Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laris2

senior tag

Nekem bejön ez a "Vissza a zónába" Minden feladat jelölve a térképen, tehát viszonylag egy laza játék, A felszerelés, vásárlás javítás passzol a játék imázsához.
    Új pályák, új történet. Jelenleg Zaton elővárosánál tartok, ahol ismerős helyekkel is találkoztam, pl. a laborral a Pain of The Past-ban találkozhattunk. A labor lentebbi része, pedig egy az egyben a REborn Istok aktiváló terme. Elsőre kicsit ijesztő lehet a széfek kinyitása, de speki a 37695-hsz-ben teljesen jól leírta. Én könnyítésül leírtam egy cetlire az első tíz szám mellé az abc első tíz betűjét, így nem kell számolgatni, csak a fentről lefelé sorrendre kell figyelni. :) A magyarítás gépi, lehetnek benne elérthető szövegek, de a feladatlista, és a jelek a térképen segítenek.

• ' Tzs ,

senior tag

Srácok mindenkinek reagálni fogok holnap, köszönöm a válaszokat!
    Egyenlőre nagyon felidegesít a 10 lépéses széfkinyitás a 2. küldetésben is és ez már a 3. amit az istennek se tudok kinyitni, egyeltalán nem egyértelmű nekem az R1 B2 stb. WTF?! Se az hogy hogyan kell se a sorrend se a kattintgatás :W Otthagyom a francba csinálok mást úgy felhúzott...ha valaki le tudja írni érthetően szóljon vagy küldök mentést nyissa ki please és küldje vissza a file-t. :D

• Antonius1978

addikt

válasz ' Tzs , #37673 üzenetére

Szevasztok, reg jartam erre...
    En a nyaron amikor jatszodtam a moddal, kerestem videot es ott az illeto oroszul/ukranul mond dolgokat, ez valami betukkel torteno fejtoro, csak mi nem ismerjuk a cirill betuket elegge, deha figyelmesen nezed es hallgatod hogy mit mond, akkor sikerultni fog, nekem sikerult par proba/ 10-15 perc utan kinyitni, de csak valami olyan dolgok vannak benne, amik kesobb lesznek fontosak, ugy emlekszem. Koszonet Larisnak a forditasert, majd lehet hogy ujra kiprobalom, habar ez is egy olyan nyogvenyelos modnak tunik, hogyha nem mesz a jo uton, es nem a megfelelo sorrendben csinalsz dolgokat, akkor szivni fogsz vele, nekem legalabbis ugy tunt, ezert ment el a kedvem tole, mivel eleg nehez is.Inkabb megvarom, amig valaki vegig tudja tolni es akkor fogok neki, hogy ne kelljen ilyesmivel toltsem az idot, mint te is, a 2 ora szeftoressel...

• Antonius1978

addikt

válasz ' Tzs , #37630 üzenetére

Ezt en feltettem, de picitt felemas erzeseim vannak, idegesit a story mod, mert sok a buktato es ezert nem tetszik, meg azt hiszem, picitt bizonyos sorrendben is erdemes csinalni a kuldeteseket, meg tul nehez, olyan ertelemben, hogy nem tudod mikor mire bukkansz, nincs eleg ellatmany (pl gyogyszerek, sugarzaselleni cucc stb), picitt idegesito, ha osszevissza kovalyogsz es idegesitoek a szornyek, nem konnyu oket legyozni stb. En az ezzel valo kinlodast kihagyom, meg akkor is, ha egy jo tortenettol esek el, mert nem akarom hogy felidegelve kelljen jatszodjak.Nemely kuldetes is idegesito, nem mondom, hogy megoldhatatlan, de nincs idegem foloslegesen taknyolodni bizonyos kuldetesekkel, ahol ez a helyzet all fent.Pedig en mindig turelmes jatekos voltam, de mostmar a foloslegesen beiktatott kekeckedesek es nehezitesek nem vonzanak, inkabb massal jatszom, ezert is hianyoztam a forumrol, mert mar nem vonz annyira a Zona, mar van vagy 3 honapja hogy egyaltalan nem Stalkereztem.
    Kiprobaltam amugy egy masik modot is, most nem jut eszembe a neve, sajnos az sem egy remek mod, elegge elnagyolt es osszecsapott, viszont van benne uj palya, ami eleg gyeren benepesitett, es sajnos a kuldetesek olyanok, hogy el kell menj a palya masik vegebe a sok anomalia es mutans kozott, kozepesnel szarabb felszerelessel.

Ma viszont ratalaltam egy modra, ami szerintem nagyon jonak tunik, a cime Dreamcatcher : [link] - az ugy nevezett Incubator mod folytatasa.

• lacika93

csendes tag

válasz Antonius1978 #37517 üzenetére

Az alapjátékra. Mod készítője szerint úgy vannak kalibralva, hogy teljes mértékben kompatibilisek egymással, telepítési sorrend illetőleg útmutató is van korrektül beszámozva hogy mindenki értse :)) . Nincs olyan, hogy kidob a játék, lefagy, stb. Utolsó küldetésnél volt egy kifagyás bármit csináltam, de a figyelmetlenségem miatt nem vettem észre, hogy arra van egy patch.

• Csimba Wamba

újonc

Sziasztok.
    Megoldottam a fagyás problémát. A gamedata mappát szedtem teljesen szét, és kisérletezgettem, hogy mit mikor rakok be. Így kiszürtem a fagyást. Az egyik magyarítás ütközött a grafikai moddal. Ne kérdezzétek melyik, mert nem jegyeztem meg.
    Ha valakinek ilyen gondja lenne, érdemes mentést csinálni a gamedata mappáról, aztán variálni az összetevők sorrendjét.
    De most van másik kérdésem. : -)
    A Shadow of Chernobyle-ban és a Clear Sky-ban volt lehetőség arra, hogy a "command" menüben parancsokkal bizonyos tárgyakat spawnoljunk. Itt is van menü, de sehol nem találom a neten a kódokat. Azért, mert nincsenek, vagy azért, mert ügyetlen vagyok?
    Távcső problémám van, és a "Spawn menu" modban csak kétféle távcsövet találtam, és persze nekem nem az a kettő kell. : -)

Köszönöm, ha valaki tudja a válaszokat.

• Csimba Wamba

újonc

Sziasztok!

Elég régóta játszom Stalkert, mindhármat többször is végig csináltam.
    Gondoltam most nekifutok megint némi moddal, de elakadtam.
    SGM 2.2 Enot van fent magyarítással és grafikai modokkal.
    Az elejétől gond, hogy a nem küldetés üzenetek és egyéb bejegyzések angolul, vagy még inkább össze-vissza karakterekkel jelenik meg. Emiatt kimaradnak lehetőségek, mert nem tudom, ki mit üzen az éterben rádión.
    De az igazi gond a Szkadovszkon jött elő. Nem tuidok felmenni a szerelős alkoholista faszihoz, mert kifagy. Aztán gondoltam hagyom, hátha csak időszakos. Kis bóklászás után a mocsárba jutottam, ahol ha a helikopterhez megyek, szintén kifagy.
    Rengeteget bohóckodtam már a gamedata könyvtárrsal (fix, másik magyarítás, különböző file cserék), de nem sikerült megoldanom.
    Esetleg tudja valaki, mi a megoldás, vagy hogy milyen tartalmakat milyen sorrendben kell bemásolni?
    Nagyon köszönöm a segítséget!

• grizlisandor

veterán

válasz Milos136 #36788 üzenetére

Messze van ez még sajnos.

Én a helyükben az első 3 játékot reduxolnám, a legjobb modokkal, azonos technika mellett lehetne végigtolni a részeket, történési sorrendben.

• ' Tzs ,

senior tag

Annyit írtok róla, hogy kipróbálnám ezt az újságíró modot. Rakjuk ezt össze akkor :D
    Melyik a mod legújabb verziója, patch-ek, magyarítás, telepítési sorrend? Köszi!

• Dhampir

félisten

válasz Yutani #36572 üzenetére

A regényekben még nem jutottam el Jantarba (most Orehov könyve következik majd a kiadási sorrendben, de pillanatnyilag Tamsin története nyűgöz le), viszont érdekes, hogy én is nagyobbnak képzelem el a tavat. :K

• Dhampir

félisten

válasz SaGa59 #36278 üzenetére

Na, Vasziljev két könyve után Tumanovszij Agyarját is elolvastam.

Imádtam mindegyiket. :)

Az Agyar tetszett a legjobban, habár az utolsó fejezete kevésbé, de összességében nagyon klassz olvasmány volt.

Jó dolog, hogy a Kiket a Zóna egybekötött... című könyvvel még biztosan élvezhetem a Tumanovszkij ébresztette hangulatot is.

Hiányoznak Vasziljev hősei is; Kex, Pszich, Pokatyilov, Szivercev..., nagyon megszerettem őket. :)

Közben becsúsztak(nak) egyéb olvasmányok is, például Beagle: Egy csendes zug című könyve és most Tamsin is, így valószínűleg Tamsin után, de lehet, hogy mellette folytatom szép kiadási sorrendben a Stalker sorozatot Orehovval; a Katasztrófa sújtotta területtel.

• shield

Topikgazda

válasz Sensut #36540 üzenetére

A Kézikönyvet használom, de az sorban megy végig a területeken.

Érdekes módon a gameguide szerzője ezt írja az elején.
    " I’m presenting a complete list of mission items in proper order at the end of this guide."
    A megfelelő sorrendben, szóval, akkor ahogy a listán van!?
    Persze a Kézikönyv szerint simán ott hagyta a doksit Agropromban a Vasúti alagútban. :F

De ez sem igaz, mert más sorrendben adta a feladatot, mint ahogy a listán van.
    Most a 9. pont szerint Pripyatba kellene mennem a 1.sz. UHSF dokumentumért.
    Ezek szerint többször át kell majd verekedni magam Radaron és Pripyat elején!?
    Nem is beszélve a vissza utakról, Radarra és a Katonai Raktárakra, amikor betölti a pályákat
    és bedob a rakás Monolitos és Szabadságos közé.

Rákerestem a SoC topikban, és láttam jó néhányan már játszottatok már a moddal.
    Az érdekelne, hogy tényleg csak a kapott sorrendben szabad a doksikat összeszedni,
    és ha megtalálok másik doksit, ami még nem lett feladatban megadva, azt inkább hagyjam
    ott és várjam meg míg jön feladatban? Mi a tapasztalatotok?

Egyszer már mentem Pripyatba nem betartva a sorrendet, a mentéseim megbolondultak.
    Legalább is én erre a következtetésre jutottam.
    Amikor vissza akartam tölteni, akkor csak a játék teljes újraindításával voltak hajlandóak betöltődni. Ami kicsit macerás volt, minden elhalálozás után ezt eljátszani, amikor nincs gyorsmentés. Persze, lehet hogy rossz a következtetésem, de olvastam már itt ilyesmiről.

Kérem a segítségeteket, mert kiszeretném minél előbb játszani. Elkészítettem hozzá a fordítást, a tesztelésen átesve, közzé tudnám adni. Így is már többször csúszott a kiadás.

Sajnos a mod fegyver fájljaiban hatalmas bakik vannak, azokat is javítgatom. Most, hogy
    kissé bele bonyolódtam, most látom csak mennyire nem foglalkoztak a modderek a
    fegyverekkel. Amikor a mesterlövész puska pontatlanabb egy egyszerű karabélynál, a
    sörétesek semmit sem érnek, a hangtompítóval használt fegyvernél 10x-es elírás egyes
    értéknél, stb,stb... És ez csak néhány fegyver, amiket szoktam használni, de mások
    esetleg több fegyvert is kiszoktak próbálni.
    Egyenlőre a lövés ereje, becsapódás ereje, tüzelési távolság, lövedék sebessége, tűz gyorsaság
    adatait ellenőrzöm, ugyanezt hangtompítóval is.

• Sensut

őstag

válasz janinitez45 #36419 üzenetére

Még most sem értem mi a probléma, ezeket nagyrészt az actor.ltx-ben kell átírni, viszont volt valami kavarodás ott a fájlokkal. A magyarítás tartalmazott egy módosított actor.ltx-et és ha a magyarítást utólag tetted fel, akkor az felülírta az eredeti actor.ltx-et, így annullálta tulajdonképpen a te módosításaidat. Szóval a helyes sorrend:
    1. mod telepít,
    2. javítások telepít (ha van),
    3. magyarítás telepít és
    4. legutoljára az actor.ltx módosítás a gamedata/config mappában.
    Így működnie kell.
    Az effectors.ltx-et az eredeti COP-ból kell kicsomagolni, mert a mod nem tartalmazza ezt a fájlt. A hud curzort pedig a system.ltx-ben lehet módosítani.
    Remélem ez segít...

• Laris2

senior tag

Nagy tisztelet Sergey Grygoroovychnak a munkájáért. :C
    Más. A Pain of The Past mód fordításával végeztem, de van vele probléma. A történetet két szálon lehetne futtatni, de nálam csak az egyik szál működik, így kimarad a fele küldetés. Ezt nem tudom, hogy scripts hiba-e, vagy rossz sorrendben veszem fel a feladatokat. A lényeg jön egy fontos SMS, hogy beszéljek a stalkerek vezetőjével, mire odaérek kapok egy másik SMS-t aminek a küldetéssorozat neve "sorrend" Nos ha az elsőt elkezdem, kidob a játék. Ha a sorrend feladatot kezdem el, az végig visz a játékon, és az előzőt, már nem is adja. Ezt a fordításból tudom. Még egy keveset kísérletezek vele, és felteszem. Ha játékhiba, így kell elfogadni. :Y :F

• borovi

aktív tag

Tzs
    Szia! Abban a sorrendben pakoltam, ahogy írtam, tehát a magyarítást a legvégén. Lehet, hogy kell az alapjáték is a telepítéshez? Ezt nem tudom.

• ' Tzs ,

senior tag

válasz borovi #36028 üzenetére

Hali!
    Lehet, hogy a telepítés sorrendjével van a baj. A magyarítást mindig a legvégén kell betenni -elvileg- legalábbis nálam így ment :)

• Papa Joe

tag

válasz Sensut #35968 üzenetére

Nagyon köszönöm!
    Arra is lesz válasz, hogy ha kitakarítottam a konténervárost, és az Építkezés területét, akkor miért aktív még mindig a feladat? Ott is vissza kell menni Semperfihez, hogy késznek vegye?
    Kétszer is nekifutottam, mert azt hittem, hogy valami beragadt. Először a Vörös erdő felől Limanszkba mentem, Építkezés ok, majd az útvonalon át Janov Konténerváros szintén letudva. Semmi. Akkor újratöltés, és a bányából egyből a Vörös erdő - Janov átkelőn keresztül fordított sorrendben csináltam meg. Ugyanúgy semmi. Visszaolvasva azt hiszem talán Laris írta - ha tévednék elnézést - hogy néha csak később adja be az elvégzett üzenetet. Gondoltam, nosza! A szolgálattól szerzett géppuskával a kézben irány az Ellenőrző pont, Janov, Tudományos bunker, majd utána Apa elküldött, hogy takarítsak ki otthon is. Mindegyikre megkaptam a megerősítést utána, csak ez rakoncátlankodik itt nekem.
    Legyek türelemmel, vagy tényleg beakadhatott valami? Esetleg hiányolja, a Vörös erdő szélén a Limanszki hídfő állás kitakarítását is? Habár arról nem tett említést, de láttam ott is zsoldosokat...

• Antonius1978

addikt

válasz Csicska32 #35536 üzenetére

A mod inkabb erdekes, mint izgalmas, sok lovoldozes nincs benne (kivetel ha meg kell vedd magad a mutansoktol), mivel inkabb nyomozol, mintsem harcolsz.Epp ezert nem kell a gyujtogetesre osszpontositani (hacsak ki nem akarod probalni hogy milyen kepzodmenyeket tudsz begyujteni, vagy a ruhakat, es fegyvereket), 1 jo soretes, 1 automata fegyver, es 1 pancel (vagy katonai kepzodmenyek nelkul, vagy egy kepzodmenytartos kepzodmenyekkel, te dontod el hogy melyik tetszetosebb szamodra), ennyire van szukseged, hogy vegigvidd a modot.Megmondom oszinten, ez igy nagyon tetszik, mert valosaghubbnek tunik.
    Az elso palyan itt-ott elszorva rejtekhelyeken megtalalsz szinte mindent, ami kell, vagy legalabbis a felet, a kozseghaz retyojaban katonai pancelt, a templomban meg soretest talalsz (azert irom le neked, mert ezeket jutalmak, javadalmazasok formajaban egyes szereplok kellett volna megemlitsek szandekaim szerint, amit betettem volna a szovegekbe, de elmaradt, mert nem tudtam felallitani a sorrendet akkoriban, es utanna a forditas utan abbamaradt minden a reszemrol).
    A keszitok betettek 4-5 uj kepzodmenyt, melyet anomaliaban lehet talalni (azokat emlekeim szerint beallitottam, hogy minden uj kepzodmeny benne legyen minden egyes anomaliaban, amit felkeresel, magyaran, amint talalsz 1 anomaliat, az egyik uj kepzodmeny lesz benne, ha azt kibanyaszod, akkor utanna visszaall az veletlen termelesre).Egy helyen barkacsolhatsz 2-3 kepzodmenybol uj kepzodmenyeket, ha ossze tudod hozzuk szedni a hozzavalo kepzodmenyeket.Ezzel is elbibelodhetsz 1 darabig ha akarsz. Alszol 1 hetet es ujra lesz kepzodmeny mindegyik anomaliaban.Akkor johet az izgalom, hogy mit talalsz, es a sok maszkalas.
    Sajnos nem oldottak meg megfeleloen, azaz nem aknaztak ki ezt a lehetoseget, pedig jo lett volna orvendeni, ha sikerult volna 1-1 frappans kepzodmenyt barkacsolni annal a kepzodmenycsinalo anomalianal.
    De vegulis, mint mondtam, sajnos ertelmetlen szinte, mert a katonai pancel is majdnem ugyanazt a hatast tudja adni, mint egy masik pancel a kepzodmenyekkel, azert irtam az elejen, hogy te dontod el.Mivel a mod viszonylag rovid, talan kiprobalhatoda gyujtogetest hogy kicsit meghosszabitsd a jatekidot.
    Elso nekifutasra ennyi, majd irj ha valami kerdesed van.

• Dhampir

félisten

válasz SaGa59 #35473 üzenetére

A gond az, hogy ha a letöltést megnyomom, akkor feldobja az alábbi ablakot és utána vissza sem tudok menni, sorrendben mutatom:

• sklopp

őstag

válasz Erdő #35242 üzenetére

A Vörös erdőben nem a bióknál találod a kódokat a szöveggel ellentétben. Lőszeres rekesz-szerű ládákban lesz a négy helyen, úgy van variálva, a legtávolabbi helyen fogod megtalálni az első darabját a könyvnek és a következő láda kódját is (irányító barlangja). Itt némi nehézség lesz kijövet a barlangból, egy helikopter akar eltörölni a föld színéről, szerencsére találsz lent egy RPG-t. Ha sikerült, sorra haladva megtalálod a következő helyen az újabb könyv darabot és a kódot, de természetesen soha nem a következő helyen, hanem random a sorrend. Sok sikert.

• ' Tzs ,

senior tag

sklopp: köszi a tanácsokat :)

rétisün: valszeg el fog menni az Exodus is szerintem. :)

Dhampir: Nincs mit :)

Eltelt egy kis idő, gondoltam újra kezdem a WoT-ot, viszont kérnék egy kis segítséget.
    Láttam van a WoT-hoz egy csomó cucc, tesztelgettem is őket, de nem tudok rájönni a normális telepítési sorrendre. Ha ez meglenne akkor az ajánlót is kiegészíteném. A régi leírásban a gamedata + magyarítás van, viszont én találtam spawn menüt, swtc addon-t, HD model addon-t, crash memory.bat-ot, languages pack-ot.

Ha pld. az SWTC addon-t felteszem aztán a HD models-t, akkor a lövöldözéskor a golyók helyett szürke téglalapok jelennek meg.

Valaki letudná írni a helyes sorrendet?

• Antonius1978

addikt

válasz shield #34845 üzenetére

Hat ha tesztelni szeretned, akkor a jovo heten valamelyik nap feldobom neked valahova.
    Hetvegen keves az idom es hetfon se nagyon lesz szerintem.Kulonben mint tudod, felkesz allapotban van, azaz nincsenek benne lezsirozva veglegesen, hogy melyik fegyvert mikor kapjunk meg, mikor es kitol kapjuk meg a bizonyos Exo-kat, persze otletek vannak/voltak, csak nincs megcsinalva, kivetel 5 pancel, amiket alapjaraton tudsz megszerezni (Tiszta Egbolt Exo - Furgetol, Tiszta Egbolt SEVA - Furgetol, Szolgalatos vagy Szabadsagos Exo - annak fuggvenyeben hogy kikhez csatlakozol, es vegul Pripjatyban alapbol a Katonai Exo, amit a fegyvermestertol kell majd elkerni).
    Van meg 4 Exo, amire van otletem, a Sztalker Exo (ez lenne az alapjatekbeli sima Exo) az Spartakusztol jonne (ha oket fogadod fel a tudosok orzesere), a Zsoldos Exo pedig azoktol a Zatoni zsoldosoktol, akiket szinten felfogadhatsz a tudosbunker orzesere, a Bandita Exo pedig akkor jonne, ha Szultan oldalara allnank.A Monolitos Exo pedig akkor kerulne hozzank, amikor megtalaljuk Koszat es monolitos csapatat.
    Tehat annak fuggvenyeben hogy hogyan valasztunk 5 Exohoz mindenkepp hozzajutunk, aminek a csucsa termeszetesen ugyis a Katonai Exo, mert az a legjobb. (meg szeretnek/szerettem volna egy vaganyul kinezo fekete Exo-t, de annak a skinje nagyon rossz volt, es abban maradtunk, hogy talan, de csak talan majd xFreex kijavitja es esetleg be is kerul, talan ha majd egyszer akad valaki aki beszalljon, akkor az megcsinalja)
    A fegyverek meg szet vannak szorva ide-oda, ahogy az otleteim/otleteink nyoman xFreex megprobalta ide-oda elhelyezni oket, de vegleges allapot nem alakult ki, mert mindig uj otleteim jottek, es emiatt megunta es abban maradtunk, hogy egyelore tobbet nem valtoztat, amig meg nem lesz a vegleges helyuk, en ugyan azota tobbszor is jatszodtam mar a Turullal, egyszer meg is probaltam felallitani egy fegyver sorrendet, hogy mit mikor hol kapunk, de nem jegyzeteltem le,igy megint nem tudom a sorrendet, meg kellene bele meg 1 pisztoly is.
    5 uj kepzodmeny is be van teve, azok helyet majd egy osszefoglaloban le fogom irni, csupancsak azert hogy eleve tudja majd az aki jatszik, hogy hol keresse. (kulonben mindent, amit xFreex betett a jatekba, megtalalhato a Szkvadovszk tetejen egy ladaban :DDD :C )
    Es meg van par aprosag, amit xFreex megvaltoztatott, de azokat fedezze fel aki kiprobalja :D
    Nagyjabol ez jutott eszembe.

• Antonius1978

addikt

válasz DEARevil #34807 üzenetére

Ne csodalkozz rajta, az nekem sem sikerult, pedig a tobbi mod (Fotograf,OGSE) es az alap COP (najo, az xFreex-el kozos Turul modunk) siman fut rajta.

How is Last Day installed?
    Fairly simple. These files need to be installed into a single directory, in order.

Last Day — main files, version 1.3 + patch
    Last Day — fix (2018/3/14)
    Last Day — translation files - itt a telepitesi sorrendet irja, es hogy onmagaban fut, nem kell hozza semmi egyeb.Ma ha lesz idom, meg egyszer letoltom es megprobalom feltenni.

An older version of Last Day is available here:
    Last Day 1.2 — main files (this version requires version 0.8.5 of the English translation) - ez pedig egy regebbi verzio.

Es termeszetesen kellenek ezek a dolgok is, amiket Hubai felsorolt. Sot, olyan esetre is emlekszem (csak nem tudom, hogy Stalker kapcsan-e, hogy a jatek nem indult el bizonyos verzioju Redist-el, ha jol emlekszem)

• borovi

aktív tag

válasz SaGa59 #34539 üzenetére

Ezen a készüléken alul 2 téglalap alakú megnyomható gomb van kriksz-krakszokkal, meg fölöttük egy vízszintes csúszka. Próbálkoztam én már mindennel, de nyilván nem találtam el a megfelelő sorrendet, mert semmi sem történt. Sorrendet, segítséget nem ír ki, eléd pakolja a cuccot, azt' próbálkozz.

• SaGa59

őstag

válasz borovi #34538 üzenetére

Ha ugyanaz a technika, mint a Spectrum Project-ben a rádióbemérésnél, akkor nem fagyasztja ki, csak egy valamelyik billentyűvel megy tovább. Viszont ha nem megfelelő sorrendben nyomkodod a kiírt billentyűket, akkor el tud akadni és elég nehéz kikeveredni belőle. A lényeg, hogy mindig pontosan azt nyomd meg, amit éppen kiír, semmi mást, de azzal a billentyűvel, amit korábban kiírt de nem tüntette el a kiírását, ne foglalkozz,
    A pontos menetre már nem emlékszem, de nekem is kellett 4-5 próba, mire rájöttem.

• Antonius1978

addikt

válasz shield #34532 üzenetére

Na, akkor ujra nekikezdek, pedig mar toredekesen sok mindent leirtam, ugylatszik, mire a jatekban oda ertel, elfelejtetted.Olvassa mindenki figyelmesebben, hogy mit beszelnek hozzank a szereplok, mert nem minden kuldi van jelolovel jelolve, es ugy tunik, van egy bizonyos sorrend is valoszinuleg.
    Az elejen Ladik emliti, hogy nezz szet a bazison, ekkor mehetsz oda a csaposhoz is a kuldiert.Ha nem vallalod el, nem spawnolja be a hatizsakot a Kozponti Aruhaz szobajaba, ha elvallalod, csak akkor lesz ott.

Relytekhelyek :
    1. KGB epulettol balra levo uzlet, benne villam anomaliaval, megallsz az epulettel szembe, van egy pad, a tamlajara ugrasz, onnan be az epuletbe.Belul egy parkany fut vegig, arra felugrasz, mesz balra, jobbra, jobbra, elersz egy szoba ele, bent hatizsak, benne a hangtompitos automata fegyverrel.
    2. Az a tombhaz, amiben a sajat irataidat keresed, te a masodik lepcsohazbol kell felmenj a szobadba.
    Eloszor bemesz az elso lepcsohazba, a 3ik ajton be, konyhaban hatizsak, benne a Szolgalatos konnyupancellal.
    3. A Kozseghaza, Polgarmesteri hivatal, egy nagy kulonallo epulet a falu szelen, amerre van egy torony is.
    Bemesz szembol (ahol talaltad Baro-t mellesleg), elmesz balra, hatul az elso vizeldeben hatizsak, benne Szolgalatos nehezpancellal
    4. Templom, soretes
    5. A falu kozepen levo hazknal az egyik padlason, emeleten 2 anabiotikus szer
    6.Azon a helyen ahol kezdunk, az iranyitoval, van egy kis mocsar, benne csatorna, a csatorna kozepen
    7. Az a hely amit PapaJoe talalt, a maszkkal.

Dokinak ugy lehet osszehozni a Szokokutat, ha talalsz hozzuk 2 kepzodmenyt, asszem Kristaly/Lang+Galacsin.
    Az elejen, amikor Ladikkal beszelunk, koltottem bele a beszelgetesbe egy kis Orban Balazs fele Szekelyfold leirast, azaz leirtam, hogy a kornyeken milyen anomaliak vannak, a kepzodmenycsinalas eljarasat is szepen kiotlottem, hogy megis mitol tudunk csinalni kepzodmenyt.Odamesz ahhoz a mezohoz, ahova az elejen kepzodmenyvadaszatra mentel, ott van egy pont, latszik a PDA-n, az az anomalia, ahol csinalhatsz kepzodmeny, odamesz, es F-el elojon egy menu, ott latod hogy mihez mi kell.

• Antonius1978

addikt

válasz ' Tzs , #34430 üzenetére

Igen, ez a sorrend, annyit hozzafuzok meg, hogy a MODDB-n levo oldalon gorgess lejjebb, lesz hozza egy crash fix es egy textura pakk, jatekot kibontod, a fixet es a texturat ramasolod, aztan az en gamedatamot teszed ra felulirassal es mar minden klappol.

Itt fuznem hozza, hogy aki barmilyen hibat lat, az jegyezze le, es majd irja be ide, hogy majd javitani tudjam, es mikor minden ismert hiba ki van javitva, akkor majd kotegelni fogom az egesz modot, lesz beloluk x1, x2,stb .DB beluluk, es akkor nem kell semmivel vacakolni, hanem az allomanyokat siman bemasoljuk a Patch konyvtarba (az alapjatekeba), es mar CC lesz belole.

• Šolaire

veterán

válasz Dhampir #34249 üzenetére

Köszi mindkettőtöknek. Akkor én is ebben a sorrendben játszom végig őket. Magyarítás fent,irány a zóna :)

• Blizzardking

őstag

válasz Šolaire #34247 üzenetére

Szerintem tökmindegy. Ugyanazon mondavilág körül bonyolódik mindegyik. Én személy szerint mod nélkül az elsőt (SOC) kihagynám, mert az már nagyon poros. Szerintem a képződményvadászat izgalmai miatt valami COP alapúval nyomjad. Érdekes módon CS modok nem nagyon vannak. SOC modból a Lost Alpha az egyik legkomplexebb, azt pl tudom ajánlani. A CS és a COP önmagában se rossz, de a COP az amit péppé moddoltak, és azok között rengeteg gyöngyszem van.
    Jelmagyarázat: SOC- Shadows of Chernobyl, CS - Clear Sky, COP - Call of Pripyat, és ebben a sorrendben jöttek ki az alapjátékok.

• Šolaire

veterán

Sziasztok. Nekem teljesen újak ezek a S.T.A.L.K.E.R játékok. Most telepítem fel mindhármat Steamről. Milyen sorrendben érdemes játszani őket?

• Mr_no_Name

tag

válasz Timstrike #34054 üzenetére

Tegnap átnéztem a last day addonjait, szoptam 1-2 órát az összerakásával, de majdnem ugyan azokat a dolgokat raktam rá a modra amiket ajánlottál :D Viszont csak most olvastam el a kommentedet :(

Ezeket tettem fel:

Last day + 1.3 + patch + angol fordítás 0.9.9

1. Fieldcraft Crafting Overhaul v7b [LD 1.3+]

2. TRX_-_Fixes_4.1_LD_1.3_Patch

3. HD hands
    - Add - Interface - HD Hands for Last Day 1.3.1
    - Add - Interface - HD Hands optional Small Last Day Tweaks compatibility

4. expensive artefacts (5x)

Ez ilyen sorrendbe bemásolgatva és egymást felülírogatva működik, és lekopogom eddig bugmentes! Bár ezek az addon leírásában is szerepelnek, hogy kompatibilisek egymással (Fieldcraft + TRX).

Én is kiakadtam azon, hogy romhalmaz, vagy használt cuccot nem vesznek a kereskedők, ezért megpróbáltam a trader's buy broken stuff modot, csak ezzel az a baj, hogy felülírja a fieldcraft + trx filejait, viszont erre találtam megoldást. Ezt az egy sort kell átírni a gamedata/configs/misc/trade fileban:

buy_item_condition_factor = 0.66 -> buy_item_condition_factor = 0.akármi

Példának okáért a 0.66 azt jelenti, hogy 66%-os kondíción veszi meg a cuccokat tőled a trader...bár ez sem tökéletes, mert ha az elején lootolsz a katonáktól egy távcsövest, vagy egy modernebb puskát ami rossz minőségű, és mondjuk beállítom 25 %-ra a rátát, akkor megveszi tőled a cuccot de ilyen 15-20-35 ezrekért, ami azért elég erős, szerintem ez már csalás kategória...bár azzal sem értek egyet, hogy egy szelet kenyér 1000 rubelbe kerül és 1000 rubelt vakon összeszedni azért beletelik 20-30-40 percbe..addigra pedig újra éhes lesz a karakter.

Fanaticot megtaláltam, ledaráltuk (ledaráltam) a vaddisznókat, majd ez után behajtott az anomáliába és kisebb sugárfertőzéssel megszereztem egy artefactot amit több visszatöltögetés után tudtam csak eladni a leggyorsabb úton a rookie town kereskedőnek, mert eléggé sugárzott...egy liter vodka bánta, de túléltem.

Jelenleg ott tartok, hogy egy stasth kell megtalálnom, és maszekból ledaráltam a car park banditáit.

Egy addont szerettem volna feltenni még a cHUD modot, viszont ezzel el sem indul a játék, mert töltés végén kifagy. Ezt amúgy egyáltalán nem értem, mert ezek a HUD modok ha jól tudom semmibe nem szólnak bele, csak a hudot varriálják, ráadásul alapból kompatibilis a Last Day moddal...ez mondjuk nem világos.

• Antonius1978

addikt

válasz Timstrike #33898 üzenetére

Ez engem is erdekelne, mert meg szeretnek sokat maszkalni a Zonaban...megadnad a reszleteket hogy mit honnan szedtel le es milyen sorrendben telepitetted ?

Blizzardking
    Alma a fa alatt, nyari piros alma,
    Mar nem gyalaz a szeretom edesanyja,
    Mar nem gyalaz, mar nem tesz a vesz a szora,
    Elvettem a lanyat, bar ne tettem volna :DD

Mirr Murr az nem levital, csak beszippantotta a Zona :D

Amugy fent van meg a gepen, es nem toltam vegig - az Old Good Stalker Evolution (OGSE) ShoC mod, de a ShoC modokert annyira nem vagyok oda...
    Meg lehet probalni meg a Lost Alphat, de Sensut foldi azt irta hogy meg vannak gondok, foleg valami fegyver(ek)tol fagy ki a mod.

Ez a ket jatek is eleg hosszunak tunik, de valoszinuleg a CoC sokkal hosszabb...

• Erdő

tag

válasz shield #33695 üzenetére

Örülök, hogy tetszik, nekem is bejött ez a mod!
    Úgy rémlik, hogy az AK-12-eshez csak egy helyen, a Forester melletti épületben, egy rejtekhelyen lehet hozzájutni.
    A híd leeresztése feladatot akkor kapod meg, ha odamész a híd vezérlőszerkezetéhez és a megfelelő helyre állsz. Az elektronikai cuccok összeszedését pedig a sztalker szerelő adja, aki ott van a Vörös Erdő kapuja közelében, Forester oldalán. Szerintem a zsoldosokhoz nincs köze. Próbáld meg, hogy összeszeded a bányában a cuccokat és elviszed a szerelőnek. Hátha úgy rájön, hogy kellenek neki.
    Hogy mikor jutsz Veleshez az attól is függ, hogy milyen sorrendben végzed a feladatokat. A rák ellen gyógyszerhez mindenképpen az kellett, meg a köztes lét-es pályán (eltűnt sztalker) is, de ott ad is egyet.
    Az AEK-nél fura volt a távcső: volt, hogy sikerült rátennem, de volt, hogy csak az a hang jött, ami a távcső rászereléskor szokott elhangzani, viszont nem tette rá. Úgy éreztem, hogy ez valami hiba, de az is lehet, hogy rossz távcsővel próbálkoztam. Távcsöveket talán Hawaiinál meg Moreaunál lehet kapni. Próbálkozz, de ments előtte, hátha nem jó hozzá. De ha beszerzed a mesterlövész puskát, akkor nem lesz jelentősége. 5.56-os fegyvert én is vittem magammal, ha már ahhoz is van lőszer, és úgy is teve üzemmódban játszok...

• Erdő

tag

A Szövetség idejében van egy olyan feladat, hogy figyeljem meg a replikánsokat Borongóson. Már keresztül-kasul jártam, több száz bio-t kinyírtam, különböző küldetéseket hajtottam végre, de nem tudom, hol vagy hogy kellene megfigyelni a repiket. Lehet, hogy valamit rossz sorrendben csináltam?
    És egy másik kérdéses dolog: a bárban, hátul, ahol Erdész is van, egy fickó kéri, hogy váltsak át 500 ezer rubelt papírpénzre, hogy tudjanak segíteni a rászoruló sztalkereken. Érdemes ezt csinálni, van valami jelentősége, vagy esetleg átverés az egész?

• nem_tom

őstag

válasz nem_tom #33570 üzenetére

Egyelőre sikerült működésre bírni. A megfelelő sorrendben raktam rá mindent, lehet ez volt a baja. Viszont most valamiért nem jeleníti meg a feliratokat, hiába van bekapcsolva. Ez eléggé kellemetlen.

Szerk.: Úgy tűnik elszóltam magam. Most, hogy kiléptem és újra vissza annyi változott, hogy a menübe beenged. Viszont amint megmozdítom az egeret crash. Áldásom rá, komolyan... :W

• SaGa59

őstag

válasz Erdő #33286 üzenetére

Egy javaslat a fordítás-tesztelés folyamathoz. Nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb, de talán segít.
    Én úgy szoktam, hogy először lefordítom az összes olyan fájlt, ami nem a beszélgetéseket tartalmazza. NPC nevek, tárgyak nevei, leírásai (a minden modban kissé eltérő fegyverleírásokkal nem érdemes sokat foglalkozni, elég, ha a paramétereket lefordítod, de azokat le kell), viszont az egyéb objektumok (relikviák, mutánsok, anomáliák, felszerelési tárgyak) leírásait érdemes. Ruhák esetén szintén elég a képességek fordítása. Az elmesélt sztorikkal se nagyon foglalkozom, csak akkor, ha tényleg érdekes valamelyik, esetleg fontos a továbbjutáshoz. Viszont a PDA-ban megjelenő naplóbejegyzéseket le kell fordítani mindenképp, ahogy a feladatok megnevezését és leírását is. Illetve a GUI szövegeit is ajánlott fodítani. Angolból nem biztos, hogy kell, azon általában azok is eligazodnak, akik nem értenek angolul, az orosz modoknál muszáj, mert olvashatatlan, ha cirill betűs marad.
    Amikor ezek megvannak, elkezdek játszani, majd az első beszélgetésnél kilépek és megkeresem szövegfájlokban az első mondatot, ami elhangzik. Onnan lefordítok néhány beszélgetésnyit. Ha szerencsém van, sorrendben vannak, ha nincs, volt pár "felesleges sor", de ezek többnyire később úgy is sorra kelrülnek. Kivétel, ha valamelyik SGM mod, mert annak a fő szövegfájljában az összes régi mod szövegei is ömlesztve ott vannak. Tulajdonképpen emiatt kezdtem így dolgozni, mert az a fájl két komplett regényt kitevő hosszúságú, amiből tipikusan a negyede, ötöde kell csak az adott modhoz.
    Amikor megvagyok pár beszélgetéssel (azt, hogy mik tartoznak össze, az xml tag-ek nevéből ki lehet találni), folytatom a játékot. Gyakran mentek. Gyakorlatilag, amikor odamegyek valakihez beszélgetni, mindig mentek egyet előtte, mert ha a beszélgetés elágazást tartalmaz nem kell sokkal korábbról ismételten nekivágni, hogy az elágazást is ellenőrizhessem.
    Addig folytatom, míg megint idegen szövegbe ütközöm. Akkor mentek, kilépek, megkeresem az új szöveget, lefordítom azt a beszélgetést, visszatöltök, és így tovább.
    Ami lényeges: ha az adott játékmenet elindításakor valamelyik tereptárgy, terület vagy NPC megnevezése az adott pályán nem volt még lefordítva, az később is az eredeti nyelven lesz használatban egészen egy új játék indításáig, mert azokat az induláskor bejegyzi és nem változtatja meg.

dodopek: próbáld meg másik böngészővel, illetve más módon. Nekem a скачать "gomb megnyomása" vált be az oldalon, chrome böngészővel, így csont nélkül lejön. Nem tudom miért, de a yadiskről néha nem binárisként akar letöltődni a fájl, emiatt megsérül.

• Aarpok

őstag

válasz shield #33145 üzenetére

Talán ez segíthet [link] Sorrend lehet fontos de néha én is csapongtam erre is arra is.

• shield

Topikgazda

válasz Riot Gin #33134 üzenetére

A Chrome-mal nem jött le, pedig ez nálam a jobbnak tartott böngésző. Nem gond, mert 3 böngésző van fent, így könnyen orvosolható az ilyen probléma.

Mirr Murr legalább több zsákmányhoz juthatsz harc nélkül. Nekem nagyon bejött.

Aarpok örülök neki. Lehet hogy akkor én is neki állok, mert már tele van a hócipőm a Diverzánssal. Az 5. újra kezdés után is ott vagyok ahol a part szakad. :O Megint a mentés/visszatöltés probléma. :W Én vagyok itt az egyetlen aki nem tudja végig játszani.
    Egyszer valamelyik orosz oldalon olvastam, hogy a küldetéseket "sorrendben" kell csinálni, de most nem találom a leírást. Lehet hogy a fővonalat kellene végig vinnem és utána visszatérni a küldetésekhez, nem tudom. Eddig ment rendesen semmi gond nem volt, most arra gondolok, hogy a pripyati átkeléshez már régebben összeállítottam a csapatot, de nem indultam neki, hanem a különböző küldetésekkel foglalkoztam.
    Lehet hogy ez is baj lehet?
    Az lenne a kérésem, hogy akik már végig vitték, legyenek szívesek leírni nekem, milyen stratégiát használtak.

Walter én szívesen válaszolnák, ha végre Jupiterről tovább tudnák menni. De gondolom ott van, ahol a többi játékban.

• shield

Topikgazda

válasz shield #32824 üzenetére

Sajnos észrevettem, hogy a Saiga-12K fejlesztésénél romlottak az értékek. Az 1. képen levő fejlesztésnél -a röppálya laposság és - a pontosság azt idézte elő, hogy balra hord, szétszórja a söréteket és nagyobb az esése a söréteknek.

2. képen látható fejlesztésekkel jobban használható.

Ezek szerint nagyon ügyelnünk kell, hogy mit fejlesztünk. Igaz nem sorrendben fejlesztettem, nem hiszem hogy ennek befolyásolnia kellene.

• Dhampir

félisten

válasz shield #32608 üzenetére

Stalker-mod receptje À la Kardán:

Hozzávalók:

- Egy-két-három palack jóféle bor, sörösöknek egy karton sör, vagy Kardán rejtekhelyéről egy rekesz Kozák vodka, igénytelenebbeknek fejfájdító műtrágyás kannás bor
    - Valamilyen összeeszkábált számítógép
    - Modern operációs rendszer
    - Alapjáték
    - Mások által összegyúrt mod-részecskék
    - Türelem
    - Házisárkány által működtetett sodrófa szomjcsillapításul
    - Fülvédő, leteremtés zajártalmának csillapítására
    - Ágy a megfáradt stalker ember kinyújtózásához
    - Egy vödör friss hideg víz a másnapi kijózanodáshoz

Elkészítés:

Előkészítjük az alapjátékot.

1 kk zsírt elfogyasztunk a dehidrált állapot csillapítása előtt, hogy lassabban szívódjon fel a drága nedű.

A szoftveres hozzávalókat a megadott sorrendben a számítógépre tesszük, "dagasztjuk és kelesztjük"; egyszóval egybeszerkesztjük, tuningoljuk.

A meg- és kikelt modot deszkán átgyúrjuk, Kisóriás ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy kiszikkadt Vérszopó csáppal kiszúrjuk.

Megpróbálunk kimászni a furcsa föld alatti laborból, felkelni a Zóna anomáliájából és egy némileg savanyú szagú kocsonyás tócsából.

Lábadozunk.

Kijózanodás után közzétesszük a szó szerinti értelemben összehányt modot.

• Antonius1978

addikt

válasz ' Tzs , #32531 üzenetére

Nos tovabbi beszamolok a WoT (hehe, Wind of time, de lehetne World of Tanks is) modrol.
    A mod jopofanak tunik, nincs rengeteg kuldi benne, palyankent kb 3-5 de azok esszeru sorrendben, es nem is kell olyan rengeteget setalj, persze azert itt is kell boven maszkalni.
    A jatek par eredeti szkriptjet hasznaltak fel pl 2 kuldetesre, Yantaron el kell helyezni 4 szkennert, es a radioaktiv rugot is megtalaljuk, az elejen kell hidat javitani, a cuccokat a voros erdei banyaban talaljuk meg, a kulcsot a banyahoz meg egy sztalkertol aki egy bbarlang melyen csucsul nem messze a bejarattol,ugyanebbol a banyabol kell osszesedni a szerelonek kulonbozo alkatreszeket (Nitro cuccai), aztan egyebek, most osszevissza irom a kuldiket.
    A fegyvervalasztek nem nagy egyelore, es penzt is gyengen lehet keresni, de azert aki mar tapasztalt sztalker megtalalja a modjat, most tudttam venni Yantaron egy Seva cuccot 30 rugoert.
    Ami bosszant, hogy a fegyvereket nem lehet fejleszteni, mondjuk ez meg a kissebbik baj, a nagyobbik baj, hogy a ruhakat sem, 50 kilot tudsz csak cipelni, mind1, hogy milyen ruha van rajtad, a jobb ruha meg nehezebb, tehat a haizsak rovasara lehet jobb rucikban furikazni.
    Szorny sincs sok a palyakon, tehat ertheto, ha nincs sok loszered, fegyvered stb, ebban a WIP-re hasonlit.
    Most egyebet kapasbol nem tudok mondani, majd holnap lemegyek az X16os laborba.

• Balathruin

veterán

válasz GoTReX #32320 üzenetére

Szerintem nem a legjobb kezdésnek, mert nem fogod érteni mi történik. Megjelenési sorrend az ajánlott.

• proci985

MODERÁTOR

válasz Balathruin #31797 üzenetére

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy volt egy nagyon ambiciózus tervük az AI implementációval, ami nem véletlenül nem jött össze. Egyébként teljesen jól működött az AI a saját határain belül a játék céljaira.

Egyébként modok nem véletlenül nem javítják, az eredeti elgondolás eléggé megvalósíthatatlan határon mozgott.

(#31796) Weareus : Menj a Shadow of Chernobyl (1.006) majd CoP (1.002) sorrendben. Elsőnek jobb a hangulata, a CoP pedig alapvetően egy összeszedettebb és kevésbé bugos prezentáció.

A Clear Sky a mai napig félkész, a game design része pár helyen katasztrófa az utolsó patchel is, a nehézsége pedig a triviális és lehetetlen között hullámzik (mondom ezt úgy, hogy én a legendásan nehéz Oblivion Lost 2.0át végigtoltam ahol három szakadt le rólam a legerősebb páncélból 0%ra egy pálya alatt), tetejében pár esetben fájdalmasan non-intuitív. Plusz ott a swamp, ami szép meg jó, de úgy, hogy az ellenfelek gyakorlatilag hitscannel lőnek (fix találati arányuk van amíg lőtávon belül vannak) fegyvertől függetlenül, úgy simán csak frusztráló a folyamatos túlerő ellen olyan fegyverekkel, amivel kb három méterről nem lehet semmit eltalálni.

aztán ott a Red forest, ahol még nincs normális pálcélod, viszont nagyon kéne. Lopakodni meg persze ebben se lehet, mert van az a bug, hogy játék visszatöltés után az összes ellenfél pontosan tudja, hogy hol vagy a pályán és még egyszer, hitbox alapú az ellenfelek találati aránya, az általuk használt fegyver pontosságától függetlenül (ez egyébként a másik két játékban is így van, de ott kevésbé zavaró).

• Balathruin

veterán

válasz Weareus #31796 üzenetére

Megjelenési sorrendet tudom ajánlani, a többit meg majd meglátod. :)
    Viszont azt érdemes még megjegyezni, hogy az összes alap játékban valamennyire visszafogták az AI-t (leginkább az elsőben).

• Sensut

őstag

válasz Riot Gin #31610 üzenetére

Megvan, beugrott. Ott van lent az alagútban az illető :) Ez ugyanígy benne van az eredeti SGM-ben is még az elején, csak itt az Informátorral úgy összekevertek mindent, hogy a sorrend sehol se talál, azért nem jöttem rá. Azt nem tudom, hogy számít-e az éjszaka, én éjjel mentem oda. Később tudom hogy számít, amikor Jupiteren kell találkozni velük. De az Erőművel kapcsolatban valami nem tiszta.

• Erdő

tag

válasz shield #30452 üzenetére

Lehet (biztos), hogy korábbi verzióm volt. Leszedem megint, és azt hiszem, nekifutok a Diverzánsnak újra, mert a feladatok sorrendje is fontos, ahogy tapasztaltam, és ahogy a hozzászólásokból is kiderül.

• shield

Topikgazda

válasz rétisün #30410 üzenetére

A hekkelős dolgot elég későn kaptam meg, már nem emlékszem miután. A svarogot is találtam valahol, akkor tudtam a térbuborékos küldit megcsinálni.

Az alállomási zsoldos etetés után, bent meg lesznek a gránátok amik a duplázott gránátokhoz kell Janovon. Ezeket nehogy elhasználjátok. Azt hiszem az M68 gránát.
    Sajnos én előbbre vettem a janovi küldetéseket és csak azután csináltam a zatoniakat, így a már elkészült duplázott gránátokat Fajd már nem vette át. Ezért érdemes a a zsoldos etetést előbb megcsinálni.
    Sajnos nem találtam meg újra azt az oldalt ahol le volt írva az ajánlott feladat végrehajtási sorrend.

Erdő amit letöltöttél tőlem az ugyan az a 6 gigás. Külön van a CoP , a mod és egyéb.
    Úgy emlékszem, hogy kijavítottam, mit kell vinni a zsoldosoknak. Nem a kolbász meg konzerv, ami a másik modokban van. Nagy kajás csomagokat és a nagy Medkomplekt-eket, összesen 6-ot.

• shield

Topikgazda

válasz rétisün #30290 üzenetére

Na. itt vagyok, kicsit elmentem a mamával áztatni. :D
    Én is beszoptam a zsoldos ruhával, de hamar beugrott. Ilyen kitörési gondjaim nem voltak, valószínűleg a ruha felvétele miatt lehetett. A fegyver használat a bázison, sem volt gond, csak akkor amikor akartam használni a FIcsoport fordításából a beszéd feliratozást. A Szkadovszkról akartam lőni az Alfásokat, na akkor lefagyasztotta. Én nem tudtam ezt a problémát megoldani, kértem tőlük segítséget, de nem kaptam.
    A fegyverek elég rosszak, de így is már lett néhány javítva. xFreex még távcső .dds-t is átjavított, mert nagyon el volt k.rva. Még vannak fegyverek amik mellé hordanak, még azokat kellene beállítani, néhányat javítottunk. Az AK modelek elég gyengék. A Saiga 12K nagyon jó társ és mellé egy SG vagy másik nato fegyver, vagy a kőkemény Groza, de azt már az utolsó patch legyengítette. Sokszor az nélkül nagyon nehéz lesz.
    Én is besokalltam, ezért is hagytam abba egy időre, megint betölthetetlenek a mentéseim. Szerintem a feladatok végrehajtásának sorrendje sem mindegy, nem találtam vissza a végigjátszás oldalára, így egyenlőre nem elérhető. Hubai több oldalt is belinkelt a tárgyak helyeihez és mit érdemes már az elejétől begyűjteni. Ezt majd megfogom csinálni az oldalamon, idővel.
    Te melyik alapjátékot használod? Már arra is gondoltam, hogy lehet hogy másik alapjátékot kellene használnom, talán nem lenne más modnál is a mentés vissza tölthetetlenség.

Zsoxx nem tudok jó választ adni, mert már nem igen emlékszem. Az biztos, hogy kemény. Valószínűleg van benne új cselekmény is.

• shield

Topikgazda

válasz hubai1979 #30262 üzenetére

Nem, nem ez az. Ez több oldalon is meg van. Ha jól emlékszem az orosz volt és ott a küldetések sorrendje volt. Csak hülye fejjel nem mentettem el és közben csináltam egy tisztogatást cleaner progival és már nem találtam vissza.

Dhampir Most egy halom elektronikai panelt bontok, amikor végeztem vele, akkor 1-2 elektronikai kütyüt készítek.

• shield

Topikgazda

válasz hubai1979 #30258 üzenetére

Örülök, hogy itt vagy. Ha jól emlékszem egyszer te találtál egy oldalt ahol valami végigjátszás féle volt. Szerintem ennél is be kell tartani valami féle sorrendet. Sajnos nem találtam vissza arra az oldalra. A mentéseim megint visszatölthetetlenek, így most egész mással foglalkozok, már eléggé bele úntam.

• ' Tzs ,

senior tag

válasz Highground #30154 üzenetére

Sajnos újfent problémák vannak a CoC-al nálam is. A 10-et kukáztam egyenlőre és vissza raktam a 7-et.
    Szép sorrendben feltetem mindent, kiegészítettem az új fegyver moddal. Az még hagyján, hogy a fegyverek nevei nem jelennek meg rendesen, de mondom átmegyek a roncstemetőhöz, érdekel a pálya, de egy szép kis hiba üzenet fogad: CoC error
    Valakinek van ötlete, hogy mi ez? (Zsoldosként kezdtem. Ja és még valami, ha már írok: a vasember mod mit takar?)

• Highground

aktív tag

Sziasztok!

Anno én is oda meg vissza voltam amikor a Call of Chernobyl mod kijött. Aztán ugye rá kellett jönnünk, hogy ez így küldetések nélkül csak ideig óráig élvezetes és új. Szóval akkor tettem fel utoljára a gamet, hogy feltegyem a CoC modot. Aztán pár napra rá le is szedtem mert küldik nélkül nem volt túl izgi a dolog. Gondoltam adok a moddereknek időt arra, hogy kidobjanak valamiféle kieget (addon) hozzá, hogy lehessen értelmesen játszani ezzel az amúgy nagyszerű moddal. Most eszembe jutott, és ránéztem a moddb-n, hogy miújság. Kellemesen meglepődtem, hogy már elég sok kieget feltettek hozzá! :C Viszont most meg annyi van, hogy fingom sincs milyen sorrendben tegyem fel őket, hogy ne legyen "conflict" a modok között. :( Láttam, hogy van már "Warfare" nevű addon is amivel legalább már harc van a frakció közt. Van honosítás is, AO3,stb.,stb....
    Valaki esetleg tudna segíteni mit és milyen sorrendben érdemes feltenni hozzá? Hátha valaki már tolja vele nagyiparban! :D :R
    Előre is köszönöm a segítséget!

• rétisün

veterán

válasz shield #30017 üzenetére

"de ez kész káosz, idő kell mire belövi az ember, egyáltalán tudjon egy sorrendet felállítani. Ez a sok átnevezés/átcímkézés, de ez áll mindkét gyártóra."

sajna ez pont így van, nem egyszerű átlátni ezt a számozásos 'erősorrendet' . pl. a geforce gtx 760-ból lett gyakorlatilag a gtx 960, amire azt hihetnéd, hogy jóval erősebb (számozásból kiindulva) pedig nem is.....

• shield

Topikgazda

válasz Antonius1978 #30012 üzenetére

Egy i5 4690K proci, maradt a HD 7770 OC kártyám. És van benne 16GB RAM. Még csak most állítgatom a dolgokat. Szerintem a full beállítást nem vinné a Crysis 3-ban, még nem próbáltam. Az 1 és a 2 szépen futott a E8400-assal is, de azért ezzel a vassal is újra kipróbálom őket. Csak a grafika miatt játszom vele, nemrég a Wolfenstein: The New Order-t próbáltam ki, de ezek az új játékok nem igen jönnek be nekem. Abba is hagytam.

Most már érdemes lenne a virtuális meghajtóval is foglalkozni. Megint utána kell olvasnom, hogy működik is a dolog.

Régebben én is nvidia kártyákat használtam, de az ez előtti is ati volt már. Valahogy mindig jó szériát fogok ki a nekem megfelelő ár kategóriában. Tegnap épp nézegettem a kártyákat, mert a fiamnak is kellene valami jobb, de ez kész káosz, idő kell mire belövi az ember, egyáltalán tudjon egy sorrendet felállítani. Ez a sok átnevezés/átcímkézés, de ez áll mindkét gyártóra.

• shield

Topikgazda

válasz hubai1979 #29952 üzenetére

Köszi az új javítást.
    Ha esetleg ráakadnál valamelyik oldalon a végigjátszásra, azt megköszönném. Nem találtam vissza oda ahol 1x megtaláltam, de lehet hogy valahol el van mentve a linkje, de nem biztos. Úgy néz ki, hogy ennél is be kell tartani bizonyos sorrendet.

• SaGa59

őstag

válasz Dhampir #29955 üzenetére

Nem, a címe A halál ellen és nem véletlenül. És ez még csak az első rész. Van belőle még 2,5...

(#29953) rétisün
    A feladatok sorrendje annyiban kötött, hogy kb abban a sorrendben kapod őket, ahogy meg kell csinálni. Van 1-2 pont, ahol választhatsz a megoldások között, ha a megfelelőt csinálod, kapsz még feladatot, ha nem, esetleg belehalsz.
    Pl az Alállomáson felveheted a banditavezértől a küldetést. Ha mellé állsz, később a rakétabázis zsoldosaitól kaphatsz olyan feladatot, amiben a bandavezért kell elintézni és ehhez kapcsolódóan többfelé ágazhat ez a feladatsor. Ha az Alállomáson felvett feladatnál a banditák ellen fordulsz, a vezért ki kell nyírd, így a zsoldosok feladatait bukod, el sem indulnak. A fő sztorira nincs hatása, de érdekes kalandok.
    Ha a zsoldosok feladataként megkapod a bandavezér kinyírását, és nem jól teljesíted (elcseszed a méreg arányait), lesz egy futásod az életedért, időre, fegyverek nélkül.

Az egész csak Zatonon játszódik, egy trükkel ugyan át lehet menni Janovra, de nem érdemes, ott csak az alapfeladatokat fogod megtalálni, ráadásul oroszul, mert azokat a szövegeket nem fordítottam le.
    A fő sztori egy nyomozás, amiben ki kell deríteni, ki lőtte le a helikoptereteket.

Fontos: a fő vonal egyik feladatához kellenek azok a cuccok, amiket a fűrésztelep után megjelölt hátizsákban találsz, ne adogasd el őket. Az elején szedd össze a társaid fegyvereit, ha elhullanak, mert azokra is szükséged lesz, pont azok az AK-k kellenek majd a stalker hátitatyókba, amiket fel kell töltened. Meg azok a cuccok, amit az előbb említett csomagban találsz, mindenből 3 összesen.

Ja: csak arra lőj, akire kell, a zsoldosok élből nem ellenségesek, a banditák se mind, feladatot kaphatsz tőlük.

• rétisün

veterán

upsz, diverzáns magyarítás kicsit csúszik, találtam a gépen egy 'halál ellen' modot....elkezdtem, ha valakinek van hozzá tippje, mire kell figyelni, merre érdemes haladni a sztorival (ha esetleg számít a feladatok sorrendje) szívesen fogadok minden ötletet.

• shield

Topikgazda

válasz hubai1979 #29947 üzenetére

Azt hiszem hamarosan közzéteszem, lesznek hiányosságai ahogy előrébb írtam, ami elvileg nem számít a játékban. Ami a legfontosabb, hogy meg kellene megint találnom azt az orosz oldalt, ahol volt végigjátszás leírás, mert úgy néz ki, hogy fontos lenne a küldetések sorrendjét betartani. Pl. amire megtaláltam az M68-as gránátokat, és megszereztem hozzá a cuccokat, legyártattam, már nem volt aktív a küldetés. :W
    Mostanában kissé háttérbe került a mod tesztelése, pedig szükséges mert rettenetesen sok szöveg van és nem tudni, hogy mennyit használ a mod. Gondolom, hogy így is van már benne felesleges munkám.

Eddig sajnos nem találtam vissza arra az orosz oldalra. :O

• shield

Topikgazda

Srácok egy kis segítséget kérek! Van arra megoldás, hogy a már nem aktív küldetést újra aktiváljam? A Diverzansban is úgy néz ki hogy bizonyos mértékben be kell tartani a küldetések sorrendjét. A "duplázott" gránátok küldetést kellene aktiválni, mert mire elkészültek a gránátok, addigra Fajd már nem reagál rá. Úgy rémlett, hogy rétisün oldott meg ilyen problémát valakinek, de sajnos nem találtam semmit. Lehet hogy rosszul emlékszem!? Érdemes lesz megkeresnem valamelyik orosz oldalon levő végigjátszást.
    Ha tud valaki segíteni, akkor legyen szíves és tegye meg!

Hamarosan közzéteszem a fordítást, már elkezdtem bővíteni az oldalamat. Még nincs lefordítva az összes fegyver és az Informátornál található lexikonnyi információ, ami nem hat ki a játékmenetre, csak infók a Zóna összes lényéről/helyszínéről stb... Ez egyenlőre így is marad, csak a játékban szükséges szövegeket akarom készre csinálni, egyenlőre.

Van még egy probléma a fegyvereket kellene átírni normális értékekre. Mert rengeteg nevetséges dolog van benne. Riot Gin eltűnt, már november közepe óta nincs és nem tudni mi van az elkezdett fegyver modjával. Szerintetek melyik modot tartjátok jónak a fegyverek használhatósága szerint? Ahhoz kellene viszonyítanom. Rengeteg példát tudok mondani a rossz értékekre. Ami most eszembe jut, HK 417 Sniper, hatalmas távcsővel, van neki vagy 1x-es nagyítása. AKM amire lehet távcsövet is applikálni és pontosnak számít, de 50méternél leesik a golyó. Nem tudom a célkereszt mérete mennyire utal a pontosságra, mert itt aztán vannak variációk, az árakról nem is beszélve.
    Sejtem hogy sok dolgot kellene átírni és tudatosan, nem pedig hasra ütésre. Persze jobb lenne ha valaki hozzáértő csinálná. Szívesen fogadom a segítséget.

• Antonius1978

addikt

válasz morbias2 #29755 üzenetére

Az Enot valoban tokos kis mod, en is vagy 3x vegigtoltam, de probald ki az ajanlott modokat, nem fogod megbanni.
    A Way in Pripyat nagyon utos tortenettel rendelkezik, es van neki egy egyedi hangulata, amit semmilyen mas modnal nem lattam meg.Ez abban nyilvanul meg, hogy nincsenek benne mutanshordak meg sok ellenfel, hanem ellenben ez ad neki egy olyan nyomaszto hangulatot, hogy kihaltak a palyak.Szerintem ez volna az igazi Stalker hangulat, hogy minden kihalt, sivar.Nalam ez a mod viszi a primet, meg akkor is, ha vannak mas modok, amelyek tortenetileg esetleg valamivel felulmuljak.
    A Spectrum Project egy teljesen uj mod, vadiuj tortenettel, figyelj arra, hogy a jo valtozatot szedd le, en valami korabbi verziot szedtem le, es abban csak egy bizonyos pontig volt elkeszitve a mod, megszivtam...SAGA oldalan valoszinuleg megtalalod, ha jol emlekszem, akkor magyaritotta is.Egyesek szerint kb ilyen kellett volna legyen a Lost Alpha.
    A Suttogasok/Sohajok Volgye is egyedi tortenettel bir, es egy teljesen uj egyedi palyaval,egyetlen hibaja, hogy el lehet benne keveredni, azaz neha nem tudod hogy mit mikor es milyen sorrendben csinalj, de attol meg jo.
    Meg ajanlani akartam egy masik modot, kisse olyan Enotszeru, van benne 1 uj palya is, de most nem jut eszembe.

A hibauzenetnel kb az lehet a baj, hogy van valamilyen targy, amit vagy egy szereplo ker toled es nincs neked, vagy pedig nala kellene legyen, de megsincs, valami effele...tobbet nem tudok kihamozni belole egyelore.

• Sensut

őstag

válasz Musicking #28994 üzenetére

Akkor ezek szerint a Lost Soul-lal valami ilyen baj lehet, hogy nincsenek sorrendben hozzáadva a komponensek. Ezt pedig a készítő lőtte el akkor :K .

• Musicking

aktív tag

válasz Dhampir #28991 üzenetére

Kilépsz a bázis területéről majd vissza a mentéssel meg fixálod az opciókat. A fentre beragadt infósorral (fejlövés, ranglépés) csak akkro találkoztam mikor nem megfelelő sorrendbe voltak hozzáadva az sgm komponensek.

• CJ4567

nagyúr

válasz Aarpok #28533 üzenetére

Jó lenne a sorrend, megcsináltam, csak nem akartam új játékot kezdeni, maradnak a kitörések, meg a gyári időjárás.

Érdekes mód most napárnyék + alacsony napsugarakkal is simán megy a játék. Amíg meg nem tréfál és megint belassul velük :DDD

Szerintem ezzel a moddal végig fogom vinni, de az új fegyvereket csak találni lehet a pályákon, ellennél nem is lehetnek?

• CJ4567

nagyúr

Felraktam mindent sorrendben ahogy kell, letöltöttem, átírtam dolgokat amit emre beleírt(és jó dolog:D) de a többi hozzávaló átírta(HK417 ammo, RPM), felraknám a compatibility fixet AF3-hoz, utolsó szöveg a Readmeben(eddig nem láttam): Start a new game. :W Maradnak a kitörések.

• Sensut

őstag

válasz rétisün #28350 üzenetére

A ST2-höz mindenképpen ajánlott egy végigjátszás, mert ebben a modban nem mindegy, hogy milyen sorrendben vállalod el, illetve teljesíted a feladatokat. Rengeteg jelöleltlen feladat van, amiket csak a szöveg utján tudsz követni, és ha nincs egy végigjátszás kéznél, akkor nehéz megtalálni a megbízókat is, mivel gyakran nem kapsz jelölést, hogy kihez kell menned, csak a párbeszédeken keresztűl tudod meg. Angoltudás mindenképpen kötelező, mert sokszor a feladatok teljesítésének módját is párbeszédekben tudod meg. Ez a mod talán a legnehezebb, de a legjobb is.

• shield

Topikgazda

válasz hubai1979 #28295 üzenetére

Mivel újra kezdted, talán érdemes lenne benézned ERRE az oldalra. Sok infó van rajta, főleg a lap alján. Hibák, kérdések, sok kisegítő válasz van.

Én is majd újra fogom kezdeni, mert így már nem jön össze több küldetés, ahogy kiderült a linkelt oldal infóiból.
    Több dolgot nem találok, nem a nagyjából kívánt sorrendben csinálom a küldetéseket, sokszor keverem a játékot és az olvasott szöveget. Még a Halál ellennel is keverem. Azt hiszem kellene csinálni hozzá jó leírást, mit/hol/mikor stb...

A mentések mennek, jó néhánnyal visszább kellett mennem és gyorsan átmentem Jupiterre. Valami baja volt a területtel. Így most buktam 1 zsoldos és 2-3 alfa csapat cuccait.

• SaGa59

őstag

válasz Sensut #28267 üzenetére

Emlékeim szerint én Jiao nevű taggal nem beszéltem (bár ki tudja, abban a fordításban a nevek is kaotikusak voltak), de valaki megbízott azzal (talán Brown), hogy a gyártelepen (a békefenntartók területének jobb alsó sarkában), járjak utána, hová lett egy felderítő csapat. Amikor közel mentem, elkapott az irányító okozta szédület, le kellett lőni vagy 15 zombit, meg az irányítót. Szerintem téged is az kapott el, csak nem az eleve elképzelt sorrendben csináltad a feladatokat.

Persze az se kizárt, hogy keverem a Secret Trails sztorijával...

• Sensut

őstag

válasz op.erik #28038 üzenetére

Nos, mondhatni befejeztem, mert a főszál megvolt. Ezeket telepítettem ebben a sorrendben:

1. EZ AZ ALAPCSOMAG TORRENT (alul mondjad, hogy nem akarsz regisztrálni és akkor letöltheted a szálat)

2. EZ A JAVÍTÁS

3. EZ AZ ANGOLOSÍTÁS (jelzem gépi és katasztrófális!)

A játék 3 szálra szakad, amiből 2 mellék, de elég hosszan visz végig a pályákon. Viszont a mod befejezetlen és egy idő után nem lehet folytatni sajnos. Azonban a főszál végigvihető, ha követed a sárga feladatokat. Helyenként nem kapsz útmutatást a folytatáshoz, de ha jól ismered az alapjátékot, ki tudod következtetni a következő lépéseket. Ha elkészülne, baromi jó lenne a mod, de az még odébb lesz szerintem.

PS: elfelejtettem: a gamedata/localization.ltx fájlban cseréld ki a "rus" paramétert "eng" -re miután feltetted az angolosítást.

• op.erik

aktív tag

sensut te végig nyomtad a Klondike-t? Ha igen, milyen sorrendben és miket raktál fel, hogy működőképes lett?

• shield

Topikgazda

válasz xFreex #27450 üzenetére

Nem, az ENOT-ot. Azt írta működik rendesen az AF3.

"Ha valaki játszik még az SGM 2.2 Enot verziójával, kijavítottam az AtmosFear merge hibákat. Van minden, kitörés, psi storm, és még a feladatokat is adja a fedezék kereséshez ahogy kell. Akit érdekel innen letöltheti:

http://www72.zippyshare.com/v/40420838/file.html

Telepítési sorrend:

1) CoP
    2) SGM 2.2 Enot (Albor)
    3) Fix 01.03.13
    4) AtmosFear 3 by CrommCruac
    5) Merge patch a fenti linkről
    6) magyarítások (először a sima SGM2.2 majd az enot magyarítás, mert előbbi tartalmazza csak az AtmosFear 3 magyarítását)

Tetszés szerint telepíthetőek a textúra packok"

• Sensut

őstag

válasz SaGa59 #27433 üzenetére

Igen, idáig nekem is tiszta, bár a feladatok sorrendjét jól összekavartam (nem Szidorovicsnál kezdtem a keresést), csak azt nem találom, hogy mi a sztori vége. Az, hogy Pripjátyba menet megbocsájt nekem Strelok, egy dolog, de ott nincs vége a játéknak. Én utána mentem, de többé nem találtam rá. Lényegében a fő szál alig 4-5 feladatból áll, amiket különböző pályákon kell végrehajtani. És annyi, a többi feladat már nem tartozik a sztorihoz. Még bóklászok benne egy kicsit, hátha találok valamit. Amúgy ez a mod a COP megjelenése után készült, mert a COP-os Pripjáty területe van benne, nem a SOC-beli.

• borovi

aktív tag

válasz rétisün #27421 üzenetére

egyszer végigtoltam, de már nem emlékszem. valami sorrendiség van talán. passz.
    nem volt nagy cucc. nem úgy, mint a Return to Castle Wolfenstein. na azzal többször is mentem.

• SaGa59

őstag

válasz Antonius1978 #27352 üzenetére

Töltsd le a programot innen.

Használat: oggcommentfix -<parancs><érték>...--<parancs>=<érték>...[fájl.ogg]

Parancsok (az egy sorban lévők ugyanazt jeneti, csak egy "-" után egy karakteres, a "--" után kiírt parancs kell.

-L--log_file : napló engedélyezése, az alapértelmezett logfájl neve oggcommentfix.log
    -C, --Correct : automatikusan javítja az oggcommenteket.
    Alapértelmezett beállítás:

Quality: 3
    MinDist: 1.00
    MaxDist: 24.00
    MaxAIDist: 24.00
    BaseVolume: 1.00
    GameType : World ambient

-Cq;mid;mad;maid;bv;gt , --correct=q;mid;mad;maid;bv;gt
    Az alábbi paraméterek szerin javít:
    Quality;MinDist;MaxDist;MaxAIDist;BaseVolume;GameTypes
    Magyarul a -C vagy a --correct= után a pontosvesszőkkel elválasztott 6 értéket kell megadni a fenti sorrendben.
    -CHxxxxxxxxxxxxxxxx , --correcthex=xxxxxxxxxxxxxxxx
    Hexa formában (48 karakter, azaz 24 byte) kell megadi a korrekció értékeket.
    -D,--delete - törli a fájlt, ha van megfelelő ogg-commentje. Javításra használható (nem egészen értem, hogyan.)
    -F, --folder az a könyvtár, ahol keresi az ogg fájlokat. Alapértelmezetten az a könyvtár, ahol elindítottad.
    -I, --info - részletes információk
    -IH megmutatja az ogg-commentet hexa formában
    -Y, --yes engedélyezi az ogg-comment javítás, ha már van.
    -H --help kiadja a help menüt (és gyanítom angolul ugyanezeket a leírásokat)

Ismert hibák:

Nem működik, ha a fájlok elérési útja szóközt tartalmaz (Pl: C:\program files)
    Az -L kapcsoló felülírja a logot
    Nem módosítja a fájlt, ha van benne megfelelő ogg-comment. Ez nem hiba, hanem biztonsági opció, a tényleges javításhoz használni kell az -Y kapcsolót is.

Munka menete:

1: Másold át a ...\gamedata\sounds könyvtár tartalmát egy átmeneti könyvtárba. (pl: D:\gamedata_tmp\sounds)
    2: Futtasd a programot a szükséges kapcsolókkal. Pl:
    oggcommentfix.exe -L-FD:\gamedata_tmp\sounds
    Olvasd át az oggcommentfix.log-ot

A -L nem biztos, hogy nagy betűvel van, bár a többi kapcsolónál mindenütt nagy betű van az egy karakteres kapcsolónál, így gyanítom itt is az a jó, de nem kizárt, hogy a kis "l" kell oda.
    A log fájl valahogy így néz ki:

]file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\rnd_outdoor\rnd_shooting_6.ogg size: 73402
    Q: 3 MinD: 30.0000 MaxD: 200.0000 MaxAID: 150.0000 BsVl: 1.0000 | World ambient
    file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\rnd_outdoor\rnd_shooting_9.ogg size: 33722
    Q: 3 MinD: 30.0000 MaxD: 200.0000 MaxAID: 150.0000 BsVl: 1.2500 | World ambient
    file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\rnd_outdoor\rnd_wind_tree.ogg size: 42237
    Q: 3 MinD: 30.0000 MaxD: 200.0000 MaxAID: 200.0000 BsVl: 1.2500 | World ambient
    file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\siren1.ogg size: 163983
    No ogg-comment or invalid version.
    file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\siren2.ogg size: 163983
    No ogg-comment or invalid version.
    file:D:\gamedata_tmp\sounds\ambient\sparks1.ogg size: 53114
    Q: 3 MinD: 0.2000 MaxD: 4.7500 MaxAID: 4.7500 BsVl: 1.1500 | World ambient

A megjelenített adatok jelentése:
    Q: - Quality
    MinD: - MinDist = az a távolság, ahol a hangerő kezd csökkenni. Kisebb MinDist finomabb átmenet, de a Quality-t növléni kell hozzá.
    MaxD: - MaxDist Az a távolság, ahonnan a játékos meghallja a hangot
    MaxAID: - MaxAIDist Az a távolság, ahonnan az NPC-k meghaééják a hangot
    BsVl: - BaseVolume Alap hangerő
    | World ambient - GameType Hang típus. Részletesen a következő linken:

További információk. Itt pl megtalálható az egyes adatok jelentése és a lehetséges GameType-ok is, angol névvel, ami elég érthető az orosz magyarázó szöveg nélkül is.

3: távolítsd el a nyilvánvalóan megfelelő fájlokat, a továbbiak javításához:
    oggcommentfix.exe -l -D -FD:\gamedata_tmp\sounds\
    A program kérni fogja a -Y kapcsoló használatát a törléshez

4: futtasd a korrekciót a maradék fájlokra:
    oggcommentfix.exe -l -C -FD:\gamedata_tmp\sounds\
    vagy állítsd be a neked tetsző paramétereket:
    oggcommentfix.exe -l -C3;1;24;24;1;0 -FD:\gamedata_tmp\sounds\

Minta beállítások:
    Hang Quality; MinDist; MaxDist; MaxAIDist; BaseVolume;
    Szidorovics 1,05; 1; 5; 0,1; 1
    Prapor 1,05; 1; 17; 0,1; 0,7;
    Borov 1,03; 2; 10; 0,1; 1;
    Szjak 1,03; 1; 10; 0,1; 1;
    Zene a bárban 1,00; 2; 19; 0,1; 1;
    A Szolgálat hangosbeszélője 0,10; 15; 75,15; 0,1; 0,90;
    A Szabadság hangosbeszélője 0,09; 7; 55; 0,1; 1;
    Az agropromi hangosbeszéló 1,10,12; 15; 150; 0,1; 1;
    A kordoni déli ellenőrzőpont 0,40; 15; 300; 0,1; 1;
    hangosbeszélője

• shield

Topikgazda

válasz Sensut #27334 üzenetére

Jaa...erre emlékszem. Keress rá itt a topikban, Dodo leírta, hogy milyen sorrendben kell csinálni, hogy benne legyen, azt hiszem, doksi. Én is próbálom keresni a leírást.

• Alienhun79

tag

válasz SaGa59 #27080 üzenetére

Hát nem tudtam indulásra bírni, már két telepítésen vagyok túl, de rákattintok a parancsikonra és nem történik semmi, már próbáltam rendszergazdaként is indítani, sajnos így sem akar beröffenni. Valami ötlet ? Úgy telepítettem ahogy az instrukciók voltak, mindent bemásoltam sorrendben.

• Dhampir

félisten

válasz CJ4567 #25402 üzenetére

Innen nézted?

Gondolom, hogy a nagyobb számmal jelzett a frissebb.

A telepítési sorrendet be kell tartani.

• rétisün

veterán

válasz shield #24991 üzenetére

az még a jobbik eset lenne, ha akármilyen átírás kicsinálja, de már az alapjáték sem megy :(
    a másik mappában a Время Альянса modos CoP megy szerencsére, de ha az is ilyen (nem lehet semmit átírni, mert crash) akkor lehet nem kínlódok vele :U hadd piszkáljak már bele a fájlokba, ha nekem ahhoz van kedvem :D de úgy látszik a mod készítői ezzel nagyon nem értenek egyet :(((

nem emlékszem, milyen sorrendben variáltam a dolgokat, lehet hogy az átírás maradt a legvégére, de minden módosítás után próbáltam, jó-e, és egy darabig nem is volt vele gond.

• Dhampir

félisten

Sziasztok!

A Suttogások Völgyét elkezdtem, de egy darab mentést sem tud készíteni a játék. A gyors-mentéseken felül saját mentéseket is készítettem, de nem jegyzi meg őket. Aki játszik/játszott ezzel a moddal, tapasztaltatok ilyen hibát? :F

Pedig sorrendben pakolgattam át a mod darabkáit.

Lehet, hogy inkább teljesen újratelepítem. :U

• Antonius1978

addikt

Saga : volna 3 kerdesem a Suttogasok Volgyevel kapcsolatban.
    1.Nalam van Fjodor pendrive-ja, azt vajon kinek kell odaadni ? Lehet hogy rossz sorrendben csinaltam valamit, es akinek oda kellene adni halott ?
    2.A feledekeny faszit akinel a szerszamok vannak, hogyan kell meggyozzuk hogy atadja ?
    3.Az egyik helyen Szabadsagosokkal talalkoztam, akik eltanacsoltak a helyrol, de en kinyirtam oket, es valami Mikrocsippet kaptam egy ladaban.Gondolom lesz meg szerepe a dolognak, igy hagyjam oket eletben ?
    Vagy epp valami miatt meg kell szerezni a csippet toluk kesobb ?

• SaGa59

őstag

válasz op.erik #24765 üzenetére

Lehet róla szó, bár őszintén megvallva nem dob fel, ha cak több fegyvert ad hozzá.
    Most telepítem ezt a verziót és belenézek.

Egyébként megint frissítettem a magyarítást és közben egy hibát (mármint a modban, nem a fordításban) is javítottam. Ezt a modot mindenképp érdemes legalább 2-3 alkalommal megcsinálni, mert a történet erősen függ attól, hogy mit milyen sorrendben csinál az ember.

• SaGa59

őstag

válasz SaGa59 #24747 üzenetére

A ДОЛИНА ШОРОХОВ - A Suttogások Völgye magyarításának első verzióje feltöltve. Ellenőrizni kell még, de már végigjátszható. Letőlthető a moddal és a fixekkel együtt a Google drive-ról.

Az Olvass-el.txt-ben benne van a telepítési sorrend is.

• SaGa59

őstag

válasz shield #24720 üzenetére

Onan szoktam válogatni, bár a most tervben lévők egyike nem onnan van:S.T.A.L.K.E.R.: Call Of Pripyat - Долина Шорохов. Jön még a SLEEP OF REASON ИСТОРИЯ ЖУРНАЛИСТА, a STALKER ВРЕМЯ ПЕРЕМЕН 3.0 (ez CS mod), meg talán ez a kettő: СМЕРТИ ВОПРЕКИ 1.5 ПОСЛУШНИК és a folytatása, a ОДНИМ ДНЕМ ЖИВУ СМЕРТИ ВОПРЕКИ 2, de előbb megnézem, hogy folytatás, vagy bővítés.

A sorrend nem feltétlenül ez, meg az időt sem tduom megsaccolni. Az első kettő viszonylag kicsi, talán gyorsan megy-

• hubai1979

őstag

válasz shield #24496 üzenetére

Az első móddal játszottam.Ahogy menjünk át pripyatba,az elzárt alagútban kezdődik a játék.Pont avval a karakterrel indul,akit a vadász Gonta keres.Tudjátok janovon van beállva a szabadságosokhoz.Beérve pripyatba a mosodába, minden üres.Egymás után adják a küldetéseket,kicsit fejvesztve.Ha jól emlékszem a szolgálatosoknak a vezére is ott van velünk egy csoportban.Nem tudom,hogy milyen sorrendben az egyik kereskedő,orvos,meg egy szerelő.Kb. 4-5 küldetést csináltam meg.Az elején egy kicsit érdekesek a videók.Ott dől el,hogy ellenség leszel vagy nem bizonyos csoportokkal.

• SaGa59

őstag

válasz borovi #24455 üzenetére

Nekem inkább az a gondom a moddal, hogy némely történések túl közel vannak egymáshoz, és átfonódnak, így egyszerre több feladatsor is "él", de nem lehet őket tetszőleges sorrendben megoldani. Így ennek nem sok értelme van, így is egy "cső" a sztori, nem lehet elágazni benne másfelé.
    Illetve fordítás közben más sorrendet képzeltem el, bár ebbe természeteen belejátszik az is, hogy nem a történet sorrendjében (hisz ahhoz a scripteket kellene olvasni és aszerint menni előre a szövegben), hanem fájlonként fordítok. és az egyik területről a másikra (külön fájl a BÁR-beli sorozat, külön a város, a raktárak, a Radar, a Borongós) átlépéssel folytatódó történetek nem feltétlenül úgy rögzülnek a fejemben, ahogy a játékban valójában folynak az semények. Ezért is kell legalább egyszer végigtolni, hogy tisztázzam a félreértéseket és a megfelelő értelmét adjam vissza a szövegnek. Ez csak úgy olvasgatva nem mindig derül ki egyértelműen.

• shield

Topikgazda

válasz SaGa59 #24449 üzenetére

Mit szívtam mire rájöttem, hogy csak a háztetőn közlekedve tudok tovább menni. :W
    Amikor a földön mentem a csövek alatt, a ház végén az ajtóban egy ellen HALHATATLAN lett, a gránátokra is csak jajgatott. Most a háztetőn vagyok a csövek előtt, a toronyban levő sem akar megpusztulni. Ezek szerint csak sorrendben szabad végezni velük!? :F

• SaGa59

őstag

válasz rétisün #23963 üzenetére

SPOILER
    Ha jól emlékszem, a sorrend: Szidor -> Farkas -> egy tag a Farkastól kicsit távolabb lévő pincében (a mellett lévőben Tökfej dekkol végig) -> Fogalmazó az ószeres a Gépállomáson -> el kell menni a banditák táborával szemközti romos tanyára, ahol Fox volt a ShoC-ban, ott egy bandita hullájánál a PDA-ban van az utolsó nyom. -> Északi átjáró, ott összekapsz a kapuőrrel, és el kell menekülni, ahogy Szidor meghagyta, nem harcba szállni.
    De ha az egész vonalat kihagyod, csak a pda-t szeded föl a halottól, az is elég talán.

• pvtneo

csendes tag

op.erik-től szedtem le a shocker weapons mod-ot, és nem akar működni. Telepítési sorrendem: játék, mod, fix, magyarítás. Sem normálisan nem indul el, sem az általa kihelyezett ikonnal. A bin mappában lévő host.exe-t is elindítottam, mind hiába. Az elején behozza a készítőket, meg a többit, és utána ezzel elszáll:
    FATAL ERROR

[error]Expression : 0
    [error]Function : ErrorLog
    [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_engine_script.cpp
    [error]Line : 49
    [error]Description : Fix 12-01-2014: Çŕďóńę ěîäŕ ňîëüęî ń \bin\host.exe

Már próbáltam futtatni a host.exe-t, de nem működik(pedig elvileg ez a megoldás erre).

• SaGa59

őstag

válasz Telda #23530 üzenetére

Ha elolvasgatod az összes megjelenő beszélgetést, kikérdezel mindenkit, akivel kapcsolatba hoz a sztori, hogy tényleg bele tudj merülni a sztoriba és még az arénában is kijátszod a 30 menetet, a 15 óra össze tud jönni. Ha csak végigdarálod, 8-10 óra alatt letudható.

Nekem a teljes végigjátszás 10 játékbeli nap körül jön össze. A pénzt mondjuk össze lehet kaparni akár egyetlen nap alatt is, de inkább 2. Borland kiszabadulása utánra vagy marad a Kordonon még feladat, vagy nem.
    A feladatok (nem feltétlen ez a sorrend):

SPOILER
    Kordon
    Tökfej csomagjának megmentése
    Szidorovicsnak egy képződmény
    Szafári
    Goblin
    Diák
    Csomagszállítás a Gépállomásra
    Szerszámok a szerelőnek
    A tolvaj
    A banditatábor felszámolása
    Éjszakai pszikutya-vadászat
    Farkas kísérgetése anomálianézőbe
    Szidorovics pénze (Gollam, minimum két menet, ha elbukod a másodikat, még a banditákhoz beállva lehet menteni talán, de ezt nem próbáltam, csak a szövegekből és a quest listából ez jött ki)
    Az eltűnt összekötő
    A Szabad Zónás kiszabadítása
    Rádió Sámánnak Szidortól
    Vagy belépsz a Szabad Sztalker csapatba vagy nem
    Furgon esete a PDA-val
    Logopédus esete
    Órás
    Szétnézni odalent
    Órás 2
    Szidorovics

Ezeket vagy felveszed vagy nem Koljazinnál:
    Kiméra vadászat
    Szökött katona

Bandita vonalon:
    rabolj ki egy sztalkert
    szerezz szerelőt a banditáknak
    szerszámok ennek a szerelőnek (ha már a másiknak elkezdted leadni, itt nem érdemes felvenni, mert csak egy sorozat készlet van)
    tanítsd meg Gollamot a banditák rendjére

Azt nem tudom, hogy ha eleve beállok a banditákhoz, akkor az összekötő és a Szabad Zónás feladat hol és hogyan jön elő, de a szövegekben nem voltak túl nagy kanyarok, így gyanítom ugyanúgy, ahogy semlegesként Hol Szidor indít, hol Borland kér meg, hogy beszélj valakivel. Ők semlegesek mindenképp.

X5 labor
    Szeméttelep
    Itt egyenes a pálya, futás oda vissza

Bár
    Szövetség Csapossal (itt van két nap várakozási idő, ezalatt lehet a többi dolgot csinálni)
    Azót rádióbemérései
    Fürge rádióadásai
    Lehallgató készítés
    Készülékek kiosztása
    bemérés
    radikálisok lepofozása
    Voronyin feladata (itt is várni kell este 6-ig, hogy megkezdhesd)
    A mocsári apó

X14 lab

Város
    Rádióalkatrészek
    Robbanóanyag összeszedése
    Robbanóanyag telepítése
    Roham (PSzH felrobbantása)
    Helikopterek
    Második roham
    Végjáték

• PeL

addikt

Ha valaki játszik még az SGM 2.2 Enot verziójával, kijavítottam az AtmosFear merge hibákat. Van minden, kitörés, psi storm, és még a feladatokat is adja a fedezék kereséshez ahogy kell. Akit érdekel innen letöltheti:

http://www72.zippyshare.com/v/40420838/file.html

Telepítési sorrend:

1) CoP
    2) SGM 2.2 Enot (Albor)
    3) Fix 01.03.13
    4) AtmosFear 3 by CrommCruac
    5) Merge patch a fenti linkről
    6) magyarítások (először a sima SGM2.2 majd az enot magyarítás, mert előbbi tartalmazza csak az AtmosFear 3 magyarítását)

Tetszés szerint telepíthetőek a textúra packok

• Telda

addikt

Hali!

Létezik valami minden az egyben alap SGM2.2 csomag?
    Tegnap fel akartam rakni, követtem a sorrendet ami a magyarításban van, de nem lett jó.
    Pedig korábban már játszottam így vele.

• Musicking

aktív tag

Na csak nem törődtem bele a dolgokba és idáig úgy nézki megy frankón az sgm 2.2 enot az AF3-al.
    A sorrend:
    Enot 2.2
    SGM 2.2 Eton - Fix 01.03.13 (gamedata, majd gázálarcos, éjjellátós, bővebb HUD)
    Absolute Nature 3 Lite (SGM)
    Absolute Structures 1
    AtmosFear_3_CoP + AF3 for SGM_Albor 2.2.rar (kb 300kb-os fájl)
    majd a magyarítás
    A gázálarc valamiért fennmarad a bővebb hud és az éjjellátós javítás működik. A gázálarcot nem akartam újra felülírni , de ha ezen múlik a tökéletes működés akkor ennyi áldozatot megér (talán majd később zatonba is ha minden oké akkor felülírom újra, de csak backup után)
    Nem akad be sehol, mindegyik mentés működik, már a Kordonban rendben lefutotottak a kitörések és a falloutok ( az utóbbiaknál le kell kapcsolni a pda szöveges értesítést). Gránát dobálások közepedte egyszer crashelt, de ugyanez megvolt a sima sgm 2.2 nél is.

• Musicking

aktív tag

Sziasztok.
    Problémám akadt az enot 2.2-al. Az SGM 2.2 tökéletesen működött (az összes hozzávaló grafikai javításokkal is), csak kb a felétől túl könnyűnek találtam ezért akarok modot váltani.
    Ebbena sorrendben telepítettem:
    Enot 2.2
    SGM 2.2 Eton - Fix 01.03.13 (gamedata, majd gázálarcos, éjjellátós, bővebb HUD)
    Absolute Nature 3 Lite (SGM)
    Absolute Structures 1
    AtmosFear_3_CoP (fixek SGM 2.2 Eton + AF3 merge patch , SGM 2.2 + AF3 sky fix)
    majd megkapta a magyarítást.

Belefutottam pár problémába:
    -a találatot jelző szöveg villogása beragad, leginkább a fejlövés kiírásánál, aztán csak ott villog
    -ezután megszűnik az enotra jellemző nehezítés, anomália-, és fegyvertől szenvedett sérülés esetén, és medikit használatánál pl el se rakja a fegyver, az ujratöltés is villámgyors.
    -az ezt követő mentések mindeképp használhatatlanok lesznek legyen szó kézi vagy gyorsmentésről, betöltésnél crashel az x-ray engine
    A memóra elég a gépesbe, a játék teljes betöltése után is marad a 8GBból1.5GB úgy hogy ramdisket haszsnálok lapozófájnak és ramcache-t a HDD gyorsabb működése végett. Nincs is a stalker modok futásával semmi gond, csak az enot-nál ez a hülyeség.
    Köszi a válaszokat.

• Antonius1978

addikt

válasz warmonger441 #21209 üzenetére

Koszonom a javaslatot, de az az abra, hogy kb 1-2 honapja fejeztem be az AMK-t :)
    Az alapjatekon kivul ezekkel a modokkal jatszodtam, sorrendben : ENOT, WIP, Geonesis 2, AMK, es most Shocker.
    A Shockert, gyakorlatilag egy fegyver kedveert tettem fel, mert jol nezett ki, es le akarom koppintani, a sarga AK-74-rol van szo, ami szep sarga fa markolattal van.Ime :
    [link]
    Amugy a jatek nalam is epp azt csinalta/csinalja, mint amit a videon bemutattal...

Kotomicuki az enyem is epp 6 eves lesz 2 honap mulva, meg szulinapomra vettem, darabokbol volt osszerakva.Szoval AMD 4200 (2x2,1 Ghz), a ram epp mint a tied, annyi kulonbseggel, hogy az egyik dual chaneles hibas lett, igy betettem a regi 1 gigasomat, igy van most 3 giga, a monitorkartya meg egy 9500 GT

• chrisk

csendes tag

Minden halál után gyorsmentés visszatöltésnél összefossa magát. x-ray engine hiba,,mindent sorrendben telepitettem sgm gun addon+addon patchet nem raktam csak fel,de gondolom ennek a fegyvereken kivül nincs köze máshoz?

• Antonius1978

addikt

válasz dodopek #20616 üzenetére

Nos, ez a ficko egy kuldetes resze, csak sajnos keverem, nem emlekszem a sorrendre,de elmondom amire nagyjabol emlekszem.
    Szoval valamelyik dokumentummal van osszefuggesbe, talan epp az iskola tetejen levovel.
    Az a lenyeg, hogy ha beszelsz ezzel a fickoval, vagy kell keress 1 dokumentumot neki, es ad egy fegyvert, amit a vegyesbolt alagsoraban levo haverjanak kell odaadj (meg kell keresd a lejaratot, egy csatornafedorol van szo, amit be tudsz zuzni egy tombhaz mellett - a WIP-ben ott jovunk fel a 3as csapattol az iskolabol), es az elarulja hogy a dokumentumot feldobta az iskola tetejere, vagy forditva, azaz a vegyeskereskedesben levo urgenek kell valami dokumentum, ad erte egy fegyvert, es azt odaadod ennek, es elmondja hogy hol keresd a dokumentumot(suli teteje).A keresett dokumentum amit a fegyverert kell adj - ne rojatok meg ha nem igy van - mintha a Kozossegi Haz 2-3ik emeleten lenne egy teremben, de asszem csak akkor lesz ott, ha felvetted a kuldetest, ami talan a vadasz bazison adnak neked (ugy ertem, hogy ott kezdodik ez a kuldetes) ? Nem emlekszem, de valami ilyesmi.Sajnos, amikor mondtad, hogy nem igenyeled a kepeket amiket csinaltam, mert te is epp jatszol es majd te csinalod az oldalhoz oket, akkor minden kepet toroltem, amit a COP-modokrol csinaltam, ha meglennenek, a kuldetesek listajabol talan eszembe jutott volna hogy ez melyik kuldtes.De mindenkeppen a foszalhoz tartozik, ugyhogy ne izgasd magad, mert elobb-utobb odaersz.

[link]
    A suli tetejere meg innen kell felmaszni.

• miklos0308

tag

Az osszefoglaloban leirtak szerint es abban a sorrendben csak azokat telepitettem fel, rendszergazdai jogokkal inditom, nem a rendszerparticion van, es 7zippel csomagoltam ki. Sajnos masodik ujrarakas utan is ez van :-( lehet baj h nem eredetivel jatszok? Vagy at kellene szerkeszteni vmit? Otletem sincs mar :-( segitsetek legyszi biztos masnal is elofordult mar ez vagy csak nekem?

• n0tr3adY81

aktív tag

Üdv csernobili kalandorok :)

Lassan sikerült végigbogarásznom pár ezer hsz-t, mégsem találtam választ. Hátha a stalker community tud segíteni!

Nos..
    Stalker 1.6.0.2., SGM 2.2 Enot mod, Enot mod fix(ek), magyar fordítás.
    Ezzel a telepítési sorrenddel pár napig működött a játék. Néha egy-két crash belefér. Agropromnál meggondolta magát, bárminemű save tevékenységre CTD.
    Apropó, nehézség : az normális ennél a modnál, hogy zöldfülű difficulty-n sörétessel 100% találati pontosság az AI-nak, nagy távolságra? Tekintve, hogy már Kordonnál alig tudtam kitakarítani a falut. (a későbbi 2-3 Alpha csapat 4 gránátvető + 2 PKM kombinációt nem említve).
    Újratelepítettem, a főmenüben már nem is volt meg az SGM opció...
    2 nap fórumolvasás után ráhagytam.

Stalker reinstall, AMK 2.0, fix. Szépen fut, de a betöltési / mentési idő kriminális (quicksave ~2 percig mentett). Tegnap este már ez is crashelt. Konzolt lenyitva szép hosszú piros sorok futottak folyamatosan valami "! Cant find savegame.."blabla...

Vas :
    E8400 @ 3.6
    8 GB ram
    Asus 7850 2GB v2
    Win8.1 Prof. (néztem másik gépen win7-en is, mindkettő ugyanazt csinálja)

Köszönöm előre is a tanácsokat! :R

• creasy99

csendes tag

A WIP-nál a "paraméter nem megfelelő" a sláger.Olvastam ,hogy gond lehet, ha nem eredeti a játék, de azt nem gondoltam, hogy bármikor összeomolhat.

Ha ennyire nem akarja az igazságot egyik mod se, akkor, hogy tudtam annó, 2 hónapig játszani az egyik sgm-mel?

Nem hiszem, hogy rossz gépem lenne, 4gb ram, 4magos processzor, vtx 5870-es kártya.

Vagy én vagyok ekkora láma, hogy minden alkalommal rosszul csinálom a telepítési sorrendet. :D :D
    ( amit persze az oldalról nézek)

Átkínlódtam magam Yantarba, a privát ládába lehet pakolni, nem lopják ki?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés