Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Egész jó lett ez a Phenom.Szerintem a következő konfigom is Amd lesz :K .

Walter White is Bad*ss!!

(#2) Vamp válasza RexpecT (#1) üzenetére

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát a teszt alapján pedig ezt semmi sem indokolja :D

Kíváncsi leszek mit mutat majd az AMD 45nm-en...

(#3) Thrawn válasza Vamp (#2) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na igen, ha az 'átlapozós' oldalt nézzük akkor valóban nem indokolja. Viszont nem tuningol mindenki, így a 3magos megoldás nekik mégis jó választás lehet.

Different songs for different moods.

(#4) PepeDon

PepeDon
(kvázi-tag)

AMD nagyon bealudt az Athlon szériánál :( , utánna nem kapták össze magukat időre, most meg már futhatnak a pénzük után.

(#5) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Huhh, háta Crysis vagy brutális módon CPU limites, vagy a 8800GT-t messze nem tudja kihajtani még az E8200 sem. Én utóbbira tippelek.

[ Szerkesztve ]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! *** TROPICO 4 eladó!

(#6) Satan_Claus

Satan_Claus
(senior tag)

batár nagy réztégla

hehe, ez tetszik :))

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#7) fLeSs válasza ollie (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A QX9770 75 fps-t megy.

(#8) shteer válasza ollie (#5) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

4G-n azért csak mást mutat :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#9) Guruka

Guruka
(senior tag)

Nem bántam meg, hogy megvettem az E6750-et, nincs akkora sebesség növekedés. :)

[ Szerkesztve ]

www.pcgear.hu

(#10) Thrawn válasza ollie (#5) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Crysis nagyon rosszul kódolt játék, Tri-SLI-vel és Quad-CF-fel is borzasztóan skálázódik :(

(#11) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

huhh. ezekszerint tényleg elkényelmesedtünk prociteljesítmény terén :U . Eddig az vt az átlagvélemény (többek közt az enyém is), h egy 3+GHz-re húzott öreg E6300, sőt E2160 (...) kihajt egy 8800GTX-et. Hát a jelek szerint nagyon nem :Y

Lassacskán a játékosoknak is szükségük lesz a maxra kihajtott penryn+ csodákra:))

#10 okés, h rosszul van megírva, de uis jön még ki jó játék, jól megírva, 10x olyan jó látványelemekkel, ami skálázódik majd ilyen szinten:))

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#12) Kinder válasza Guruka (#9) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is szeptemberben vettem Q6600-at 60k alatt, 3,6-ot megy, asszem még egy darabig marad is, bár ha lesz valami hasonló árú / sebességű, de jobb fogyasztású négymagos 45 nanométeres, akkor váltok.
De a tetsztet elnézve szinte tuti, hogy Intel marad, és akkor csak procicserével megúszom.

(#13) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ezt fontos kiemelni, mert mint azt az AMD hazai képviselete is megerősítette, a tri-core Phenomban csak egyetlen mag lesz letiltva, a gyártó más változtatást nem eszközöl a processzorban."

Ki a hazai képviselet?

Akkor már ide is:

Dell / HP are eating a lot of Phenom Triple cores

Gondolom occsón kapják őket.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) Bundás22

Bundás22
(őstag)

hát aki ért hozzá biztos wolfit vesz ha nem márkahű
ezek alapján ;)
de középkategóriás oem-es gépbe jó lesz, sztem sokat fog tudni eladni belőle az AMD mert hárommagos és a laikusnak ez számít
szal nem rossz de van jobb
egyébként jó a cikk :R

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#15) garfield-r

garfield-r
(tag)

Nagyon jó lett a teszt :R :R :R
Azt meg lehet kérdezni, hogy tuningnál mivel hűtöttétek az E8200-őt???

(#16) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes hogy az "elavult" egy és kétmagos K8-at nem cserélik K10-re.
Persze biztos megvan az oka ( jobb kihozatal, nagyobb mozgástér a K10-nek, ... )

(#17) Hequila válasza garfield-r (#15) üzenetére

Hequila
(őstag)

(...)"Ehhez a cikkünk elején látott Core 2 Duo E6300-as hűtőjét használtuk, tehát még csak nem is valami batár nagy réztéglát."(...)

