Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz mrmarkus #13192 üzenetére

    Legagyizott, nem gagyizott, nem a Cokin-t gagyiztam le, hanem a linkelt utángyártott műanyag lapokat. Azt tudható, hogy a Cokin cég mint olyan nem létezik, mivel felvásárolta a Kenko, az ebay-en meg a kedves árusok azt írnak a hirdetésbe meg a csomagolásra amit akarnak, ezt azért tudjuk.

    Azért fordult meg a fejemben ez a rendszer, mert ha tájképet fotózok, akkor sokat dobna a képeken egy átmeneti szűrő használata, és a legjobban ez a "Cokin" rendszerrel megoldható, mivel ott a betakart terület méretét is lehet szabályozni, nem csak a szöget, mint a felcsavarható szűrőknél. Sajna fennáll viszont az a helyzet is, hogy mivel tájképeket minél nagyobb látószöggel érdemes csinálni, így nekem a Pixinfó cikkéből kiokosodva az X-Pro rendszer kellene.... na de ha már nincs Cokin akkor milyen gyártmány?

    forceberg Igen, nálam 1/3 fé a lépésköz, de az a 8-9 kattintás jelen esetben a záridő állítást jelentette, de azért tisztul a kép :) Már csak az a kérdés, ha nyáron mondjuk ISO100-on f2,2-2,8-on 1/500 a gép által mért beállítás, akkor mekkor NDx szűrő kell nekem hogy legalább 1/200-1/160-ra le tudjam vinni a záridőt, hogy tudjak vakuval deríteni. Na ehhez lenne jó valami táblázat :) mert az oksa, hogy ND8=3fé az ND1000=10fé de akkor mennyi az ND400? na és az ND64? vagy az ND32?

Új hozzászólás Aktív témák