Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) janos1988

janos1988
(őstag)

Ami nem tetszett-bol ki is lehet torolni az elso 4-et :)

MOD: Remelem kijon belole a full hd-s 24"-es monitor. Meg be is ruhaznek egybe.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=Z0gySU2LtuE&feature=related -=- A tiszta lelkiismeret általában a rossz emlékezet jele.

(#2) BiP

BiP
(PH! addikt)

Nem rossz, nem rossz.

Nem tudjátok, van valahol olyan lista, ahol a NEM Tn+filmes monitorokat felsorolják?

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#3) Major_S

Major_S
(újonc)

"technológia szerintünk szinte használhatatlan (valamiért mégis megveszik az emberek)."

Mivel már szinte nem is kapni olyan monitort ami ne tudná így muszáj megvenni :K
Az én monitorom is az de egy percig nem volt bekapcsolva és alapból nem volt szempont vásárláskor.

http://MarineCorpS.try.hu

(#4) bteebi válasza janos1988 (#1) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Az nagyon jó lenne szerintem is :). Bár én szívesen látnék belőle 16:9-es, ill. még inkább 5:4-es/4:3-as modellt is. Szerintem teljesen tűrhető az ára (lásd Eizo :(( ). Amúgy egyre jobban szeretem a Dell cuccokat - talán azért, mert nagyon jók :D.

#3: Nagy igazság. DC szinte már "alapkövetelmény" egy monitornál, akár hülyeség, akár nem...

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#5) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Dell? Nem rossz.. De akkor inkább már EIZO, persze az jóval drágább ami nem véletlen... ;]

(#6) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Szuper. Vegre egy monitor ami nem akar tobbnek latszani, ami... :C 23-24" Full HD johet - es need one. Klassz hogy letoltheto a profil... :R

alba gu brath • http://www.techpowerup.com/img/12-01-20/black%20march.jpg

(#7) zsozsosama

zsozsosama
(lelkes újonc)

Esetleg egy input lag tesztet neznetek rajta? Furcsalom, hogy nem irjak bele a tesztek pedig egy igen fontos tenyezo.

(#8) -FreaK- válasza zsozsosama (#7) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Egyetértek, meg is lepődtem hogy ezúttal kimaradt. Elvileg a monitor ebből a szempontból is igen jól vizsgázik(ha jól rémlik a panel fejlesztésénél is szempont volt az alacsony imput lag), de azért kiváncsi lennék egy tesztre.

(#9) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó kis monitor, boldog lehet vele a fórumtársunk. Én is elfogadnám szívesen, de gondolom nem adja nekem. :)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#10) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon jók a DELL monitorjai. Én már két éve használom az UltraSharp 2408WFP-t, és teljesen meg vagyok vele elégedve. :R

Tetszik a bemutatott modell is, és ha nem lenne már amúgy is DELL moncsim, akkor amint lehet, újítanék egyet - mondjuk lehetne 24"-osban is. :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Steam: Vistaboy_PH, LIVE: VistaboyPH

(#11) Brekk válasza Kendek (#9) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Jó kis monitor az biztos! Jelenleg is mind2en ilyet használunk a boltban, és állandóan van raltáron is! :C

[ Szerkesztve ]

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#12) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szokásos minőségű teszt! :R

C-PVA teszt mikorra várható? :))

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#13) devast

devast
(őstag)

Hehe. Így hirtelen ez jutott eszembe: Vajon lesz-e ennél a típusnál (is) panel lottó?

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#14) Nyugdíjas válasza devast (#13) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Biztos lehetsz benne, hogy nem. Több okból is:
1. Az az LG szokása leginkább ;]
2. Dell-nek meg egyáltalán nem szokása
3. cca 50db-ot elszórtunk már a boltban, amiket több helyszinen ygártottak, és nagyon különböző időkben, illetve volt bennük 2 féle rev. is, de mind ugyanazzal az e-IPS-el volt szerelve.

;)

no one is taller than the last man standing

(#15) Szemjuel

Szemjuel
(kvázi-tag)

egy sl300 ki tudná hajtani? -gondolom igen, de azér megkérdem, hátha gondot okozna- átlag felhasználásra :)

Nyugdíjas:
Pedig igen csak szokása a dellnek is :) fél éve nézegettem moncsikat és igencsak mondták, hogy a szériaszámot nézegessem ;) -de aztán lehet, hogy ők tévedtek, én nem tudom:)-

[ Szerkesztve ]

(#16) Klemice

Klemice
(fanatikus tag)

Fincsi kis monitor, nekem is ilyenem van, és tényleg egyre többen veszik, kár, hogy ilyen sokat váratott magára a teszt, ki is próbálom a profilt :)

(#17) Nyugdíjas válasza Szemjuel (#15) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Csak azt tudom, hogy én még ilyet tőlük nem láttam. Melyik tipus volt az pont?

(#18) CsíkosMókus

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Az a durva, hogy bármilyen hardverről legyen is szó, fless profi, mindenről azt írja, amit szakmailag kell.
Respect :K

Nekem nyugodtan ideadhatnának egy ilyen monitort egy hónapra is, kb elmondanám, hogy mekkora a fényerő, játéknál van-e utánhúzása, és hány fokban látható oldalról/fentről.

(#19) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A Dell 2209WA-ja ezúttal is lepipált mindent, a legnagyobb eltérés 3%-os volt, ami egyszerűen tökéletes
A számok alapján az a 3 inkább 4. Nem?

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#20) Jim Tonic válasza janos1988 (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Full HD és HDMI. Akkor tökéletes.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#21) _Gudella

_Gudella
(őstag)

Be lehet úgy állítani hogy ha az ember jól meg nézi el lehessen különíteni a képernyőn az RGB(0,0,0), (1,1,1), (2,2,2) pixeleket és a fehér közeli árnyalatok is elkülönüljenek?

He igen akkor lehet hogy lett egy olcsóbb alternatíva a drága EIZO 22-esre. Az sRGB színtér nekem megfelel, a lényeg hogy a tónusok jól elkülönüljenek.

csak az 1000:1 elvileg visszalépés a mostani monitorom 1300:1 kontrasztjától.

egyébként nagyobb méretekben szívesen látnék olyan kijelzőket ahol a pixelméret is nagyobb. Mondjuk 24" ugyanezzel a felbontással. Ha már nagyobb monitort vezsek, lehessen meszebbről nézni...

(#22) devast válasza Nyugdíjas (#17) üzenetére

devast
(őstag)

Én láttam. Azért nem 2007wfp-m van hanem 215tw-m.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#23) _Blank_

_Blank_
(senior tag)

Ezt a Dell-t használom már két hónapja és egy álom minden szempontból.

Puritán design ok-ok.. szvsz egy monitornak így kell kinéznie, semmi sallang csak a vékony matt káva és a panel+ pár gomb a jobb oldalán amit észre sem lehet venni.

Megdöbbentően könnyű kezelhetőséget és ergonómiát már meg sem említem, ezek után más nem kéne. A fullHD hiánya miatt nálam csak 10/10 :DDD a monitor.

(#24) Nyugdíjas válasza devast (#22) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mikó' vót az már :D
De volt ilyen ezek szerint, és hát ami tény az tény.

(#25) DroneZ

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Dell... és szerintem nem is kell többet mondani. :)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#26) revcsongor

revcsongor
(újonc)

Hello épp ma nézegettem ezt a monitort de sehol nem találtam magyar tesztet aztán ránéztem pár óra múlva a guglira és láss csodát a PROHARDVER! csak nem megcsinálta épp ma ezt a tesztet :D
Nagyon jó monitor és 80ezer körül nem olyan drága
És nekem amúgy jobban tetszik ez a talp mint az L alakú
Köszönettel: revcsongor

...

(#27) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fLeSs:
portré módot is támogatja, így a hosszú dokumentumok olvasását könnyebbé teszi; bár ebben a pozíciójában szélesképernyős mivolta miatt nem éppen szemkímélő

mire gondolsz, ezt kifejtenéd bővebben?

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#28) fLeSs válasza azbest (#27) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ez az én hülyességem, ha a szemgolyóddal sokáig felfelé vagy lefelé kell nézned (feltételezem, hogy nem csak a képernyő közepét bámulja az ember), az nem tesz jót a szemnek. :D legalábbis az enyém megfájdul tőle.

[ Szerkesztve ]

(#29) fLeSs válasza Jim Tonic (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

igaz.

(#30) fLeSs válasza Nyugdíjas (#14) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A Dell 2007WFP-ből is volt jópár féle, meg tudtommal a 2407-ből is kiadtak jópár reviziót, eleinte sávosodott a panel, aztán ezt kijavították egy új verzióban, szal a Dell sem egy angyalka.

(#31) fLeSs válasza lezso6 (#12) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

lesz.

(#32) fLeSs válasza -FreaK- (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

input lagot nem szokásom tesztelni, mert sztem ez a felfújt lufi esete, egy korábbi monitoros cikkben ki is fejtettem, hogy miért. ha hiperprofi játékos vagy akkor nem szóltam, de akkor maradj a CRT-nél. :D

(#33) fLeSs válasza BiP (#2) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a prad.de-n lehet szűrőkkel keresgélni monitorokat.

[ Szerkesztve ]

(#34) fLeSs válasza _Gudella (#21) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ezt egy tulajtól kérdezd meg, mert én nem írtam fel magamnak. :( (és már nem emléxem rá)

(#35) Nyugdíjas válasza fLeSs (#28) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ez igy van. Én a múltkor pont egy ilyennel toltam pivot-ban egy napon át a termékfelvételt, és teljesen megfájdult a szemem. Le is szoktam róla inkább...

(#36) azbest válasza fLeSs (#28) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha, értem, köszi :)

pivot módban ahogy számolom majdnem fél méter magas és éppen picit keskenyebb lenne, mint most a 17-es crt-m.

Azt hiszem nekem főleg azzal lenne bajom, hogy magasabbra esik normál asztalon a képernyő fele, mint az ideális szemmagasság. Alacsonyabb asztal kellene :D

A nyakfájástól jobban félnék, mert nagyon felvele kéne néznem. Erre eddig nem is gondoltam... pedig tényleg probléma.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#37) Flashy válasza azbest (#36) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

hát folyamatosan úgy használni nem lehet (nekem más márkájú van, de mindegy), mert nagyon magas, de van, amikor nagyon jó, 1 A4-es Word oldal (vagy pdf, ahogy tetszik) kifér egy képernyőre, míg fekvő állásban választhatsz hogy 5 centis betűk, vagy normál méretű betűk és 15-15 centis üres sáv a szélén. ha 1 napig állóban használod, utána marha érdekes érzés amikor visszafordítod :) az enyémnek a képe 47.5cm, kávával együtt 50.5 cm.

http://flashy.blog.hu

(#38) LonGleY válasza azbest (#36) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

A szemmagasság az adott. :] A képernyő ideális magassága viszont pivot módban is jó lehet, ha letolod az alját asztallapig. Nekünk is van egy Eizo 2231-es, ott sem gond ez, igaz, nem sokat használjuk így.

Kryptonite lakatok a legolcsóbban nálam >> http://tinyurl.com/krybike

(#39) HookR válasza Vistaboy (#10) üzenetére

HookR
(senior tag)

"Én már két éve használom az UltraSharp 2408WFP-t..."

Az elismerésre méltó időtartam. Különösen annak fényében, hogy másfél éve kapható. :C

(#40) gixxer-tomee válasza HookR (#39) üzenetére

gixxer-tomee
(tag)

...az élő fába is... :((

"Én meg csinálok 1 olyan játékot ahol a japcsik visszadobják az atombombát." by atti_2010

(#41) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

Pivot mód :F ...még mindig nem jöttem rá mi értelem ha úgy áll a monitor :N....szöveg olvasásra ...sztem hülyeség..de hát ők tudják

Szerk.: Pivot*

[ Szerkesztve ]

EVO & STi power

(#42) Horbal válasza Mappa (#41) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyilván nem tördelsz, kiadvány szerkesztesz akkor tudnád, milyen jó egyben látni egy oldalt mindenféle nagyítás/kicsinyítés nélkül, arra jó a pivot. Nekem is tudja a monitorom, de átlag használat mellett, tényleg nem szükséges, én kb 2 év alatt ha 2-3x használtam.

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#43) HookR válasza gixxer-tomee (#40) üzenetére

HookR
(senior tag)

Tehát ha jól értem, vegyek példát rólad és szó nélkül lendüljek tovább...

Köszönöm, majd észben tartom.

(#44) old gray válasza fLeSs (#32) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"ha hiperprofi játékos vagy akkor nem szóltam, de akkor maradj a CRT-nél. "

Ez nagyon igaz. :K

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#45) old_artist válasza HookR (#39) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha nagyon szörszálhasogatóak akarunk lenni, akkor igazad van, mert a Dell 2408WFP-t 2008.02.15-től tették először adatbázisba, vagyis ekkortól kezdődött meg a monitor forgalmazása, bár a bejelentése 2007.decemberében "látott napvilágot" a Dell gyári honlapján!

mod: ... de mi jár annak akinek igaza van ... - nem egy Dell monitor! :N ;)

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#46) ^Clown

^Clown
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy bitang jó monitor, főleg ennyi pénzért.

IBM pöcökegerek | Intel Pentium matricák --> http://bit.ly/eLWpUo

(#47) MM

MM
(tag)

INPUT LAG

De a Prad.de-n is van teszt róla, ott is találtok input lag mérést.

Saját tapasztalatom is az, hogy játékra nagyon jól használható ez a monitor.
Ugyanakkor volt már nálam olyan TFT, aminek tényleg akkora input lagja volt, hogy érezhető volt a késés az egér mozgatásához képest.

[ Szerkesztve ]

(#48) einstein válasza MM (#47) üzenetére

einstein
(senior tag)

Az input laggal kapcsolatban érdekes, hogy kb ahány teszt annyiféleképpen jön ki a vége. (ld. pl a fenti linkedet és a prad.de-t)
Szóval talán ezért sem érdemes vele túl sokat foglalkozni.

Persze mindig könnyebb bemagyarázni, hogy a monitor a szar és nem én vagyok béna. :)

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#49) HookR válasza old_artist (#45) üzenetére

HookR
(senior tag)

Nem tudom miért kell folyton szőrszálhasogatást emlegetni. Ez kereken másfél év, ha a fene fenét eszik is. A modell jelölésében sem véletlenül szerepel a '08'.

"de mi jár annak akinek igaza van ... - nem egy Dell monitor!"

De legalábbis nem 2408WFP. :)
Élénken él emlékezetemben ez az időszak, mert másfél-két hónappal később, hogy megvettem a 2407WFP-HC -t, jelent meg a 2408WFP, ami már fel volt vértezve HDMI csatlakozóval is. Alig volt frusztráló... :D
Tehát még az én monitorom sincs két éves.

(#50) booss

booss
(lelkes újonc)

Ha kicsit olcsóbb lenne, már az asztalomon állna.

Ez egy ilyen stílus. Van, akinek bejön, van, akinek nem... Miért? CSAK. █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.