Tisztelt kollégák!
Tegnap este majdnem 11-ig szenvedtünk Steve-vel, de nem jutottunk egyről a kettőre a Hamachi beállításával. Másoknak is komoly problémát okoz a program bekonfigurálása, már-már "Mission: Impossible"-nek hiszik, ezért úgy döntöttem, elkészítem a megígért leírást képekkel illusztrálva.
A Hamachi konfigurálása lépésről lépésre:
1. Mi a programból a 2.0.3.115-ös verziót használjuk!

2. A programon belül semmit nem kell piszkálni, egyedül a frissítéseket kell kikapcsolni!

3. A konfiguráláshoz a Vezérlőpultban keressétek ki a Hálózati és megosztási központot. Itt látszik, hogy a Hamachi hálózata Nyilvánosra van állítva, telepítéskor ha kérdez a Windows, ezt a típust válasszátok a 3 közül.
Jobb oldalon válasszátok ezek után az Adapterbeállítások módosítását!

4. Ezután megnyílik egy ablak, ahol megjelennek az aktív hálózati kapcsolatok. Nekem csak kettő van, de van akinek pl hat! Nyomjuk meg az ALT gombot, ennek hatására megjelenik a Menüsor. Ott válasszuk a Speciális menüt, majd a legördülő menüből a Speciális beállításokat!

5. A megjelenő ablakban ki kell egérrel jelölni a Hamachi kapcsolatát, és a jobb oldalon lévő nyilat nyomkodva legfelülre kell mozgatni.

Ha felülre került, leokézzuk! Erre azért van szükség, hogy az elsődleges kapcsolat a Hamachié legyen!

6. Okézás után újra azt az ablakot fogjuk látni, ahol a hálózati kapcsolataink vannak. Jobb gombbal kattintsunk a Hamachi kapcsolatára és válasszuk a Tulajdonságok pontot, az lesz a legalsó!

7. A megjelenő ablakban ellenőrizzük le, hogy a képen látható dolgok vannak-e kipipálva. Ez az alapbeállítás, ha szükséges, korrigáljuk!
Jelöljük ki a képen látható sort, majd nyomjunk a Tulajdonságok gombra!

8. A megjelenő ablakot a képen látható módon állítsuk be, majd nyomjuk meg a Speciális gombot. Ennek hatására megjelenik egy újabb ablak, amit szintén a képen látható módon állítsunk be!
Alapesetben az Alapértelmezett átjárókban van egy megadott érték: 5.0.0.1. Ha miután a kép szerint a metrikát 10-re állítottuk és ezek után elmegy a net, akkor az átjárót törölni kell!

Ezek után szükséges egy újraindítás és működnie kell.
Nálam így minden rendben van, ezeket a beállításokat egy korábban általam linkelt videó alapján csináltam meg.
Előfordulhat, hogy a sikeres működés érdekében a játék ideje alatt le kell tiltani a tűzfalat!
Ennyi!
[ Szerkesztve ]
zolee76