Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
delibab
senior tag
Köszönöm a sgeítséged!
Az a helyzet, hogy a szomszédba megy a kábel egy routerbe és onna megint csak kábelen jön át az én routerembe... korábban nem volt gondom vele, néha lassú volt, de tegnap meg ma is használhatatlan már... akkor ezek szerint idáig is type 3 volt csak nem figyeltem...
Eseteg a gyik-ben leírt dns beállítás segíthet? vagy rossz az egész és fizessek a netért mint mindenki?
az igazsághoz tartozik, hogy még életemben nem állítottam be routert... -
A`rpi
addikt
válasz
#20844032 #54561 üzenetére
Fentebbi ábrán, ha modemet direktbe kötöd a PS-el, és Type 1-et mutat, akkor ez router mögül is megvalósulhat. (megfelelő router, és beállítás mellett)
Szolgáltató felül mi hogy valósul meg a gyakorlatban az más kérdés, ez ellen nem lehet tenni semmi.
Én olyan összeállítást szeretnék összerakni, amivel adott router adott beállítás mellett Type 1 mérhető. Ha ezt mutatja tesztben, akkor én azt gondolom helyi hálózat felől amit lehetett a felhasználó elkövetett.
-
PandaMonium
őstag
válasz
#20844032 #54561 üzenetére
Így van. Ezen felül nincs is értelme ezen görcsölni mert ahogy írtam az UPnP nagyrészt elintézi a dolgokat. Gyakorlatilag a NAT1 csak annyit jelent, hogy tárva nyitva áll a szerver és a géped között a kapcsolat, de a NAT2-nél is megérkeznek a packetek, csak esetenként adódhat probléma.
Akkor van inkább ennek jelentősége ha az embernek gondja akad egy játék online részével, akkor érdemes megpróbálni forwardolni az ahhoz szükséges portokat.
-
törölt tag
Hát ez egyáltalán nem biztos, hogy a routereden, vagy a tapasztalatidon múlik. Nem egyszer van olyan, hogy a szolgáltatód úgy natol téged, hogy azt nem is tudod (nincs publikus ip-d, a wan portodon más az ip, mint amit pl. a whatsmyip dob vissza). Vagy van publikus ip-d, de a szolgáltatód szűr bizonyos portokat, és ez mondjuk pont beleesik a psn használjtaiba. Vagy van a mégrosszabb eset, hogy a tesz azt adja vissza, hogy type1-ben vagy, ami a tesztelt portokra igaz is, csak az alkalmazaás használna olyat, ami szűrve van.
Ezek bármely esetén nem fog menni a type1, sőt, néha menni fog látszólag, valójában meg nem. Szal ahhoz, hogy ez tutira menjen, a wan-od előtti hálózatról is mélyebb ismeretek kellenek(kellenének), de ezket az információkat sokszor a szolgáltatók ki sem adják. -
A`rpi
addikt
válasz
PandaMonium #54559 üzenetére
Igény van rá, pontos típus FW verzióval.
Lépésről lépésre mit állítottál, nat típe1 érdekel engem csak.
NAT type kettő nekem is sikerült, fentebbieket beállítottam, (anélkül is megvolt.) de egy sajnos nem sikerült idáig 3 router-rel próbálkoztam.Szóval a részletes leírást várom abban az esetben ha NAT type 1 sikerült router megül.
-
PandaMonium
őstag
A router ára nincs összefüggésben azzal, hogy milyen NAT típusú lehet a PS. A legbutább firmware-ben is van már UPnP, DMZ és/vagy port forwardolás 2015-ben. Két lehetőség van, mindkettőhöz statikusra kell állítani a PS IP címét annak menüjében. Az első, hogy a router felületén a DMZ menüpontban engedélyezzük a DMZ-t a PS4 IP címére; A másik pedig az, hogy port forwardol az ember a PS-re. Ehhez a szükséges portokat megtalálja mindenki a neten egy gyors Google kereséssel. Ennek menete routerenként változó, de általában a LAN menüben van egy Port Forwarding menüpont, ott lehet megadni a portot, annak a típusát (UTP/TCP/mindkettő) és az eszköz belső IP címét. Sajnos ha mindent jól csinál az ember még akkor sem garantált a NAT1, de NAT2-vel is tökéletesen használható lesz minden, sőt sok esetben egyáltalán nincs ilyesmire (DMZ/Port forwardolás) szükség mert az UPnP elintézi a dolgokat. Ha van rá igény összedobhatok egy részletesebb posztot ezzel kapcsolatban.
-
A`rpi
addikt
válasz
delibab #54551 üzenetére
Itthoni ruterről megy akkor nat type 3... utánanéztem és hát vissza kéne állítanom type 2-re! Ehhez kérnék egy kis segítséget! előre is köszi!
Eléggé összetett kérdés, ha a lakásban több router is használatban van, arra kellene csatlakoznod vagy kábelen, vagy wifi-n ami közvetlen a modemhez kapcsolódik:
Hogyan alakulnak NAT típusok router állítgatás nélkül:
(Valóságnak nem teljesen megfelelő, egyszerűbb érthetőség érdekében ábrázolás):Nat type 1 elérhető router mögül is.
Idáig sajnos csak negatív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
Részben betudható szolgáltató által kapott szerény képességű router-nek, továbbá az én tapasztalatlanságomnak router konfigurálás terén. Lehetőségeimhez mértem ki fogok próbálni pár drágább készüléket, ami borítékolható: 5-10 ezres készülékekkel Nat type 1 kizárt, mivel ezekbe butított romot tesz a gyártó.
(Drágább modellek is kelendőek legyenek).Közeljövőben ezzel kapcsolatban fogok majd írni.
Addig is akinek van tapasztalata router mögül való NAT type1 beállítással kapcsolatban az nem tartsa magába!
Ami érdekel:
-Router pontos típusa.
-Mit hogyan kellett állítani cél érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest