Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz natë #3950 üzenetére

    Akkor minden rendben van !

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

  • natë

    nagyúr

    válasz bitpork #3951 üzenetére

    Hát...majd elválik. Nagyon szerettünk volna menni, de csomóan lemondták, én meg elvesztettem a munkàm. Így bevállalni....

  • idevele!

    csendes tag

    Hali. 2 problémám van.
    Az egyik az, hogy nem találom azt a törvényt, ahol arról van szó, hogy a tégla társasház előtti fákat karban kell tartani a ház lakóinak. Meg hogy ha a lakók pár évente nem nyesetik, vagy nem vágatják ki a korhadt a fákat az önkormányzattal, és ez miatt egy ág, vagy egy egész fa, vagy egy ág által levert tetőcserép gyalogos, biciklis, motoros fejére, vagy valamilyen kocsira, vagy egyéb járműre esik, akkor az okozott kár egy részét a ház lakóinak kell fizetniük. Vihar nélkül, és vihar esetére is értem ezeket. Van különbség?
    Hol van ezekről jogszabály, rendelet, stb.?
    Ilyen szabályra emlékeztem, ezért megnyesettem a fákat, kivágtak 2 korhadt fát, de ez 1-2 lakónak nem tetszett, mert hogy most besüt az ablakukon a Nap, stb.. Az egyikük fel akart jelenteni engem. Ha zavarja a Nap, miért nem északi fekvésű lakást vett? Az én ablakomba meg alig süt be a Nap a szemközti 2 emeletes + tetőtérbeépítéses ház + a nagy fák miatt, felhős időben homály van a lakásban.

    A másik meg hogy egy 100 éves tégla társasházban lakom, ahol a födém vastag fagerendákból van, az alja és a teteje is telibe deszkázva, felül ezen van a parketta. Alul a deszkákra nádszövet van szögelve (mint a vályogfalaknál), erre ment a vakolat. A felettem lévő lakásból minden lehallatszik. Amikor a férfi hugyozik a WC-be, a WC lehúzás, a víz lefolyása a lefolyón (pattog, mert melegen toldották össze, nem rendesen), a mosógép, a férfi horkolása, a TV-je, a rádiója. A porszívózás olyan, mintha vasgolyókat görgetnének fent a padlón. Persze hetente min. 5-ször porszívóznak, de csak azóta, hogy 1 csaj hozzá költözött, előtte a férfi egyedül csak 2-3 hetente porszívózott egyszer. A mosógépet minden nap hallom. Minden lépésnél recseg-ropog a padló, mozog a csillár, néhány havonta meg kell igazítanom a csillárt, mert elmozdul és a lépéseknél nyikorog. Az egész plafon mozog, ez látszik a csillárról lelógó kábelen is, középen végig is van repedve a vakolat, a festék. A redőny, az ajtók is mozognak. A fenti 2x m2-es szoba padlója jó nagy, nagyon berezonál minden lépésnél, főleg akkor, ha 80-100 kg-os emberek mászkálnak fent, mint most, mert mindketten ekkorák. Nemrég született egy gyerekük, nagyon lehallatszik a gyereksírás is.
    22-23 órakor már lefekszenek, 4:50-5:30-kor már kelnek (minden nap!), 7-8 óráig mászkálnak, pakolnak, mosnak, takarítanak, zörögnek, TV-t néznek, stb. Hiába szóltam többször, hogy 8 után kezdjék ezeket, mert kb. éjféltől 7-8-ig aludnék, nekik állt feljebb.
    Hosszútávon itt fognak lakni, akár 20-40 évig is, nem fognak elmenni, és én sem tudok elköltözni innen. Amúgy is a másik helyen is lennének gondok, és hiába költözne fentre más, ugyanúgy minden lehallatszana. A nő egész nap itthon van a gyerekkel, a férfi csak részmunkaidőben dolgozik, ő is sokat van itthon. A csaj húgának a 4 éves gyereke is egyre többet van itt, persze rohangál. Én egész nap otthon dolgozok, otthon vagyok, és ez sok évig így lesz. A gyerekük egyre hangosabb lesz.
    Mit lehet tenni ez ellen? Van erre valami törvény, rendelet?
    Volt olyan törvény, hogy jogom van a nyugodt, csendes élethez, mások ezt nem zavarhatják meg. Ez hol van? Ezt se találom, az alaptörvényben se.
    Az egész födémet ki kéne cseréltetni rendes betonra, és vastag hő + hangszigetelést beépíteni, hogy ezeknek a zajoknak a nagy részét ne halljam. De lehetetlennek tűnik ezt megcsináltatni velük, szegények, meg ehhez az egész lakásukat ki kéne pakolni.

  • Siriusb

    veterán

    válasz idevele! #3954 üzenetére

    A fákkal kapcsolatban: neked kell gondoskodnod róluk, de nem vághatod ki, ahhoz az önkormányzat (Városfejlesztés) engedélye kell. Ami durva, hogy még az udvarodon álló fákat sem vághatod ki csak úgy.

  • idevele!

    csendes tag

    válasz Siriusb #3955 üzenetére

    Köszi, de ezzel nem segítettél. Tégla társasházban lakom, nem magánházban.
    Van itt valaki, aki tényleg ért ehhez a 2 problémához?
    Gyorsan kéne választ kapnom, mert beszélnem kell több itt lakó emberrel is.
    Csak akkor beszélek velük, ha ezekre kézzelfogható jogszabályok vannak a kezemben.
    Tudom kell mik a szabályok, hogy helyre tehessem a pofázókat, és a felettem lakókat.
    Az kizárt, hogy még 10-40 évig így éljek itt. 1 hónapon belül rendet kell rakjak, mert csak minden rosszabb lesz.

    A 3. probléma: 2 lakással odébb 1 láncdohányos nyugdíjas házaspár lakik, min. az egyikük 90%-ban otthon van. A bejárati ajtajukra szereltek egy bukóablakot, tavasztól őszig nagyrészt nyitva van. Szinte bármikor szellőztetek, az udvari ablakon időszakosan dől be a cigifüst már reggel 4-5 órától, mert tőlem északra van. 90%-ban északi szél fúj, a csukott ablakom, ajtóm résein is bejön. Olyan, mintha egy kocsma mellett laknék. Mindig is gyűlöltem a dohányzókat és a füstjüket. Piára és cigire mindig van pénzük, de 200e közös költség tartozásuk van. A házban mindegyik ember fehér magyar, nem cigányok.
    Van valami olyan szabály is, hogy jogom van egészséges környezetben élni.
    Nem vagyok köteles más emberek egészségromboló szokását eltűrni, és a mérgüket szívni. Mindenki úgy mérgezi magát, ahogyan akarja, de úgy, hogy engem hagyjon ki belőle.
    Csak ezt találtam: Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
    XX. cikk
    (1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
    XXI. cikk
    (1) Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.

    [ Szerkesztve ]

  • devil-k

    nagyúr

    válasz idevele! #3956 üzenetére

    Olyan aranyos elvárásaid vannak. Amit leírtál esetet, eleve nem egy egyszerű történet, de te gyorsan szeretnél választ kapni... Javaslom, hogy keress fel egy ügyvédet, mert itt senki nem fog egy ilyen fába fejszét vágni. De ezek szerint te is mindig otthon vagy, ha meg tudod állapítani, hogy melyik szomszéd mikor és mit csinál...

    - mozi bolondéria -

  • idevele!

    csendes tag

    válasz devil-k #3957 üzenetére

    Ha egyszerű problémáim lennének, nem kéne ide írnom. Nem holnapig kellenek az infók, elég aug. végéig.
    Nem tudok 10e-eket fizetni ügyvédeknek, hogy megtudjam az ide vonatkozó szabályokat.
    Az életemet megkeserítők nem fizetnek semmiért, akkor én miért fizessek, hogy leállíthassam őket?
    A polgármesteri hivatalban is segghülyék vannak, nem tudnak semmit, nem járnak utána, mert akkor kicsit meg kéne mozdulniuk, végre csinálni valamit. Nekik nem érdekük, hogy ezekről megtudjam amit akarok.
    Még a problémás zajongó szomszéd ügyben (4. probléma) sem tudtak infókat adni, csak hogy jelentsem fel, hívjak rendőrt, stb. Megtettem, többször kaptak ejnye-bejnyét, és folytatták tovább a zajongást. A jog itt szart se ér. Szét kéne vernem őket, hogy végleg leálljanak, de akkor biztos jól fog működni a rendőrség és a bíróság, amikor engem kell sittre vágniuk.
    Írtam hogy egész nap otthon vagyok, mert otthon dolgozom. Így mindent hallok, látok, tapasztalok, amit nem akarok látni, hallani, tapasztalni.

    [ Szerkesztve ]

  • Siriusb

    veterán

    válasz idevele! #3956 üzenetére

    Teljesen mindegy, milyen házban laksz. Hívd fel az Önkormányzatot, ha nekem nem hiszel. Én idén már küzdöttem velük egy sort korhadt fák miatt.

    Egyébként arra ne várj, hogy ebben az országban a te jogaidat bárki is tiszteletben fogja tartani. Sajnos ezzel kapcsolatban is van tapasztalatom. A szomszédok tekintetében pedig úgy is azt fogja mondani neked mindenki, hogy maximum polgári peres útra terelheted az ügyet. Örülnék annak, ha tévednék.

  • föccer

    nagyúr

    Helló!

    Meddig van nyári szünet a bíróságokon?

    Köszi, :R

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

  • devil-k

    nagyúr

    válasz föccer #3960 üzenetére

    Szia!

    Augusztus 20. Vagyis 21. "rendes" melónap.

    - mozi bolondéria -

  • föccer

    nagyúr

    válasz devil-k #3961 üzenetére

    Ok, köszi .R

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz idevele! #3958 üzenetére

    A ház SZMSZ-e mit mond a zajról?
    Van valaki még rajtad kívül akit zavarnak/ tudja tanúsítani a zavarás tényét?
    Az önkormányzatnak a zajártalom témakörében milyen helyi rendeletei vannak?

    Ügyvéd nélkül nem fogod tudni megoldani! Ezeken lehet elindulni.
    Amennyiben nincs jövedelmet/hátrányos helyzetű vagy, létezik jogsegély szolgálat.

    [ Szerkesztve ]

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

  • LuckyL

    őstag

    válasz bitpork #3949 üzenetére

    mi az hogy behajtók? milyen jogcímen járkálnak? mást is csinálnak vagy csak járkálnak? :)
    ilyen hallottam valakitől valamit dolgokkal ne paráztassuk már az embereket

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • LuckyL

    őstag

    válasz idevele! #3956 üzenetére

    azért ez kemény
    bejön a cigifüst az ablakodon!
    Szerintem itt minimum a TEKnek kellene kiszállnia és jól meggumibotozni az idős bagósokat, sőt ha már ottvannak akkor a fölötted lakókat is szétütni mert JÁRKÁLNI merészeltek a saját lakásukban
    beszarok :DD

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • Siriusb

    veterán

    válasz LuckyL #3965 üzenetére

    Szerintem a trollkodást be is fejezheted.

    Aki nem dohányzik, annak nagyon kellemetlen tud lenni a cigarettafüst, s a dohányosok általában ezt nem veszik figyelembe.

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz LuckyL #3964 üzenetére

    Gondolom megint nem gondoltad végig megint amit írsz és csak odáig jutottál hogy szavakon lovagolsz.
    A követelést faktoring cég meg fogja venni. Ők megfelelő összegnél, már személyesen keresik az "ügyfelet".
    Amennyiben a legkisebb alapja van az általuk írtnak 2300€, a kezelési és értesítési költségek plusz a kamatok már nem elhanyagolható összeget jelentenek.
    Azt nem értem hogy miért érzed szükségét párom 10+ éves behajtási tapasztalatának a megkérdőjelezését?

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

  • LuckyL

    őstag

    válasz bitpork #3967 üzenetére

    azért kérdőjelezem meg, mert tudom hogy nem fognak utána menni egy ilyen ügynek
    te pedig valami szerb vállalkozóról beszélsz, akiről azt sem tudjuk milyen ügye van csak ennyit hogy a "behajtók zaklatják"
    a faktoring cégnek pont annyi joga van mintha kis pistának tartozna valaki
    a horvát cégnek a követelését bíróságon bizonyítania kell, ráadásul az sem egyértelmű hogy ő ezt bárkinek eladhatná, mint ahogy pont a napokban cikkeztek erről, hogy az állítólagos adós külön belegyezése nélkül nem is lennének kiadhatóak ezek az adatok
    a lényeg viszont az hogy a horvát ugyis lenyeli a békát, csak fenyegetőzik, és ezt te is tudod csak valamilyen homályos okból próbálod a kérdezőt paráztatni

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz LuckyL #3969 üzenetére

    Hát akkor jóóóóóóóreggelt ! Nem Horvát -tehát EUs- hanem Szerb magán ember itteni adósságát is sikerült eladni helyi faktoring cégnek aki azt sikerrel be is szedte. De rendben van, akkor legyen neked. Nincs értelme a szándékomat magyarázni, pláne az olyan fatalista, joggal takarózó embernek aki nem biztos hogy rendelkezik ezen a téren elég tapasztalattal.
    Részemről a topic kikerült a kedvencekből, a legjobbakat mindenkinek.

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz LuckyL #3969 üzenetére

    én még nem láttam egy céget se, akit izgatott volna, hogy amit elad a faktoringnak, az valós vagy kamu.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • LuckyL

    őstag

    válasz bitpork #3970 üzenetére

    de akkor miért járnak a nyakára a behajtók, ha már sikerrel beszedték? Maradj következetes, nem megsértődni kell, bár nekem teljesen mind1 :)
    lehet történeteket mesélni, csak akkor legyen valami konkrétum, hogy hihető is legyen

    természetesen lehet olyan mértékű adósság, amit esetleg megpróbál valaki külföldön behajtani, de mivel te semmi konkrétumot nem írtál, ezért feltételezhető hogy a kérdező nagyságrendjével kb. megegyezőt, aminek semmilyen épeszű nem megy utána bevállalva a külföldi pereskedés költségeit

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • LuckyL

    őstag

    válasz bambano #3971 üzenetére

    hát az lehet hogy ő eladja a kamu követelést, de mind1 is mert faktoring cégnek bizonyítania kell hogy az valós, ha bírósági végrehajtó útján szeretné behajtani
    ezért is van az hogy szinte soha nem mennek perre csak telefonokkal meg ostoba levelekkel próbálják ijesztgetni az erre fogékonyakat

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • idevele!

    csendes tag

    A 3954-ben, a 3956-ban, és a 3958-ban tud valaki segíteni?

    Most néztem meg ezt a filmet.
    Én is úgy intézzem el a problémákat a környező emberekkel, mint ebben Robert de Niro és a családja?
    Péppé verés baseball ütővel, kalapáccsal, vagy agyonverés, vagy lőfegyverrel kivégzés?
    Tényleg ide jutott a világ, hogy csak kemény verésből értenek az emberek?

    Több, mint 10 éve itt lakom, nagyon elegem van már a sok baromból. Évről évre hülyébbek költöznek ide.
    Néhány példa miket csináltak:
    1. Vasárnap reggel 7-kor kezdi el a 7 órán át tartó betonozást, amiről előtte nem szólt, pedig kötelessége lenne. A SZMSZ szerint vasárnap nem is lehetne nagy zajjal járó munkát végezni, munkanapokon csinálva is előre be kellene jelenteni a lakótársaknak, hogy senkit se zavarjanak vele. De még nekik állt feljebb, hogy hogyan merek szólni ezért, biztosan nem fog tőlem engedélyt kérni, hogy felújíthassa a lakását, és hogy mikor teheti, vagy nem teheti ezt.

    2. Az egyik emeleti lakó dohányzás közben végig mászkált a függőfolyosón, végig hamuzott le a földre a földszinti lakások elé, a virágoskertekbe is. Szóltam neki, hogy hagyja abba, de leszarta, neki állt feljebb. Azóta leszokott a cigiről. 1938-ban született egyetemi tanár, ennyi idő alatt nem tanulta meg, hogy mit szabad, és mit nem??? A 6 éves gyerek tudja, hogy ilyet nem lehet csinálni!

    3. Az egyik utcai fáról levágattam 3 ágat egy külön idehívott emberrel, nem a környezetgazdálkodásiakkal, mert ők nem csinálták meg. Erre egy ilyen jelentéktelen dolog miatt az egyik lakó fel akar jelenteni, a másik részegen meg akar verni engem az utcán a járókelők szeme láttára. 2-3 évvel később a faágak lesodortak a tetőről néhány cserepet a járdára, nem lett semmi baj. Ezután az, aki fel akart jelenteni, kihívta a környezetgazdálkodásiakat, hogy vágják le az ágakat. Amit nekem nem szabad, azt neki szabad? Ő se beszélte meg a lakókkal. Rendben akarom tartani az udvart és az utcarészt, erre szerintük én vagyok a barom?
    Ezért érdekel mi van a faág fejre esik törvénnyel.

    4. Egy új 22 éves férfi lakó is idejött. Kezdettől sokat buliztak, hangosan hallgatták a zenét, stb. Párszor kihívtam a rendőröket, először akkor, amikor a 20 órakor kezdett őrjöngő bulit éjjel 2-kor sem bírták befejezni. Másnap jött hozzám, hogy beszéljük meg, miért hívtam ki a rendőröket, stb., még neki állt feljebb, amikor mostanáig össz. kb. 120 alkalommal csináltak kisebb-nagyobb bulikat.
    De mindig csak ejnye-bejnyéket kapott a rendőröktől, pedig a törvény az (a rendőr mondta), hogy a 2. alkalomtól min. 30e Ft-os pénzbírságot kell kapnia, utána minden alkalommal emelkedik ez az összeg. A lakásban mindenért a tulajdonos felel, minden haverja tetteiért.
    Úgy basszusgitározott, hogy még az erősítőbe is bedugta! Felcsöngettem hozzá, hogy ne csinálja ezt, évek óta ez van, stb. Szerinte munkaidőben nincs csendháborítás. Én: Már nincs csendháborítás, mert 24 órában csendben kell lenni. Mutassam meg a társasházi szabályt? Abban az van, hogy senki se zavarhatja semelyik napszakban a többi lakót. Erre megint csak meg akart verni, mert karatézik, kick boxozik.

    5. A felettem lévőkhöz még: A férfi autószerelő, a saját kocsiját 10 éve az udvaron szereli, amikor a SZMSZ szerint ez tilos. Az orra alá dugtam a SZMSZ megfelelő részét. Leszarta. Annyira szétszedte a kocsiját, hogy 2 hétig ott volt az udvaron külön a motor a váltóval! Plusz egyszer 4:50-kor ordíttatják a TV-t, máskor meg 6:40-kor szögel a lakásban.

    Arra nem képes senki, hogy az udvarban a beton rései között 2 m-re megnövő gazt kihúzzák! Évekig ott nőtt. Néha max. 1-2 ember söpröget, dúr havat, de nekem ugatnak, hogy én miért nem csinálom ezeket, mikor évekig csináltam!
    Nem ők határozzák meg, hogy mikor mit csinálhatnak, nem állnak a törvény felett, sorozatosan leszarva minden szabályt. A sok közül össz. néhány szabályt nem tudok betartatni velük!
    Ha valakinek gondja van velem itt a házban, miért csak akkor mondja el, amikor éppen meglát az udvaron, vagy éppen jövök-megyek? Miért nem kopog be hozzám és mondja el azonnal? Csak a bulizós csinált ilyet egyszer.

  • LuckyL

    őstag

    válasz idevele! #3974 üzenetére

    ezeket tényleg komolyan írod vagy ez csak valami vicc? :DD :DD :DD

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • idevele!

    csendes tag

    válasz LuckyL #3975 üzenetére

    Ez az 5 példa és az eddig leírtak is úgy történtek meg, ahogyan leírtam. Ez egy jogi topik, nem viccelődni járok ide, hanem komoly problémák megoldásáért. Itt tartunk, ilyenek az itt lakó emberek, és még sok eseményt meg se írtam.

    Még 2 példa:
    1. A karatés férfi (még nincs 30 éves) 2 éven át verte a barátnőjét, össz. kb. 7-8 alkalommal. Alkalmanként 2-3 órán át kergette a lakásban, ordítottak, zengett a ház, törték a berendezést, a konyhai edényeket is. A csaj ordított, hangosan sírt, a bejárati ajtón akart kimenekülni, de a barom nem engedte meg. Az ablakon nem tudott kimenni, mert az 1. emeleten van a lakás. Több mondatot tisztán hallottam, pl. ezt mondta a csajnak: "behúzzak egyet?" Nem a csaj arcát ütötte, hogy ne legyen feltűnő a verés. Valaki egyszer rendőrt hívott (nem én, bár ő azt hitte hogy én voltam), de semmi sem történt. Másnap újra megismételték a veréses dolgot, akkor már nem hívott senki rendőrt.

    2. A karatésnál idén év elején éjjel 1-kor megint bulizás volt. Hívtam a 107-et, de mielőtt kiértek volna a rendőrök, abbahagyták, így újra 107, lemondtam az egészet. 6 nap múlva (miért nem másnap?) egy papírt találtam a kapun, nekem címezve. Ebben a karatés elnézést kért az esetlegesen előforduló hangoskodásért, meg hogy nem célja, hogy bárkinek problémát okozzon, és hogy ne a rendőröket hívjam, ha zajt észlelek, hanem neki szóljak. Úgy látszik csak ideértek a rendőrök, mire lemondtam. Felmentem hozzá, hogy mi ez, de nem volt otthon, csak 1 haverja. Láttam, hogy az egyik ajtó be volt szakadva, látszott hogy ököllel ütötték a horpadást. Ő volt az. Írtam egy válaszüzenetet, bedobtam a postaládájába, ezt:
    A kérésedet nem tudom teljesíteni, mert a 2007. aug-i ideköltözésed óta min. 150 alkalommal zajongtatok, buliztatok. Ez nem esetlegesen, hanem rendszeresen előforduló hangoskodás. Próbáltam már erről beszélni veled, de elzavartál. A tavalyi beszélgetésünkkor meg akartál verni, mert szólni mertem. Mivel mindketten még sokáig itt fogunk lakni, szerintem mindkettőnknek jobb, ha békében élünk egymás mellett. Miért a kapura kiragasztott papírral üzensz nekem, amikor majdnem minden nap 23 órát itthon vagyok?
    Ezután már csak néhány kisebb zajongás volt 1 hónapig, azóta kb. 4 hónapja teljes csönd van a lakásában, nem jár hozzá senki. Gondolom ő jár másokhoz bulizni.
    Bárcsak sokkal hamarabb megtettem volna ezt! Sok bulizás meg sem történt volna.

    Olyan nem játszok, hogy majd 20 évig napi 24 órában hallgatom a felettem lévő gyerek + a szüleik zajait (mert lehet 2. gyerek is), meg eltűröm a többi lakó megírt viselkedéseit. Mindenbe beleszólnak. Hiába hal meg bárki, még hülyébb költözik ide helyette. Eddig mindig így volt. 1 dohányos helyett 2 jött, normális helyett a karatés, fölém meg a csaj, aki gyorsan szült, stb. Épp itt az ideje rendet rakni a házban.

    Tényleg fogalmuk sincs az embereknek az alapvetőbb társasházi szabályokról se, vagy csak nem akarják betartani, leszarják. Úgy vannak vele, hogy ha valaki szól nekik valamiért, ami nem tetszik, akkor megfélemlítik, vagy megverik, aztán majd befogja a pofáját. Mivel csak én nem csinálok olyan dolgokat, amilyeneket ők szoktak, így mindenkinek mindenért én szólok. Az egyik barom nem fog szólni a másik baromnak, hogy ne csináljon valamit, ami nekem nem tetszik.

    Arra gondoltam, hogy ha megvannak a válaszok az itteni problémákra, akkor összeírom, hogy minden lakás lakói miket csináltak, amióta itt laknak (felírtam mindent), odaírom az oda vonatkozó törvényeket is, kinyomtatom, és odaadom nekik, vagy bedobom a postaládájukba.
    2 választási lehetőségük lesz. Vagy normálisan élnek itt, vagy elköltöznek. Az nem mehet tovább, ami eddig ment. Ha a 3. lehetőséget választják, hogy keménykedni, verekedni akarnak, hogy ne tegyek ellenük semmit, akkor odaírom még ezt is:

    2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
    A jogos védelem 22. § (1) Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
    (3) Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl.
    (4) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
    Magyarul eszméletlenre, vagy akár agyon is verhetek bárkit, aki fenyegetően közeledik felém, és ezért engem nem fognak megbüntetni. Már nincs meg az a szabály, hogy ha valaki puszta kézzel támad rám, azt nem szúrhatom le, vagy ha késsel támad rám, akkor nem lőhetem fejbe. Majd átgondolják a dolgokat, ha a sitten megbilincselve térnek magukhoz. Ha ezt akarják, ha nem hagynak más választást, akkor ez lesz. Az elköltözés nem segítene, mert 1000-ből 900 ember olyan, mint ők.

    [ Szerkesztve ]

  • devil-k

    nagyúr

    válasz idevele! #3976 üzenetére

    Nekem az a furcsa, hogy ennyi lakás lakóival van bajod... Ilyen sokkal?!

    A jogos védelemhez való hozzáállásod elárulja, hogy nagyon nem látod át a dolgot, hogy miről is szól az egész...

    - mozi bolondéria -

  • idevele!

    csendes tag

    válasz devil-k #3977 üzenetére

    2007-re az összes nem problémás ember elköltözött, azóta mindenkivel gond van.

    Ha nem jól értem a jogos védelmes témát, akkor magyarázd el.
    Én úgy értem, hogy ha valaki ordítva rám támad az udvarban valami vélt, vagy valós sérelem miatt, és véletlenül ijedtemben súlyos sérülést okozok neki, vagy megölöm (nincs nálam fegyver), akkor ezért engem nem büntethet meg a bíróság, ezért nem kerülhetek börtönbe.
    Nem így van?
    A módosítás előtti BTK-ban is benne volt a jogos önvédelem, de ott még egyenes arányban kellett lennie a támadás kivédésének a támadás mértékével. Ha puszta kézzel támadnak, csak puszta kézzel védekezhettem, nem szúrhattam le. Ha késsel támadt, nem lőhettem le. Ez változott meg. Nincs fegyverem, max. konyhakés.

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz idevele! #3976 üzenetére

    ezt írtad: "Tényleg ide jutott a világ, hogy csak kemény verésből értenek az emberek?"

    ezt nem kellene. másrészt ha neked mindenkivel bajod van, akkor lehet, hogy mégiscsak nálad van a baj. vagy pedig költözz el.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • idevele!

    csendes tag

    válasz bambano #3979 üzenetére

    A 3954-től írtam le a gondokat. Csak csendet és nyugalmat akarok a házban. A törvény elvileg nekem ad igazat, de a gyakorlatban nem tudom elérni, hogy történjen is valami.
    Olyan emberek válaszoljanak, akik az egészet megértették, akarnak és tudnak is segíteni nekem. A beszólásokat kérem mellőzni, ebből kapok otthon is eleget.

    [ Szerkesztve ]

  • LuckyL

    őstag

    válasz idevele! #3980 üzenetére

    bemondják a rádióban hogy egy hülye szembe megy az autópályán a forgalommal....hallgatja egy fickó a kocsijában, majd felkiált : egy??? az összes!!!!

    na ez az ember vagy te :)

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • idevele!

    csendes tag

    válasz LuckyL #3981 üzenetére

    Mondtam hogy nincs szükségem beszólogató emberekre. Úgy látszik te is úgy viselkedsz, mint azok, akikre mérges vagyok. Te sosem fogsz megérteni.
    A problémáim valósak, a törvény szerint is igazam van, valóban megkeserítik az életemet. Olvasd el az egészet a 3954-től.
    Gyere ide, cseréljünk lakást, élj itt te, és meglátjuk hogy meddig bírod ki, hogy ne verd péppé a lakók min. felét.
    Majd írd meg, hogy hogy tetszik, ha tavasztól őszig nem tudsz szellőztetni a bagós miatt, ősztől tavaszig meg azért nem, mert tele van a város a fatüzelés füstjével. Olyan jól teljesít Mo., hogy egyre többen térnek át a gázról a fára. Csukott ajtón, ablakon is bejön a füst!
    Aztán 4:50-kor a feletted lévő zajára ébredsz, mert akkor kelnek, de te 7-ig akarsz aludni. Örülhetsz, ha 7-ig még tudsz aludni fél órát, és így meglesz az össz. 5 óra alvásod.
    Meg pár hónap múlva a gyerek már nagyobb lesz, még hangosabban fog sírni, aztán meg mászni, a játékautót a földön fogja tologatni, aztán próbál járni, és esik-kel, zuhog.
    Az utcán egyre többen száguldoznak, fékeznek, gyorsítanak, dudálnak. Jobbkézszabály? Mi az? Persze tele van cigányokkal a környék, éppen most is ordibálnak. Még jó hogy a házban nincsenek.
    Folytassam? Ez a min. 30 negatív dolog a környezetemben összességében nagyon dühítő.
    Ezek nélkül is van elég bajom.
    Az a szerencséjük, hogy nem vagyok verekedős, erőszakos ember, hanem békésen akarom megoldani a problémákat. Bár most ez a tulajdonságom hátrány.

  • Laurh

    aktív tag

    válasz idevele! #3982 üzenetére

    Szerintem olyan, hogy "tökéletes lakóközösség" nincs amit te szeretnél. Aki lakásba költözik és nem kertes házba az bizony kompromisszumokra lesz hajlandó a környezetében élő emberekkel kapcsolatban. Amiket meg a fentebbi hszekben leírtál történeteket én úgy vélem a nagy többség aki lakásban lakik ezekkel szembesül, még ha nem is ilyen hatványozott formában. Polgári peres útra viszed a dolgokat és nem gyűjtesz magad köré pár lakót aki hasonlóképpen vélekedik, mint Te akkor hosszabb távon szerintem még inkább borsot fognak törni az orrod alá a szóban forgó szomszédok.

    I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

  • idevele!

    csendes tag

    válasz Laurh #3983 üzenetére

    Sosem tökéletes lakóközösséget akartam, hanem csak az alapvető társasházi és emberi viselkedéseket vártam el mindenkitől, de ezeket most senki nem AKARJA teljesíteni, mert csak.
    Alapvető, hogy az egyikük ne dohányozza tele a lakásomat, a másik ne hamuzza tele a fél udvart, a 3. ne betonozzon 6-7 órán át vasárnap, stb.
    Ne mondja senki, hogy az normális, hogy egy 40 évig egyetemi tanárként dolgozó (szerinte ő a ház főnöke hozzáállású), 2006-ban 68 éves férfi telehamuz mindent, és ha szólok neki, akkor még neki áll feljebb, hogy miért szólok, mert semmi olyat nem csinált, amiért szólnom kellett volna neki. Plusz az ő füstje is bejött a lakásba. Persze szerinte ő maximálisan normális ember, akivel semmi gond nincs, de én egy rohadt szemét idióta állat vagyok. Nem mondta ki, de ezt gondolja rólam. Ki tűrné ezt el?
    Nem azt várom el mindenkitől, hogy lábujjhegyen járkáljanak egész nap és suttogva beszéljenek.

    A 3954-től leírtakból látszik, hogy nem kis problémákról van szó, és nem csak néha fordulnak elő. Ezek az emberek alapból ilyenek mindig.
    Ha azt gondolják, hogy azért, mert én egyedül vagyok, ők meg többen, akkor már beszarok, és ők nyernek, akkor tévednek. Törjenek borsot, ha sittre akarnak kerülni. Mindenkinek sokkal több veszítenivalója van, mint nekem. Ez nagy előny nekem.
    Annyi filmet láttam már, ahol ügyes kis trükkökkel, átverésekkel leckéztettek meg embereket, de 1 se jut eszembe. Ez kéne ezeknek. A leggyengébb pontjukon ártani nekik, hogy sok pénzt veszítsenek. Ha kevés a pénzük, még sebezhetőbbek. De a plafon problémát ez sem oldja meg, mert az idejövő másik emberek zaja ugyanúgy le fog hallatszani.

  • LuckyL

    őstag

    válasz idevele! #3984 üzenetére

    a te esetedben már csak a piócás ember segíthet!

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • idevele!

    csendes tag

    válasz LuckyL #3985 üzenetére

    Tévedés, mert rajtam egy normális világ, egy élhető Mo. segíthetne, ahol kiszámítható a jövő, lehet tervezni, nem változik minden nap valamilyen törvény, és persze rendesen meg lehet élni a jövedelemből. Egy ilyen világban nem lenne gond normális lakóhelyet, környezetet találni magamnak, ahol a megírt problémák nem is léteznének.
    Lehetne ilyesmi helyen lakni. Szépen lehetne otthonról neten dolgozni, a főnököt nem érdekelné, hogy mikor végzem el a munkát, 8-16, vagy 12-24 óra között, csak hogy kész legyen a heti melóadag. Jönne a fizu bankszámlára, mindent házhoz lehetne hozatni. Alig kéne elmenni otthonról, így már nem olyan fontos, hogy hol lakom, milyen közel van a melóhely, a bolt, stb..
    De most ilyen a világ, és az emberek tették ilyenné, mert a pénz a fontos mindenek felett. Nem számít a bolygó, hogy az egész 1 szeméttelep, se a 7 milliárd többi ember, csak dőljön az extraprofit. Az se számít, hogy 10-20 éven belül összedől az egész rendszer.

  • tlac

    nagyúr

    válasz idevele! #3986 üzenetére

    csak beleolvasgattam a hozzászólásaidba, túl sok dolgot keversz ide és emiatt komolytalannak hat
    másrészt szerintem ezeket a problémákat elég reménytelen dolog jogi úton megoldani
    hülye szomszéd mindenhol van, néhol több

  • idevele!

    csendes tag

    válasz tlac #3987 üzenetére

    Minden ide tartozik, amit leírtam problémaként.
    Milyen világ az, ahol a szomszédnak joga van egész nap dohányozni, míg nekem hiába van jogom tiszta levegőt szívni, mégsem szívhatok?
    Olyan nincs, hogy minden szart el kell tűrnöm a végtelenségig. Annyi minden nem olyan, mint lennie kéne, hogy ennyit már nem lehet elviselni.

  • Sanyabá

    senior tag

    válasz idevele! #3988 üzenetére

    Van egy mondás, mi szerint rossz szomszédság török átok. Ez úgy látom nálad bejött.
    Szerintem hívj össze egy lakógyűlést, és ott add elő a problémádat. Halk, és szép szóval több eredmény érsz el, mint hangos és arrogáns hozzá állással. :K

    A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

  • idevele!

    csendes tag

    válasz Sanyabá #3989 üzenetére

    Erre a helyzetre már nincs mondás. :( 1 ember nem hívhat össze gyűlést. Ha össze is hívhatnék, senki se gyűlne össze, leszarnák, mert tudnák hogy ki és miért hívta össze. Beszéltem ezekkel már mindenhogy, szépen, csúnyán, ordítva, semmi se használ. Már csak az 1 m-es acélcső és hasonlók maradtak.
    Az a baj, hogy 1000-ből 900 ilyen típusú ember. Hallom hogyan beszélnek az ablakom előtt elmenő emberek, néhány szót hallok csak, de hihetetlen.

    [ Szerkesztve ]

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Sanyabá #3989 üzenetére

    szerintem egy lakógyűlés remek ötlet, ott majd a második mondata után előkerül egy-két konyhaszekrény, ráülnek a fejére és irányba állítják a gondolkodását.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • idevele!

    csendes tag

    válasz bambano #3991 üzenetére

    Persze, majd több tanú előtt fognak engem megverni, hogy üljenek 1-3 évet könnyű testi sértésért. Baromság.

  • Orlin

    addikt

    válasz idevele! #3992 üzenetére

    "Persze, majd több tanú előtt fognak engem megverni, "
    Gondolod miután mindenkinek elmondat,hogy bajod van velük és utána kétszer szájba csapnak akkor majd akiket kiosztottál melledet fognak tanúskodni... :C

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

  • LuckyL

    őstag

    válasz idevele! #3992 üzenetére

    miért nem költözöl valami tanyára ahol nem zavar senki?
    neked úgy általában az emberekkel van bajod úgy látom :)

    cryptot minden termékemért elfogadom

  • idevele!

    csendes tag

    válasz LuckyL #3994 üzenetére

    Orlin. Senki sem fog odáig elmenni, hogy kezet emeljen rám, akkor se, ha egymást védenék a tanúskodáskor. Ennyit nem ér meg nekik. Akkor se fognak bíróságra járni miattam, ha egymást védik.

    Miért, szerinted az emberek nagy része normálisan viselkedik az élet minden területén?
    Menj ki az utcára, és figyeld miket, hogyan csinálnak az emberek, autóvezetés, beszélgetés, munkahelyi dolgok, szórakozás, a szomszédok viszonya egymással, stb. Ezek vannak, ilyenek:
    Száguldoznak minden úton, gyorsabban hajtanak, mint a megengedett sebesség, letolják egymást az útról, elsőbbségadás minek, a gyalogos, motoros, biciklis nem is ember, miért van ott.
    A beszédük tele van csúnya szavakkal, szlenggel, stb. Nem tudnak halkan beszélni.
    A melóban annyira lassan dolgoznak, amennyire lehetséges, mindenre szarnak, alig várják, hogy végre hazamehessenek, vagy hamarabb ellóghassanak.
    Szerintük az az ember nem is ember, aki 10-12 évesen még nem szexelt, és nem vedel.
    A társasházi szabályokra is szarnak, buliznak, hangoskodnak, olyan dolgokat csinálnak, amiket tilos.

    Az emberek 90%-a önző, kapzsi, pénzszerető, beképzelt, büszke, gyönyörszerető, törtető, nem tisztelnek senkit és semmit, buta, egymosott, nem látják hogyan működik a világ, és miért olyan, amilyen. Képtelenek az összefogásra, hogy jobb életet harcoljanak ki maguknak, helyette szarnak bele mindenbe, és tekerik tovább a mókuskereket. Ez minden országban így van. Eltűrnek mindent, különösen a magyarok, hogy egymás után egyre több dolgot elvegyenek tőlük, a juttatásokat, a nyugdíjukat, a rokkant nyugdíjukat, a pénzüket 100 adófajtával, stb. 66e és 77e nettó minimálbér 2014-ben ilyen árak mellett? Vicc. Majdnem mindenki csak a saját kis életét, a kis családját, a megélhetését félti, és egyre csak güriznek egyre többet egyre kevesebb pénzért. Éppen most készül egy újabb diktatúra Európában, itt Mo-on, ami ellen nem tesz senki semmit. 6-800e ember külföldre ment, inkább elmenekültek a problémák elől, leszarták, oldja meg más.

    Én nem ilyen ember vagyok, nem így gondolkodok. Nekem ez így nem jó. Összefognék, hogy ezeken változtassak, de nincs kivel összefogni. Néhány 10e ember kevés egy 10m-s országban, hogy bármit elérjünk.
    100-ból hány olyan ember van, akit komolyan érdekel a körülötte lévő többi ember? 2-3? Több nincs.
    Nincs értelme elköltözni, külföldre sem, mert mindenütt olyan emberek vannak, mint az itteni problémások.
    Az emberekkel és a világgal van baj, nem velem.

    [ Szerkesztve ]

  • devil-k

    nagyúr

    válasz idevele! #3995 üzenetére

    Téged is annyira érdekelnek a körülötted lévő emberek, hogy hogyan és hol tudsz beléjük kötni. Az eddigi írásaid alapján az jött le, hogy mindenki k*ka aki körülötted van, csak Te vagy a legjobb. Lehet, hogy meg kellene kérdezni a szomszédokat, hogy rólad milyen véleménnyel vannak. Úgy gondolom, hogy hihetetlen sok szabadidőd van (akár otthon dolgozol, akár nem), hogy ennyi mindent, ilyen részletesen le tudsz írni és meg tudsz jegyezni.

    - mozi bolondéria -

  • idevele!

    csendes tag

    válasz devil-k #3997 üzenetére

    A 3954-ben kezdtem, innentől nézd miket írtam. A 3974 és 3976 is fontos.
    Csak akkor szóltam valakinek valamiért, ha tényleg okot adott rá. Ha engem békén hagynak, akkor én is békén hagyom őket. Ha mindenki jól viselkedett volna végig, senkinek se szóltam volna semmiért.
    Csak békében és nyugalomban akarok élni. A fontosabb tetteiket, eseményeket felírtam, mert már olyan sok volt. Ha nem értenek semmiből, mindegyiknek az orra alá dörgölöm ezeket a dolgokat szépen időrendben. Sosem ismerik el, hogy bármit rosszul csináltak, vagy nem kellett volna csinálniuk.
    Nem olyan vagyok, aki ok nélkül kötözködik. Ha ilyen lennék, akkor min. 100-szor feljelenthettem volna valakit a házban az elmúlt 10 év alatt, de még senkit se jelentettem fel mióta itt lakom.
    Ők kezdték a konfliktust azzal, hogy nem megfelelően éltek itt. Én csak reagáltam rá. Sose anyáztam senkit, sose káromkodtam, sose beszéltem csúnyán senkivel k és b betűs szavakkal, nem fenyegetőztem semmivel, nem akartam senkit megverni. Ilyeneket ők tettek velem szemben.
    Nyilván hogy utálnak engem, mert bele mertem szólni az életükbe, hogy nem tűrtem el, hogy mindenki azt csinál, amit akar, amikor éppen eszébe jut, közben ez nem így működik.
    Az ilyen embereknek a hozzájuk hasonló, szabályokra szaró emberek számítanak normális embereknek, míg én, aki be akarom tartatni a szabályokat, csakis nem normális, stb. lehetek a szemükben, mert más vagyok, mint ők. Amúgy is 1 kivétellel mindenki később költözött ide, mint ahogy én idejöttem.
    Lényegtelen hol, mennyit dolgozom, és mennyit vagyok otthon, mert ők mindig olyanok.
    Plusz végig kettős mérce volt, mert amit ők büntetlenül megtehettek, azt szerintük én nem tehetem meg. Egymásnak nem szóltak, hogy mit csinál a másik, csak nekem. Ha valaki más csinál valamit, akkor az oké, de ha én csinálom, akkor én vagyok a barom.

    [ Szerkesztve ]

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz idevele! #3998 üzenetére

    hiába emlegeted 20x, hogy eddig miket írtál, hidd el, mindenki olvasta és megértette.
    csak más következtetésre jutott belőle, mint te.
    te egy álszent, önmagát angyalnak képzelő, önjelölt sheriff vagy. vannak olyan szerzetesrendek, amelyek némasági fogadalmat tettek és jó vastag falú kolostorokban élnek. vonulj be.

    ha pedig az a véleményed, hogy mindenki hülye, csak te nem, akkor kezdj el gyanakodni, hogy statisztikailag valami más lehet a probléma oka.

    rövid itteni pályafutásoddal pontosan ugyanazt érted el, mint a lakótársaidnál. szerintem a topic további spammelése céltalan.

    "Ők kezdték a konfliktust azzal, hogy nem megfelelően éltek itt.": te kezdted a konfliktust azzal, hogy azt hiszed, neked van jogod szabályokat hozni és megítélni másokat, hogy ki felel meg és nem. Azé' jó, hogy nem kell hozzád imádkozniuk.

    "hogy nem tűrtem el, hogy...": épp azt bizonyítják rád, hogy kénytelen vagy eltűrni.

    "Plusz végig kettős mérce volt, mert amit ők büntetlenül megtehettek, azt szerintük én nem tehetem meg.": nem igazán kettős mérce ez, csak látszólag. Csak annyit tesznek, hogy úgy viselkednek mindenkivel, ahogy azok viselkednek velük. Ha a másik nem pattog egy kis rendbontás miatt, akkor cserébe ők sem pattognak, mikor a másiknál van gikszer. Ha meg te pattogsz, örömmel törlesztenek egy kicsit.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • idevele!

    csendes tag

    válasz bambano #3999 üzenetére

    Sosem mondtam, hogy tökéletes vagyok, nekem is vannak hibáim. Az egész arról szól, hogy csak néhány egyszerű szabályt tartson be mindenki, amiket akkor is be kéne tartaniuk, ha nincs leírva törvényként. Csak az alapvető társasházi és emberi viselkedést várom el mindenkitől. Ha az van a törvényben, hogy az udvaron autót szerelni tilos, akkor fogadja el, és soha többet ne szereljen autót. Az orra alá dugtam a szabályt, de akkor is szerel. Vagy hogy indokolatlanul tilos zajongani, erre szólok neki 50 bulizás után, hogy többet nem akarok zajt hallani a lakásából. Ők szarnak mindenre. Miért én vagyok a hülye a szemükben, hogy ezekért szólni merek?
    Ezt magyarázd már el. Nem látom hogy bármi olyat tettem volna, ami után VALÓBAN OKKAL haragudhatna rám bárki a házban. A lakók reakciói a nekik áll feljebb gondolkodás miatt vannak, hogy nehogymár én mondjam meg nekik, hogy miket nem szabad csinálniuk, közben meg a törvényt régen tudniuk kellene, és maguktól, szólás nélkül betartaniuk. Ez lenne a normális viselkedés mindenkitől. Miért nem kérnek bocsánatot a viselkedésükért, és ígérik meg, hogy be fogják tartani? Ezt akarom elérni.

    Amikor ideköltöztem, 1 ember söprögetett. Évekig söprögettem én is, meg mást is csináltam, példát mutattam nekik, hogy a többiek is csinálják. Szóltam is 1-2 lakónak. Nem csinálták. Ekkor abbahagytam a ház körüli munkákat. Mit csinált a fő kötözködő? Miért nem csinálom ezeket? A többieknek évekig nem szólt ezekért, hogy ők miért nem csinálják! Ebből lett elegem. Tőlem megrohadhat minden, összedőlhet a fél ház, benőhetnek a fák az ablakokon, nem érdekel, majd megcsináltatják azok, akiknek nem tetszik.

    Nem én hozom a szabályokat, csak NÉHÁNYAT akarok betartatni velük.
    Nem vagyok köteles a végtelenségig eltűrni ezeket a dolgokat. Ha eldurvul a helyzet, az nem miattam lesz.
    Nem én kezdtem a pattogást, hanem ők kezdték azzal, hogy olyan dolgokat tettek, amiket tilos. Én viselkedtem úgy velük, ahogyan ők viselkedtek velem, nem fordítva. Akkor is én fogok nyerni, nem ők. Ha nem tetszik nekik a helyzet, el lehet költözni, mert én nem fogok elmenni.

Új hozzászólás Aktív témák