Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#451) ViTaZi válasza ThaBoss (#449) üzenetére

ViTaZi
(senior tag)

Thx :)

braner00 kerüljétek!

(#452) sestertius válasza katt777 (#448) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem nagyon szántam rá még az időt az egyes blogok olvasgatására, de örülök neki, hogy eljutottam eddig végre... Nem semmi az a 932-es...! :K
Mondjuk a rögzítését másképpen akarom megoldani... és kicsit "barátságosabb" színvilágú anyagot szeretnék használni.... :DD :DD
Na majd a végeredményt úgyis közlöm... :K
Tisztelet! :R

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#453) katt777 válasza sestertius (#452) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát, barna harisnya + kék szigszalag volt itthon, de kívülről úgysem látszott. :DDD Rögzíteni csak ragasztóval tudod, mert ha a venti alá csavarozod, akkor a légáramlás miatt a ventik körül simán bemegy minden por.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#454) sestertius válasza katt777 (#453) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Ragasztó.. csak a szalag helyett akarok valami mást... De nem tudom, mi jön össze, mert ugye valami "azonnal" ragadó dolog kell, hiszen meg kell feszíteni kicsit az árut... ahogy a női lábakon is kell... :C
Remélem hétvégén lesz rá időm.. iszonyatosan porosodik a cucc...

(#455) sz.j válasza sestertius (#454) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Esetleg megoldás lehet a jobb minőségű (3M, stb) kétoldalas öntapadó ragasztó is.
Csak ezek nem olcsók ....

Vagy egy vékony keretre feszítve azt felragasztani.

;)

http://szjanos.atw.hu

(#456) sestertius válasza sz.j (#455) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem ez az, amit anno több helyen is olvastam, hogy pl. Praktiker meg ilyen helyeken is lehet venni? :F
Annyira drága?

(#457) sz.j válasza sestertius (#456) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Több féle gyátmány létezik, a jobbak általában ipari minőségek, ezért nem túl olcsók.
Ráadásul van mikor csak tízes kiszerelésben kaphatók.

A Metro-ban nemrég láttam tízes kiszerelésűt, de a gyártmányát nem tudom .... Ha tekercsenként is lehetett volna kapni biztos kipróbáltam volna, amúgy nem volt drága.

(#458) sestertius válasza sz.j (#457) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Szétnézek... Csak beváljon a dolog...
Köszönöm! :R

(#459) katt777 válasza sestertius (#454) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Női lábakról nem letépni kell? :F :U
Veszel 2 oldalú szőnyegragasztót, szépen megfogja, de úgyis le kell ragasztani felülről is, mert a vékony harisnya és a rések miatt a harisnyán keresztül is ragadni fog. Tesco-ban kapsz olcsón TESÁ-t.
3M egy kalap szar, az ilyesmivel kent RAM-bordák folyton lepotyognak pl, harisnyához meg nem kell drága hővezető ragasztó.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#460) sz.j válasza katt777 (#459) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"...3M egy kalap szar, az ilyesmivel kent RAM-bordák folyton lepotyognak ..."

Először is a kétodalasról volt szó nem a kenhetőről. A kenhetőt nem ismerem, de a házhoz se lenne praktikus.

Másodszor meg "örülök" annak, hogy ennyire "értesz hozzá" ..., mert mi ipari célra kb. 8-10 éve használjuk a 3M kétoldalas ragasztóját, de eddig gond nem volt vele. Annyira nem, hogy egyszer korrigálni kellett volna a felragasztott termék helyzetét, de csak kínkeservesen és roncsolva tudtuk levenni. :D

A "lepotyogásról" meg annyit, hogy nem árt tudni, hogy melyik termék mire való .... ;)

[ Szerkesztve ]

(#461) katt777 válasza sz.j (#460) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

RAM-bordákról írtam, és amiből valami szar, abból én más sem veszek. Amúgy szerinted mire valók a RAM-bordák, ha nem RAM-okra? :F

(#462) sestertius válasza katt777 (#459) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

:C
De, letépni kell... jogos! :K
Meglátjuk mit találok a boltokban... és nem utolsó sorban mennyiért...

Ne marakodjatok a 3M-en, mert már látom, hogy két dologról beszéltek... A "kétoldalas ragasztó szalag" meg a "kenhető" verzió gondolom nem egy és ugyanaz...

Annak idején ki akartam próbálni valami hasonlót, amikor a 8800 GTX-re szereztem egy Thermalright HR-03 Plus-t, és az ugye jelentős borda kiegészítővel rendelkezik, de sima pasztát használtam csak.. és azzal sem esett le egy darab sem soha! Így kimaradt az életemből a kétoldalas ragasztó... :))

Tisztelet! :R

(#463) Windex

Windex
(tag)

Megérkezett végre a házhoz a Kaze Q, van "öröm bódottá". :DDD Már csak pár apróság hiányzik, és teljesen kész leszek. Csinálok majd képeket is a végeredményről.

Egyetlen gondom eddig, hogy a teli oldallap nem megy fel teljesen, hanem egy pici rés marad. Ha nem szerelgetném szinte minden nap, akkor nem is zavarna.

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#464) katt777 válasza sestertius (#462) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem marakodok én senkivel. Nem feltételeztem a kencéjük alapján, hogy jót is képes gyártani a 3M, sz.j meg megírta, hogy pedig de (a stílusa már más kérdés). Minden OK.

No, megint van Z600-am, és 1-2°C-kal hűvösebb a procim a Tacens Signumban, mint HAF932-ben volt. Nem trükk, nyáron 5-6°C-kal melegebb volt a szoba. Szóval kezdek spórolni, hogy nyárra megint legyen HAF932-m is. Mert ha HAF, akkor már legyen kövér. ;]

[ Szerkesztve ]

(#465) sestertius válasza katt777 (#464) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a Z600-as tetszetős... De ha meglesz az a lapom és procim, ami tervben van, a Prolimatech hűtőt választom.. már ha jó áron hozzá tudok jutni...

Egyszer azért már közelről is megnéznék egy 932-est... :K
Talán.. egyszer...

(#466) katt777 válasza sestertius (#465) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lenyűgöző. :DDD Én is csak néztem, amikor megjött anno; nem tudod előre elképzelni, hiába látsz róla képeket, és tudod a méreteit. 4GHz-en viszont a mostani házam már nagyon kevés, a hűvös szobában is 82°C-ra melegszik az i7, ez, a környezeti hőmérséklettel is számolva, már 6-7°C a HAF932 javára, ráadásul kis házban a drágább hűtők sem tudnak megfelelő teljesítményt produkálni.

Prolinál a TRUE is jobb, nézd meg Henk tesztjét logout-on. Megnézte nekem a Z600-at is, 4GHz-en 2°C-kal (!) maradt el a jóval drágább Megahalems-től, TRUE-től meg 7°C-kal, ha jól emléxem, de még így is 80°C alatt maradt. Egyrészt tehát tök mindegy, melyik hűtőt választod, mert egyik alatt sem fog károsodni a proci, másrészt meg egyik sem olyan olcsó, mint a Z600 (9200F-tól megvásárolható).

E8400-at illetően meg nézd meg a honlapomon v. logout-on a Z600-as tesztet, az a proci a leghűvösebb mind közül.

(#467) sestertius válasza katt777 (#466) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan ez volt az egyik cikk, ami érdekelt... jó magam is E8400-et használok... Igen, az a hűtő baromira drága, azt tudom...
Böngésznem kell még egy-két dolgot, úgy látom...
Köszönet a jó tanácsért! :R

(#468) katt777 válasza sestertius (#467) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megnéztem, azért írtam. ;) Csöndes (vagy akár passzív) hűtést mindenképpen a Z600-zal kapsz, és persze böngéssz csak, érdemes. Csak a "hivatalos" teszteket hagyd ki, az szinte mind átb.szás (legkisebb trükk az, amikor a jobb hűtőket kihagyják, ezért nincs Z600 a legtöbb hűtőtesztben), és mindig az a jó hűtő bennük, amit éppen el kell adniuk.

[ Szerkesztve ]

(#469) sestertius válasza katt777 (#468) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

A hivatalos tesztek ennyire megbízhatóak..? Jó tudni....
Két gyors kérdés a mélyebb belemerülés előtt:
- 1366 és 1156... illetve csillaggal jelölve 775 - azaz nem tudom feltenni 775-re csak valami plusz lefogató vásárlásával?
- a 922-esben - a felső ventit figyelembe véve - felfelé érdemes nyomatni a hűtést? /- a passzív mód "elégségességében" azért még kételkedek.... habár.../
Köszönet! :R

(#470) katt777 válasza sestertius (#469) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hivatalos hűtőteszt alapján fürödtem be egy Hyper 212+-szal, meg anno CF-rel is. Jobb az olyan teszteket megnézni, mint Henk-é, vagy említhetem az enyémet stock vs. 212+ vs. Z600 témában.
A Z600 alapból LGA775-ös, Core i-kre megfelelő átalakító keret kell. Persze az sem vészes, 9.2k-ra rádobsz még 1300-1400Ft-ot keretre, és még mindig olcsó hűtőd van.
932-ben nálam ment a lég hátra és felfelé is, a lényeg, hogy távozzon a meleg.
Alapon elég passzívan a Z600, főleg, ha még a feszültségét is leveszed. i7-em 0.96V-on viszi a 2.8GHz-es alap órajelet, 500RPM 12cm ventivel is 50°C alatt van a proci. Anno az E8400-am is "eldöcögött" 1V alatt.

[ Szerkesztve ]

(#471) sestertius válasza katt777 (#470) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

:R
Na ezért vagytok Ti, hogy tudjatok mindent... :C
Én meg hogy okosodjak... :K
Köszönöm!
Szia!

(#472) Magnum PI

Magnum PI
(tag)

sziasztok

HAF 922 házam van és az lenne a kérdésem, hogy porszűrőt a ház melyik részére érdemes mindenképpen rakni?
Valamint még azt szeretném kérdezni, hogy a benne lévő ventiket érdemes e cserélni (halkítás céljából) és ha igen akkor milyenre ajánlott?
köszi :)

(#473) sestertius válasza Magnum PI (#472) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Cserélni? Miért? Max. a hátsó 12-est, ha hangosnak találod.. de nálam az is szabályozott ford. számon megy, ahogy a többi.. így nincs vele gond...
Porszűrő.. olvass vissza kicsit, mindenre lesz válasz! :K
Szia!

(#474) tomatos

tomatos
(kvázi-tag)

üdv! tanácstalanul állok jelenleg. valami jófajta ventit szeretnék a procimhoz. igaz nem egy erőbajnok csak egy e8400. jelenleg gyárí hűtővel alap órákon 44 fok főlé nem megy ez több is mint tökéletes de szeretnék egy kis tunyingot elkövetni rajt és kb 4 ig felhúzni. viszonylag normális értékeken megtartva a proci hőt.

milyen ventit ajánlotok a cpu hoz? olvastam már nagyon sok tesztet de egyszerűen tanácstalan vagyok és nem tudok dönteni. jah és szeretném azt is megtudni hogy ha valaki jártas hogyan műkszik ez a cpu tunningolás? én eddig csak nagyon alapokon csináltam pl csak FSB-t hajkurásztam. ezzel bírta is kb 3,6 ig. ezen még huzamosabb ideig ment aztán 3,7 körül már kifagy szó szerint pár perc alatt. :) mik lehetnének a jó beállítások hogy elérjen stabilan a 4 GHz t?

előre is köszi mindenkinek!

Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom!

(#475) Windex válasza tomatos (#474) üzenetére

Windex
(tag)

Tuninghoz itt találsz bővebb infókat: Tuning kezdőknek, E8000 topik

Hűtőnek én ezeket ajánlanám: Scythe Mugen 2, Cooler Master Hyper z600, Noctua NHC12P.

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#476) sestertius válasza Windex (#475) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Bizony, ezeket az információkat nyálazgatom én is mostanság.. ezen túl kell esni... :K
Valahol el kell kezdeni... :C

(#477) sz.j válasza sestertius (#476) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"Valahol el kell kezdeni..."

Így van.
Én nem csak "elkezdtem", de folytatom is, ráadásul mindezt egy egyesek által "lesajnált" giga lappal :D
[link]

De ehhez a tuninghoz (is) elengedhetetlenül szükséges volt a szuper jól szellőző HAF922-es házikó, valamint az előlapi ventiszabályzó is!

;)

[ Szerkesztve ]

(#478) katt777 válasza sestertius (#471) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Más kárán tanul az okos, mi? :DDD

Magnum PI: Nyilván oda, ahol bemegy a levegő, nem is értem a kérdést. :U

tomatos: Az említett linkeken kívül nézz körül a honlapomon a teszteknél, találsz E8400-at P5Q lapban. V. logoutomon.

sz.j: Hát igen, az a fránya szabályozó! :N Amúgy GB saját magának köszönheti a 'hírnevét". i7-ben is vannak jó lapjai, meg vackok, meg más platformon is. Viszont az egyetlen a piacon, amely nem képes ventiszabályozásra. :( Amúgy, ha jó fog ki az ember, tényleg jó tuningra (EP35-öm volt), de az ASUS már sokkal jobb (szintén E8400 volt benne).

(#479) sz.j válasza katt777 (#478) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Elolvastam a tuninggal kapcsolatos kérdésre ajánlott logoutodat..., hátha tanulhatok valami újat, de sajnos csalódnom kellett...
Mert ennek, szvsz nem sok köze van a tuning mikéntjéhez, a tartalma sokkal inkább egy lapismertetésnek, lapbeállításnak felel meg ....

Arról meg nem is szólva, hogy aki egy alsó-középkategóriás P35 (P35-DS3) chipsetes, kissé elavult lap és egy közép-alsókategóriás P45 (P5Q) chipszetes lap összehasonlítása alapján mond véleményt az "más gonoszságra is képes". :DDD :D
Az agyondicsért P5Q-t miért nem egy "elavult" P35-DS4 vagy egy P45-UD3R(P) lap tuningolhatóságához hasonlítottad, és annak alapján mondtál véleményt? Mert az már korrektebb összevetés lett volna ....

Amúgy a hozzáértő nagy tuningerek véleménye szerint az E8xxx procik tuningolásához a P35-DS4, ill. P45-UD3xx az egyik legjobb alaplapok.

[ Szerkesztve ]

(#480) katt777 válasza sz.j (#479) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ja, hát nem ártott volna megnézned a tuningtáblázatot is, amelybe sokan küldtek be eredményeket. A tuning maga a lapbeállítás (hiszen azon állítasz be mindent), hiába keresel rá más fogalmakat. Én a CPU tuningolhatóságára voltam kíváncsi, nem a lapéra (egyrészt), másrészt meg csak olyan lapokat tudok összehasonlítani, amelyek a birtokomban voltak. Egyrészt teljesen félreértelmezed tehát, hogy miről volt szó a cikkekben, másrészt meg a P5Q ugyanolyan alsó kategóriás lap a maga szegmensében, mint egy P35 v. P45 DS3.
Mellesleg közép-alsókategória nem is létezik. :DDD Tudod, van alsó, alsó-közép, közép, felső-közép, és felső kategória, de amit kitaláltál, olyan nincs. :N :B
Köszönöm, hogy nem számítasz hozzáértő tuningolónak (azért én más lapokban is elérek olyan eredményt, mint GB-osok); de én csak azt tudom mondani, hogy kevés olyan "elvetemült tuninger" van, mint a GB tulajdonosok (dicséret a márkahűségüknek, amiért ragaszkodnak hozzá, és mást ki sem próbálnak :C ), és én nem nagyon láttam olyan GB lapot, amelyben jobban lehetne tuningolni pl. egy ASUS-nál, nota bene az ASRockom magasabb BCLK-t bír stabilan, mint sok "márkás" i7 lap, köztük GB-ok, és más téren sem marad el mögöttük tuning terén. :P (Bár mondjuk tény, hogy GB tuningolók ált. nem tudnak mit kezdeni az ASUS bios-aival, és akkor számukra az ASUS máris szar... :D )
Szóval hagyd már a GB istenítését, más lapok is vannak ugyanolyan jók, vagy még jobbak, ráadásul ez totál OFF.

