Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) MM válasza einstein (#48) üzenetére

MM
(tag)

Miután nem csak a monitor, hanem több komponens is befolyásolja, ezért igazad van, ahány helyen mérik, annyi féle. (ahány gép, annyi féle...) A monitoroknál az eltérő revíziókról már ne is beszéljünk. Pont ezért kell több tesztet is megnézni, és ha több monitorral több tesztet megnézel, nagyon jól látszik, hogy NAGYSÁGRENDILEG milyen az input lagja egy monitornak, zavaró lehet, vagy nem.
Ez a monitor átlagosan minden tesztben 10-20ms között teljesít (valahol magyar mérést is láttam, és úgy emlékszem, ott is ennyi volt.)
Persze van olyan monitor, ahol a mérések között durvább különbségek is vannak, de ha 3-4 helyen is megnézed, akkor azért el lehet dönteni, melyik mérés lóg ki a sorból. ... szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#52) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

214T? jó ízlése van a szerkesztőnek :)

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#53) Vistaboy válasza HookR (#49) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jól van na, ki emlékszik már vissza, hogy mikor vette pontosan az egyes alkatrészeket? :DDD (Tudom, a számlán rajta van, de kinek esik jól előtúrni egy hsz. kedvéért? :DDD )

Nem néztem utána, ennyi az egész. Másfél vagy két év számomra összemosódik. A meló miatt sokszor azt sem tudom, milyen nap van.

De így hogy te ilyen tisztán emlékszel, sokkal nyugodtabb vagyok, hiszen így ki tudtad javítani az - amúgy lényegtelen - hozzászólásomat.

Köszi szépen. :R Akkor másfél éve vettem a monitort. Ha nem mondod... :U

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#54) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fLeSs:

"Megvizsgáltuk a monitoron megjelenő színátmeneteket is, a 2209WA egyszerűen tökéletes volt, még a grafikus célokra szánt Eizo S2231W-t is lepipálta. Ditheringet és a színátmenetekben egy kanyi sávosodást sem vettünk észre, a fehér és a fekete egyes árnyalatait is meg lehetett különböztetni, egyszerűen tökéletes!"

Ez nagyon furcsán hangzik, mármint hogy az Eizo sávosodott... Csak nem a hozzá adott képnézegetőt használtátok, ami hw overlayt használ, ami színkonverziók miatt nem full 24 bites! (Ezt amúgy nem tudom, hogy gondolta az Eizo, én anno azonnal uninstalláltam.)

[ Szerkesztve ]

(#55) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

frankó monitor és elég kellemes az ára is

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#56) gyiku válasza fLeSs (#34) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

mod gomb? :F floodolsz itt vazze :DDD

(#57) dezz válasza gyiku (#56) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neki szabad...

(#58) Low Noise válasza dezz (#57) üzenetére

Low Noise
(tag)

Na ha ilyenek lesznek LED háttérvilágítással akkor
az én igényeim is ki lesznek elégítve félig.

Én még mindig várok (AM) OLED-re addig marad a CRT.

De értékelem,hogy legalább nem TN+Film ez is nagyszó
bár ennek kéne az alapnak lennie (és megfizethetőnek)
és a TN+filmet Unio-s szinten betiltani :)

[ Szerkesztve ]

(#59) _Gudella válasza Low Noise (#58) üzenetére

_Gudella
(őstag)

a TN+filmet úgy lehetne betiltani, ha az emberek nem vennék meg... de sajnos a tömegek csak az árat és a méretet nézik... Ráadásul sok esetben utánajárást igényel megtudni hogy egy monitorban milyen panel van. nemhogy a boltban nincs kiírva, de sokszor még a gyártó honlapján sem találni

(#60) Nyugdíjas válasza Low Noise (#58) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egész alacsony igényeid vannak :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#61) Mappa válasza Horbal (#42) üzenetére

Mappa
(PH! addikt)

értem,köszi.. :)

EVO & STi power

(#62) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Üdv!

Hol érdemes ezt a monitort beszerezni?
Valami "jóárasított" helyet tud esetleg valaki?

Köszi.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#63) old_artist válasza Picturemaker (#62) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Itt bármikor beszerezhető a Dell 2209WA, tesztelhető és pixel garanciával megkapod! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#64) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hi

Javítsatok ha tévednék, de IPS panelnél a válaszidő minden színátmenet esetén ugyanannyi.
Vagy nem jól tudom?

SZERK: Itt olvastam.
"A technológia más jellegéből adódóan, minden váltás megközelítően egyenlő ideig tart"

Üdv
szabi

[ Szerkesztve ]

(#65) drankenhal

drankenhal
(lelkes újonc)

[Ez a kép] most barna vagy narancssárga? :F

(#66) gixxer-tomee válasza HookR (#43) üzenetére

gixxer-tomee
(tag)

Nem akartam kötekedni. Ahhaha! :D Na jó, tényleg nem. Csak szerintem mindegy. Az a pár hónap, nem oszt, nem szoroz. Szerintem. :U

[ Szerkesztve ]

"Én meg csinálok 1 olyan játékot ahol a japcsik visszadobják az atombombát." by atti_2010

(#67) booss válasza drankenhal (#65) üzenetére

booss
(lelkes újonc)

Narancssárga, de persze lehet ez függ a monitortól is :DD

Ez egy ilyen stílus. Van, akinek bejön, van, akinek nem... Miért? CSAK. █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █

(#68) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem egy 4:3-as notebookom van.
Ez a monitor pedig egy 16:9-es. Mi a megoldás, hogy ne kelljen a felbontást váltogatni minden alkalommal, ha leveszem a note-ról a monitort illetve rádugom újra?
Hülyeséget kérdezek?!

supesz

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#69) dezz válasza -szabi- (#64) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Néhány megállapítás téves abban a cikkben, többek között ez is. Tapasztalatom szerint IPS-nél a válaszidő nagyjából egyenesen arányos a régi és az új szín közötti intenzitáskülönbséggel, azaz a fekete-fehér váltás a leglassabb. (Kiemelném még, hogy az S-IPS =/= IPS + Overdrive, továbbá az S-IPS-nek nem túl magas a fényereje. Ja, és nem In-Plain Switching, hanem In-Plane Switching. :) )

[ Szerkesztve ]

(#70) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Sajnos én arra jutottam egyébként, hogy az említett Eizo 2231-el játszhatatlan az olyan gyors reakciót kívánó játék, mint pl. a Worms. Ezért lehet érdekes az Eizo HD szériája, ahol az input lagon külön csökkentgettek, de más TFT-t nem vennék játékhoz.

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#71) Picturemaker válasza old_artist (#63) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Köszi, náluk vettem meg a monitort.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#72) old_artist válasza Picturemaker (#71) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Gondolom nem csalódtál bennük - ... és persze a monitorban! :U

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#73) Picturemaker válasza old_artist (#72) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Most próbáltam fotószerkesztésre használni (Lightroom).
Sajnos el kell adjam. Erre nem jó. Ha kell valakinek 85e-ért számlával, garpapírral eladó.
PIXELHIBA MENTES! Ezért fizettem érte 90-et.

(#74) old_artist válasza Picturemaker (#73) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mi "idegesített" vagy miért nem találtad jónak? - tapasztalatokat szívesen olvasunk, mindig jól jöhetnek! :K :R

(#75) Picturemaker válasza old_artist (#74) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Az árnyékos részeken egyszerűen nincs elég részlet.
Így nem állhatok neki egy képet beállítani, mert végeredmény nem lesz megfelelő.
De gyanítom, hogy az LCD-k ennyit tudnak.

Mod: Még nincs kalibrálva, de nem hiszem, hogy az segítene ezen.

[ Szerkesztve ]

(#76) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Ha Cam2pc ill. Acdsee Pro2-ben nézem a Raw fájlokat akkor egészen normálisak. De Lightroom, ACR, Cone-ban használhatatlan. Ez több, mint érdekes.
Crt monitoron mindegyikben jó volt.

(#77) Picturemaker válasza Picturemaker (#76) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

NA, jól elbeszélgetek itt magamban! :F

Az árnyékos részek hibáit az okozta, hogy feltettem a monitor driverét, az feltett egy színprofilt. Visszaállítottam a Win saját sRGB profilját, így kb. okés a dolog.
Viszont nagyon zajosnak tűnnek a képek a monitoron (30D-ISO 250-szabadban).
Erre tud valaki valami okosat mondani?

(#78) old_artist válasza Picturemaker (#75) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, a 8bit színszámítása miatt nem részletgazdagok (ezen még a kalibrálás sem segít, viszont ezt én is észrevettem, hogy ennél a Dell eIPS monitornál a részletgazdagság eléggé "csapnivaló"), de ha pl. egy EIZO vagy NEC monitoron, de minimum 12-16bit színszámításún néznéd és szerkesztenéd a képet, akkor talán megfelelő lenne a számodra, de ez viszont már nem ez a kategória, ... sőt árban sem! :DDD
Viszont az is igaz, hogy még az LCD-TFT technológia nem képes bizonyos CRT monitoroknál tapasztalható előnyökre "rálicitálni" vagy legalább is egyenlőséget vonni a kettő között, ezért nagyon sok grafikus még mindig a jól megszokott CRT-jét használja - kifulladásig!
Majd lehet, hogy az oled, vagy társai megoldják a problémát, de addig még nagyon sokat kell CRT előtt ülnünk!

(#79) Picturemaker válasza old_artist (#78) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Helló!

Visszavittem a monitort.
Rendesek voltak, -5000 Ft-ért visszavették.
Tanulópénz. :)

Azért most már kíváncsi lennék egy EIZO-ra "testközelből".

(#80) Brekk válasza old_artist (#78) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Azert a "csapnivalo"val vitatkoznek. :)

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#81) hárásó válasza Picturemaker (#79) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

De qrva jó!
Pont most rendeltem be egy ilyen monitort,old artist kalibrálásával.Nekem is fotóra kellene.
boldog vagyok :F

Lehet jobban járok ha marad a régi lg ez 710p?

[ Szerkesztve ]

(#82) Nyugdíjas válasza hárásó (#81) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én azért vetnék rá egy pillantást sajátos szememmel is a helyedben. Csak az a biztos. Ez nekem valami olyan, mint hi-fi-t fülelés nélkül venni :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#83) hárásó válasza Nyugdíjas (#82) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

Igaz,de voltak már előitéleteim. :(((

(#84) Quentin válasza hárásó (#81) üzenetére

Quentin
(fanatikus tag)

Ebben az árkategóriában ennél jobb monitor nem létezik. Közel egy hónapja nézegetek grafikai munkára is alkalmas monitort. A bátyámnak Samu 214T -je van 100 alatt hozzájutott anno. Sajnos azonban ma Mo.-n 100 alatt nem találni boltban újonnan a Dell-en kívül nem TN paneles, grafikai munkára alkalmas monitort. Hozzáteszem külföldön sincs sokkal nagyobb választék. Úgy hogy ha nem tudsz rá több pénzt szánni és 100 fölött Eizo-t venni akkor marad ez. Vannak apró hibái mint mindennek szinte de ár/értékben nincs jobb. Ha van régi crt-d nem dobnám ki a helyedben. Nekem is van egy régi Dell CRT-m és maradni is fog miután remélhetőleg sikerül beszereznem egy ilyen monitort. Néha jó megnézni a dolgokat egy CRT-n is. Persze nekem sem lesz helyem a kettőt egy asztalon tárolni így csak nagy ritkán fog előkerülni a CRT.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#85) hárásó válasza Quentin (#84) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

Ez nálam nem járható út.Nem vagyok hajlandó egy crt-t bevetni pusztán ellenörzés végett.
Nonszensz.
Egyébként ma megyek megnézni egy ilyen monitort,és mindjárt mellé rakunk egy Eizot is.Igaz az "csak" egy s2031,de megteszi.Aztán ahogy a vak is mondta,majd látjuk.

ps:Én simán megvenném ezt a monitort nekem szinte mindenben ideális,méret,ár,panel,..
viszont inkább fekete-fehérben fotózok ott meg azért,kell a jó fekete.

(#86) old_artist válasza hárásó (#85) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"... viszont inkább fekete-fehérben fotózok ott meg azért, kell a jó fekete" - és a szürkeárnyalati skála :F - szvsz az EIZO ilyen szempontból üti a samut minden tekintetben, különösen egy S2031W-s, ami S-PVA paneles és 10bit színszámítási pontossággal rendelkezik, ami jobb színátmeneteket (szürkeárnyalati skálát) produlkál! :B
Majd nézd meg, és várjuk a véleményezésedet! :F

(#87) Brekk válasza old_artist (#86) üzenetére

Brekk
(senior tag)

En azert kivancsi lennek a ket monitorra egymas mellett, nem vagyok benne biztos h az eizo jobb eredmenyeket hoz, meg a 10bit miatt sem. :U

(#88) hárásó válasza Brekk (#87) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

Erre azért mérget ne vegyél ;)
Márha csak egy gammagörbét,ha nézel.
Egy 8-10-12 bites lut között szemmel látható nagy különbség van.A kérdés itt csak annyi,hogy kinek mennyit ér ez anyagilag.

[ Szerkesztve ]

(#89) Brekk válasza hárásó (#88) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Eizo 2431est megnezetem, pont olyan sávosodott volt mint a dell. :U

(#90) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Halihó!

Dilemmázom vastagon, hogy ez a monitor legyen-e a kiválasztottam, vagy a Samu F2380, bár ugye nem grafikai munkára kell.

A Samunak nagy előnye számomra a pixelhiba garanciája, a Dellét ugyanis sehol nem találom a honlapjukon. :( Tud valaki segíteni, merre találhatom meg ő általuk leírva, hogy ennyit és ennyi vállalunk? Vagy ha ez neten nincs fent (fekete pont...), akkor mi szerepel a garanciajegyen, amit adnak hozzá? Kereskedői ígéreteknek nem hiszek, csak annak, ami pecsétes papíron van. :P

A dilemmám akkor lesz igazán nagy, ha az derül ki, hogy a Dell-nek nincs kifejezetten leírt pixelhiba garanciája, a szabványon túl... Mert teszt alapján a Dell jobb, viszont nem akarok pixelhibát kockáztatni.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#91) Nyugdíjas válasza Ariadne (#90) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Dell sose nem is vállalt szabványon túl pixelgarit. Ezen nem kell dilemmáznod, ez igy van. Viszont szerencsére van olyan kereskedő az országban aki vállalja a pixelgarit, és te csak a tökéletesen hibátlan monitort hozod el a boltból, igy nem is szükséges holmi általad eleve hazugságnak titulált "kereskedői igéret"eknek hinned, csak a saját jól bejáratott két látószervednek.

Megnézed, tetszik, nem tetszik, elviszed, nem viszed. Te választasz.

Sőt! Odateszed mellé a Samsungot, megnézed, kiválasztod melyik tetszik, leteszteled pixelhibára, és elhozod ami neked tetszik.

Nem nagyon hiszem, hogy ezen túl bármi mást is kívánhatsz. Imigyen úgy látom be is fejezhetjük a dilemmák emlegetését, és körök futkosását.

A saját szemednek csak hiszel :D

Hajrá! ;)

(#92) Ariadne válasza Nyugdíjas (#91) üzenetére

Ariadne
(őstag)

:D Amilyen a formám, a Dellnél biztosan a harmadik napon tűnne elő egy alpixelhiba, hogy aztán téphessem a hajam, miért nem Samut vettem... :W Eddig saját vásárlásban csak CRT-m volt és van, annál ugye ez nem fenyegetett.

De most már tényleg el kell vánszorognom megnézni őket, na. :D

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#93) Nyugdíjas válasza Ariadne (#92) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Legjobb tudomásom szerint a pixelhiba nem egy ilyen később megjelenő dolog. Vagy ottvan, vagy nincsen. Úgy tudom van rá egészen minimális esély,de egészen nem jellemző, hogy idővel jelenne meg.
Nade ennyi erővel az utcára se menjünk ki, mert elüt minket a valami, vagy ránkesik, vagy mittomén, szívroham, vagy spontán öngyulladás, stb...

Egyébiránt a Samsung is csak 3 napig vállalja a full-pixelgarit, szóval ha ebből a megközelítésből megyünk neki, akkor a negyedik napon fog megjelenni egy világító fullpixel hiba a legközepén a kijelződnek ;)

[ Szerkesztve ]

(#94) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Nos most hogy megnéztem a kiválasztottakat együtt, és már tudom, hogy ez a Dell lesz nekem a jó, érdeklődnék még, hogy a leírásában olvasottak:
A monitor beállítható Wide, illetve 4:3 módban, Wide módban bármilyen felbontást is használjunk, a monitor széthúzza a képet, míg 4:3-as beállításban a két szélen egy fekete sáv lesz látható. Sajnos nincs 1:1 skálázási mód. pontosan mit jelentenek? Addig vágom, hogy ha filmet nézek, fekete csík lesz lent és fent, ez oké, nem bánom. Ha jól értem, wide módban nem érdemes használni (ha torzít, az gondolom semmire nem jó), de mi az az 1:1 skálázási mód, ami nincs, és mit tudna, ha lenne? :F

[ Szerkesztve ]

(#95) Brekk válasza Ariadne (#94) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Gondolom az 1:1 re ugy gondolnak, hogy ha azt beallitod akkor mindig az a felbontas jelenik meg rajta amit kap. Tehat semmilyen esetben sem huzza szet a kepet, ezert mindig nativban van a monitor, csak fekete sávok lesznek alul felul vagy oldalt.
Szvsz ez egy jo dolog, de sztem nincs ertelme a monitort nem a nativ 1680x1050estol eltero felbontasban hasznalni.

[ Szerkesztve ]

(#96) Ariadne válasza Brekk (#95) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ahh, értem. Ez gondolom játéknál lehet fontos, mert épp most néztem, hogy régebbi játékokkal nehéz lesz összepasszítani a 16:10-et. Egy Spellforce 2-t pl. már látom, hogy csak kompromisszumokkal (homályosabb kép) tudok majd játszani, keresve egy kb. passzoló felbontást. De persze nem ez volt a fő szempont, ezért is csak most jutott eszembe, nem is fontos annyira.

(#97) Brekk válasza Ariadne (#96) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Kiprobaltuk jatekoknal nem nativban, es igen jo eredmenyt hozott. A dell-nek eleg jo elektronikaja van, szep es eles kepe marad nem nativ felbontasokban is!

(#98) Pilács válasza Picturemaker (#79) üzenetére

Pilács
(senior tag)

Oh, én most akarok CRT-ről válltani valami LCD-re, és ezt néztem ki. Fényképek szerkesztéséhez használnám, amatőr szinten. Ennyire gáz ez a monitor? Akkor milyen lehet a többi ami ebben az árketegóriában van? Képszerkesztéshez milyen monitort kell akkor venni? 2-300e ft-os kategóriát? Pedig kb ennél többet nem akarok rá szánni :F

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#99) Nyugdíjas válasza Pilács (#98) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ki mondta, hogy gáz a monitor? Én nem látok itt ilyet.
Volt aki nem volt vele megelégedve, de a többség nagyon is elégedetten használja. Az árához képest pedig mindenképpen kiváló monitor.

Egyébként meg újfent: Becsattogol az Oázisba, és jól kipróbálod, aztán ha nem tetszik, majd ráérsz dilemmázni ;) Nézni ingyen van :D

[ Szerkesztve ]

(#100) Quentin válasza Pilács (#98) üzenetére

Quentin
(fanatikus tag)

Nekem ilyen van, a napokban vettem. Webgrafikára és fotok szerkesztésére is használom. Idáig tökéletesen bevált, elég szép színhelyes képet ad. Ebben az árkategóriában nincs jobb monitor. Majd az új 22es LG az talán jobb lesz de még se híre se hamva. Arra esetleg várhatsz amúgy meg szerintem nyugodtan megveheted ezt. Lehet, hogy egy igazi profi grafikusnak nem lenne elég de annak van pénze egy ennél is profibbra, vagy a munkahelyén van egy jobb EIZO vagy NEC. Otthonra szerintem ez a monitor szinte mindenre megfelel. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Annyi, hogy két gépen használom egyik ATi/Vista másik XP/Nvidia és hát vannak eltérések a megjelenítésben, de semmi olyan amit ne lehetne megszokni.

Annyit tudok neked javasolni hogy menj és nézd meg ha lehet. Ha nem tetszik akkor jobb ha elkezdesz gyűjteni, vagy várni az LG-kre. Esetleg van HP 120ért. És kifújt.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.