- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Vezetékes FEJhallgatók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
válasz
fireirq07 #5199 üzenetére
Legkézenfekvőbb, hogy bemész a boltba és te magad meglesed.
Sajnos az angol oldalon csak a 2333HD van kint.
Viszont elmentem a német oldalra, és ott kikerestem, és bíza ott kint van a HDCP logó.
http://monitor.samsung.de/produkte/detail2_main.aspx?guid=69f06aeb-f068-444d-af78-c60b92a0bccb -
fireirq07
csendes tag
válasz
aboriginal74 #5196 üzenetére
Köszi hogy reagáltál !
Sajna már a 2494HS is dága .
Ami viszont számomra nem tiszta még :
A gyártó oldalán keresgélve nem találom az infót hogy a 2333SW HDCP-s lenne
pedig ha rákeresek a gugliban van sok kép a dobozáról amin bizony ott figyel a
HDCP felirat .Szóval akkor most mi van ? - valaki aki rendelkezik az említett monitorral PLS
-
Gombinyó
őstag
válasz
momo2828 #5192 üzenetére
Nekem hasonló bajom volt Samsung LCD tv-vel. Fél óra után elment a kép (a hang az ment tovább) és csak akkor jött vissza ha kikapcsoltam, majd ugyanúgy mint nálad visszaállt minden gyári beállításra. Én visszavittem az üzletbe és kicseréltek benne valami alkatrészt, azóta semmi gondom nincs vele. Kopp-kopp
-
Svájcinéger
őstag
Mórning ! Lehet, hogy ez egy kicsit off, de szerintetek a 2494HS-hez melyik videokari lenne jobb választás ? GTX260 vagy ATI 4870 ? Egyszer volt ATI kártyám és azon sokkal élesebbnek tűnt a kép, mint bármelyik addigi NVIDIA-n, talán még az utána jövő 8800GTS-énél is.
-
aboriginal74
tag
válasz
fireirq07 #5193 üzenetére
Nem, nem tettél semmi rosszat csak nem figyeltem sry...
Nos amit tudok neked mondani a részemről az az, hogy ha a 2494HM neked túl drága, de pl. nem ragaszkodsz annyira PIVO mode-hoz akkor ajánlom a figyelmedbe a kisebbik tesóját. Egyébként kb. egy héttel előtte jelent meg az pedig a 2494HS...
Ezt tudom a többiről bővebb infót az IPON oldalán találsz amit jelen pillanatban nem érek el...de hát ilyen ez a magyar hálózat
Remélem tudtam segíteni neked...
-
aboriginal74
tag
válasz
fireirq07 #5193 üzenetére
Nem, nem tettél semmi rosszat csak nem figyeltem sry...
Nos amit tudok neked mondani a részemről az az, hogy ha a 2494HM neked túl drága, de pl. nem ragaszkodsz annyira PIVO mode-hoz akkor ajánlom a figyelmedbe a kisebbik tesóját. Egyébként kb. egy héttel előtte jelent meg az pedig a 2494HS...
Ezt tudom a többiről bővebb infót az IPON oldalán találsz amit jelen pillanatban nem érek el...de hát ilyen ez a magyar hálózat
Remélem tudtam segíteni neked...
-
fireirq07
csendes tag
Valami rosszat tettem ? 5173
-
momo2828
tag
Sziasztok!
Van egy T240HD monitorom, és az lenne a problémám, hogy ha átállítom a kontrasztot vagy a fényerőt, akkor ugye egyedi lesz, és a monitor pont 30 perc múlva mindig elsötétül egy kis időre és visszavált "film" módba, 100-as kontrasztra és 100as fényerőre. Ha megnyomom a távirányítón az info gombot azt írja, hogy Kép: Shop mode. Találkozott már valaki ilyennel? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Sandormaster
aktív tag
A jobbfajta CRT-ken tényleg szépek a színek, de én még nem láttam egy olyan CRT-t se ami miatt nem folyt volna ki a szemem pár óra munka után
Most is a melóhelyen CRT van és eszméletlen fárasztja a szemet, megkockáztatom hogy rongálja is, napi 8 óra egy ilyen előtt az tuti nem haszon, akkor inkább elvisel(ném)em a 2333SW torz és színhűtlen képét, de cserébe ne fájjon ránézni -
reandre
tag
válasz
Svájcinéger #5188 üzenetére
én HD filmet próbáltam eddig csak VLCvel, annak nem jelentett gondot... de most, hogy mondod, belelesek egy DVDbe PowerDVDvel
-
Svájcinéger
őstag
válasz
aboriginal74 #5185 üzenetére
Naná, hogy érdekel ! COD4 alatt egy kicsit beleszédültem ebbe a nagy képernyőbe, de nagyon baró ! És csak 1280*1024-ben toltam a VGA miatt.
Azt nem tudjátok, hogy Power DVD 6.0 miért nem hajlandó megjeleníteni a filmeket ezzel a moncsival ? BS Playernek sikerül. -
xrvman
őstag
válasz
Sandormaster #5175 üzenetére
Pöpec a link, köszi végre tudom milyen a skálázódása.
-
Noninnyó
tag
válasz
aboriginal74 #5184 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ
. Akkor már csak a nyulat kell várnom
.
-
aboriginal74
tag
válasz
Svájcinéger #5180 üzenetére
2494HS -hez van egy beállításom ha érdekel, ami tudjuk ugyan azt a panelt tartalmazzam mint a ma megvett 2494HM -em...
egyenlőre ezt használom, és elég jónak mondható...
Persze korántsem lesz olyan mint a kalibrálóval...de átmenetileg megteszi
ui.: Skacok ez űber nagy b***sza+
-
Noninnyó
tag
Üdv!
Úgy döntöttem, hogy a húsvéti nyuszitól kérek egy 24"-os T240-es monitort. Olyan kérdésem lenne, hogy pl a (előre is bocsánat) lewarezolt bluray filmeket, ha lejátszom, akkor teljes képesek lesznek? Vagy csak hdmi kábelen megy a teljes full-screen filmeknél? Ehhez a részéhez nem konyítok, gondoltam megtudakolom a sokat tapasztalt, mélyen tisztelt kollégákat.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
bluobluo
aktív tag
válasz
bluobluo #5181 üzenetére
Úgyhogy egyik percben húú de kéne már egy olyan monitor mint a tiéd, másik percben meg már azt mondom: jó ez ami van!
Lehet mérgemben veszek egy olyat mint amilyen neked van, és bekötöm a másik dvi bemenetre!És lesz 2 moncsi egymás mellett!
...dehogy! Csak hülyéskedek! -
bluobluo
aktív tag
Erről beszélek, és látni az első képen is, no nem annyira már mint annó a laptopon, hogy egy része fakó, de a tiednél nem látni már annyira, de például a fekete, úgy fekete, hogy monitor fekete!....mármint ha kicsit más szögből nézem, nem a feketét látom, hanem a monitort, nem tudom érted-e mire gondolok...?
Nos ha megnézed a te kijelződ, akkor hasonlísd össze a mögötte lévő fallal, hogy bal oldalt ugyan olyan a fényviszony, mint jobb oldalt!
De a kijelződ bal oldalán fakóbb a kép, mint jobb oldalt.
Na ez nállam nincs, de az is lehet, hogy nállad az írdatlan nagy képernyő miatt is lehet, de ez 17"-os, az meg 23".
A nagy monitorok másik óriási hátránya, az a k*baszott nagy kihasználatlan felület, mint ahogy azt a képeden is látni, de pozitívként lehet említeni, hogy a tálcán, van hely, nállam meg már ha 4 től több alkalmazást megnyitok már végig van! -
Svájcinéger
őstag
válasz
aboriginal74 #5179 üzenetére
THX. Én csak dobáltam fel a progikat, aztán hali. Alig várom, hogy kipróbáljam COD4 multiban.
-
aboriginal74
tag
válasz
Svájcinéger #5178 üzenetére
Hali 7végén kalibrálom a sajátomat ami 2494HM azonos a panelja majd küldök egy pontos beállítást...
-
Svájcinéger
őstag
Hali ! 2494HS kalibrálásában tudna valaki segíteni ? Nem mintha így ratyi lenne a képe.
-
xrvman
őstag
válasz
aboriginal74 #5171 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor jössz meg :-)
-
Mappa
addikt
válasz
Sandormaster #5175 üzenetére
igen két csík jön be és nyomja össze a képet.....najó nem csak vicc
semmi csík nincsen...teljes képernyőn van annál a felbontásnál is
Szerk.: jó a link amit küldtél
-
Sandormaster
aktív tag
Ennek örülök, mármint hogy nem annyira gáz a skálázódása, remélem nekem is hasonló gondjaim lesznek mint most neked
Fényképek meg jöhetnek legalább csorgathatjuk a nyálunkatKözben találtam a Wikin egy nagyon jó képet ilyet kerestem idáig, rajta van minden felbontás meg képarány ami számba jöhet: Link
Most nézem az 1680-as felbontás az nem 16:9, akkor nálad két oldalt ilyenkor egy fekete csík van? -
xrvman
őstag
A hagyományos 19 eshez képest, mintha kisebbek lennének a betűk, vagy legalábbis vékonyabbak. Vagy csak érzetre van ez?
A másik kérdésem az lenne, hogy miképpen számolják ki, hogy melyik felbontás a 16:9 es?
Ugyebár 1920*1080 a natív, ha a felbontást kisebbre akarom venni, akkor mely értékek jöhetnek még szóba? -
fireirq07
csendes tag
Sziasztok
Én is épp monitor vásárlásán gondolkodom .
Ami kritérium volt :
- HDMI /ha nagyon nincs: DVI /
- HDCP
- FullHD
- pivot /ha más nincs konzol lehetőség/Szeretném filmnézésre is használni akár egy HDMI-s DVD-ről
akár egy UPC-s set-top box-ról ezért gondolom mindenképp jó ha van HDCP .Kiszemeltem a 2343BW-t de ahogy olvastam nem jól skálázódik (pedig jo lenne )
a 2494HM tökéletes lenne viszont az már drága
a 2333SW az ami eddig a legszimpibbA gyártó oldalán keresgélve nem találom az infót hogy a 2333SW HDCP-s lenne
pedig ha rákeresek a gugliban van sok kép a dobozáról amin bizony ott figyel a
HDCP felirat .Mi a véleményetek erről ? - megfelelő ez a monitor erre a célra
Köszönöm
-
Mappa
addikt
válasz
Sandormaster #5170 üzenetére
Hali
egyáltalán nem csúnya kisebb felbontásban...na most asztal úgyebár 1920x1080
de játékok alatt van amit nemtudok natívban azaz teljes felbontásban játszani ...crysis..gta4 ezeket 1680 felbontásban mennek és hát brutális jó...nincs homályosodás mint amennyira a ipon-os tesztben felfújták...meg azért ekkora monitort nem 30 cm nézek hogy "aha hát itt azért látom hogy nem kristálytiszta" úgyhogy továbbra is ajánlani tudom nagyon pöpi a cuccos
(ha gondolod délután csinálhatok Prt Screen vagy fénykép képeket felbontások alatt)
ami a böngészést illeti hát vannak oldalak amiket elpakol és balra igazit ..ilyen pl .: a PH! is
...amióta megvan a monitor ez az egy "egetrengető" gondom vele
-
Sandormaster
aktív tag
Nem kicsit jól mutat a lodzsi hangfalak között az a behemót monitor
Mond azt hogy nem annyira csúnya a képe ha leveszed a felbontást kisebbre és akkor lehet benevezek egyre
Am mennyire zavaró a 16:9 hatása a mindennapi használatban? Pl böngészésnél, a képen is látszik hogy két oldalt mintha lenne egy csepp hely -
xrvman
őstag
válasz
Vasinger! #5167 üzenetére
Igen, jó, , sőt játékra nem is kell színhelyes monitor, de ezt csak a kisördög mondatja velem. A máiik meg az, hogy nem kell alá akkora vas a felbontás miatt. Bár én speciel játszani soha nem natív felbontásban szoktam
Úy tudom a G2G 2ms ugyanaz mint az átlagos 5ms. ha rosszul tudom javítsatok ki. -
Mappa
addikt
válasz
bluobluo #5159 üzenetére
hát ha neked CRT szebb szinek vannak akkor gratulálok
nekem a 17" xerox után gondoltam magamban ...biztos semmi extra nem lesz csak mondom nagyobb képernyő meg wide...olyan színei vannak hogy hihetetlen
ami a oldalnézetet jeletni itt van pár kép ....azért nem éppen olcsó laptop
kép1
kép2
kép3
azért egy ekkora monitort ne sarokból lessük már -
xrvman
őstag
válasz
aboriginal74 #5161 üzenetére
Köszi szépen!
