Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)

(#25201) Cyrin válasza szata.68 (#25200) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Valószínű.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#25202) Dhampir válasza psg5 (#25198) üzenetére

Dhampir
(őstag)

Nálam a recovery újrarakta a megfelelő rendszerpartíciókat, és lehetőséget nyújtott egy új telepítés elindítására.

(#25203) psg5 válasza Dhampir (#25202) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

...és ezt az új telepítést is a recovery-vel végezte?

F.K.T.

(#25204) barca0519951

barca0519951
(lelkes újonc)

vennék egy gamer laptopot!:) mennyiért lehetne venni?:)és esetleg be lehetne számitatni egy psp3003-ast?:)

(#25205) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Van nekem egy 2 éves HP Compaq CQ61-320SH notim. Az utóbbi időbe elég lomha lett, és néha fagyogat is. Bekapcsolásnál meg van mikor csak sípol és nem indul el. Aztán többszöri próbálkozás után elindul aztán megy. Mi lehet a gond? Saját memória és merevlemez tesztprogramját lefuttattam, nem jelzett hibát, de utána ugyan úgy csak hangosan sípolt. Kivettem az aksit lehúztam róla mindent és visszarakás után indult.

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#25206) Thusor

Thusor
(senior tag)

Hp elitebook 2540p-be az 1,8"-os helyre SATA vagy mSATA (mikro) csatlakozós SSD mehet?

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#25207) asound válasza Thusor (#25206) üzenetére

asound
(őstag)

Manual szerint:

1.8-inch hard drive bay

1.8-inch 160/250/320 GB 5400 rpm SMART SATA II Hard Drive
-or-
1.8-inch 80/160 GB Solid State Drive

Gondolom mondjuk nem csak 80 és 160 GB megy csak bele, hanem 64 és 96 is.

Forrás:
[link]

[ Szerkesztve ]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#25208) Dhampir válasza psg5 (#25203) üzenetére

Dhampir
(őstag)

Jó kérdés, de már telepítésre készen állt a rendszer, szóval nem a HP recovery menüjéből indítottam el, hanem újraindításkor az operációs rendszer állt készen a telepítésre, és annak a GRUB rendszerindító menüje jelent meg.

(#25209) psg5 válasza Dhampir (#25208) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon köszi a segítségedet.
Közben xp topikban előrébb jutottunk.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#25210) Dhampir válasza psg5 (#25209) üzenetére

Dhampir
(őstag)

Szívesen, bár nem volt túlságosan hatékony a segítségem. :B

(#25211) psg5 válasza Dhampir (#25210) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem baj, de foglalkoztál vele és így el tudtam indulni valahol.

F.K.T.

(#25212) Thusor válasza asound (#25207) üzenetére

Thusor
(senior tag)

Akkor szerinted ez jó lenne bele?

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#25213) trikko

trikko
(újonc)

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!

Van egy HP 6730s laptop rajta Win 7.
Eddig tökéletesen ment,viszont két napja kuka!
Ugy értem hogy bekapcsolás után kb 10-15 perc mire bejön a Win7 "Win inditás" üzenet ismét 10 perc mire bejön az "üdv" aztán megint 10 perc mire bejön a cucc!
Ujrainditásnál kiirja hogy a Win nem tud elindulni valami problémája van két lehetőséget ajánl fel a normál inditást és a javitást!
Javitásra mentem kb 2,5-3 óra várakozás után meguntam addig csak keresett de semmi!
Normál inditásnál ez elöbb leirtak történik!
Gondoltam újrarakom a gépet.
Lemez be Boot lemezről erre kb ugyan az mint az inditásnál!
Kb 5 perc mire megjelenik a HP menüje,ott F9 majd némileg gyorsulva kb 1 perc után bott lemezről.
Elindul a telepitő,win fájlokat másol ez eltart kb 30 percig aztán bejön a kék háterü telepitőmenü,klikk a telepitásre aztán 2 óra várakozás után meguntam hogy csak a "telepitő indul" felirat van!

Majd ismét probálkoztam kb 6 óra alatt ujraraktam a gépet de semmi változás!

Van valakinek ötlete mi lehet?

Azt még hozzáteszem pár hónapja az akku kuka igy csak hálozatrol megy!

Előre is köszi!

Üdv

(#25214) sagit válasza Thusor (#25206) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan mikro Sata megy bele ( uSATA, az mSata a mini Sata jele)

És amit linkeltél lejjebb az belemegy :R
Én is gondolkodom SSD-n a 2530p-be ( ugyan oylan kell abba is)

Ha találsz jó árban kérlek oszd meg velem :R

[ Szerkesztve ]

/// HP Elitebook 2530p /// Galaxy Note /// 4.0.3 LPY + SpeedMOD K3-3 ///

(#25215) asound válasza Thusor (#25212) üzenetére

asound
(őstag)

Jónak tűnik. Én is Kingstont használok, de 2,5"-ost, amit linkeltél 1,8-as tehát jónak kell lennie.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#25216) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

leszedtem most a bill, hogy kitakarítsam alatta is a gépemet.. megértem visszadugni a kábeleket... :-)

valaki nem akar cserélni ramot? az alap 2GB-s DDR3 (1333mhz) ramomra ráfizetnék, valakinek volna ilyen cserére 4GB-s DDR3 (1333mhz).

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#25217) frizso válasza trikko (#25213) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha osztott a vinyód, akkor formázd telepítés előtt és úgy próbáld meg újratelepíteni a WIN7-et, ha így se megy akkor a bios-t állítsd default-ra és próbáld meg újra a formázni a vinyót és telepíteni.

Egy Acer géppel volt hasonló problémám egy éve, de már nem rémlik, hogy pontosan, hogy is oldottam meg a kérdést :DDD

(#25218) frizso

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Akku töltési problémával kihez lehet fordulni? (HP 8710p noti akkuról van szó)

(#25219) Thusor válasza sagit (#25214) üzenetére

Thusor
(senior tag)

Legolcsóbban is eddig 37ezerért láttam.

(#25220) trikko válasza frizso (#25217) üzenetére

trikko
(újonc)

Üdv!

Köszönöm a segítséget!
Igen osztott a vinyó!
Ugy kezdtem hogy formáztam aztán telepítettem!

Ami nekem nagyon fura hogy maga a telepités is kb 5óra mire végigmegy!

Egyszerüen nem tudok mire gondolni!

Most is megy a gép,telepítem a Win-t.
Kb dél után 4 óta megy a telepítés és most tart 18%-nál a fájlok kibontása!!!!
(Természetesen kezdésnél Boot menü,boot lemezről ez kb 1 óra mire elér a telepítésig!Aztán telepítés partició törlés,formázás és telepítés!)

Ezt megcsinálom ha igy sincs változás akkor megpróbálom az általad leirtakat!

Ha megkérlek leirnád pontosan mit és hol állítsak át!

Előre is köszi!

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#25221) frizso válasza trikko (#25220) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha tudsz, szedj le egy másik WIN7-et és azzal is tegyél egy kísérletet.
win 7 32 bit vagy 64 bit amit telepíteni akarsz?

A leírtak tényleg elkeserítő és meglehetősen bosszantó is.

A bios csak egy tipp, bár notiknál nem sokat számít, de ki tudja?! Ha belépsz van egy olyan lehetőség, hogy load bios default vagy load default setting, erre klikk és utána kilépésnél save & exit setup. Már kész is és ezzel alapra állítottál mindent, ami a gép számára az optimális beállításokat jelenti.

(#25222) trikko válasza frizso (#25221) üzenetére

trikko
(újonc)

Üdv!

Hát most tart 57%-nál!
Sajna ebböl reggel lessz mire nekiállhatok!

Ami érdekes számomra hogy ez eggyik percről a máskira csinálta!

Ha minden igaz a 64-es teszem fel!

De holnap jelentkezem!Addig megprobálom ezt a BIOS cuccot!

Üdv

(#25223) trikko válasza frizso (#25221) üzenetére

trikko
(újonc)

Üdv!

Még egy kérdés!

Ez a hiba mire utalhat?Ugy értem hardver vagy szoftver?

Nem lehet esetleg memoria,winyo processzor probléma?

Üdv

(#25224) psyho85

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Tiszteletem!

Úgy adódott, hogy használtan beszereztem egy 6910p-t, ami ma már nem nagy durranás, de egy Thinkpad T43-ról váltva érezhető sebességbeli ugrás (a minőségit inkább itt most nem firtatnám :P ).

Teljesen csúcs szuperül üzemel, a lényeg annyi, hogy teljes képernyős alkalmazásoknál ha nem maximális felbontást állítok be, akkor nem húzza szét teljes képernyőre, hanem simán csak annyival kisebbként jeleníti meg. Ha simán csak WIN7 alatt állítom a felbontást akkor azt kirakja teljes képernyőre rendesen.

Próbáltam a topikban és külföldi fórumokon is megoldást keresni, de nem jártam sikerrel, pedig már moddolt driverrel meg minden isten haragjával próbálkoztam. Ha tudtok erre az ódivatú problémára megoldást, ne tartsátok magatokban, megköszönném.

Üdv.:
psy

Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

(#25225) Bagira01 válasza Bagira01 (#25205) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Valaki erre :F

(#25226) pumukli23 válasza psyho85 (#25224) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Gondolom az 1440*900 miatt szeretnéd nagyobbra állítani.
Vezérlőpul/megjelenítés fülön van egy olyan, hogy képernyőtartalom olvashatóságának javítása. Ezt húzd fel pl 125%-ra (vagy ami már tetszik). Így nem lesz elmosódott, torzított, hanem egy pixelre tényleg egy pixel jut, mégis olvasható.

Ha ez a megoldás nem jó (vagy nem ez a probléma), akkor a vga driver beállításainál lesz egy olyan, hogy méretezés / képernyő arány megtartása. Ezt állítsd át, utána elvileg jó lesz.
(Nem írtad milyen videokártyád van..)

(#25227) pumukli23 válasza Bagira01 (#25205) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Hányat sípol? valami led nem villog még hozzá? (capslock/numlock ilyesmi). ha igen, ezekből lehet hibakódot kiszűrni.

(#25228) psyho85 válasza pumukli23 (#25226) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Én kérek elnézést, valóban nem adtam elég info-t.

Tehát:
Win7
ATi X2300
a képernyő pedig max. 1280x800

A gond pedig az, hogy játékokban a natív felbontásnál kisebbre véve nem húzza szét teljes képernyőre. Simán csak Win asztal alatt ha állítom ott igen, de ott meg natívban használom.

Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

(#25229) Bagira01 válasza pumukli23 (#25227) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Narancssárga hátteres compaq logo után fekete képernyő bal felső sarkába _ villog. Csak folyamatosan sípol 13-15-öt aztán valami rendszerválasztó képernyőt dob ami gyorsan eltűnik, aztán próbálja indítani a win7-et, de csak a felirat jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

(#25230) Siriusb

Siriusb
(őstag)

HP ProBook 4530s

1.)
Gép indításakor Esc-re előjön a menü. Ha indítanám a System diagnostic-ot, kiírja hogy Initializing system diagnostic, majd visszatér a menübe.
F10-zel BIOS-ba beléve szintén található egy System diagnostic menü, itt touchpad még működik, majd a System diagnostic menüpontra kattintva elindul az inicializálás. Egér lefagy, System diagnostic menüpont felirat megjelenik. Enter-rel aktiválva, visszakerülök a BIOS menübe.

Próbáltam a default settings visszatöltést, de nem segített. Korábban System diagnostic működött, a beállítások közt a switchable graphics card-ot tiltottam le. A gép nincs 2 hetes.

Mi okozhatja ezt? Javaslat?

2.)
A bekapcsoláskor előhozható menüben van egy Recovery menüpont, amellyel újratelepíthető a gyári Suse oprendszer. Át szeretném partícionálni a HDD-t, viszont ezt a funkciót szeretném megőrizni. Nem tudjátok, hogy ez a partíció LABEL vagy UUID, vagy szám pl. sda4 alapján találja meg a recovery partíciót?

Kösz!

(#25231) pumukli23 válasza Bagira01 (#25229) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Próbáld meg elkapni a rendszerválasztó menüt - csökkentett módot kéne valahogy elővarázsolni (és win7ben kikapcsolni az automatikus újraindítást).
Boot sorrendben ne legyen semmi felesleges, a vinyó legyen legelöl. Ramot/Hdd-t ellenőrizd, hogy biztos ok-e. Sípolásra hátha van valakinek pontosabb tippje, hogy hány db mennyit jelent.

(#25232) pumukli23 válasza psyho85 (#25228) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Olyasmit keress, amit fent az inteles kártyánál írtam. Képarány megtartása vagy iylesmi. Anno xp-n erre volt beállítási lehetőség, heten hirtelen nem találtam. Az ati kezelőfelületét nem ismerem, de pl NVIDIAnal ilyesmi van, hasonlót keress.

[ Szerkesztve ]

(#25233) electrickart

electrickart
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget kérnék.
A HP PAvilion DV5 laptopom kijelzője alulról becsíkozódott vízszintesen a kijelző feléig folyamatosan így is marad. Szerintetek mi lehet a hiba a kijelző? Alaplap ? Kábel megtört?

Várom a válaszokat!
Köszi nektek előre is!

(#25234) somasz

somasz
(senior tag)

Üdv!
Előttem egy barátom HP Compaq CQ56-ja a következő problémával:
Ha videót néznek rajta, a hang elkezd csúszni.
Ő egy nagyobb fékezés közepette leesést okol, szerinte azóta van a jelenség.
Én másra gyanakszom...

Athlon P360 proci van benne, ugyebár ennek 2300MHz a frekvenciája. Aida64-et raktam rá, megnézni a hőmérsékleteket, és üresjáratban is 80 fok fölött volt. Beállítottam a stressztesztet, 100%-on 96 fok körül volt, gyanús volt, hogy már thremal-throttlingolt, ezért megnéztem a cpu-id-t és a frekit visszavette ~1300-ra, néha 750-re is. Közben néztem videót vele, tényleg csúszott néha a hang, sőt volt, hogy be is kockázott, szaggatott a kép. Tehát szerintem túlmelegedési problémák vannak a géppel.

A másik, hogy szerintem a dvd-ről lejátszást sem szereti a gép, arról még rosszabban mentek a videók.

Újrakenjem a procit pasztával? Mik a tapasztalatok? :F

[ Szerkesztve ]

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#25235) albi31 válasza somasz (#25234) üzenetére

albi31
(kvázi-tag)

Hello!

Nem a paszta a lényeg,hanem valsz. a hűtőborda van elkoszolódva(dohányzás,átlagosnál több órán keresztüli használat,porosabb környezet) ,azt ki kell takarítani,és aztán jöhet egy friss paszta(látni,érezni fogod ah a régi "elkeményedett",elfáradt..)...valami ezüst alapú,már ha van..ha nincs,akkor ami van!

(#25236) somasz válasza albi31 (#25235) üzenetére

somasz
(senior tag)

Van, van, csak szét kell akkor kapnom rendesen... :DDD

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#25237) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Sziasztok! A 6930p hibás zárszerkezet konstrukciója miben nyílvánul meg, amikor meghibásodik? Nem lehet bezárni, magától kinyílik, vagy hogy képzeljem el?
Hiba esetén - ha nem garanciális már a készülék - mennyibe kerül kb. a javíttatása?

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#25238) Saint_ válasza ro_bert17 (#25237) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

igen, pont abban, nehéz bezárni és magától kinyílik. Nekem egy alsó burkolat csere utána a javított zárszerkezet nem működött és valamit reszeltek a kis gombocskákon, amik a monitor káváján vannak, tudod, amik beakadnak. Tehát nagy összeg a reszelés nem lehet, ha maga a zárszerkezet marad érintetlenül.

(#25239) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

érdekelne vkit egy HP 2GB-os DDR3 (1333mhz) ram olcsón? mondjuk adnék rá egy év pénzvisszafizetési garit.
csaka azért adnám el, mert ha felbővítem 8gb-ra a gépet, akkor nem tudnám másik gépben hasznosítani (csajomé ddr2-es)

(#25240) pumukli23 válasza ro_bert17 (#25237) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Guglin ilyet találtam.
Az enyémnek annyi a baja, hogy néha a bogyók nem ugranak vissza a helyükre miután kinyitottam a fedelet, valamint ha bezárom, akkor kicsit lötyög, mozog. Tehát ha lecsukom és kattan a zár (és tartja a kijelzőt) akkor van egy 1-2 mm-es rés, ami miatt mozog a kijelző.
(Régebben itt a fórumon mintha azt mondta volna valaki, hogy még a 6930p idején - a modellciklus vége felé - ezt javították egy másfajta zárszerkezettel és mintha picit más bogyók is lennének a kijelző tetején. Erről van valakinek infója?)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.