Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proximus

    senior tag

    válasz Adam289 #33767 üzenetére

    Az a 4-mínusz-1GB csak 32 bites rendszer esetén szabadna hogy meglegyen. A 64-eseknél nincs ez a korlát. A régi meg az új kit működik rendesen csak magában? Nézd meg memória teszterrel őket így az egyik kettőt, majd a másik kettőt. (memtest86+ v4.20)
    Biosz frissítés:
    Tegnap valamennyire leírtam, de most "átszerkesztem" kicsit. Szóval, belépsz a biosba és nyomsz egy f9-et. Előugrik egy ablak és ott láthatod a BIOS verzióját + még ezt-azt. (A verziót megnézheted mondjuk az aida64 nevű progival is) Az alaplap dobozán megnézed a revíziót, ha nincs meg a doboz, akkor bizony le kell venni a gép oldalát.(az alaplapra is rá van írva) Ne hagyd ki ezt a lépést semmi esetre sem, mert ha rossz bioszt írsz fel az alaplapra, akkor lehet kidobni. ("se kép se hang") A giga oldaláról letöltöd a legfrissebb bioszt(itt is figyelj a rev.-re), majd rámásolod kicsomagolva egy fat32-re formázott pendrive-ra. Belépsz a bios-ba és nyomsz egy F8-at (qflash vagy mi). Ez a beépített frissítője a lapnak. A keep DMI data-t disabledre teszed, majd load bios. Ott látnod kell a pendrive-ot, majd rajta a bios fájlt. Enter és hagy menjen. Ha végzett F10 Shutdown kiválaszt. Ilyen frissítés után szoktak csinálni egy CMOS cleart, ami az alaplapon a megfelelő tű megérintését jelenti mondjuk egy csavarhúzóval.(KIKAPCSOLT ÉS ÁRAMTALANÍTOTT GÉPNÉL) Lehet hogy kis dugó van rajta(jumper), ekkor csak átteszed kb egy percre a másik állásába, majd vissza. (VÉLETLENÜL SE MARADJON OTT) Egyébként a "keep DMI data" disabledre állításával frissítéskor megycsinálja ezt a törlést, csak az "ördög nem alszik". :DDD Ha frissült a bios, belépsz és egy optimized default-ot kérsz. Elmented és kilépsz. (Nagyon szépen be lehet hangolni amúgy, de ehhez tudni kell pontosan mi mit jelent, addig nem "babrálandó" :DDD )

    Csinálhatod a Windows-os frissítőjével is, de ha a lapodhoz a legutolsó bios béta, akkor azt magátol nem szedi le, mert csak stabilra frissít. Viszont ha te letöltöd és betallózod neki, úgy megcsinálja. Ha a jelenlegi bios-odtól van újabb stabil változat, akkor nem mondom hogy kezdd rögtön egy bétával(ami egyébként hülye giga szokás szerint a legfrissebb szokot lenni és magára hagyják a lapot örökre :O ) Ha a win alóli frissítést választod, töltsd le ezt:
    @BIOS
    Na hajrá! :C

Új hozzászólás Aktív témák