(#481) sz.j válasza katt777 (#480) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Előszőr is E8xxx proci tuningolásáról volt szó ...
Másodszor, én az alábbiakat írtam, tehát nem "dicsértem" semmit, nem úgy mint Te :D :

"..Amúgy a hozzáértő nagy tuningerek véleménye szerint..."

Részemről is befejezve, előbb csak reagáltam a "megszólításomra". :K

[ Szerkesztve ]

(#482) Windex válasza sestertius (#476) üzenetére

Windex
(tag)

Én is beleástam magam nemrég a témába, bár szerintem ezzel a procival nem kicsit könnyebb volt tuningolni nekem. Már csak a finomhangolásos része maradt, csak nincs rá időm.

Hogy ON is legyek egy kicsit, teljesen meg vagyok elégedve az előlapi panellal. Ha kell akkor csendben tartja a gépet, de pár pillanat alatt eluralkodhat az orkán a ház belsejében. :) A videokártyának becézett kazánt kéne még valahogy elcsendesíteni, mert eléggé elüt a hangjával.

(#483) sz.j válasza Windex (#482) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ha fordulatszabályzós a vga ventije, akkor azt próbáld meg, hogy egy 120-as csendes ventit teszel a hűtőborda alá (nálam így lehetett mert alul van a borda) és ha ennek hatására csendesül a vga-venti zaja akkor már nyert ügyed lehet, csak ki kell kisérletezned a végleges megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#484) sestertius válasza sz.j (#483) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

...ezt hogy is érted?
Mert nálam is ez az egyedüli, ami kihallatszik - a többitől elütően - a 922-esből: az ASUS 260-asom hangja... Nem azt mondom, én állítottam be az egyes hőmérsékletekhez tartozó fordulatszám értékeket /automata kaka.../, de ugye alapból 2200 rpm körül indul... 3000 fölött pedig már csak azt hallom...
Anno nem hittem volna, hogy egy igazi nagykazánt /MSI 8800 GTX/ is tökéletesen le lehet hűteni egy 12-es ventivel /a Thermalright-re rakva/, de így hogy plusz alá... és csökken a zaj...? Nem értem... :N

HELP!!!

(#485) sz.j válasza sestertius (#484) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Elnézést ha előbb pontatlanul fogalmaztam ... , tehát ha a vga-ventije PWM-es, akkor lehet "játszani" a 120-as venti gondolatával. Mert ha a plusz venti kellőképp hűti a vga bordáját, a vga venti fordulatának, ezáltal a zajnak is csökkenie kell (PWM).

Ha még sem PWM-es akkor végszükség esetén ki lehet kötni a vga ventijét és egy jó 120-ra kell bizni a borda/vga hűtését (csináltam már és bevált), csak így bukik a gari.

(#486) sestertius válasza sz.j (#485) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja.. így már kezdem vágni, miről is van szó.... :K
komplett hűtőcserén gondolkoztam már, de előbb kártya csere /egy 285-ösre pályázok.../, aztán majd erre...
Talán az AC lesz a befutó.. majd kiderül.... kicsit húzós árban, használtan meg nehéz találni...
Addig meg hallgatom ezt..... :DD

(#487) Windex válasza sz.j (#483) üzenetére

Windex
(tag)

Köszi a tippet! :R Ki fogom próbálni, ha lesz egy kis időm, meg egy 12es ventim.

(#488) Zebu

Zebu
(őstag)

Sziasztok!

Hogy áll ez a házikó hang/zaj szinten? Szimpatikus az a sok ventillátor és szellőző berendezés, de mennyire zajos?

Gondolkodom ,hogy lecserélem a jelenlegi CM házamat (egy régebbi Centurion) egy ilyenre, mert a HD4890 elég meleget csinál odabent....

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#489) Windex válasza Zebu (#488) üzenetére

Windex
(tag)

Én teljesen meg vagyok elégedve a hangjával, főleg azután, hogy bekerült az előlapi panel. Mivel elég nagy "lyukas" területek vannak, ezért természetesen nem olyan halk, mint egy teljesen hangszigetelt ház.
Ventik rögzítéséhez használtam szilikon rögzítőket (linkelte valaki korábban), ezáltal is egy picit halkabb lett.

(#490) ThaBoss válasza Zebu (#488) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem olyan vészes, a szélzaj ami már nagyobb. De elég jól el lehet bánni vele, én például 420-450rpm-en pörgetem , így szinte meg sem nyikkannak a 20-cm-esek. A hátsó 12cm-est pedig egy az egyben cseréltem is le, bár nem olyan rossz, de oda is el kell egy kis lassítás, hogy csendben legyen.
De bátran ajánlom, elég jól szellőzik, a 4890 melegével nem lesz gond!

(#491) Zebu

Zebu
(őstag)

Köszönöm a válaszokat, még hezitálom... CM690 is érdekes lehet....

(#492) sestertius válasza Zebu (#491) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen.. én is e kettő között hezitáltam... pénzben sem mindegy...
Végül is nem tudom, milyen a 690-es, de a 922-est nem bántam meg... :C

(#493) sz.j válasza Zebu (#491) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ha neked valamiért a HAF922 házikó még sem jönne be, szvsz a sima CM690-es házat felejtd el, akkor inkább a CM 690 II Advenced házikót ajánlom figyelmedbe. Persze ha a mérete nem akadály (21x50x50 cm).

A másik gépemhez lehet, hogy ilyent veszek.

(#494) sestertius válasza sz.j (#493) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Jééé.. mégis meg lehet oldani gyárilag alul a porvédést?
Ennyi pénzért éppen nem kellett volna ezt kispórolni a HAF 922-esből... szerintem. :K

(#495) Zebu válasza sz.j (#493) üzenetére

Zebu
(őstag)

Hmmmm lehet megtaláltam a hang okát.... úgy néz ki a táp venti kezd el állat modjára tekerni hangosan terhelés alatt.... meglepő...

(#496) sestertius válasza Zebu (#495) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy kicsit valóban... nekem anno az 500-as három évesen is pöpec volt... nem is tudom, miért váltam meg tőle... nagyon tetszett a Corsair és csak jókat mondtak róla... mondjuk jó is.... :C

(#497) ThaBoss válasza sestertius (#496) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Én meg rosszat tudok mondani a Corsair-ről :D

(#498) sestertius válasza ThaBoss (#497) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Komolyan...? Avass már be, kíváncsi volnék...! :R

(#499) ThaBoss válasza sestertius (#498) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

A dolog, ami miatt most én is viszem vissza az enyémet, hogy rettenetes ciripelés hallható 200W fölötti terhelésnél, mintha egy tücsökraj lenne belül. Gyakori hibajelenség, előfordult már nálam CX400-el, VX450-el és most ezzel, de sok ismerősöm is így járt.
3-dik alkalommal viszem vissza a HX520-at, nagyon unom már, de legalább mindig vadiújat kapok! :D Most kivételesen másikra cseréltetném, ha belemennek, inkább még ráfizetek, de legyen valami más.
Összességében nagyon jó tápok, és a ciripelős dolgot leszámítva nincs is probléma vele, talán még a venti pöröghetne kicsit jobban is a meleg miatt.
Gariztatás: első -> szikrákat dobált, de lelőtte magát idejében, második -> 1-ik napról a másikra nem kapcsolt be, mert belül megolvadt. A Corsair szerint mindkét esetben a túlmelegedés volt a bűnös...

(#500) sestertius válasza ThaBoss (#499) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Huh.... ami ebben érdekes, hogy terhelés esetén, érezhető melegedés mellett sem igazán kapcsol a venti magasabb fordulatra, lassan pöcsöl tovább... ez már nekem is feltűnt. De hogy ilyen mértékű túlmelegedés esetén sem hűt úgy, ahogy kellene... :F
Sajnos tehát az általam tapasztaltak is alá támasztják a mondandódat, és ez nem tetszik....
Csak ugye nálam vagy nem olyan nagy az áram fogyasztás, vagy még nem jött el a nyár... vagy remélem hogy ilyenre nem fog sor kerülni... :K
Én ezt úgy vettem meg, hogy évekig nem kell majd tápot cseréljek.... :F

Azért köszönöm az információkat! :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.