Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Az itthoni hálózatot szeretném végre rendesen beállítani,de teljesen laikus vagyok hozzá, és valami nagyon nem jól működik, ezért szeretném a segítségeteket kérni.

    Adott egy Huawei HG8245 modem/router, ahová érkezik az optikai net kábele. Sajnos ez szolgáltató által fixen adott egység, így nem lehet kiiktatni a sorból. Ezekkel a DHCP beállításokkal üzemel jelenleg.
    A nagy problémám vele,hogy a wifi amit tud elég harmat, főleg úgy,hogy ha mindenki itthon van, akkor körülbelül 6 eszköz kapcsolódik wifin netre, illetve csak 1 db gigabites LAN portja van.

    Erre az 1 gigabites LAN portra van kötve elvileg switch üzemmódban egy TP-Link TL-WR1043ND router, a következő beállításokkal: 1 2 3

    Minden más beállítás alaphelyzetben, illetve mivel ennek kicsit erősebb a wifije, ennek is be van állítva egy wifi, így van ami a Huaweire kapcsolódik, van ami a TP-Linkre. Ezt meg is szeretném tartani, máskülönben nem lenne elég a lefedettség.

    Az összes többi eszköz kábelen a TP-Linkre csatlakozik (asztali gép, NAS, TV). Ami a problémám, hogy mintha nem lennének egy hálózaton az eszközök. Gondolom az IP cím kiosztásának a tartománya miatt lehet, de mivel sikerült már egyszer úgy elbarmolnom a beállításokat, hogy csak a hard reset segített, így inkább kérdeznék mielőtt nekiesek, mint süket a csengőnek.

    Tudna benne segíteni valaki,hogy miképpen tudnám a két hálózati eszközt összehangolni, hogy ugyanazon az IP cím tartományban legyen minden csatlakozott eszköznek kiosztva az IP cím?

    Előre is köszönöm,ha valakinek lesz türelme végigolvasni, és segíteni!

    [ Szerkesztve ]

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

Új hozzászólás Aktív témák