Ez nekem is megfordult a fejemben.
Mostanában az alaplapokban van integrált gpu. Most ha van mellette egy vga kártyám akkor az mit csinál? Porosodik?
Elképzelhető a közeljövőben, hogy például ilyen feladatokra lehet használni, vagy nem jól értem?
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Ez nekem is megfordult a fejemben.
Mostanában az alaplapokban van integrált gpu. Most ha van mellette egy vga kártyám akkor az mit csinál? Porosodik?
Elképzelhető a közeljövőben, hogy például ilyen feladatokra lehet használni, vagy nem jól értem?
A nem hivatalos listán most találtam pár ígéretes játékot, remélem nem jutnak a Borderland és Shattered Horizon sorsára, hogy elvileg hardware részletességű physx-el jönnek, ami aztán mégis elkallódik mire megjelenik.
Tényleg, ezen a listán zöld pipa van a SH mellett, akkor van már valami infó a patchről?
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.
Ha sötétzöld a pipa, akkor az NV jelentette be, hogy GeForce PhysX lesz, ha világos zöld, akkor a fejlesztő szólta el magát. Persze Borderlands-ből és Shattered Horizonból tanulva mostantól a biztosan bejelentettek sem tuti GeForce PhysX-esek.
Ami most biztosnak tűnik az a Metro 2033 és a Dark Void.
A Shattered Horizont valszeg még nem javította X-re Zogrim.
rup1u5: Nem akarom ide keverni az Euphoriat. Az igazából egyfajta mozgásanimációs motor.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Úgy fest hogy sajnos nem... Az túl logikus és egyszerű lett volna.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Igaz. Olvasás közben néztem meg a belinkelt Star Wars videót és abban beszéltek az Euphoriáról. Mire végigolvastam és hsz-t írtam addigra már úgy emlékeztem, hogy ti írtatok róla. Kicsit összemosódott a két dolog a fejemben.
Délután 2-töl este 10-ig olvastam ezt az írást, mert valami mindíg megszakított.
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

De mivel erre válaszoltad hogy csak vizuális elem:
"Pl rombolható környezet, reális ballisztika, időjárás... És lehetne még sorolni. Kb úgy, ahogy a Te mindennapjaidat befolyásolja a fizika."
Ezért javítottunk ki. Mert ez nem vizuális elem, hanem fizika. Ennek most nincs is köze a fizikszhez, csak úgy általában
[ Szerkesztve ]
Nem írom alá!
(#157) cskamacska válasza antikomcsi (#93) üzenetére
"Meg úgy egyébként se látom sok hasznát TPS, és RTS játékokban."
2004 Soldiers: Heroes of World War II
(->Faces of War->Men of War utódokban is van fizika)
Ellenséges lövészárok, mellette párhuzamosan egy teherkocsi. Tankkal a teherautóra lőttem, a kocsi oldara fordul, belezuttyan a lövészárokba, benne lévő ellenség nyekk.
Máskor, tankból ellenséges harckocsi nyekk, leröpülő lövegtorony közelben lapuló ellenséges gyalogsára esik, gyalogsági állomány nyekk.
Saját harckocsi ugyan csak elvesztette lövegtornyát, utolsó szál katonámmal mögé bújtam, és fedezékből egyenként szedtem le a pár megaradt ellent.
Fás liget, mellette ház benne ellen. Fedezékről fedezékre osonás, majd direct controllal egy gránát be az ablak..hopp, mellé, házból veszett lövöldözés, ellen tárcseréjénél egy újabb gránát.. be az ablakon, kirobbanó siker.
Ház, emeleten két ellen. Egy emberrel robbanószert helyezek el a házfalnál, majd egy deszkakerítés mögött menedéket keresek vele. Bamm, ház egyik fele ledől, az egyik ellennel együtt, másik ellen meg az emelet a még épen lévő részéből kiszúrja a már nem is annyira sunyító bakám, és a vékony fán keresztül szitává lövi.
Ebben nem vagyok már biztos, de azt hiszem az egyik pályán gyalogsággal úgy is meg lehet állítani egy rohamozó Párducot, hogy ráomlasztja az ember a a körülötte lévő romos építményeket.
Na, nem azt mondom, hogy repkedő vasdarabok segítségével vittem végig a játékot, de az lököttség, hogy nem számít a fizika. Én speciel majd magam alá csináltam, mikor az első árkos squash jelenetet megláttam.
Mármint 2004-ben, stratégiában? 
Azóta a konkurencia egy lájtos könnyű/nehéz fedezék rendszerrel tudott előállni stratégiák terén(vagy még arra is tosznak..), a "lerombolom a terepet, hogy megkerüljem az ellent" taktika pedig még az FPS-eknél is ritkaság. 
[ Szerkesztve ]
"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

Ezzel kívánta jelezni, mi kell a gépbe. 
Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT
(#159) antikomcsi válasza cskamacska (#157) üzenetére

Azért az finom 
Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

Azért a Batman-ben nagyon vicces hogy a köpenye nem tudott áldozatul esni a PhysX-es őrületnek: az ugyebár mégse tűnhet el, ha nincs nVidia kártyánk, hiszen Batman köpeny nélkül elképzelhetetlen.
Ezek után érdekes hogy a köpeny (mint anyag) lebegése, szimulációja totál ugyanolyan részletes PhysX nélkül is, mint azzal...
De közben a nagy csarnokban lebegő másik 4 darab zászló már meg sem jelenik PhysX nélkül. Tudom, hogy azok szétszaggathatóak stb., dehát azért mindenesetre bosszantó a dolog. Egész picit mesterségesnek tűnik ez a lebutítás.

PhysX? Nem kell! Most játszom az említett Star Wars:TFU val max felbontáson , akadás nélkül 4 magon, és lélegzetellállítóan gyönyörű! Játszottam a Batmannel is, de annak a grafikája (+ a gépigénye!) nem tetszett ennyire. Hajrá Havox! 
"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

"... a catalyst 9.12 beta azért gyorsul, mert átveri az NFS Shiftet"
nv4_disp-e vagy mit tesz be a rendszerben?
Erről adna valaki screenshotot, mert mindgyárt berosálok
D
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

"Egész picit mesterségesnek tűnik ez a lebutítás"
Az. Nem véletlenül fut kizárólag az egyik magon a PhysX API, ha nem Geforce van a gépedben.

Miért ha geforce van akkor több magra is terhel?Én ugy tudom akkor is csak egy szálon képes futni,vagy GPU-n. 
(#163) rumkola
Igy születnek az urban legend-ek,ezt még hányszor vissza fogod hallani...pont ugy mint annak idején az Assassins Creed patch-et amiröl mindenki azt irta elöször hogy NV nyomásra adták ki,hogy nme legyen DX10.1.... aztán itt mindenki le is ragadt,néha még most is ezt olvasgatom hogy "mekkora szemét az Nv",közb meg a fenéket,egy csomó hiba pöttyösödés stb miatt vették ki... 
(#166) Abu85
Na hát akkor csak jól tudom,de ugy ezt driverböl ki lehet kapcsolni NV oldalon...olyankor ugyanugy kell futnia mintha radeon lenne benn tehát egy CPU magra terhelve...mert itt mintha emberünk azt próbálta volna meg irni,hogy NV grafikus megjelenitövel több magra terhelne... vagy én olvastam félre valamit.... 
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
A PhysX API valóban egy CPU magon számol, de ezt át lehet írni. Az Unreal Engine 3-ban például két magra van a számítás szétosztva.
TTomax: GeForce PhysX támogatás esetén a teljes fizika a GPU-t (esetleg PPU-t) terheli, természetesen a PhysX API erre van optimalizálva.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Borzasztó ahogy ezt leirtam... elnézést még ébredezek.... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
(#168) PirosHello válasza PirosHello (#162) üzenetére

Bár az irányítása bill.+egérrel katasztrófális....Konzolos átirat, de azért jó... 
"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."
(#169) Johnny Cage válasza PirosHello (#162) üzenetére

Azért az erős túlzás, hogy "lélegzetelállítóan gyönyörű", de legalább játszhatatlan. A Batman kezelhetősége pofonegyszerű, kézreálló, jól irányítható, ez a Force Unleashed viszont irányíthatatlan. Nem beszélve arról, hogy brutális mennyiségű helyet foglal (26 giga).

Én inkább azt mondanám hogy konzolosan leegyszerűsített.
rumkola: JA-nak a talpát sem nyalhatja, de egyszer végigjátszható, szigorúan Vader és Palpatine miatt 
[ Szerkesztve ]
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Én Wii-n már véginyomtam a TFU-t, és ott azért igenycsak fasza az irányítás, ennek ellenére nekem PC-n sem volt gondom, tizta jedi academy...
jó teszt
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11
És kurv@lassan települ. De teccetős gém, eddig.
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!
(#174) cskamacska válasza antikomcsi (#159) üzenetére
Na és ha a Settlers IV 10th anniversary edition-ban már a fizikának köszönhetően az hajítógépekkel már egész hadoszlopokat lehet letarolni? 
"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."
Tényleg aránytalanul sokáig települ (még a túlméretes helyigényéhez képest is), és legalább olyan lassan csúszik fel az 1.1-es update is.
És igen, legalább irányíthatatlan.
A lézerkard párbajokat én csak random kattintgatással tudtam végigtolni, általában 2. nekifutásra, mert hamarabb lett vége a játéknak, minthogy rájöjjek, hogy vegyem rá a kurzort, hogy az ellenfélre mutasson, és lenyomhassam a target lockot, hogy ne veszítse szem elől, és így alkothassak valamit az erőkkel is. Bár később a lightening azért egész barátságosan automata volt, de a push az nagyon szeretett mellélőni, illetve a kardeldobást is inkább hanyagoltam, úgysem talált el semmit, csak a földet vagy a falat. Szóval inkább hagytam az egérirányítást, nyomogattam a balgombot, mint a hülye, és a WASD-al rámásztam az ellenfél nyakára, hogy be is adja. 
A látvány sem valami lenyűgöző, de azért elmegy, és végül is megérte végigkonzolozni PC-n is. 
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

ez bántja a szemem
ird azt, hogy tömegigényt kiszolgálandó, leegyszerüsített a játékmenet
vagy szerinted a Ninja Gaiden/DMC4 konzolon "pécésen megbonyolitott" ? (mert ott aztán lehet kombozni, nem egy faék betmen/forceunleashed)
egyszer sikerült eldobni eddig a kardot, azóta leszarom ezt a ficsőrt. a republic heroesről ne is beszéljünk. 2 játék egy évben PCre a témakörből, de egyik sem túl eget rengető 
[ Szerkesztve ]
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!
Félreértés ne essék, simán vennék nVidia kártyát ha a 4850-esmmel partiban lévő GTS 250 ár-érték aránya lényegesen jobb volna, mint ennek, de ez az írás nem győzött meg.
Szabad fordításban a cikk:
A Mirror's Edge valóban kellemes átalakuláson megy át a PhysX által, bár a kivitelezés olyannyira stilizált és puritán, hogy az a pár felvonultatott - másutt szoftveresen már tökéletesen emulált - clothing és spark effect már-már szánalmasnak hat. PhysX-et ezért? Mire föl?!
A Batman: Arkham Asylum bár sokkal többet profitál a technológia létéből, ám számos effekt már-már pofátlan módon kimarad a fizikai engine-t kikapcsolva. A MW2 szikráit elnézve igazán nem lett volna nagy kunszt szoftveresen leprogramozni a Batman elektromos kisüléseit. A köd és füsteffektek igen látványosak, de ezek sem egyedülállóak, nem is ordítanak fizikai társkártya után. Parasztvakítás az egész.
Cryostasis: no comment. 
Sacred 2: amellett, hogy a játék egy szánalmas fércmű, különösen figyelemre méltóra sikeredtek az effektek: igazán látványos, ahogy MINDEN lépésünk után kövek és levelek kavarognak a porban, mint valami huszadrangú anime-paródiában. A varázslat-effektekben megjelenő plusz trouvaille-ok értéke számomra a zérushoz konvergál.
Volt nem egy nVidia kártyám, amit imádtam, de az biztos, hogy nem a PhysX technológia miatt fogok váltani. Szánalmas beetetés az egész. Akkor már inkább a dx11 és a tesszeláció.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".
A Cryostasist megkövetem. Lehet, hogy egy félresikerült alkotás, de legalább próbálkozik kihasználni a technológiában rejlő lehetőségeket, ad valami pluszt. A többi technológiai szürke zóna, mondom ezt úgy, hogy a Batman nálam az év egyik legjobb játéka, ha nem A legjobb.

az 5.dik oldalon: "számtalanszór" ... javítandó: számatalanszor-ra . 
Jó, hogy közölt a PH is egy ilyen cikket....! Grat.
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

Batham, a denevérsonka 
Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

Most komolyan ilyen kevés játék támogatja a Physx-et azokból a játékokból amivel manapság játszani érdemes!? Hát akkor már bocsi, de miért is érdekelne a Physx innentől?
[ Szerkesztve ]
Wsvap

Én már régóta szemezek egy ilyen kártyával, de pontosan ez tántorít el mindig a vásárlástól!

Sajnos ez van! Én sem tudom, hogyan gondoltál ezzel megfogni a népet! 
Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)
(#185) Johnny Cage válasza J.J. András (#180) üzenetére

"számatalanszor-ra"
Az vesse rám az első követ... ugye ismered a mondást.

Mennyiért vesztegetnek egy ilyen kártyát mostanában?
Melyiket?

Pártatlan szemmel nézve is, sztem ha az nvidia kiadja az új videókártya sorozatot még ha nem lesz erősebb az 5xxx szériátol alapból drágább lesz 10-20%-al ezt mindenki tudja még az Nvidia fanok is mivel sosem volt olcsóbb az nvidia az Ati-nál.Vagyis azt a 10-20%-ot plusz költséget ha eddig nem is eztán betudják magyarázni a Physix jelenlétének a videókártyában.
Nem tudom, lehet olyen trippben van az nvidia hogy majd a támogatásokkal a játékkészítő cégek felé, arra ösztönzik őket hogy áttérjenek physix használatára hogy ezzel ejtsék ki az AMD-t? Sztem benne van a pakliban, bár ez tényleg nagy tripp lenne. ![;]](/dl/s/v1.gif)
gondolom elolvasta a cikket 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Olvashatta, mert az Ageia PPU-s kártyájáról is említést tesznek a cikkben, lehet hogy ere kíváncsi, és szeretne egy ASUS vagy BFG gyártmányú Physx P1 gyorsítókártyát. 
Rajtam már semmi sem segít úgy látszik.
Képtelen vagyok felfogni még mindig hogy minek-minek-minek-minek amikor a CPU magok fele 0%-on van vagy az Isten tudja mi van velük, de betettem az E0-ás Q9550-et tuningolva és nullát ér játékokban az E8xxx-hez képest, tök ugyanaz. Most mi a carnak adunk mi feladatot akkor 70-80-100 fokos VGA-knak? Mee méne, milyen jó, tényleg, tök jó, folyik a víz, meg szétrobban meg minden 
Nézzétek el nekem. Sorry
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen

Mit sugall ez a cikk: Hogy az eVGA hibrid kártyájára tök "fölösleges"en ültettek be G92 chipet, a különbségek nem számottevőek .
-De mégis hogyan itélhetkezhettek efölött ilyetén mód? Nem tudjuk miért tettek GTS250-et a nyákra, ez igaz, de hülyének sem kellene őket beállitani talán, mert ezzel talán a vevőket is hülyéknek állitod be, nemigaz? Mindezt úgy hogy a tervekről gőzünk sincs? ("rommá van marketingelve" )
Legszebb, ahogy ehhez a 2009-es játékokat használjátok mint reprezentativ minta.
Jó cikk, "olyan jó semmilyen", "és ami mögötte van".
[ Szerkesztve ]
120 fps or GTFO :D
Az EVGA azért tett G92-es lapkát a hybrid kártyájára, mert abból van a legtöbb a raktárakban, és valahogy el kell őket adni (ha már megvették őket). Sokszor nem a technológiai oldalról közelítik meg a dolgokat. Igazából senki sincs hülyének nézve a Hybrid kártya kapcsán, egyszerűen arról van szó, hogy egy cég többnyire a pénzből él.
Ismerve egy VGA sorozat átlagos élettartamát (kb. fél év és jön egy újabb) elég komolytalan olyan kártyákat árulni, amik konkrét, mérhető, adekvát, az esetleges felárat tükröző eredmények hiányában max jövőbéli "terveket" tükröznek, amikor a drivereket mindig az éppen aktuális sorozathoz igyekeznek optimalizálni és ezen kvázi ingyenes szoftveres optimalizációk mérhető eredménye sokszor nagyobb mértékű, mint ez a szolgachip nyújtotta többlet. Amikor egy új sorozat kijön még egy kvázi "átmatricázásnak" is van magyarázata, nyilván ennek is van számos, marketing mindig van, de attól még a pénzt most kell kifizetni érte. A 2009-es játékok reprezentálják a szükségletet. A szükséglet mértéke meg meghatározza a hasznosságot az meg az árat. Vitathatatlan, hogy csak sugallt hasznosságról beszélünk, szóval szvsz, el van ázva a marketingben egy nagy nulla. Ez a hibrid kártya egy szégyen, a vásárlók hülyének nézése, ahogy mondod.
Hardverlesen

Miért lenne szégyen. Nem kell, nem veszed meg. 

"...E0-ás Q9550-et tuningolva és nullát ér játékokban az E8xxx-hez képest, tök ugyanaz."
Ez általánosítás. 2008-2009-ben még talán igaz is volt.
Attól függ milyen játékkal nézed. Nézd meg pl. ARMA II.-ben.
Nálam GTA 4-ben a 3.2GHz-es Q9550 úgy elpicsázta a 4Ghz-es E8400-amat, hogy csak lestem! 
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Hello. A cikket elolvasva lenne az a kérdésem, hogy 8800GTS 512 videokari tudja ezt a physx-et (elvileg igen, amennyire én tudom)??? A driver beállításokban be van kapcsolva, de nálam a Batman - Arkham Asylum mégse úgy néz ki, mint a cikkben látott physX-es videóban. Abszolút nem látszanak ezek a physx-es effektek.
Miért van ez?
[ Szerkesztve ]

tudja
batmanhez physx fix kell, hogy engedélyezni tudd
nálam c2d@3.83Ghz+9800GTX-el játszhatatlanul belassult tőle 
[ Szerkesztve ]

Ok. Akkor 1.1-es patch, most ahogy így rákerestem. Valszeg nálam is belassul akkor majd, de azért kipróbálom. Thx!