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#18) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fLeSs, te AMD berenc!!!!! :O :( :(( :(((
.
.
.
;)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) cova válasza Guruka (#9) üzenetére

cova
(lelkes újonc)

[OFF]
Egyetertek...en sem. Most szep kenyelmesen 3.2GHz-en megy, de ha kell meg plusz teljesitmeny, akkor majd adok neki kakaot :DD

[/OFF]

(#20) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Azt várom menjen már le a 8xxx szériának az árra akkor beújitok egyet a 805 már kicsit régi és rengeteget zabáll.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#21) JoeYi

JoeYi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem az utolsó Intel procim egy 366 MHz-es pentium2 volt. Azóta AMD cuccaim voltak/vannak.

Nincs mese, félre kell tenni a márkahűséget, és intelt kell venni, ez az egyetlen logikus döntés. Még akkor is, ha az AMD-nek jobb az ár/érték aránya, mert amennyivel olcsóbb annyival több áramot fűt el azonos képességű intelhez képest

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#22) emre33 válasza RexpecT (#1) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Egész jó lett ez a Phenom.Szerintem a következő konfigom is Amd lesz

Ezt meg honnét szürted le?

Tesztből éppen nem ez jön le: Nagyon sokat fogyasztó, gyenge teljesítményű CPU.

AMD igen is nagy gondba van...

Net: 50Mb/5Mb Tarr Kft., Samsung LE40B650, POPCORN C200. HARMAN KARDON AVR 365. + 7.1 magnat suprem set

(#23) emre33 válasza Raymond (#18) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

fLeSs szíve az AMD felé húz, ez egyértelmű egy ideje.. :O

Net: 50Mb/5Mb Tarr Kft., Samsung LE40B650, POPCORN C200. HARMAN KARDON AVR 365. + 7.1 magnat suprem set

(#24) t72killer válasza JoeYi (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Nincs mese, félre kell tenni a márkahűséget, és intelt kell venni, ez az egyetlen logikus döntés."

Az első mondatrésszel 1etértek, ne az alapján vásároljunk, ami rá van írva a dobozra. Az állításod második fele azért nem mindenkinél van így:)) Mint láttad is, akadt progi, ahol volt létjogosultsága az x3-nak, persze, ha megfelelő lesz az árazása.

Természetesen a mi fajtánknak (főleg játszik, számol, modellezik, tömörít, ja és ami a legfontosabb: tuningol) tleg nem sok értelme van ennek a féllábú darabnak:(

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#25) Gyusz

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Egész jó lenne ez a hárommagos Phenom, csak a fránya órajeleket kéne feljebb tornázni. Mondjuk a leginkább processzorigényes alkalmazás amit én elindítok az valamilyen játék, szóval erre marad az Intel. (Fura is volt egy hónapja begépelni a böngészőbe, hogy www.intel.com, bár volt 2000 környékén egy Celeronom, de akkor meg internet nem volt itthon.)

(#26) ollie válasza Raymond (#18) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez azért erős kifejezés szerintem.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! *** TROPICO 4 eladó!

(#27) Oliverda válasza emre33 (#22) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt még nem olvashattuk tőled sehol.

Szvsz ez az avatar jobban illene hozzád:

:D

mod: :W

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#28) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na végre :DD

Szép teszt :C

(#29) Thrawn válasza Raymond (#18) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

O RLY? :DDD

(#30) Gorneck23 válasza Thrawn (#29) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#31) Thrawn válasza Gorneck23 (#30) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] ;] ;)

[link] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32) csibor válasza Kinder (#12) üzenetére

csibor
(őstag)

Mire váltasz addigra úgyse lesz kompatibilis az új procid a régi lappal ;]

(#33) Plebi

Plebi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pár hónapja vettem x2 5600+ ost és amint látom, még nem igazán kell váltanom. 27k-ba került, ilyen áron, meg nem sok mindent látok amire érdemes most lecserélnem. :D

Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

(#34) engusz válasza Plebi (#33) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jómagam már eljátszottam a gondolottal, hogy mi lenne ha... E8200-re váltanék. Az elmúlt egy-két hétben volt két gép is, amit ilyen processzorral szereltem, telepítettem, teszteltem. A bő 3 GHz feletti órajalet simán hozták. Most is épül egy ilyen gép, amiben - szerencsére - nem gyári hűtővel fog zakatolni egy E8200, hanem jóval erősebbel. Ha hozza a 4 GHz körüli órajelet, akkor az egy újabb lökés lesz a csere felé.

Egyelőre csak annyi bajom van, hogy a jól felszerelt (RAID & tuning) LGA775-ös lapok mind bruttó 30e felett vannak.

kirendelt PC Gear mustrátor - http://pcgear.hu

(#35) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajnálatos, hogy az AMD 9700 ill. 9900 GHz-en se tudja megverni az Intelt. :( ;]

Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#36) glutamin válasza emre33 (#23) üzenetére

glutamin
(őstag)

És miért baj, ha affelé húz? Attól még elég korrektek ezek a kis beszámolók.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#37) Bundás22

Bundás22
(őstag)

Van rá esély h a 45nm-es phenomon csiszolnak javítják a művelet/órajelen? javítjanak a ghz-eken is? Végülis az intelnek sikerült

szal az talán felveszi az elébe dobott kesztyűt, ha igen olyat veszek :)

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#38) engusz válasza Bundás22 (#37) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég pesszimistán látom a helyzetet. Nagy csoda nem lesz, pedig szüksége lenne rá az AMD-nek.

Ha optimistán látnám, akkor azt mondanám, hogy ezeket a procikat gyorsan kiadták, aztán most finomítják őket, és majd ütnek, ha készen lesznek az újabbak.

kirendelt PC Gear mustrátor - http://pcgear.hu

(#39) Yutani válasza engusz (#38) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Phenom-ítják őket... Stílszerűen. ;)

...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával

(#40) H.O.D. válasza fLeSs (#7) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Olyanja még nem mindenkinek van... :))

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#41) norbi1992 válasza t72killer (#11) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Valahogyan én is ebbe a hitbe éltem, de sok olyan infót hallottam , hogy " egy nagyon húzott E2180 simán kihajt egy 8800gt-t " aztán nagyon nem , de lehet csak nem jó helyen olvasgattam :DD

(#42) haky

haky
(őstag)

jó kis Q6600-omat 3Ghz-en nem adnám semmiért ahogy látom.. vannak jobbak is tőle, de nekem megteszi...

Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3,2500k@4,2Ghz, 2x500GB www.us21.hu

(#43) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Az új Core 2 Duo szereplése az árak tekintetében az AMD-re nézve nem túl szerencsés. Az AMD-nek a Core 2 Duo E8200 környékére (kb. 45–46 000 forint) kell majd beáraznia a legmagasabb órajelű, 2,4 GHz-es tri-core Phenomot, és kénytelen lesz ennél olcsóbban adni az összes többi egy-, két- vagy hárommagos processzorát"

Nos nézzük 9500 van 40k körül már sok helyen, ezalapján 8500 legalább 5, de sztem inkább 7-10k-val olcsóbbnak kellene hogy legyen
és..
lesz ugye phenom 9100 és 9300 is elvileg, illetve kisebb x3-mak is lesznek
sztem 2.4ghz-es x3 is a 9500 ára alatt lesz, maxx 35k

amúgy jó teszt, nekem tetszik ez a proci, már csak valami értelmesebb órajelet elérő példány kellene :DD

[ Szerkesztve ]

(#44) Kinder válasza csibor (#32) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az majd a Nehalem lesz :)
de addig csak jön valami olcsóbb penryn :)

(#45) g@bo válasza HERR Z (#43) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

intel 40k felett tolja a 8200-as, és annyi a 9500-as amd is.

vékonyabb csík kell és magasabb órajel, ha lassabn is amd, ár/teljesitmény buliból még jól jöhet ki.

(#46) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Játékokban az E8200 nagyon hasít. Szegény D830 majdnem mindenhol utolsó, nagyon eljárt felette az idő.

(#47) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én a játékoktól annyit várok, hogy 50-60 FPS-sel fussanak (nem 2048-ban ;)). Ehhez egy Phenom pont jó. A tömörítés, kódolás, több szálon futtatás szintén fontos tényező nekem, erre szintén pont megfelel a Phenom. Húzni nem szoktam. Ezek után azt hiszem a következő váltásnál is AMD-t fogok venni :)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#48) Noi88

Noi88
(tag)

Nahát ettől sem lesz árforradalom Inteléknél... :((( Remélem nyárra azért lemegy az E8200 ára 35-40K közé.

(#49) Cagm^c

Cagm^c
(kvázi-tag)

Aki hosszabb távra tervez, az meg már tényleg ne nagyon vegyen kétmagost. 3 év múlva lehet, hogy egy X3 többet fog érni mint egy E8200-as.
Tuningolni meg tényleg nem mindenki szokott. A környezetemben mindenkinek van számítógépe, de senki sem él ezzel a lehetőséggel.

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#50) Lipton válasza Cagm^c (#49) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Három évre felesleges tervezni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.