Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolez73

    csendes tag

    Üdv Uraim !!

    Szükségem lenne egy kis segítségre.Bazira elakadtam valamiben. Csak konyha szinten értek a hálózatokhoz ezért nézzétek el nekem ha esetleg baromságokat írnék :) Egy ismerősöm kért meg hogy segítsek a megfigyelő rendszerét fellőni a netre. A következő fogadott:
    Adott egy T-home net amiről egy "csodálatos" Speedport W724v gondoskodik. A lakásban 4 Set Top Box dolgozik tehát mind a 4 port foglalt. Ráadásul net csak az 1-es porton jön, a többit a laptopba dugva csak keresgél és bont. Az 1-es portra dugott STB mellett van a Hikvision DVR. Ide kéne bevarázsolni az Asus-t. DVR-en csak hálózati port van wifi nincs. Mivel a hagyományos Switch nem jó IPTV-hez,csak menedzselhető,gondoltam inkább megpróbálkozok egy Asus RT-N66u-val. Nekem is ez van itthon és jó kis gépnek tartom,ráadásul van benne egy "IPTV Setup" opció. Amúgy is gyenge a wifi jel a lakásban és így ezzel ezt a problémát is orvosolnánk.
    A gondom az hogy akárhogy kötöm be az Asus-t nem megy át az IPTV :(
    Próbáltam a Speedport 1-es portra dugva AP módban beüzemelni,de csak net van. Hiába állítom be az Asus-ba hogy a saját 4-es portján engedje át az IPTV-t. Jelenleg WDS módban üzemel az Asus és az 1-es portjára kötve a Hikvision DVR. A DVR a belső saját tesztnél kiírja hogy "internet OK",de mégsem csatlakozik a DDNS szerverhez. Tuti hogy csak valami bagatell beállítási probléma lesz,csak nem tudom mi. Próbáltam a helyszínen kiguglizni pár ötletet,de olyan lassú volt a net,hogy már a hajamat téptem. Nekem DIGIsnek szokatlan homokórázó böngésző,meg az időtúllépés hiba.
    Ha az IPTV-t be tudnám üzemelni,hogy átengedje az Asus,akkor már előrébb lennék,és a Hikvisiont is be tudnám kötni. :) Ha esetleg valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Bármilyen ötletet örömmel veszek. Ha esetleg segítene,ha lerajzolnám a topológiát az is megoldható. Előre is köszi!!

    ( ha valaki nem tud úszni,azért nem a víz a hülye!! :))

Új hozzászólás Aktív témák