Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Hogy legyen má' szakmai téma is:
Szerettem volna csinálni egy "rootInclude()" metódust a saját kis függvényosztályomba. A lényeg annyi lenne, hogy a metódus mindig root relative húzná be a szükséges fájlokat, a megadott paraméternek megfelelően. Tehát e helyett:
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/dir/dir/dir/file.php');
Ennyi lenne:
Functions::rootInclude('/dir/dir/dir/file.php', 'ro');
A második paraméter határozza meg milyen módon húzza be a fájlt. A példában a 'ro' a require_once(), ami konstansként definiálva van, itt most az olvasmányosság miatt ezt kihagytam. Na most a dolog működik is meg nem is. Behúzza ugyan a fájlt, de a metódusba, azaz a szarnak ad egy pofont. Ha a visszatérés így néz ki: return require_once($path); Akkor sem vagyok előrébb, sőt nem is tudom ilyet szabad e. Tehát a kérdés: Hogyan lehetne a metódussal úgy inklúdolni, hogy a meghívott fájl ott is használható legyen ahol szükség van rá?
Remélem érthető vótam.Szerk: elírás
Új hozzászólás Aktív témák
- Tésztagyártó géppark egyben eladó / Pasta manufacturing machine park for sale as a single package
- Apple iPhone 13 Pro 256gb - Független
- DELL OptiPlex 3050 Micro / i5-7500T / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / WIFI+BT / HDMI / több db / számla
- Eladó DJI OSMO360 kamera S(tandard Combo)
- Eladó - Acer Predator Helios 300 (PH317-55-71VR) + 2026.05-ig garanciális.
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest