de ha fölé megy mondjuk 35-40-110 akkor elkezd ERŐSEN szaggatni egy 1080p-s blu ray anyag.
Ebből látszik, hogy elfogy a sávszélességed
.
A kódolási beállításoknál van olyan lehetőség, hogy megadjad a videó minőségét. Wifi-s kapcsolatra külön beállítási lehetőségek vannak, próbáljad ki, hogy melyikkel nem szaggat.
A routerben is, és WinXP-ben is be kell állítani az UPnP-t. A PS3-on nem tudom, hogy van-e olyan menüpont, ahol be lehetne állítani
.
A router-ben - a Linksys WRT160N-n az Administration ablaknál lehet beállítani.
A WinXP-ben pedig a PS3 Media server FAQ-jánál van két link, ha jól emlékszem tegnap estéről, akkor az első adja a megoldást.
Tegnap feltettem én is: naaagy nehezen Ubuntu 9.04 Jaunty alá is meg WinXP alá is; utóbbin nem sikerült elérnem, hogy ne kapjak Corrupted data üzenetet
. Oka egyelőre ismeretlen.
Mindegy, Ubuntu alá sikerült beállítani.
Tesztelgettem, most a lejátszás jó volt kettő 720p-s mozi esetén is, de csak belenéztem. A "legrosszabb" minőséget állítottam be (angolul azt írja, hogy alacsony minőség Wifi-s kapcsolatra és gyenge CPU-ra), így a PS3-on 12Mbps körülire ment fel, a gépen meg olyan 12000 kbps körül mozgott. Már nem volt időm kipróbálni, hogy mit csinál egy 1080p-s videóval, ha eljutok addig, akkor leírom azokat a tapasztalatokat is.
Viszont a tegnap esti szenvedésemnek egy nagyon komoly eredménye van: először hiányzott az mencoder, a PS3 Media server hiányolta, a PS3 pedig állandóan Corrupted data üzeneteket adott. Sikerült egy egyszerű paranccsal a gépre varázsolni (terminal-ba):
sudo apt-get install mencoder
És lőn videjó
.
Az eredmény pedig az, hogy ha ráteszek a PS3-ra egy Ubuntu-t, akkor simán rá lehet bírni, hogy ezzel az mencoder-rel "bármilyen" videót lejátszon
. Az első lépést már megtettem: az ISO-fájl már a gépen van
. Ha lesz időm berámolni az eredeti 40 GB-os vinyót, akkor tesztelek egyet
.
Nem tudom, hogy Yellow Dog Linux-ban hogyan lehet terminal-on keresztül telepíteni, de ha lehet, akkor abban is megoldható könnyedén a videók lejátszása.
PS3 ID: BaliJack; Optimus 7