Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

Jééé, teljesen korrekt és objektív leírás!
GRAT! ;) :K :R

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#2) Sanraith

Sanraith
(kvázi-tag)

Azt hittem az elején, hogy szanaszét lesz fikázva az NVIDIA, és az lesz a konklúzió, hogy vegyél Radeonokat. Kellemesen csalódtam. :)

Samsung Galaxy S II

(#3) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönjük a cikket, már régóta vártam egy ilyesmire. :R

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#4) rumkola válasza Sanraith (#2) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

én is, pont ezért lepődtem

(#5) zsolt320i válasza rumkola (#4) üzenetére

zsolt320i
(fanatikus tag)

nem kell izgulni, sztem a PH-n elég objektív cikkek jelennek meg :K

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#6) rankesz válasza rumkola (#4) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Ott volt a "parental advisory" 2 ember írta a cikket...
Este benézek, szerintem sanszos lesz addigra a 300 hsz...

Ne etesd a trollt!

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#7) DopeBob

DopeBob
(őstag)

Én az NFS:Shift miatt betettem pluszba egy 8600GT-t, csak a PhsyX miatt. Bár az új NV driverekhez már kellett valami plusz hack, hogy menjen az ATi mellett :I

MZ/X

(#8) smkb

smkb
(senior tag)

Na ja, Fless valszeg kordában tartotta Abut, hogy ne AMD reklámkampány legyen az NV címmel induló cikkből :)

(#9) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Szívesen láttam volna a warmonger-t is a tesztben, az is tuti jól skálázódott volna, és a physxet kikapcsolva meg tesztelhettetek volna egy kis i7-es cpu limitet. :)

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#10) Abu85 válasza smkb (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Biztosan. :D
Máskor is ilyen objektíven vizsgáltam a dolgokat. Ha valamivel valaki nem értett egyet, akkor nem engem kellett volna elfogultnak nevezni. ;] Bár ez a legkönnyebb ... hibáztatni a cikkírót. ;)

DopeBob: Kár volt. Az NFS: Shiftet nem érdekli a GeForce PhysX. :)

Barthezz2: A Shift tudja. ;) Nem is használja a GPU-t fizikai számításra. A cikkben be van linkelve az NV hivatalos oldala, ahol fel vannak sorolva a GeForce PhysX-es játékok. :) - de hogy ne kelljen keresgélni: [link] :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) Barthezz2 válasza Abu85 (#10) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt a Shift-el is közöld légyszives :D

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#12) DopeBob válasza Abu85 (#10) üzenetére

DopeBob
(őstag)

Akkor hogy lehet, hogy ez után teljesen játszható lett, nélküle meg diavetítés? :U (4850 a "fő" kari.

MZ/X

(#13) Abu85 válasza DopeBob (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert érzékelte a rendszerben a GeForce-ot. Az NV elvileg bepénzelt egy feltételes elágazást a játék elejére, hogy fogja vissza a Radeonok sebességét. Ha a játék megtalálja az nv4_disp fájlt egy rendszereszközhöz társítva, akkor teljes sebességgel futhat. :)
Ezt a feltételes elágazást tünteti majd el az új patch.

rumkola: Demá :) ... a catalyst 9.12 beta azért gyorsul, mert átveri az NFS Shiftet.
Sajna az NV nem akarja ezt a szabványokra épülő PC-s játékpiacot erősíteni, inkább lerombolja.

Findzs: ... csak napi öt hírt írok átlag. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) rumkola válasza Abu85 (#13) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

nemáááá :DDD

(#15) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

ritkán olvashatunk Abu85 -től ennyire pártatlan írást

tetszett a bemutató, köszönjük

ettől függetlenül a következő kártyám lehet ATI 5770 lesz bár megvárom milyen lesz a fermi végül is februárig ráérek váltani :) (akkor jön az avp )

ui: igazad lehet smkb volt aki kordában tartsa :)

[ Szerkesztve ]

(#16) menalcas

menalcas
(őstag)

Nagyon korrekt írás, teljesen jó képet ad a helyzetről, grat hozzá!
Már a cím is tiszta Frei tamás :C

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#17) pilsner

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

kár, hogy nekem még a Mirror's Edge-ben ha bekapcsoltam a physX-et szaggatot a játék, sőt ki is fagyott. csak kikapcsolt állapotban lehetett játszani

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photograpy company

(#18) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi,nagyon jó kis minöségi irás :R :C

Pilsner-nálam is szaggatott,ha bevolt kapcsolva a Physx-de nálam akkoriban egy HD4870 dolgozott-tehát nemcsoda :DDD

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19) Barthezz2 válasza Abu85 (#13) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát ez szép, jó tudni.. :U Most majdnem csúnyát mondtam.. :(((

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#20) rumkola válasza pilsner (#17) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

9800gt-vel nem volt gond a mirrors, ellenben a batman játszhatatlan 1680-ban physx-el 9800-on...

(#21) Televan

Televan
(senior tag)

Jó és átfogó írás. Thx.

Tetszik a PhysX , csak ne lenne ennyire zárt.Bár vannak kiskapuk. ;]
Én egy Geforce 9600 GT -t teszek a 5850 -es mellé, csak a PhysX miatt. Aztán majd meglátjuk tavasszal mint mutat a Geforce -os fermi.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#22) kcsa

kcsa
(senior tag)

"megfolytották"

5. oldal, utolsó sor.

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#23) pilsner válasza rumkola (#20) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

9600GT-n sem, a probléma akkor kezdődött, amikor a menüben bekapcsoltam a fizikai gyorsítást. egy rongyszakadást nem tudtam megnézni, mert volt egy pár másodperces diavetítés, aztán kilökött az asztalra appcrash hibaüzenettel. kikapcsolt állapotban viszont 2x is végigjátszottam.

mod: ha jól emlékszem, a diavetítést el lehetett odázni akár egy/másfél percre is, ha CPU affinitást egy magra állítottam, de ez csak egyszer sikerült, mert rendszerint ilyenkor nem jött vissza tálcáról

[ Szerkesztve ]

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photograpy company

(#24) emmm válasza kcsa (#22) üzenetére

emmm
(senior tag)

Már nekem is egyből szemet szúrt. :U

Amúgy jó írás, tetszetős!

(#25) Abu85 válasza kcsa (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:R

(#26) DeSanto válasza pilsner (#23) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Ezért jött a patch hozzá...

(#27) Harlek

Harlek
(tag)

Most vettem meg Batham: Arkham Asylumot és eddig baromira tetszik a játék látványvilága. De mivel Radeon 4850-em van, a PhysX-ből nem látni semmit és ez baromira irritál, főleg, miután most megnéztem az összehasonlító videót. Bevallom, tudnék örülni, ha megoldható lenne a PhysX használata GeForce kártya nélkül, de hát ez nem érdeke az Nvidiának. (Az meg kicsit húzós lenne, hogy csak egy PhysX-nek dedikált GeForce kártyát rakjak a gépembe. Ilyen esetben a költségérzékenység legyőzi a látvány iránti igényt.)

Egyébként csak nekem tűnik úgy, hogy mindenhol PhysX van és a többi engine egy-két ritka kivételtől eltekintve nem szerepel a játékokban?

[ Szerkesztve ]

(#28) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Muller Matyi, physx mester. Vannak erdekes videok.

(#29) daa-raa válasza Harlek (#27) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Rosszul látod. A Physix van rommámarketingelve. A Havok köszöni szépen jól elvan csendben is, használják egy páran. [link]

Si vis pacem, para bellum.

(#30) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó cikk, a végén lévő össezfoglalás a lehetséges további fizikai motorokról nagyon tetszett. Köszönet érte.

True Success is Blonde

(#31) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó lett ez a cikk. az első videó tetszik,bár van 1-2elem ami alig észrevehető,de többségében látványos.esetleg nem tudja valaki hogy mikorra várható patch az NFS Shifthez,mert láttam hogy a korábbiakban beszéltetek róla.

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#32) ollie válasza daa-raa (#29) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És úgy rémlik, hogy a Starcraft 2-ben is Havok van.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#33) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon jó cikk, eredeti ötlet, rég olvastam ilyen jót a PH!-n. :R

ui.:Azért megnéztem volna egy 4890+8600GT-t is, de akkor megkövezték volna ABu-t a kommentelők. ;]

Milyennapvan?

(#34) Harlek válasza daa-raa (#29) üzenetére

Harlek
(tag)

Ezzel tisztában vagyok. Mármint a rommá marketingelt résszel. De egy ilyen videó láttán felmerült benne, hogy nem láttam még olyan videót, ahol Havokkal / Havok nélkül összehasonlítás futott volna egy játékról.

(#35) poli27

poli27
(senior tag)

Jó kis cikk,köszönjük ! Régóta vártam ilyenre ami megmutatja mi merre hogy :)

Digi kábel Üzletkötés, szerződés.

(#36) daa-raa válasza Harlek (#34) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha csak a látványt befolyásolja, a játékélményt pedig nem, akkor szerintem totálisan mindegy, hogy van-e fizika. FPS-ekben pl rámehetnének végre egy értelmes ballisztikai modellre, mert a mostaniak "kissé" buták. (A HL2-ben a crossbow még csak-csak, de az átlag lőfegyverek...)

Si vis pacem, para bellum.

(#37) TTomax válasza Abu85 (#25) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Régen láttam cikket töled ennyire elfogulatlanul.... gratulálok,szép irás! :C :R

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#38) Peter13

Peter13
(tag)

Nekem mindezek alapján a Havok szimpatikusabb, mégpedig azért mert a játékmenetre is befolyással bír, nem csak a látványra. Szóval kicsit nem értem: adott egy motor amit többet nyújt mint a Physx (ami ettől még nem rossz, csak van nála jobb), és ez ráadásul még nyílt is (ellentétben az NVIDIA megoldással), akkor hol itt a verseny? :F
Ennyire erős az NVIDIA marketing? Vagy én nem látok meg alapvető összefüggéséket?

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#39) Löncsi

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Sacred2 Physx-el..

Ilyenkor azért szívem megszakad, hogy Radeon-om van..

Azért akárhonnan nézzük, nekem tetszettek a Geforce-ok képességei, jó lenne ha ATI is tudna hasonlót prezentálni.

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#40) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Jövőre milyen PhysX-es game-ek jönnek lehet tudni??

(Dark Void és a Metro 2033-on kivül)

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#41) Harlek válasza daa-raa (#36) üzenetére

Harlek
(tag)

Értem, mire gondolsz, de elég sok játékot a látvány ad el, és nem feltétlenül a 100%-ig tökéletes fizikai modell. Ebből a szempontból pedig igenis fontos, hogy egy fizikai motor milyen látvánnyal ruházza fel a játékot, különösen olyan esetben, ha a különbséggel lehet izmozni (lásd az összehasonlító videók).

(#42) Löncsi válasza Peter13 (#38) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

NVidia egyszerűen jobban erőlteti a témát, amíg nincs Havok addig lépéselőnyben vannak, ATI oldalon még 1 játékról sem tudok hogy készülgetne, azért elszomorító kissé a dolog.

Az meg hogy ez a fizikai gyorsítás kamuból van-e vagy sem ,lényegtelen, akárhonnan nézzük , Radeon alatt nincs fizika, hiába van DX15.93 és 5000 shader processor.

[ Szerkesztve ]

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#43) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Jó kis írás és a videókat elnézve azért nagyon jó megoldás ez, élvezhetőbbé teszi a játékot, kérdés, hogy az elkövetkező játékokhoz lesz-e hardverük hozzá.:U

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#44) spirit007 válasza Löncsi (#39) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

"Sacred2 Physx-el.."

Hú , ez tényleg gyönyörű !
Igazi seggre esős :)

Kb akkorát néztem , mint '99-ben mikor az Expendable megjelent és így nézett ki egy normál kártyán : [link] ... és így a Matrox G400 bump mapping -al : [link]

(#45) ollie válasza TTomax (#37) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én még elfogult írást nem olvastam tőle.

Érdekes ez a hozzáállás, ha az ATI-t dicséri elfogult, ha az Nvidia-t elfogulatlan?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#46) jambiyya válasza Abu85 (#13) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Játék lassítása ATI VGA-val?
A szmájli ellenére is komolyan hangzik. De ugye nem?

(#47) glutamin válasza Löncsi (#42) üzenetére

glutamin
(őstag)

Én daa-raa-val értek egyet. Amíg csak apró részletekhez, kiegészítésekhez használják a fizikát, addig nem sokat oszt vagy szoroz a használata. Egyelőre olyan ez mint a Radeon-ok tesszelátora. Nem merik/tudják alapkövetelményként beépíteni a játékokba, mert rögtön megfeleznék a vásárlókat vele.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#48) Abu85 válasza Löncsi (#42) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért kellene, hogy készüljön? Mi az amit a Havok nem tud CPU-val elintézni? Nézd meg az utolsó oldalon a videókat.
Az NV azért csinálja a GeForce PhysX-et, mert el akar szakadni a PC-s szabványoktól. Saját megoldásukat kell nyomni, hogy piacképesek maradjanak.

ollie: ... ilyen ez az újságírás. :)

jambiyya: Ez van. Az EA még ebből a szempontból meggyőzhető is, nekik is a PC-s játékipar veszte lenne az előnyös.

Crytek: Ezek jönnek biztosan, meg az U-WARS. A többi nem tuti, de ... Aliens: Colonial Marines, APB, Backbreaker, Jianxia 3, Shadow Harvest, Spearfishing

[ Szerkesztve ]

(#49) arty válasza Löncsi (#42) üzenetére

arty
(senior tag)

pedig milyen jó lenne, ha az AMD is erőltetné a mocskos nvidiás modszert és egyik játék egyik kártyán lenne szép, a másik játék pedig másikon, ugye? vagy fokozhatnánk: el se induljon a konkurrencia cuccán!

vagy ugye, hogy nem és jobb lenne a mostani helyzet, h mindenki a szabványos felületeket támogatná, mint eddig? ;)

(#50) cudar07

cudar07
(senior tag)
LOGOUT blog

hát jó lett a cikk!
de egy
WIN7+mod+ATI+GF 220
teszt jó lenne :D

VENNÉK 2,5" USB-s HDD-t (sata) 250 Gb és fölötte !!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.