Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#3751) Lajkó

Lajkó
(őstag)

Üdv! :)
Egy kis segítség kellene! Nagy butaságot írtam ebben a hirdetésben?
Kaptam egy tippet priviben ami szószerint: Ha jól emlékszem ez a 2db vonal nem pixelhiba, hanem a feszített képcső miatt van mivel ez a monitor is ha jól tudom rendermonitor. Inkább nézz utána ennek, de az EIZO FLEXSCAN monitoroknál is ott van a két vonal ami a képernyőtorzulást ellensúlyozza.
Mennyiben fedi ez a valóságot?

Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

(#3752) Tim82 válasza Lajkó (#3751) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk CRT-nél tudtommal elég érdekes dolog volna a pixelhiba. ;]

A Trinitron képcsöves 19" Dell monitoromnál (ami súlya és mérete miatt egyelőre sarokban porosodik, kitúrta egy 24" P-MVA-paneles TFT, de bevallom, még mindig a CRT képét tartom szebbnek) szintén megvan ez a két csík, és a privátban kapott tipp helyes.

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#3753) Lajkó válasza Tim82 (#3752) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Fúú, köszi a gyors segtséget! :C :R
Meg is változtatom gyorsan a hirdetés szövegét, mert igy nem nagyon fog kelleni senkinek! :N

Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

(#3754) bolcsodal válasza Lajkó (#3751) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Rácsmaszk merevítőszálai vetnek árnyékot a képernyőre. Ez a Trinitron képcső sajátja..iagzából nem zavaró.

They drew first blood....

(#3755) Gabor970

Gabor970
(őstag)

az én trinitronos dell 1130-amnak is ott van a két szál vízszintesen, csak azért nem ijedtem meg, mert 2001-ben az akkori munkahelyemre vettek sony 520-as monitorokat, és azok is ilyen jelenséget produkáltak. Amúgy még így pár héttel a monitorvásárlásom után is el vagyok néha hűlve, hogy milyen csodálatos képe van ennek a 21-es dell CRT-nek! Csak tartson ki mennél tovább, ne kelljen visszalépnem minőségben egy TFT-re :-)

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#3756) Lajkó válasza Gabor970 (#3755) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Ha mostanában elromlana, engem megtalálsz! ;)

(#3757) Gabor970 válasza Lajkó (#3756) üzenetére

Gabor970
(őstag)

sztem előbb eladod másnak! Legalábbis remélem! :-)

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#3758) Nemesys

Nemesys
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Lenne két kérdésem. Illetve egy kérdés két monitorról! Vagy egy LG Flatron 774FT monitorom és jó meg minden én észre se vettem. Ismerősöm ideült és egyből mondta, hogy ez szar bxssza a szemét a monitor és igaza lett egy kicsit mintha homályos lenne én észre sem vettem volna de így, hogy mondta már nekem is irritálja a szemem. Ezzel tudok valamit itthon csinálni? (műszakilag nem vagyok suta csak monitorokhoz nem konyítok ha megmondjátok mit hol én kiforrasztom, kiszedem, akármi) Mert sztem nem ér annyit az egész, többet kéne javíttatásra fizetni mint ha vennék egyet. A másik monitor egyszerűen csak kattog nem kapcsol be. Ha lehet kezdeni házilag is valamit írjátok le légyszi ha meg esetleg nem akkor Érd közelében valami szakit tudnátok mondani?

Előre is köszi és bocsi a regényért! :R
Üdv:
Dávid

http://www.hackthat.net/df/ddos/52951/index.hack

(#3759) macikos válasza Tim82 (#3752) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

CRT-nél is van pixelhiba. Nagyon ritkán, de van. Láttam :D

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#3760) Nemesys válasza macikos (#3759) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Olyat én is láttam... XD volt egy monitorunk és úgy kapcsolt ki mintha egy feketlyuk elnyelt volna minden fényt pontosan a kozepén a középső pixelnél. nem tudom pontosabban hogy nézett ki de durva volt és hát a szegény pixel megsínylette. Bár legalább fps-nél nem kellett célkereszt... XD

http://www.hackthat.net/df/ddos/52951/index.hack

(#3761) Lajkó válasza Gabor970 (#3757) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Jól gondoltad, mivel elkelt! :B

(#3762) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

Sziasztok,

szeretném a segítségeteket kérni, hátha valaki már utánajárt ennek a témának.

Olyan nagy méretű CRT monitor típusokat keresek, amik bírják legalább a 140hz-et 1280*x felbontásban és síkképcsövesek. Játékra kéne, tényleg a sebesség élvezi a legmagasabb prioritást. Valaki? (jelenleg egy 21" ibm p260-am van, de csak 100hz-et visz ekkora felbontásban)

[ Szerkesztve ]

o/

(#3763) bolcsodal válasza -D4nO- (#3762) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem gyakori, ha valaki képes észlelni a különbséget 100Hz és 140Hz között... :U

Elég ritkák voltak a 140KHz-es képcsövek, de azok között keresglélj. Egy olyan képcső 1280x960-as felbontást 140Hz-en bír kilökni a képernyőre.

Egyébként a mostani monitorodnak is bírnia kellene legalább 120Hz-en ezt a felbontást... :(

Csak kíváncsiságból..tényleg látsz kölönbséget a két frekvencia között?

(#3764) -D4nO- válasza bolcsodal (#3763) üzenetére

-D4nO-
(kvázi-tag)

Játékban észrevehető. 10 éves UT-val játszom, a mozgáson észrevehető a különbség. Elég gyors játék, valószínűleg ezért. Biztos vagy benne hogy vinni-e kéne? Mostanában nem próbáltam, de mikor megvettem emlékszem hogy a 120hz-et már nem akarta alkalmazni. Kipróbálom otthon, ha hazaérek :) 120-al már lehet beérném

o/

(#3765) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

találtam egy HP P1230 -at. Le is csaptam rá, nem drága. Ez elméletileg viszi a 140khz -et. Mit gondolsz róla?

o/

(#3766) bolcsodal válasza -D4nO- (#3765) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jó a minősége akkor nem kérdés. Egy Sony GD420-as képcső dolgozik benne ha minden igaz..vagy lehet ezekben már az FD széria.

Mi a hírdetés linkje?

Utánanéztem. A 22"-os moncsiknak általában Mitshubishi Diamndtron képcsöve volt...látatlanban nem kapkodnék, ha a jelenleginek szép képe van. :U

[ Szerkesztve ]

(#3767) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

Hát a jelenleginek végülis szép képe van, bár nincs bekalibrálva és enyhén vöröses :D legalábbis a haveroméhoz képest, akinek meg kékes. :)

Ez a Hp P1230 2004 Decemberi, képet raktak fel róla,kívülről teljesen korrekt.10ért viszem, ha a csóka belegyezik. Vaterás, lejárt aukciós amúgy a cucc.

o/

(#3768) bolcsodal válasza -D4nO- (#3767) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végülis jól is járhatsz. ;) 10-ért nem sok.

(#3769) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

Na hát megjött a "kicsike". de sajnos ezt se tudom rávenni az állítólag még okay frekvenciára. "Csak" 120hz-et tudok neki belőni 1280*960.

Lehet hogy csak ennyit bír?

o/

(#3770) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

na kicsit utána olvastam, wikipedian azt írják, a vertikális frissítés így számolható ki:

horizontal / (sorokszáma*1,05) =

tehát akkor az enyém 140,000/(960*1,05) ~ 138

Lehet valahogy ilyen értéket megadni frissítésnek? mert csak 120-at és 160at láttam, 130at nem tudtam sehol kiválasztani.

o/

(#3771) steven84

steven84
(újonc)

Sziasztok!

Szerintetek melyiknek szebb a képe: Iiyama vision master pro 454 vagy Sony CPD-G520?

Írjatok minél többen! :C

(#3772) wannabeinla

wannabeinla
(kvázi-tag)

sziasztok! nem nagyon vagom mostanaba az arakat, ezert az volna a kerdesem, hogy mennyibe kerul egy jofele 22-24" os CRT? elore is koszonom a valaszt. (hasznalt es uj is erdekel)

#DD00FF

(#3773) Loha válasza steven84 (#3771) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Újkorukban sztem egyéni ízlés kérdése, mindkettő nagyon jó, sokadik évüket taposva sztem a SONY képcsöves moncsik tartósabbak, tovább marad meg a remek képminőség.

wannabeinla: Sztem újonnan nem találsz 22"-os CRT-t, 24"-ost meg használtan sem, vagy csak irreális áron. 21-22"-ban a topikban sokat emlegetett típusokat érdemes keresni, a jobb darabok olyan 10-20k között mozognak sztem.

[ Szerkesztve ]

(#3774) wannabeinla válasza Loha (#3773) üzenetére

wannabeinla
(kvázi-tag)

koszonom szepen.

#DD00FF

(#3775) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van egy jó pár éves CRT monitorom, ami (gondolom a kora miatt) már zavaróan sötét. Úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévedek, ez valamilyen alkatrész megfáradása miatt van.
Próbáltam segíteni a problémán úgy, hogy a videokártya driveréből állítok a fényerőn, de nem sikerült úgy eltalálni, hogy az eredetihez hasonló eredményt adjon.
Létezik olyan tesztkép, vagy tesztprogram, ami segít megtalálni a helyes beállítást? Valami olyasmire gondoltam, hogy pl csak akkor kezd el látszani látszik egy vékony rács egy speciális képen, ha éppen jó a beállítás. Ugyanez kontrasztra és egyéb beállításokra.
Tudom, hogy van erre külön kalibráló eszköz, de az túl drága, jó lenne valami egyszerű megoldás is.
Esetleg valamilyen más módon közelítsem meg a kérdést? Gondolom ezzel a problémával nem vagyok egyedül.
Előre is köszi a segítséget.

(#3776) moha21 válasza -D4nO- (#3770) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv! Power Strippel könnyen megadhatsz bármilyen értéket.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#3777) i are robot válasza DeFranco (#3775) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Nekem a régi Viewsonic CRT-mhez adtak egy ilyen programot, de otthon van CD-n. Ha estig ráér, akkor esetleg megpróbálhatom átküldeni, csak írd meg privátban neked hogyan (gmail, toldacuccot, stb) lenne jó. Elvileg kalibráló program, LCD monitorokhoz tudtommal _nem_ jó, és _nem_ helyettesíti a hardveres kalibrálást. CRT-khez jó leginkább a fényerő, kontraszt, élesség beállítására. Azért mondom ezt így, nehogy jöjjön nekem egy levéláradat, hogy léciléci nekemiííís. :DDD

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#3778) DeFranco válasza i are robot (#3777) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szuper! Megy privátban az elérhetőség :) :R

(#3779) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nagy gonddal fordulok felétek!
Régebben vettem egy ilyet, itt lett a fórumban megbeszélve minden.

SONY Sun GDM-5410 21"

Namost, elromlott, mikor bekapcsolom akkor semmi képet nem ad, fekete teljesen.
Még az a lemágnesezős hang sincs ami úgy általában jellemző bekapcsoláskor a CRT monitoroknál.

Mi lehet a problémája, mennyibe kerülhet a javítási költsége?

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#3780) j0zsef

j0zsef
(kvázi-tag)

Üdv,

próbahéten van nálam egy 21" Belinea 108035, és lenne hozzá két kérdésem.

Milyen módon lehetne kicsikarni a monitorból a felbontásokhoz maximálisan elérhető képfrissítési arányt? Most 1280*960@120Hz-en van, de csak is azért mert a Windowsban nagyon gyatrán vannak megszabva a léptékek a frissítési értékek között.

A másik, hogy nem tökéletesen éles a kép, lehet ezen változtatni, javítani?

Válaszokért előre is köszi :>

j0zsef

Segítség elnyomnak! Elnyomnak!!! Látták?! ELNYOMTAK!

(#3781) bolcsodal válasza ludsimon (#3779) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vidd el egy TV szerelőhöz. Ha lehet javítani ő mond majd egy árat. Elsőre ezerféle baja lehet...

(#3780) j0zsef: Konvergencia beállítások. Ha jól tudom fókuszt nem tudsz OSD-ből állítani ebben a típusban.

Egyébként mi bajod a 120Hz-el? Már az is bőven sok mindennapi használathoz. Én 85Hz-et javaslok, kevesebb zajt szed össze, és az elektronikát is kíméled.

[ Szerkesztve ]

(#3782) GrooveHero

GrooveHero
(senior tag)

Sziasztok. haverom vett egy 21"-os Sony Trinitron képcsöves MultiScan 500PS típusú monitort.
a gondunk vele, hogy a kontraszt és a fényerő is 100%-on van, mégis elég szürke a képe, nem annyira világos. elég zavaró.Továbbá a képernyő alja és teteje elég homályos, elmosódott, pedig középen szép éles a kép.

tudnátok esetleg segíteni, hogy mi lehet a gond?

vagy ha vkinek esetleg ilyen monitorja lenne, meg tudná adni a színbeállításokat pontosan?

előre is köszi. hali.

I would make him suffer, I would make him beg, I would make him scream. But most importantly: I would make him pay!

(#3783) sp3

sp3
(újonc)

Sziasztok!

Van egy 17” Samsung crt monitor /793 MB/. Amikor bekapcsolom a gépet bootoláskor a kép felbontása kb 640x480 és nem stabil a kép, a windows betöltése után beáll a kép a normál 1024x768 felbontásra és a kép stabil és éles. Ha sokáig pl 20-30 mp- nél tovább hagyom a boot képet /bios /, akkor a kép jobb szélétől homorú vonalban elindul a képernyő besötétedése, és pár pillanat múlva a monitor ki-bekapcsolgat.
Tudom nem valami szakszerű a megfogalmazás, de ez van, sajnos képet nem tudok a jelenségről feltenni. Találkozott már valaki ilyen jellegű problémával?
Előre is köszi a segítséget, tanácsot.

Zoli

(#3784) H@mu

H@mu
(kvázi-tag)

Samsung Syncmaster 795MB vagy LG Flatron 795ft a jobb?Melyiket ajánljátok?

http://parkopolisz.in/reg/d1066d0a12d8c9e1012a755a0aece685 Pontokért tárgyakat vihetsz haza!

(#3785) Gaboman

Gaboman
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Mi a véleményetek a Belinea 108080as CRTről?
Vennék egyet és a tapasztalatokra lennék kíváncsi.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#3786) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hátha valakit érdekel:

Elvihető a SONY Sun GDM-5410 21" CRT monitorom, nem tudom mi a baja, lehet csak egy biztosíték, de nincs kedvem vele foglalkozni, főleg nem javíttatni.

Ha így kell valakinek, 3000Ft-ért odaadom. Budapest, 16.kerületben vehető át személyesen!
Részletekért PÜ-ben!

Szerk.:

Trinitron képcsöves!!!!!!!!!!!!

[ Szerkesztve ]

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#3787) siriq

siriq
(őstag)

Hali

Volna egy kerdesem, melyik a jobb kabel a monitoromhoz? A d-sub vagy az 5 BNC? Monitorom pedig LG Flatron 915 FT plus.

szerk: miert jobb az 1280x960-s felbontas? Reszletesen elmagyarazna nekem valaki?

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#3788) macikos válasza siriq (#3787) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Teljesen mindegy, nagy különbségek nem lesznek. Ha van lehetőséged, akkor próbáld ki, hogy melyikkel lesz jobb a kép, mert lehet hogy a BNC-s kábel a gyengébb.

1280x960 azért jó, mert 4:3 a képaránya, annyi mint a monitornak, tehát nem lesz torz a kép.

Sony Qualia-ról hallott már valaki? Akkor gyártották, amikor az F520-at és FW900-at, viszont ez még inkább prémium monitor volt, már az ára miatt is, ami $11.000 volt :Y

[ Szerkesztve ]

(#3789) -D4nO- válasza macikos (#3788) üzenetére

-D4nO-
(kvázi-tag)

WOW! sosem láttam, pedig régóta böngészem ebay-t meg hasonló oldalakat egy fw900ért. Nem gyenge darab.

@siriq: Én pl azért használtam 960at az 1024 helyett, mert magasabb frissitési frekvenciára képesa monitor. (ugye, kevesebb a sorokszáma = magasabb a függőleges frissítés)

o/

(#3790) -D4nO-

-D4nO-
(kvázi-tag)

utánanéztem most ennek a qualianak....ez a "dög" 36"os :D nem gyenge

o/

(#3791) siriq válasza macikos (#3788) üzenetére

siriq
(őstag)

Koszi. Megnezem, Azert annyira nem draga a kabel. Azt talan megeri. Mas kulfoldi forumokon azt olvastam hogy jobb a kep 5 BNC-vel.

Mas: nalam mindegy hogy 1024 vagy 960. Ugyan az a frissites.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#3792) siriq válasza siriq (#3791) üzenetére

siriq
(őstag)

Nna neki alltam egy fw900 licitnek. Kivancsi leszek mi lesz belole.

(#3793) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Kb 10 eve hajtom a Belinea 10 60 80-as 19 collos CRTmet.

Kerdeseim:
- Korulbelul mennyit fogyaszthat 1280x1024-ben 100 Hz-en ez a monitor?
- Egy atlagos 19-es wide LCD mennyit zabal?

Udv

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#3794) Gaboman válasza RpPRO (#3793) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Milyennek tartod a monitorodat,színek,fáj a szeded előtte egy idő után,bántó egy idő után?

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#3795) RpPRO válasza Gaboman (#3794) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Teljesen szepen megy, csak szimplan erdeklodom a fogyasztasrol, mert ha tobbszoroset fogyasztja a crt, hosszu tavon behozhatja az arat, ha lecserelem. :)

[ Szerkesztve ]

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#3796) Gaboman válasza RpPRO (#3795) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Én most készülnék venni egy 22"os Belinea monitort a 19"os Philipsem helyett,ezért érdeklődöm iránta.

(#3797) zolo96

zolo96
(tag)

Sziasztok.
A Dell monitorokról mik a tapasztalatok? Érdemes még CRT-t venni?

(#3798) RpPRO válasza Gaboman (#3796) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Remekul tudsz majd vele kondizni, mert az van vagy 30 kilo. Ha van mar gyermeked, akkor a dobozabol egy ketszintes hazat is berendezhetsz neki. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3799) Gaboman válasza RpPRO (#3798) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Tök jó hogy a kérdésemhez hozzászóltál,ettől most okosabb lettem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3800) macikos válasza RpPRO (#3795) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Hivatalos oldalon 135W szerepel. Egy TFT kevesebb, mint a felét fogyasztja ennek.

zolo96: CRT-t mindig érdemes venni. Az a kérdés, hogy milyen állapotban van. A Dell jó CRT-ket csinált. Ha beírod a típusát, akkor még konkrétabbat is tudok mondani. Mindenesetre CRT-t csak személyesen, kipróbálás után szabad venni.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.