Ma vettem meg a monitort, az utolsó darab volt. (Hol és menyiért erről pű megy.)
Jó nagy és széles dobozban adták, szerencsére a talppal együtt volt már, nem kellett rácsavarozni. Valszeg ezért volt oly széles. Előző nap vettem egy emberkének egy 2243BW -t, mely labilisabbnak tűnt. Ez stabilabb, masszívabb.
Mivel nincs itt a régi 940BF de a betűk kisebbeknek tűnnek. Ám ez lehet hogy azért megy nagy az üres térDe ezt majd kiszámoljátok.
Minden esetre bazi nagy, jöhet valami oldalsáv az XP-re.
Pixelhiba mentes szóval nem kell visszamennem vele.
Szívesen lefuttatok egy tesztet, ha megmondod melyikkel és kb. hogyan.
Jah igen és jó lenne valami kalibráció vagy valami, hogy milyen értékekkel használjam, ugyanis itt szokott lenni olyan hogy a delta-e értéket szépen leviszik kicsire és azt a beállítást közzé tétetik. Erről is jó lenne valami ilyesmi -
Vasinger!
nagyúr
A minap láttam ezt meg, az lenne a kérdésem, miben tér el ez a sima BW-től? Mitől limitált?
-
aboriginal74
tag
Pontosítsd kérlek, hogy konkrétan melyikre gondolsz?! 2494HS-2494HM vagy ahogy te írtad a 2343 és a 2333?!
Kérdésedre válaszolva "az mindig attól függ, hogy mit bír a pénztárcád" vagy ha az nem mérvadó egy komolyabb monitor vásárlási szándéknál, mely hosszabb távra szóló kapcsolat, akkor egyértelműen a nagyobb
Egyértelműen akkor van csak számodra előnye az 1080p felbontásnak, ha konzolt szeretnél ráaggatni...vagy esetleg preview monitornak szánod és HD filmeket nézel rajta gépen keresztül.
Minden más esetben jól jön az a plussz 120 pixel...
-
bluobluo
aktív tag
-
Furky
őstag
válasz
aboriginal74 #5148 üzenetére
reandre, aboroginal74: valóban a 2493HM-re gondoltam.
Köszi a javítást
-
xrvman
őstag
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
-
xrvman
őstag
Nah egyszer élünk, s megvettem a 2494HM es monitort!
Viszont a lemezen nem találom a Magic Tune programot, akkor ezek szerint ehhez nem is lehet használni azt a funkciót, hogy egérrel vezeéreljem a menüket?
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Most váltottam 6 év után egy 17-es monitorról 21.6-os widera.
Egyelőre nagyon szenvedek vele, baromira nem esik "szemre".
Próbálgatom a DPI növelését, nagy betűket használok stb, de még nem találtam meg a jó beállítástEgy Samu 2253LWről van szó. Tudnátok szinbeállítást mondani?
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Most váltottam 6 év után egy 17-es monitorról 21.6-os widera.
Egyelőre nagyon szenvedek vele, baromira nem esik "szemre".
Próbálgatom a DPI növelését, nagy betűket használok stb, de még nem találtam meg a jó beállítástEgy Samu 2253LWről van szó. Tudnátok szinbeállítást mondani?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
A Samsung 2343BW és Samsung 2343NW között annyi a különbség, hogy az NW-ben nincs DVI csatlakozó és hogy nem dinamikus a kontrasztja (ami amúgy mit jelent?)
-
xrvman
őstag
válasz
aboriginal74 #5148 üzenetére
Kár hogy nem olyan a kávája mint a 2343 2333 nak. Amúgy melyik az újabb model?
sokat számít az az 1" - 2,5cm?
1080 ast preferálom valamiért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ford topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest