Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szakbarbár

    aktív tag

    válasz Lauda #3777 üzenetére

    Közben kicsit utánaolvastam a dolognak:

    1. A fogyasztó termékbemutatón vett részt Hajdúszoboszlón, ahol egy nagy értékű porszívót vásárolt. A szerződésben azonban beikszeltették vele azt a pontot, mely szerint a szerződés megkötése a vállalkozás telephelyén történt, ezért a kereskedő szerint a fogyasztó nem élhet az elállás lehetőségével.

    Válasz:

    Az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. Rendelet 1. § (1) bekezdése szerint a rendelet hatálya azokra a termék értékesítésére vagy szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésekre terjed ki, amelyek megkötésére vállalkozás vagy a vállalkozás nevében, illetve javára szerződést kötő személy (a továbbiakban együtt: vállalkozás) és fogyasztó között, a vállalkozás kezdeményezésére, a vállalkozás üzletén, telephelyén kívül, illetve annak hiányában kerül sor, így különösen

    a) a fogyasztó lakásán, munkahelyén, átmeneti tartózkodási helyén, feltéve, hogy a vállalkozás a fogyasztót nem a fogyasztó kifejezett kívánságára kereste fel, vagy

    b) a vállalkozás vagy harmadik személy által ilyen célból szervezett utazás, rendezvény alkalmával.

    Amennyiben például utazással egybekötött termékbemutatón történt a szerződés aláírása, ezen kormányrendelet vonatkozik rá, függetlenül attól, hogy a szerződésben mit írtak. Annak bizonyítására, hogy nem a telephelyen, hanem akár egy más városban került sor a szerződés megkötésére, érdemes a velünk együtt vásárló tanúkat igénybe venni, ugyanakkor mindenképpen a szerződést aláírás előtt alaposan átolvasni!

    Illetve az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján találtam egy formanyomtatványt, direkt termékbemutatókra vonatkozóan.

    Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák