Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Domaximus

    tag

    Sziasztok! Kellene egy kis segitség!

    A szitu a következő:

    Nemrég vettem itt aprón (egy jó hete) egy Corsair XMS3 DDR3 1600mhz 2x8GB-os ramot, mert úgy gondoltam ami benne volt Hyperx Red 2x4-es, kevésnek éreztem. A helyzet az, hogy mikor beraktam a ramokat, minden oké volt, a legelső dolog a memtest64 és memtest86 futtatás volt. Több órán keresztül, semmi error. Játék alatt is minden rendben volt. Semmi fagyás vagy akármien rendellenes dolog, Egészen tegnapig. Mert tegnap nem tudom mi okból, de elkezdett játék alatt szabályosan kékhalálozni a gép, konkrétan elég volt kb 10-15perc játék és bamm szomorú smiley, hang bekerreg, MEMORY_MANAGEMENT illetve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Erre a kettöre hivatkozott mindig. Ha nem voltam játékban, csak szimplán neteztem, akkor semmi probléma nem volt. Na, kékhalál után lefuttattam egy Memtest64-et, már az 5.perc környékén 3 error.... Ez fasza mondom, mert eddig órákon keresztül eleinte ugye nem volt semmi problema. Mire rájöttem, hogy akkor csinálja ezt mikor két ram van a gépben, teszem az Dual channel, Mind két slotot kipróbálva, bármely ram, ha külön van , azaz csak 8gb van bent a gépben, se errort nem dob a memtest, és nem is kékhalálozik játék alatt. Ez ilyenkor micsoda? Mert vissza rakva a régebbi 2 ramot, 2x4-es HyperX-et azzal nincs gond. De akkor a Corsair ramok se lehetnek rosszak, mert külön-külön nincs velük probléma. De azt se értem h eleinte, egy héten keresztül párban voltak, akkor se volt gond.
    - DDU-val vga driver törölve, frissen rakva az új, nem segitett.
    - Bios beállitásokban minden automatan van ami azt jelenti hogy mindkét corsair ram egyforma beállitásokon fut, 1333mhz , 1.5volt stb..
    - XMP on vagy off tökmindegy, offon volt eleinte, de bekapcsoltam és a gép rohadt tetü lassu lett tőle, és ugyanugy kékhalálozik játék alatt.
    - Bios firmware a legfrissebb.

    Szóval jelenleg csak az egyik Corsair ramot, 8gb-ot használok és nincs probléma. MÉG! :D

    A konfig a következő:
    i5 3570k
    Corsair ram
    GTX950
    Gigabyte H61MA-d2v rev2.1

    Aki tud valami megoldást, kérem irjon!

Új hozzászólás Aktív témák