Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz El Kebir #6149 üzenetére

    Nekünk nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a p80-asok.
    Haverom gépében is az egyik az még az enyém volt, mert korábban abból volt raid 0.
    Csak aztán bővítés, stb...

    Tényleg hibátlanul működnek, a 3 közül a legrosszabb állapotú is 98%-os, pedig már vagy 6-8 évesek.

    Elérési időben jobbak, mint a 2010-es évjáratú 5400-as eco green-em. Átlag 8 ms kontra 16 ms. Az eco csak és kizárólag szekvenciális tempóban ver rájuk, randomban elhanyagolható a különbség.
    És ez elég kis befektetés - 10k - lenne egy párhuzamosított raid tömbbre, ha én most nagyon komolyan gondolnám az ügyet, akkor is legalább a dupláját, ha nem a tripláját kéne ráköltenem. Annyit meg nem szeretnék.

    Nem is hangos és nem is rezonál. Én is meglepődtem, de ebben a konkrét típusban már akkor megvolt a NoiseGuard(TM); SilentSeek(TM) stb.

    Ha tudsz ennél jobbat közel ennyibből, ne tartsd magadban! :R

    Kvazár:
    hát... áramszünettől szétesett raid az oké, de javítás közben még egy blackout, na az már súlyos eset, vis maior. Én a raid vezérlőben bíznék csak, ha össze tudja kanalazni a tömböt, mázlid van. Amúgy én még athlon 64 idejében használtam raid 0-át (akkor nagyon keveseknek jutott ez eszébe home userként :) ) és az Abit lapom gond nélkül "javította" mindig egy-egy reset után, ha ilyen volt (megjegyzem, talán előfordult két esetben az évek során - egyiknél én babráltam a sata kábelekkel, másiknál meg spontán eldobta magát vmiért). Sőt, olyannyira megbízható volt, h nekem pl ez a "javítás-helyreállítás" funkció is tök újdonság. Soha nem találkoztam még ilyennel.

    Raid 1-nek pont az a lényege, hogy ha vmelyik vinyó kiesik a tömbből, akkor a másik épp úgy tudja folytatni a szolgálatot, mintha nem is létezett volna semmilyen raid.
    Számomra nyílvánvalónak tűnik, ha beraksz egy új, üres meghajtót a meghibásodott helyére, akkor egy szinkronizálás után megy minden tovább, mintha mi sem történt volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák