Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Feribacsi555

    senior tag

    Sziasztok.

    Van nekem egy kis problémám, bízom benne, hogy tudtok segíteni.

    A cégen belül ahol dolgozom van kiépítve egy internetes hálózat, ami így néz ki:
    Upc internet modemből belemegy a net jel egy smc routerbe, abból pedig tovább megy egy számítógépre, egy bankterminálra és egy tp link wifi-s routerbe.
    Előző héten bekötöttek hozzánk egy kamerás rendszert, amivel nyomon lehet követni a történéseket, és amit interneten keresztül is lehet kukkolni. Csakhogy én ezt úgy tudom csak elérni (interneten), ha nyitok neki egy vagy két darab portot. Ezt ma meg akartam cselekedni a fő routerbe az smc-be, de mikor beléptem, láttam a logot, hogy kb minden percben legalább kétszer vagy háromszor próbálnak különböző ip-kről különböző portokon keresztül bejutni, a router meg csak listázza, hogy blocked, stb..
    Az lenne a kérdésem, hogy biztonságos-e megnyitnom max 2 db portot a routeren? Az a dilemmám, hogy ha megtalálják a két nyitott portot nem-e tudják lelopni a banki terminálon történő vásárlások adatait, pin kódjait, illetve mikor a fő pc-ről utalunk (bár van token a hitelesítéshez) annak az adatait lelopni? Vagy max csak a kamera rendszerhez férhetnének hozzá? Mivel csak arra a belső ip-re irányul a port megnyitás?
    Esetleg még arra gondoltam, hogy az smc routerre bekötöm a kamera rendszert meg a tp link routert, és a tp link router után kötöm a banki terminált és a pc-t, és ezen a routeren nem lenne egy port sem megnyitva?
    Ettől meg azért fosok, mert ha valaki feltöri a közelbe a wifit, bár ez a wifi rejtett és wpa2-es védelemmel van ellátva, akkor ugyan úgy hozzáférhet az adatokhoz, de ez még kisebb veszély lenne.
    Tudnátok esetleg valami tanácsot adni ebben az ügyben, hogy mi lenne a helyes megoldás?
    Előre is köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák