Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#3501) jasohn

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Bocs, ha már sokszor volt kérdezve, de sajnos nincs időm minden hszt végigolvasni, szval az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a régi 17"-es CRT monitoromon a kép néha szétugrik, mintha wide lenne:D?

(#3502) SymbianOS válasza jasohn (#3501) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azzá akar válni és így tudatja! :)) BOCCS!!

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#3503) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Compaq P900 mik a velemenyek, javareszt jatekra kene + net+Dslr-el fotozott kepeket nezni..

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#3504) bolcsodal válasza nesa (#3503) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

107KHz-es FD-Trinitron. Jó, de ha veszel ennél jobbat lenne érdemes.
19" Iiyama Visionmaster Pro454 a legjobb a maga 130KHz-es horizontális frissítési frekvenciájával a 19"-os mezőnyben.

Szeged környékén van is egy eladó... :U Ami ennél: [link] jóval olcsóbb is lehet..

Ha gondolod megadom az elérhetőségét a srácnak...

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#3505) nesa válasza bolcsodal (#3504) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ennek az arnak 1 apro toredeker veszem es csakis kizarolag pecsen vagyok hajlando vasarolni ,ennel meszebb nemmegyek mert nem eri meg.
Szal ha jo a kepe akkor meglehet venni?

(#3506) bolcsodal válasza nesa (#3505) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg....

(#3508) bolcsodal válasza csyo (#3507) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért venné meg akárki is, ha képcsőhibás? :U Milyen képcső van benne? FD-520?

(#3509) csyo válasza bolcsodal (#3508) üzenetére

csyo
(senior tag)

miért, az olyan nagy baj?

Lehet, h az áyu rossz benne.

A kontrasztot ne lehet belőni rajta. Szerinted mi lehet?

Legyen szép a napod!

(#3510) bolcsodal válasza csyo (#3509) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy csak a vezérlőpanel hibásodott meg. Kérdezz rá egy tévészerelőnél, hogy mi lehet. Ha a képcső rossz, akkor az mehet a szemétbe szerintem. Egy ilyen monitornál az értékének 99%-a a képcső. Ha az rossz akkor minek vegyem meg a burkolatát? Persze lehet, hogy valakinek csak a bukolatra van szüksége ha jó állapotban van... :U

(#3511) csyo

csyo
(senior tag)

te vágod?

Hol laksz? Budapest okés?

Legyen szép a napod!

(#3512) bolcsodal válasza csyo (#3511) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem...nem értek hozzá. Keress egy TV szerelőt. :N

(#3513) Bartuc

Bartuc
(újonc)

Hy!
Tanácsot szeretnék kérni. Koleszban lakom, és laptopvásárláson töröm a fejem, amit ha megveszek filmnézésre szeretnék használni. De nem a laptopon akarok filmet nézni, hanem arra gondoltam, hogy veszek valami használt 22 colos crt-t 10k körül, ami jó nagy, és viszonylag nem is drága, rákötöm a laptopra, aztán hadd szóljon. Viszont ajánlottak nekem olyat is, hogy a crt helyett vegyek inkább egy használt, 55 centis tv-t, hiszen az is hasonló árban van, de szebb rajta a kép. Na mármost, nem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz (hiszen a monitornak nagyobb a felbontása), és hogy a régebbi tv-ket mennyire lehet rákötni egy laptopra. Ha valaki tud valamit tanácsolni, érdekelne, hogy melyik éri meg jobban. Súlyban/méretben mennyi a különbség köztük amúgy? (Tudom, vegyek lcd-t, de annyira nem érdekel a dolog, hogy többet költsek rá, plusz úgyis koleszba lesz, akármi lehet vele, szal valami igénytelenebb használt monitorban/tv-ben gondolkodom).
Előre is kösz a segítséget! :))

(Ha esetleg volt már erről szó, írjatok kommentszámot, nem akartam végigolvasni több ezer hozzászólást)

(#3514) bolcsodal válasza Bartuc (#3513) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A koleszban elképzelhető, hogy a 22"-os monitor jobb választás. Ha már fotelből lehetne nézegetni, akkor elgondolkoznék...

Egyes 22"-os Belinea Diamondtronos CRT-k egész jó árban vannak..12-15K környékén. Én lehet hogy meglépném...

A TV-nek megvan az az előnye, hogy van rajta hangsugárzó.

Alapból 30-35Kilval számolj egy jobbfajta 22"-osnál.. ;)

(#3515) Echelon

Echelon
(újonc)

IBM P275 21" CRT monitorom van, másodlagos monitornak használtam a VGA 2. kimenetén. Úgy néz ki elszállt, mivel nincs képe. Világít a zöld led, ha bekapcsolom, de az OSD már nem jelenik meg. Ha letiltom a Catalyst Control Panelben, akkor sleep módba vált, és sárga lesz a led.

(#3516) bolcsodal válasza Echelon (#3515) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És elsődleges monitorként? A másik DVI-A bemenetet próbáltad rajta? Véletlenül nem kapcsoltál át a másik bemenetre?

(#3517) Echelon

Echelon
(újonc)

Ugyanarra a bemenetre van állitva, DVI kábelem nincs.

(#3518) bolcsodal válasza Echelon (#3517) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Input szelektor?

(#3519) Echelon

Echelon
(újonc)

Input selector 1-esen van, ahogy volt. Megnéztem 2-esen is, de semmi. ÷]

(#3520) KPepe

KPepe
(őstag)

Üdv!

Kaptam egy 19"-os monitort, Win alapból 75Hz-en engedi maximum működtetni. De ha kiveszem a pipát a "A monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" elől, akkor engedi 85 és 100 Hz-re is állítani, sőt, 85 Hz-en működik is, nem megy el a kép, mint egy korábbi monitoromnál. Ez most mit jelent? Lehet 85 Hz-en ketyegtetni, vagy így hamarabb kijön belőle a füst?

Köszi!

A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.

(#3521) bolcsodal válasza KPepe (#3520) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A típus milyen? A típus leírás alapján használd, ha nem tudja, akkor úgysem fogja használni a magasabb frissítési frekit...

(#3522) KPepe válasza bolcsodal (#3521) üzenetére

KPepe
(őstag)

Tippre ez az, de nem 100%, csak magát a monitort kaptam, semmi papírja nincs meg. Monitor hátulján csak ennyi van: SM009950.

Tehát azt mondod, hiába van 85 Hz-re állítva, csak 75-ön fog menni?

(#3523) bolcsodal válasza KPepe (#3522) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem...

96KHz-es képcső ([link])van benne tehát felbontástól függően a frissítési frekit a következőképpen tudod kiszámolni:

Pl. 1024 vízszintes sor esetén:
96,000 / (1024 × 1.05)=89Hz kb, lefelé kerekítve. Wiki:[link]

Én ezt a monitort 1280/960-as felbontásban 85Hz-en esetleg 100Hz-en használnám.

Ezek mellett szerezz be 15 tűs VGA kábelt a monitorhoz. És akkor ha a driver fent van rendesen, akkor windows is tudni fogja milyen monitorról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#3524) KPepe válasza bolcsodal (#3523) üzenetére

KPepe
(őstag)

Oh, köszi szépen, akkor estefelé megnézem mit tehetek!

(#3525) nesa válasza bolcsodal (#3506) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A P900 nemjott ossze viszont talatam 1 P920 ami elvileg sokkal fiatalabb is elvileg kedden megyek megnezni, odakell ezeknel figyelni valamire ,vagy ha szep a kepe akkor ok?

(#3526) bolcsodal válasza nesa (#3525) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bekapcsolás után 30 perc kell neki, hogy bemelegedjen. Akkor adja a rá jellemző képet. Ha csak hidegen nézed, akkor sokkal szarabb képe van.

Valami tesztprogival azért nézd meg. Én az Eizo Monitor tesztelőt szoktam használni.

Egy pendrive-ra rámegy és telepítés nélkül futtatható. A durva színhibákat ki tudja szűrni. És ha a geometriában is vannak durvaságok, akkor azok is láthatóak.

(#3527) nesa válasza bolcsodal (#3526) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ez jo most derult ki hogy a piros szin foltos kicsit a Flatronomon :K

(#3528) bolcsodal válasza nesa (#3527) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na..ilyeneket észre lehet venni gyorsan ezzel a progival. :)

(#3529) nesa válasza bolcsodal (#3528) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De szerintem csak 1 doboz csavar miatt lett olyan meg bennevolt 1 magneses vegu csavarhuzo.... remelem idovel elmegyrola mert ezt a flatront nem akarom eladni, megmarad mig kinem purcan.

Szerintem szebb kepet ad mint a laptopba levo TFT mert a TFT nincsis fekete szin :O

[ Szerkesztve ]

(#3530) csyo

csyo
(senior tag)

sziasztok!

van egy CRT monitorom (fentebb már kérdeztem róla)

SONY SUN gdm 5410

mi van ebben a monitorban ami használható lenne?

adjam le a MÉH-be? 30kg. van benne cucc bőven. Mi nyom rajt ennyit?

Lehet, h hülyeséget kérdezek, de nem tudom mi van ebben a monitorban.

Amugy frankó lenne, de nem értek hozzá. Elvileg meg lehet bütykölni, de nem szenvednék vele. Max elviszem a méhtelepre, ha a mérlegen sokat nyom:-)

[ Szerkesztve ]

Legyen szép a napod!

(#3531) Bordoi válasza csyo (#3509) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Amit tiltunk fórumunkban:

szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#3532) bolcsodal válasza nesa (#3529) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Talán ki lehet mágnesezni. Degauss nem segít rajta? Van néhány eszement demagnetizálási recept a neten esetleg meg lehet próbálni...

Nem kérdés, hogy egy laptop képénél jobb egy CRT. Persze be lehet kalibrálni egy TFT-t is hogy tűrhető képet adjon. :U

(#3533) nesa válasza bolcsodal (#3532) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Parszor ratoltam a demagnetizalast nemileg javult szerintem kell neki ido mig elmegy rola.

(#3534) nesa válasza bolcsodal (#3532) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Megvan a P920 :C nagyon pazar a kepe fenomenalis :K

Ja es full makulatlan alapotban van :C

[ Szerkesztve ]

(#3535) bolcsodal válasza nesa (#3534) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gratu! Akkor jó vétel volt! :)

(#3536) nesa válasza bolcsodal (#3535) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Igen igen nagyon jo vetel volt 6k igaz Tolnaba kellet mennem erte de megerte.
Ez a 2db trinitron csik se zavaro es a szinei :R

Az xp-vel hogy lehet ezt felismertetni??
Kaptam hozz a 1 eredeti driver Cd de csaknem akar jo lenni , masik azt irja hogy elvileg 1024x768 ba 85 es 130hz tud de csak 120 at tudok balitani 130 nincs:( ez nemgaz??

(#3537) bolcsodal válasza nesa (#3536) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen kábelt kaptál hozzá? Ehhez a 15-tűs D-Sub kábel az igazi.

A Device Manager-ből nem lehet megadni neki a CD-t, mint útvonalat a driver-hez?

Használd 1280/960-on 85hz-en. Vagy 1600/1200 85Hz-en, ha nagyon jó éles képet ad. 100hz fölé sok értelme nincs hajszolni...

[ Szerkesztve ]

(#3538) nesa válasza bolcsodal (#3537) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

15 tus a kabel kulon megneztem:)

Igazabol azert vettem ezt a 19" ost mert a 17" kicsivolt 1024x768ba igy netezeshez eztse szeretnem fejebb rakni mert igy legalabb latom is.

Kuzdok vele meg1 kort bar mar a catalyst kiirja hogy ez milyen monitor de nem rendeli hozza franko HZ-ket.

(#3539) bolcsodal válasza nesa (#3538) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

EDID Enabled? Van egy ilyen opció a Catalyst Control Centerben...azt pipáld ki hátha. :U

(#3540) nesa válasza bolcsodal (#3539) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Kozbe a CD-rol megettetem vele 10 perc porgetes utan megtalata magatol:)

Mas ha Pl 1600x 1200 rakom minden ugyan akkora marad es nemfer bele a kep a lathato savba ahogy huzom az egeret ugy megy utana a kep ere van valami gyogymod??

(#3541) nesa válasza nesa (#3540) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Jah kozbe envoltam a lama maximalva volt 1024x768 ba a felbontas:)

(#3542) Bodin

Bodin
(senior tag)

Üdv Lohának és a Fórumtársaknak.
Lenne pár kérdésem a monitor gurukhoz.
24-es monitor vásárlásán gondolkozom. Az elmúlt napokban elmerültem a témában, de a Sony -n kívűl nem találtam más gyártót. Elsa, SUN, és HP feliratokkal is mentek, de lényegében ezek is Sony képcsövesek voltak.
Léteznek más képcsövesek is(a topikban 1x beszéltek egy IBM-ről, persze az is tuti Trinitron lesz)? A képminőségük milyen mondjuk egy F520-hoz, vagy egy Iiyama 454-hez képest? Gyártottak ennél nagyobb moncsikat is?
Ebben mondjuk biztos vagyok, max hozzánk halandókhoz nem jutottak el.
1x láttam már 4:3-as képarányú 23" -os szörnyet is. Ezekről mit tudtok?
Illetve kb mennyiért mennek az FW900-ak, és van-e olyan bolt ahol árulnak ilyet. Láttam már pár ilyen hirdetést a neten, de egy kezemen meg tudom számolni mennyit. :)

Érden, főút mellett 40nm üzleti célra kiadó ---- Eladó égető kemencék ---- Érdeklődni priviben lehet

(#3543) pigatt válasza Bodin (#3542) üzenetére

pigatt
(őstag)

Hi!

Ha sony-t találtál akkor ne is keresgélj tovább szerintem. Nekem egy 21"-os G520 képcsöves HP-m van nem tudok rá rosszat mondani, azon kívül, hogy kezd öregedni (semmi baja, csak félek, hogy amíg nem lesznek elérhető áron a magas frekis lcd-k addig lesz. Ami nem most lesz mivel áprilisba kerül forgalomba az első példány.), meg, hogy nagyon sok helyet foglal és nehéz mint a sár. A képere nem lehet panasz nagyon szép az asszony laptopjánaka képere ráver nem is keveset. Vannak nagyobbak egyszer kiálításon láttam egy 32"-os CRT monitort. :Y

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#3544) Bodin válasza pigatt (#3543) üzenetére

Bodin
(senior tag)

Szia.
Az igen, 32" az 32". Ilyenről álmodni sem merek.. :)
Találni még csak egy HP-t találtam, de nem síkképcsöves. 25k-ért ha rendben van jó vétel, de én egy sík Sony-t, vagy SUN-t szeretnék(gyönyörűek). A Sony képcsövek tudtommal nem mutatnak nagy szórást minőség terén, mindegyik felső kategóriás. A 24-esek között is így van?

Érden, főút mellett 40nm üzleti célra kiadó ---- Eladó égető kemencék ---- Érdeklődni priviben lehet

(#3545) Bodin

Bodin
(senior tag)

[link]
[link]

;)

(#3546) pigatt válasza Bodin (#3544) üzenetére

pigatt
(őstag)

24"-osokat nem ismerem, de gondolom, hogy jók. Újonan 25k vagy használtan??? Mert használtan nagyon sok érem, nekem sík HP-m van és 15k-ért vettem használtan, mint már mondta G520 Trinitron csöves.

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#3547) Bodin válasza pigatt (#3546) üzenetére

Bodin
(senior tag)

Természetesen használtan. Olcsóbban még nem láttam 24-es monitort. :(

(#3548) Bodin

Bodin
(senior tag)

up!

Hátha találunk tulajokat, vagy eladó példányokat. :)

(#3549) Bodin

Bodin
(senior tag)

Nem jár erre senki aki jártas a témában? :K

(#3550) tomcsi23

tomcsi23
(PH! addikt)

Üdv!

Mostanában bekapcs után párat villan a moncsi (P275), ilyenkor teljesen kék a villanás, de aztán rendbe jön a kép. Melegen nem csinálja egyáltalán. Hol-mi lesz tropa?
Jó lenne, ha még egy kicsit kihúzná. :B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.