Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) zlin

zlin
(kvázi-tag)

Lehet hogy a crysis nem bírja kihajtani a 8800GT-t, csak úgy tesz, mintha. :DD

"Nancy baba, kapok egy kis sört ?"

(#152) Cerebellum válasza Oliverda (#150) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, hanem a szórás miatt. Az alapfeszek nem azonosak, van 1,35V alapfeszes, de van olyan, amelyiknél az alapfesz 1,15V. A max fesz alatt az Intel a maximális ő általa biztonságosnak ítélt feszültséget érti.

Más: auto-n hagyva sok alaplap az FSB-vel arányosan állítja utána a feszt. Óvatosan kell játszani ezzel, mert pl az E6750-emnek a lapom auto-n hagyva 1,5V-ot adott 3,4GHz-nél, holott elég neki 1,35V is, és csodálkoztam, mi a fenéért melegszik így... Szal ha egy E8200-at sikerül megzavargászni 1,45-1,5 felett, akkor elég hamar tönkre lehet vágni.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#153) NuMuN válasza Cerebellum (#152) üzenetére

NuMuN
(senior tag)

És honnan lehet megtudni, hogy a procinak melyik az alapfesze a tartományból?
Én is most ezen filózgattam, mert az alaplapom a 4800+ brisbane G1 procimnak auto-n 1,38v-ot ad, az amd honlapon pedig 1,25/1,35V -ot írnak.
Én kézzel benyomtam 1,25v-ra, stabilnak tűnt, de nincs időm tesztelni sokáig, sokat dolgozik a gép és nem szeretném ha bugzana. ( Igaz ilyenkor a C&Q-t kilövi.... )

(#154) gbors válasza Cerebellum (#152) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha, akkor már értem, miért fogyasztott többet a CPU-m 6x333-on auto-val, mint 9x333-on manuálisan. köszi az infot, és csókoltatom a Gigabyte-ot :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#155) Oliverda válasza Cerebellum (#152) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ez elég "érdekes" megoldás.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#156) fLeSs válasza Cerebellum (#152) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az a két feszérték nem inkább arra vonatkozik, hogy az Intel milyen tartományban garantálja a hibamentes működést?

(#157) Gorneck23 válasza gbors (#154) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hehehe...vmit elrontottál, mert csak akkor kap nagyobb feszt a cucc, ha tuningolsz...de Te nem tetted ellenben a kollégával... ;)

(#158) Gorneck23 válasza fLeSs (#156) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ami a dobozon van már inkább...1.225 max van az enyémre írva amúgy meg 1.1125.

(#159) engusz válasza fLeSs (#156) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az előttem lévő E8200 dobozán a következő szerepel: "1.225V max"

(#160) gbors válasza Gorneck23 (#157) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahogy vesszük - a "gyári" FSB-je a processzornak 200MHz, tehát az FSB-t "tuningoltam", nem is kicsit.
többször is megmértem egyébként vagy 5-6 szituációban, és konzekvensen alacsonyabbat mutatott a 9x333 1.35V-tal, mint a 6x333 auto módban.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#161) Gorneck23 válasza gbors (#160) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Most nézem a procid...akkor nem szóltam... :B :R De akkor ezek szerint semmi feszt nem variáltál minden auto-n volt...amint hozzányúlsz már csak a dimm-hez már nem variál önállóan...

(#162) Cerebellum válasza fLeSs (#156) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Az intel úgy ír róla, hogy "VID Voltage Range", fogalmam nincs.

Pl a G0-ás Q66-oknál 0,85-1,5V -ig terjed ez. 1,4V-os alapfeszen pörgő Q66-ot láttam már, ahogy 1,15-öset is, nem tudom, hogy van-e lejjebb, feljebb.

(#163) Cerebellum válasza Oliverda (#155) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Ha arra gondolsz, hogy az alaplap "kitatlálja", adott fsb-nél milyen fesz kellene a procinak, hát akkor az egyáltalán nem érdekes, sokkal inkább elbaszott, felelőtlen, ostoba megoldás. (Szerintem, de szerintem szerinted is :D)

(#164) Cerebellum válasza NuMuN (#153) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, neked nem válaszoltam.

A proci alapfeszét kívülről szerintem sehogy, beteszed a lapban, és alap sebességen mekkora feszt ad neki a lap.

De szóljon valaki, ha van rá 5let.

(#165) gbors válasza Gorneck23 (#161) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahogy mondod. nem vagyok nagy tuningos, csak azt néztem meg, hogyan megy 3GHz magasságában a CPU, mert oda fogom húzni, ha VGA-t cserélek - de csak azért, hogy optimálisan tudjak játszani, mark / fps-vadászat nem érdekel.
kicsit meglepett, hogy ilyet csinál ez a GB lap, de ez legyen a legnagyobb baja. (mondjuk nem ez, de azon már túltettem magam :) )

(#166) Kronk

Kronk
(fanatikus tag)

CPU-Z

http://totesz.myminicity.com/

(#167) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A jól ismert CPU-Z készítője a legújabb verzióba beépítette a Phenom processzorok adott számú magjának letiltását, így létrehozhatunk egy ál-hárommagos Phenomot."

Core Duo egyik magját nem lehet így letiltani? (Mobil.) Állítólag épp az az egyik feature-je, hogy teljesen ki lehet neki.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#168) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tesztet olvasgatva döbbentem rá, hogy az E6300-amban egy hete nem megy az egyik mag. Ennyit arról, hogy kell-e erős és sokmagos cpu az átlag losernek.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#169) slett27

slett27
(PH! addikt)

fLeSs : nemtudom, van-e mostanában tervbe véve prociteszt, elég sok új proci van (E7xxx, E4600, E4700, E8xxx). Vagy most az új VGA-kra gyúrtok rá ?

(#170) Ronnydown

Ronnydown
(lelkes újonc)

Érdeklődnék, hogy egy C2D 6300 1.8@2.8-at érdemes-e egy C2D 8400 3.0@3.6-ra cserélni? Lenne benne annyival több erő, hogy érdemes lenne?

(#171) Raymond válasza Ronnydown (#170) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A valasz egyszeru:

Van valami amit hasznalsz es nem ugy megy ahogy kene/tetszene? Ha nincs akkor nincs ertelme. Ha van akkor nezd meg mennyit novekedne es szamold ki az aktualis arak alapjan.

Csak toled fugg es attol milyen programokat hasznalsz. Ez persze nem fogja meggatolni egyeseket majd abban hogy meggyozzenek attol a valtastol lesz teljes az eleted :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#172) Ronnydown válasza Raymond (#171) üzenetére

Ronnydown
(lelkes újonc)

Köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.