikus tag)

Szia pórszűrőt hol vettél ???Írj köszönöm grat a hazhoz! :Y

(#378) sestertius válasza Windex (#376) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes látni a konzultációt, ki mit ajánl és mit tart a legjobb porszűrőnek.. Megvárom, míg kiderül, melyik a Number1, aztán beszerelem azt... :DD

[ Szerkesztve ]

(#379) Windex válasza pitbull93 (#377) üzenetére

Windex
(tag)

Nem vettem kimondottan porszűrőt, hanem csinálok magamnak a korábban itt leírtak alapján. Ki akarom próbálni a szúnyoghálós, illetve a harisnyás megoldást is, hogy melyik a jobb. Mondjuk kiderül majd mennyire lesz kedvem/időm próbálgatni, lehet leragadok annál amit hamarabb meg tudok csinálni. :)

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#380) sz.j

sz.j
(PH! kedvence)

Ha az urak megnézik ezt a képet talán könnyebb lesz a döntés. :D

Amúgy ez a szűrő a CM-690 Adv. II ház tartozéka.

(#381) tomatos

tomatos
(kvázi-tag)

Hát igazán jó választás volt részemről ez a kis házikó. Tényleg igaz amit itt olvastam visszább komolyabb tuning nélkül gyári ventivel (E8400) 20 fok, magonként nézve pedig: 30,31 fok körül mozognak alapjáraton. igaz még nem próbáltam játék és hasonlók alatt :) de már kinéztem rá egy viszonylag olcsó de úgy néz ki hogy nagyon jól hűtő proc ventit amit egy kedves PH s kollega árul :)

egy kis alap gépecske de egész jól produkál még húzás nélkül is :)

(#382) katt777 válasza tomatos (#381) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na mondjuk az E8400 nem az a proci, amely különösebben hajlamos lenne a melegedésre. :DDD Egy i7-tel mást tapasztalnál. ;)

(#383) tomatos válasza katt777 (#382) üzenetére

tomatos
(kvázi-tag)

Gondolom. :) még szerencse hogy arra már nincs keret :) mert akkor kénytelen lennék még a hűtést is turbózni mellé :) de most még rákerül egy középkategóriás proci venti aztán meglátom hogy mi jó sül ki belőle. utána még marad a lehetőség arra is hogy netán oldarra is felrakjak két 12 es ventit a házba :) :C

(#384) sestertius válasza tomatos (#383) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindjárt eladó lesz a korábban beszerzett oldalsó 20 cm-es ventim /ami eredetileg egy HAF 922 felső ventilátora/, mert holnap hozzák a kapcsolható led-es változatot, így kikerül a helyéről... :K
Egyébként szúnyog hálóval oldottam meg a porvédést, és szerintem nemcsak igényesen kivitelezhető, de a célnak tökéletesen meg is felel...
Majd csinálok egy-két képet..
Üdv!

(#385) katt777 válasza sestertius (#384) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Majd kiderül, hogy pl. 3 hónap múlva mennyi por lesz a gépben. Nálam a harisnya mögött fél év után is alig volt.

Ugye, nem CM-es a ledes venti? :F Nálam azokon sorban mentek ki a ledek, igaz, a HAF932-ben nem.

(#386) sestertius válasza katt777 (#385) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
De, az eredeti HAF 922-be való kapcsolható ledes első ventit szereztem be oldalra is.. :K Igazából nem használom a ledet, csak ha "olyanom van"... Ezért akarom mind a hármat kapcsolhatóra csinálni, hogy időnként, ha 'design'-ra vágyom, legyen... :))
Ha kimegy, hát úgy jártam.. majd kiderül, mit bír... Remélem csak rám akartál ijeszteni...

Ja, és igen: nem tudom még, mennyi por lesz így a gépben, de az biztos, hogy kevesebb.. de jobban leburkolni már nem merem, mert megmondom őszintén, hogy a táp /Corsair HX-520/ melegedésén máris észre vehető... Úgymond eddig hűvös volt, de terhelés alatt most már "üzemi hőfokot" érzek.. Amivel még semmi gond nincs, de majd a nyár még úgyis megmutatja...
Tisztelet! :R

(#387) d@minator válasza sestertius (#386) üzenetére

d@minator
(őstag)

Ha alulról szív a táp akkor jobban melegszik a hülye kis lyukacskák miatt. Ki fogom flexelni. Addig is meg van fordítva a VGA felől szív. Így a táp venti fordulat is esett 300-at.

(#388) sestertius válasza d@minator (#387) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig azt gondolná az ember, hogy a "friss, hűs" kinti levegőt szívja, és akkor pöpec minden.. én is ezért örültem anno, hogy végre egy alsó tápos házba költözök, és most az eredeti elgondoláson mégis változtatni kell..
vagy lehet, hogy a táp alól kiveszem a hálót vissza..
Egyelőre szerintem ezt a megoldást választom, és majd meglátom, mennyire lesz tele retekkel a táp.. ami sajna valószínű be fog következni... :U

(#389) prmcsk válasza sestertius (#388) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyugodtan beteheted "fordítva" a tápot, ebbe is így tettem. Persze jöttek itt a nagy elméleti szakik, hogy meleg levegőt szív meg minden.
A gyakorlat meg azt bizonyította, hogy a passzív hűtésű, 4,5Ghz-re húzott E8500 meg a szintén húzott 4850X2 hője is kevés ahhoz, hogy egy ilyen házban a tápom a "fordítottsága" ellenére még csak langy meleget is fújjon.

Viszont roppant előnyös, hogy nem egy hét alatt forr fel a kívülről szívott szutyok és "bakapehely" miatt...

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#390) d@minator válasza sestertius (#388) üzenetére

d@minator
(őstag)

Azért nem bánom, mert felül nagyon hangos volt a táp ami azt jelenti, hogy jobban melegedett. Nagy procihűtőm van és majdnem összeért a táppal.
Biztos ki fogom vágni a ház alját a táp alatt kör alakban. Úgysem tervezem eladni akkor meg miért ne. :) A szúnyogháló nálad biztosan fog rajta főleg ha poros. Szerintem is vedd ki. A tápot meg időnként fújd ki sűrített levegővel.

(#391) pitbull93

pitbull93
(fanatikus tag)

Mindenki beszél hogy forditva teszikbe a tapot bocsi de én ezt nem értem magyarazzatok el hogy leeht fórdítva berakni köszönöm üdv!

(#392) prmcsk válasza pitbull93 (#391) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A táp ventije belül van és nem lefelé...

Ebbe a házba így is bele lehet tenni, minden átalakítás nélkül, mert a csavarhelyek mindkét módhoz elő vannak készítve, tehát mérni és fúrni sem kell.

Sokszor a kényszer visz rá, mert az alaplapi főkábel nem mindig elég hosszú...

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#393) d@minator válasza pitbull93 (#391) üzenetére

d@minator
(őstag)

Kétféleképpen teheted be a tápegységet:
1. ventilátorral lefelé, ekkor a ház alól szívja a levegőt a táp [link]
2. ventilátorral felfelé, ekkor a házból szívja a levegőt a táp a videókártya felől[link]
Mindkét esetben ugyanott távozik a levegő a ház hátulján.

(#394) sz.j válasza sestertius (#388) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"... Egyelőre szerintem ezt a megoldást választom, és majd meglátom, mennyire lesz tele retekkel a táp.. ami sajna valószínű be fog következni..."

Előbb utóbb biztos bekövetkezik, de talán érdemes ezt is megnézni, ez kb. két hét "termése".

@ d@minator

Természetesen szived joga azt csinálni amit jónak látsz, de szvsz kicsit elhamarkodott a döntésed.
Azért gondolom ezt mert ha kevés is lenne az alsó lyukakon beáramló levegő mennyisége akkor sincs nagyobb gond, mivel a táp alja és a ház alja között kb. 4-5 mm-es hézag van amin keresztül a táp a házból "kiegészítheti" a levegőszükségletét.

Természetesen ez csak az én véleményem ..., a döntés a tied.

(#395) d@minator válasza sz.j (#394) üzenetére

d@minator
(őstag)

Igazad van. Arra is gondoltam, hogy a táp ha ventivel lefelé van akkor jobban melegszik a termisztor elhelyezkedése miatt. Az ugyanis a nyomtatott áramkör forrasztási oldalán van. Lehet, hagy a forrasztási oldal és táp borítása között megreked a meleg ha ventivel lefelé van. Ez így elég hülyeségnek tűnik de ki fogom szerelni és kipróbálom mindkét helyzetben.
Ha egyforma meleg lesz akkor viszont a ház lyuka a bűnös. :)

A méréshez van infrás hőmérőm és lézeres fordulatszámmérőm majd valami kisül belőle. :U

(#396) sz.j válasza d@minator (#395) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Várom a tapasztalataidat.

Nálam, ha nincs tuning teljes csendben megy a a Blue Storm 400W-os tápom, és a kiáramló levegő még langyosnak sem nevezhető.
Ja és alulról szívja a levegőt.

(#397) sestertius válasza sz.j (#396) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Panel lakásról lévén szó és parkettáról.. nálam iszonyat por van! :K
Ha az, amit mutattál, két hét termése... huh.. kicsit gyakran kell takarítani... :F
Viszont ha nem teszem oda, akkor az mind a tápban köt ki... Tény, hogy még jelen terhelés alatt sem olyan meleg - közel sem -, mint a másik házban, ahol felül volt és belülről kapta a levegőt.
De ez sem az igazi össze hasonlítani, hiszen a korábbi házam hűtése hagyott némi kívánni valót maga után, és amikor a vga kártya ontotta 75-80 fok között a hőt, jóformán a táp pumpálta ki annak a javát... tehát erről ennyit.
Kicsit figyelem még, mit mutat, aztán meglátom, lesz-e tennivaló...

(#398) katt777 válasza d@minator (#387) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát nálam nem volt melegedés gond a lentre helyezett táppal, jó hideget kapott az a lyukakon keresztül is. Nem mindegy, hogy a szoba 20°C körüli levegőjét szívja be, vagy a lap és a VGA fölötti 30-40°C körülit, hiába nincs ott fizikai korlátozó tényező. Mondjuk a HAF932 4cm-es görgőkön áll, és jó hűtésű tápot sem árt venni, nem csak a teljesítményére figyelni.

sestertius: 12cm-es CM LED kapcsolós ventijeim mentek ki sorban, pár hét/hónap alatt, már vissza sem vittem őket cserélni. 932 szépen kivitt mindent a 90°C-os VGA fölül is.

(#399) Windex válasza katt777 (#398) üzenetére

Windex
(tag)

Ilyen görgőket lehet valahol külön venni? Próbáltam már más házakról átrakni magasabb talpakat, de egyik sem volt tökéletes. Most könyvek vannak a talpak alatt, de ez elég sufni megoldás. :DDD

(#400) sestertius válasza Windex (#399) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja, ez nekem is eszembe jutott, hogy emelni kellene az alján... mert az a kb. 1 cm elég karcsú... Ha találtál valami tuti megoldást, ne fogd vissza magad és oszd meg velem... :K :R

katt777: köszönöm, kicsit megnyugtattál, így remélem nálam a 20 cm-es ventik fogják bírni.. Már most mennyivel másabb, hogy két ventit tudok bekapcsolni...
Remélem lesz harmadik is...
Üdv!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.