- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11807 üzenetére
Alapvetően egyetértek, szerintem is adott esetben sokkal szebb és átláthatóbb lehet egy OOP-s kód, ha valaki tényleg jól tud kódolni.
Arra gondolok viszont, hogy pl. a Drupal magja sem teljesen OOP-s még, elsősorban örökség miatt - lásd PHP 4-es idők; nem egyszerű egy ilyen "rendszert" teljesen lecserélni; legalábbis a 7-esig, bár ott már sok minden OOP-sre lett alakítva, a 8-asnál meg még több dolgot ültettek át OOP-re, ezért van egy bizonyos keveredés egyelőre -, mégis alapvetően egész jól követhető a kód, amennyiben valaki már érti, miről is szól az egész, és itt is egy "rendszerről" beszélünk (azt írod, "rendszer nem lesz abból se", most erre reagálva mondom).
De én pl. a még jobb követhetőség miatt sokkal jobban örülnék, ha a modulfejlesztés is például osztályok leszármaztatásából, interfészek implementálásából és hasonlókból állna, mert számomra is jóval áttekinthetőbb lenne a kód. De van ilyen szinte full OOP-s modul: Views.
Igazad van abban, hogy így elég sok minden lóg a levegőben, ezt a hátrányt Drupalnál is érzem, a debuggolás is talán nehézkesebb emiatt. De a fejlesztők tudják, hogy van min javítani, ez is az irány. Itt és itt nálam sokkal jobban elmagyarázzák a miérteket.Ettől függetlenül szerintem picit túlzás, hogy csak az OOP-s kód a jó és mérvadó.
Szerk.:
cucka az előző hsz.-ben pedig elég tömören elmagyarázza azt is, amit én is éreztem a konkrét kérdés kapcsán, csak ő sokkal jobban megfogalmazta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1 humoros
- 24 Hours of Le Mans
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sorozatok
- E-roller topik
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged