Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Köszönöm, a választ, srácok! :R

    Mint írtam, az én internetemről van szó, és ennek a Wi-FI jelét szeretném a másik lakásba is eljuttatni. Az udvaron gond nélkül működik abba a távolságba, de a falakon belül már nem.

    Az eszköz egy UPC Connect Box modem, és egyébként a "Wi-Free" jelét is fogja, illetve az használható vele, de én a saját, UPCs Wi-Fi kapcsolatomat osztanám meg.

    Két fő kérdésem van még:
    Ha jól értem, a konnektoros megoldás is jó lehet, de az esélye a stabil működésre, sőt egyáltalán arra, hogy a vastag falakon keresztül is segít, eléggé kicsi.

    Elméleti síkon... ezek hogyan működnek? Mit kell konfigurálni? Vagy egyszerűen "plug & play" (szó szerint és átvitt értelmeben is) az ilyen eszköz.

    1. Becsatlakoztatom a másik ház egy konnektorába, és "befogja" a környék Wi-Fi jeleit, és felerősíti a helyiségen belül? (Csak mert van lehetőség a termék visszavietélre pl. a Media Markt-ban is. Korrektek, ha nem működik, visszaadják az árát. Így kockázat nincsen a megvásárlásában.)

    2. Amennyiben ez nem működik, az említett ASUS RT-N12 D1 router-t pontosan hogyan kell beüzemelni repeater-ként?
    Miután elhelyeztem a másik épületben, tőlem oda ehhez a router/repeater-hez be kell húzni egy ~40-50 méteres UTP kábelt?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák