-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivjoe
tag
Asszem megvan a végleges megoldás is, most egy tápról megy az egész, de a relé nem a Pi-ről kapja az 5V-ot, hanem közvetlenül arról a tápból amiről a Pi is megy. Ez amúgy egy 7A-es kapcsolóüzemű ebay táp. Mellé, mivel a kimenő feszültség állítható, 5,3V-ot lőttem be neki, így a GPIO-n pont 5V esik.
Még filózok rajta, hogy külön tápra rakom a relét, jó lenne ha ugyan ilyen tápból találnék 1A-eset, az bőven elég mondjuk 8 reléhez, nekem jelenleg kettő van ebből egyet használok.
Szóval a konklúzió az, hogy relé tekercskörét külön tápról vagy direktbe, ne a GPIO-ról, mert összekuszálja az LCD-t, meg lehet másnak se használ.
-
ivjoe
tag
Újra LCD szemetelés pici előrehaladással:
Külön tápra tettem a relé tekercskörér, és így ha kikötöm a lámpát betonstabil. Előtte már attól is meghalt, ha a relé üresen kapcsolt, most üresen jó.
Ha viszont bekötöm a 60W-os izzót, szépen kihal az LCD.A következő lépés a pi tápjának (USB-HUB-ról visszatápolok, 2A) a lecserélése lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged