Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    válasz bitpork #2534 üzenetére

    tényleg nem érted, pedig igyekeztem jol megfogalmazni :) na, akkor csapó 2 :D

    én vagyok a tulajdonos. ő a haszonélvező. én, mint tulajdonos adtam bérbe egy multinak a telkem egy részét. ehhez kellett az én, az ő és a multi aláírása. az alapszerződés köztem és a multi között jött létre. én kapom a pénzt, én vagyok benne csak a szerződésben. az összegről minden év elején számlát adok.

    két év után született egy szerződésmódosítás, ami arról szólt, hogy nem az alapszerződésben lévő negyedéves lebontásban fizeti ki a multi a 2013-2014es bérleti díjat, hanem egyösszegben, előre. ezt aláírtam én, ő és a multi. ez nekem jött. (és jó részét neki adtam)

    ezen felül bekerült egy megállapodás is, egy egyszeri kártérítésről, amit ő lobbizott ki, ez az 500.000 huf. a megállapodás továbbra is köztem és a multi között létesül. a kifizetést erre a kártérítésre ő kapja, az ő számlaszámára, és erről nincsen számla se adva.

    ennyi.

    a történet csavarja, hogy az egyösszegű kifizetés nagy részét odaadtam neki, hogy forgassa, bíztam benne, lévén mégiscsak az apám. szóbeli megállapodás történt, hogy a 2013-2014 évi egyösszegű előrehozott kifizetés után kötelező adókat ő ezért cserébe majd kifizeti. illetve a megállapodás aláírásánál azt mondta, hogy az 500.000 után, amit ő kapott számlára, nem kell adózni. ezen fél millió adókötelezettségéről nem ír semmit a megállapodás.

    azóta amit adtam elverte, beszélőviszony megszűnt, én meg rákeféltem.

    így most szuperbruttósítás, a kártérítés, a 2013-2014 egyösszegű és a 2012-es részletfizetett összeg(amit még én kaptam) alapján 3.440.000 forint után kell adóznom, ami pontosan 909.000 forint. van 100k a számlámon, elő tudok teremteni kb 300-at, és akkor az összeg amire számoltam, mint adó, megvan. már csak az az 550.000 hiányzik, amit szóban átvállalt.

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák