Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kazimír

Kazimír
(őstag)

Aki kimarad, lemarad?

Akárhogy is, valami többet kell majd mutatniuk/tudniuk az eddig piacon lévő gépeknél, mert egyrészt elvárás, másrészt önmagában a név nem elég - még a Nikon esetében sem.

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#2) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

nem tudom mit erőlködnek ilyen vackokkal :F
130-ért lehet kapni Nikon D3000 kit-et az meg megeszi reggelire az ilyen kis gépeket mert optikai kereső van benne, fáziskülönbség elvű AF, meg még a fogása is 100x jobb mint egy kis szappantartó valaminek. :U

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#3) nord_ válasza TeeJay (#2) üzenetére

nord_
(őstag)

Nocsak, neked már van (akár összehasonlító) tapasztalatod pl. a Pana GF1-gyel? Mesélj!

(#4) TeeJay válasza nord_ (#3) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

nincs és nem is lesz mert sosem fogok ilyenhez nyúlni egy igazi DSLR után.
kipróbálhattam már egy Nikon D200-at Nikon D300-at saját gépem D90
és egyáltalán nem érdekel az hogy elhagyják belőle a tükröt hogy kisebb meg könnyebb legyen... szívem szerint D3-at markolásznék mert az jó nagy az én nagy kezemhez
a tükörfelcsapás hangja meg nagyon tetszik és nem csak nekem hanem azok is mondták akiket fotóztam eddig ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#5) Degeczi válasza TeeJay (#4) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

először mindenki így van vele

aztán amikor már kialakított egy nagy parkot, rájön, h család mellett nem vmi kényelmes nyaralásokra, egyszerű összejövetelekre azt cipelni, vigyázni rá - ilyenkor jön a képbe vmi jobbfajta kompakt másodgépnek

de ott túl sok kompromisszumot kell kötni a képminőség terén, ezért van ilyen EVIL-nek értelme

nyaralógépnek ráadásul sokkal jobban beválhat, mert a D90 hiába tud videót, ha a TFT-n reménytelen a kézi élességállítás kültérben: egy jó EVF-el szerelt gépen viszont könnyedén megoldható

ezért sajnáltam, h a Pana G1 nem kapott akármilyen egyszerű videórögzítést, különben számomra az lett volna az ideális utazókamera (a GH1 persze ragyogóan megoldja ugyanazt, de messze túl az ilyen célra szánt összegen)

(#6) nord_ válasza TeeJay (#4) üzenetére

nord_
(őstag)

"nincs és nem is lesz mert sosem fogok ilyenhez nyúlni egy igazi DSLR után."

Hű, de sznob duma! :D
Egyébként, volt aki nem fért a fertőzéstől, és Canon fullframe-es vázzal a táskájában is meg merte fogni... aztán olyanokat tapasztalt, hogy például: superb built, fast, good handling, very fast and reliable AF,excellent auto white ballance (far better than the 5D)

(#7) Kazimír válasza nord_ (#6) üzenetére

Kazimír
(őstag)

"... excellent auto white ballance (far better than the 5D)"

Azért ez inkább az 5D-t minősíti, nem? :)

(#8) Degeczi válasza Kazimír (#7) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

egyik Nikon DSLR-emen sem volt olyan jó az AWB, mint annak idején az Oly 8080-on...

beltérben pl. vmiért 3500K a minimum, holott a legtöbb otthoni világítás 3000K, vagy még alacsonyabb

(#9) drkbl válasza nord_ (#6) üzenetére

drkbl
(őstag)

Akire mi adunk (->Nikon), nem volt ennyire elájulva tőle :)

The big issue with the camera is the imaging ASIC. Color balance is skewed more than most cameras, sharpening is too aggressive, and most of the test results just show the same thing: Panasonic has some catching up to do with Nikon and Olympus and Canon. JPEGs out of the camera just aren't as satisfying as with the E-P1, in my opinion, even after twiddling with controls to try to improve upon some of Panasonic's decisions. This is a pity, as Panasonic's iAuto mode setting does an otherwise very good job of the rest of the camera settings.

Tehát van egy fényképezőgép, amelyik kihívásokkal küzd a fény leképezése terén...

(#10) leeate

leeate
(fanatikus tag)

Vajon ezeknek a gépeknek a megnevezését szándékosan úgy alkották meg, hogy ez legyen a rövidítése?

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#11) dabadab válasza leeate (#10) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tapasztalataim szerint ez ugy mehetett, hog eloszor megalkottak a roviditest es aztan talaltak ki, hogy mi legyen a neve.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#12) Matthu

Matthu
(fanatikus tag)

Most ezmeg minek? Szerintem a nikonnak nagyon jó eladásai vannak a profi szegmensben. Nemhinném, hogy ezzel kéne "gagyizni". Ők tudják.

www.youtube.com/molnarmate

(#13) aginor

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam egyik jelenlegi EVIL sem üti meg a mércét, a miniatürizálás jegyében túl sok a kompromisszum és szerintem a Nikon-é sem lesz jobb (bár ehhez már legalább van objektívparkom).

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#14) madgie válasza Matthu (#12) üzenetére

madgie
(VIP)

A 2009-es japán "nemkompakt" eladási listán az első tízben három EVIL gép van, a Panasonic szinte a semmiből a harmadik legnagyobb piaci részesedést érte el ezekkel a "gagyikkal". Szerinted a Nikon kihagy ekkora ziccert?

Ha normálisan használtad, ismered az említett gépeket ,akkor elfogadom a gagyizást. Ha nem, akkor csak egy sznob duma...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#15) Matthu válasza madgie (#14) üzenetére

Matthu
(fanatikus tag)

Igazad van, de valahogy számomra furán hat. A nikon híres a jó és profi vázairól. Nyilván ez neki is pénz. Na mindegy. Nekem kicsit gagyi hatású. Ez csak az én véleményem:)

www.youtube.com/molnarmate

(#16) nord_ válasza drkbl (#9) üzenetére

nord_
(őstag)

Thom barátunk eddig konkrétan csak az F6-tól volt elájulva.

[ Szerkesztve ]

(#17) nord_ válasza Matthu (#15) üzenetére

nord_
(őstag)

Hiába híres, a céget nem a profi vázak tartják el. A gagyi hatásút meg nem igazán értem... mi gagyi, a rajz? :D

(#18) Degeczi válasza aginor (#13) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

pont ez az, h nem: ismét jöhet egy új bajonett rendszer...
(persze, biztosan lesz hozzá drága konverter, de nem csak a méret miatt lesz valszeg célszerűbb a rendszerhez alapban illeszkedőt venni, hanem jó eséllyel AF sem lesz, még motoros obikkal sem feltétlenül)

(#19) aginor válasza Degeczi (#18) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Én is tudom, hogy ez valószínű új bajonettet jelent majd (talán micro F ;) ), de bízom benne, hogy konverterrel mennek majd a régiek is gond nélkül. Az Oly is elég tisztességesen meg tudta oldani a kompatibilitást, nem vagyok otthon az EVIL világban, de ott mintha lenne AF is.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#20) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Nagyon kíváncsi vagyok mit főz ki a Nikon. Nagyok az elvárásaim, mivel már igencsak nagy múltú cég, és a Canonnal fej-fej mellett első dslr gyártó. szóval tapasztalat nem fog hiányozni.
A mostani m43-asok nem hozták meg a tetszésemet. Valahogy a GH1 evf-el már túl nagynak tűnik, a GF1 külsőre nem tetszik. A PEN viszont igen, de rettenetesen zavar, hogy a vakupapucs kiiktatásával lehet csak EVF-et használni. Magam részéről én a hátsó lcd méretén spórolnék, egy jó beépített evf javára, de ez csak én vagyok.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#21) Ijk válasza aginor (#19) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az a baj a konverterrel, hogy pont az egyetlen előnyt nyírod ki vele, a kis méretet. Őszintén szólva nekem már tökmindegy, hogy egy D700+24-70 vagy egy kis kompakt váz+konverter+24-70 van nálam, sőt az előbbinek sokkal jobb a súlyelosztása. Még a dslr fixek is túl nagyok.

(#22) nord_ válasza Ijk (#21) üzenetére

nord_
(őstag)

Bizony, bizony.

(#23) dearbear válasza Degeczi (#18) üzenetére

dearbear
(tag)

Biztos hogy kell uj bajonett? A nikonnak a 90-es evek kozepen-vegen volt egy Pronea nevu rendszere amire IX-es kodjelu (jelenleg tukorfelcsapast nem ismero gepeknel teljesen haszontalan) obikat keszitett, akar azokat is behozhatna a digitalis vilagba. Azoknal ha jol tudom kisebb volt a bazistavolsag, tehat konnyebben lehetne kis tukormentes gepeket csinalni hozzajuk.

To develop or not to develop that is the question.

(#24) Dare2Live válasza Degeczi (#5) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én is így gondoltam aztán rájöttem, hogy két kategória van. Az egyik a kis gép pl egy ixus. Bárhova elfér. A másik meg ami nem fér el bárhova. És ami nagyobb mint egy ixus az ilyen.

persze szvsz

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#25) dabadab válasza Dare2Live (#24) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is így gondoltam (és a legelső gépem konkrétan a legelső digitális Ixus volt :) ), de időközben került bridge (DMC-FZ18) meg DSLR is (A200 + vaku + 18-200) és ez így azért formálta a világképem.
Volt már olyan, hogy inkább a Panát vittem, mert arra jutottam, hogy a franc se cipeli egész nap a DSLR-t.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#26) Dare2Live válasza dabadab (#25) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nálam brige értelmetlen. ha nem akarok cipekedni az ixust viszem. 28-105 elég, nem kell egy bridge 105+a. és az ixust farmerzsebre vágom míg a bridgét nem. Nem a súly a gond hanem a méret.
persze én erős vagyok.... :D :P

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#27) aginor válasza Ijk (#21) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Háát, nem tudom, de ezek az Evilek sem igazán kicsi gépek, egy lapított fix objektívvel még csak elmegy valahogy, de egy zoom-al.. vagy ha teszel rá kiegészítőket (kereső, vaku, stb)

(#28) KTTech válasza Dare2Live (#26) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Én 3 napon keresztül cipeltem a 40D+markolat, 11-16/2.8, 17-55/2.8 és 70-200/2.8L IS párost a Mátrában. Azóta keresek normális bridge gépet ilyen célokra... engem nem feltétlenül vonz a kis fixek megléte, de az kisebb súly normális képminőséggel igen.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#29) KTTech válasza TeeJay (#4) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

"a tükörfelcsapás hangja meg nagyon tetszik és nem csak nekem hanem azok is mondták akiket fotóztam eddig"

Ezek szerint nem szoktál olyan helyen dolgozni/fotózni, ahol szinte meglincselnek érte... pl. színházban. vagy akár templomban. Vagy éppen elkapott pillanatokat sem szereted... a tükörfelcsapásra épp csak a halottak nem ébrednek fel.

(#30) KTTech válasza TeeJay (#2) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Azért mert sok tekintetben jobbak, mint az említett gép. Pl. nincs benne fáziskülönbségen alapuló AF, ami a jelenlegi AF hibákért felelős... mert pontatlan. Az optikai kereső szép, de van élet nélküle is. Sokaknak kifejezetten hátrány, és még lehet sorolni.

(#31) Ijk válasza KTTech (#30) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nemtudom, de a d50-ben lévő fókusz szinte soha nem lőtt mellé, ellenben a tesztképek közötti portrékról már nem mondható el ugyanez. Ilyen homályos képeket még nekem sem sikerült lőnöm 1/30-as záridővel sem. Szóval azért nem kell szidni azt a fáziskülönbségen alapuló fókuszrendszert. Persze majd ezt is javítják nyilván majd egy firmware-val.
Az viszont kétségtelen, hogy van aki beleszeret az optikai keresőbe és nyűg az lcd (mint én), és van aki nem tud élőkép nélkül élni. Engem sajnos rettenetesen idegesít az elektronikus kép, másfelől már hozzászoktam, hogy kvázi nulla késéssel készíthetem dslr-el a képeket.

(#32) FEDman válasza Ijk (#31) üzenetére

FEDman
(őstag)

Az hogy a Samsung AF-e ilyen bizonytalan kevés fényben engem is meglepett.

De e téren nem is a Samsung a referencia. ;)

A Pana G1 a 20/1,7 palacsintával olyan nyitott rekeszes teljesítményt nyújt, hogy az valami döbbenetes!! Mind optikailag, mind AF pontosság terén lenyűgöző.

Az AF pontossága leginkább fényerős fix obikkal nagy tárgytávon nyitott rekeszen jön ki. Na amit itt művel a Pana a palacsintával azt megirigyelné bármelyik DSLR! :U

Bármikor össze vetném egy Nikon 35/1,8-al.

De tovább megyek, ilyen téren a Nikon D50 + 50/1,8-adat is csunyán leveri! :DDD

(#33) Ijk válasza FEDman (#32) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az lehet, de a D50+50 1.8 piaci értéke jelenleg a GF1 kit egyharamada!:DDD
És sem képminőségben, sem gyorsaságban nem teljesít látványosan alul.

[ Szerkesztve ]

(#34) FEDman válasza Ijk (#33) üzenetére

FEDman
(őstag)

Túlárazott a Pana, ez nem kérdés!

Viszont szépen teljesít és továbra is tartom, hogy 20/1,7 nyitott rekeszen képminőségben csúnyán elveri a Nikon D50 + 50/1,8-adat! :K

Ha gondolod Budapesten összefuthatunk azt lövünk pár képet nyitott rekeszen közepes és nagyobb tárgytávon, kül és beltéren egyaránt azt meglátjuk, a képek nem hazudnak! ;)

(#35) Ijk válasza FEDman (#34) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Köztudottan lágy az 50-es 1.8-on, de f2.2 felett már egész jó. Én nem vonom kétségbe, hogy nyitott rekeszen jobb a pana palacsintája, de azért az egyik 40k a másik meg 130!
De vigyázz mert f4 felett csúnyán el fogom kenni a panádat!:DDD

Sajnos mostanában nem járok Pesten, de ha lesz rá alkalmam írok privátot, vagy egyszer végre el akarok már menni végre egy ph!otós találkozóra.:) Szívesen kipróbálnék néhány gépet, sajnos ezeket az új csodákat sem tudtam még soha.

(#36) Degeczi válasza FEDman (#34) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

az könnyen lehet, a Nikon 50/1.8 sosem arról volt híres, h teljesen nyitva is éles képet adna, f/2.8-ra érdemes rekeszelni

(#37) FEDman válasza Ijk (#35) üzenetére

FEDman
(őstag)

F4-en na ne röhögtess! :DDD
Én nem azért veszek fényerős fixet, hogy f4-en használjam. ;)
Többek között pont azért szeretem a Panát, mert még egy 1,7 obinál sincs az DSLR-es érzése az embernek, hogy biztos ami biztos kicsit rekszelek rajta, pl f2,2-re.
Panával nyugottan lövöldözhetsz nyitott rekesszel is, mert pontosan fókuszál és már itt is kontrasztos és éles képet köpköd ki magából.

Amúgy be kell valljam, volt én nekem már D80-om is 50/1,8D-vel.
Pontosan tudom mire képes. ;)
Jó obi, szerettem is, de nyitva elmarad a Pana teljesítményétől.

Ha erre felé jársz keress meg nyugodtan és megdumáljuk.

(#38) Degeczi válasza Ijk (#35) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

130?
az tényleg baromi sok, még a Nikon 50/1.4 AF-S is megáll 100-ból - az pedig nem valószínű, h elmaradna a Panától 1.8-2 körül sem

(#39) FEDman válasza Degeczi (#38) üzenetére

FEDman
(őstag)

Egyenlőre mindenhol hiánycikk a Pana 20/1,7 egyszerűen nem tudnak belőle eleget gyártani, ami sajnos elég kedvezőtlenül hat az árakra és hát a Pana se szívbajos. :(
Idehaza egyetlen boltban kapható durván túlárazott 130 ezer Ft-os áron, ami tényleg teljesen irreális.

(#40) madgie válasza Degeczi (#38) üzenetére

madgie
(VIP)

FX-en sem? (mert ugye arra a képkörre van tervezve) ;)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#41) FEDman válasza Degeczi (#38) üzenetére

FEDman
(őstag)

A Nikon 50/1,4 már biztos szépen dolgozik 1,8-on. Ott inkább az a kérdés nagyobb tárgytávnál betalál e olyan pontosan az AF, mint a Panánál?

[ Szerkesztve ]

(#42) Degeczi válasza madgie (#40) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

őszintén nem tudom...

mindenesetre a DX-en hasonló látószöget adó 35/1.8-ra szintén nem lehet panasz, már teljesen nyitva is meglepően jó, és a legtöbb példánya pontos is - ehhez képest 50e-ért ingyen van

(#43) FEDman válasza Degeczi (#42) üzenetére

FEDman
(őstag)

Bizony, a Nikon 35/1,8-nak nagyon kellemes az árazása, példát vehetne róla a Pana! :K

(#44) Kazimír válasza FEDman (#39) üzenetére

Kazimír
(őstag)

A palacsintákat mind ilyen árban kínálják vagy még drágábban, nem? Szóval...

(#45) FEDman válasza Kazimír (#44) üzenetére

FEDman
(őstag)

Ezzel együtt is túlárazott szerintem.
Ettől függetlenül nem volt kérdés, hogy kell nekem egy ilyen és azóta se bántam meg egy pillanatra se, imádom! :))

(#46) KTTech válasza Ijk (#31) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Bocs, de abban erősen kételkedem, hogy a D50 soha nem lő mellé. Gyakorlati tapasztalatom, hogy a sokkal fejlettebb D300-as AF is csúnyán szokott tévedni, nem is ritkán, különösen, ha nehezebb körülményekkel találkozik.

Én is kedvelem az optikai keresőt, de egy fejlett EVF-re bármikor beáldoznám.

(#47) Degeczi válasza KTTech (#46) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a kisebb (bár persze otthonra bőven elég) fölbontás miatt nem voltak annyira észrevehetőek a kisebb pontatlanságok D70-en sem, gondolom D50-en is ez a helyzet

(#48) FEDman

FEDman
(őstag)

Volt egy ismerősöm aki megelégedéssel használta D70-esét. Mondta, hogy nyitott rekesz melett kicsit lágy, de nem vészes. Több mint fél évig használta vidáman mire eljuott odáig, hogy egyáltalán gyanakodjon az AF pontosságára. Letesztelte és hát nem az obi volt lágy, csak durván mellé lőtt.
Nagyon nem mindegy kinek mekkora az ingerküszöbe, meg hogy kinek mekkora felbontású a váza! :)

(#49) nord_ válasza FEDman (#41) üzenetére

nord_
(őstag)

Betalálni betalál, viszont én 2.8-ra mondanám azt, hogy már karcol. Attól nyitottabb rekesznél csak akkor érdemes használni, ha olyan lányokat fényképezel, akik utálják a saját szeplőiket. ;)

(#50) Ijk válasza FEDman (#48) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Én már legelején leteszteltem az obival a fókuszt. Anno 34k-ért vettem újonnan, szóval lágy de akkoriban ez volt a "kötelező" obi, annyi pénzt megért. Felbontást tekintve vadászhatnám a pixeleket, de már rég kinőttem belőle, hazudnék ha azt mondanám kevés nekem a 6MP. Amatőr vagyok, bőven kiszolgálja az igényeimet, ráadásul nem kell több százezres obi, hogy kihozzam az érzékelő valós potenciálját az alacsony felbontás és a nagy pixelek miatt.
Biztos vagyok benne hogy a Pana GF1 a palacsintával nagyon jó, de amíg így túl van árazva addig szerintem sokaknál nem játszik. D3000 kit+ 35 f1.8 + sb600 is kijön a GF1+20-as kit árából, ami azért valljuk be picit többet képes nyújtani, és nem azért mert dslr:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.