Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#3051) macikos válasza becoe (#3050) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Így képről mindkettő sima lyukmaszkosnak tűnik.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy egy profi monitorhoz képest hol vannak, akkor azt kell mondanom, hogy sehol. Mindenki észrevenné köztük és egy profi Trinitron képcsöves monitor között a különbséget. Ég és föld. Nem szabad ilyeneket venni. 10-15 ezer forintért fényévekkel jobbat lehet kapni. Ne ezen spórolj.

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#3052) becoe válasza macikos (#3051) üzenetére

becoe
(lelkes újonc)

Jolvan, köszi, lemondok róluk;) Viszont akkor tudnál mondani jobbat 10 - 15 000-ért? Mert én nem találtam... :F

(#3053) moonguru válasza becoe (#3052) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Tessék csak Neked:

[link]

Ui:Google első találat...

[ Szerkesztve ]

(#3054) becoe válasza moonguru (#3053) üzenetére

becoe
(lelkes újonc)

Köszi, valószínűleg rossz címszavakat használtam :R

(#3055) alex89

alex89
(fanatikus tag)

hy!

róla mi a vélemény? elég jónak néz ki csak kérdés hogy valóban az :F

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#3056) moonguru válasza alex89 (#3055) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Nekem tetszik! (az adatai alapján)

Ui:

Ha nem lenne egy 21-es EIZO-m akkor még érdekelne a megvétele is...

(#3057) becoe válasza alex89 (#3055) üzenetére

becoe
(lelkes újonc)

Bazz, ez a dög 124 W-ot fogyaszt :Y :Y :Y [link]
Ez több, mint a mostani teljes rendszerem fogyaztása :B (mondjuk régi is a cuccos :P )

[ Szerkesztve ]

(#3058) becoe válasza becoe (#3057) üzenetére

becoe
(lelkes újonc)

Még valami (nem tudom már szerkeszteni az előzőt :B ): a Tweak3D-n 93 %-ot kapott... Én is elgondolkoztam rajta :DDD

(#3059) tomcsi23 válasza Loha (#2102) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Üdv Totyik! ;]

Lassan elvégzem az ellenállás mod-ot én is. Milyet kell venni? A cikkben 4-6 MOhm-osat írnak, de látható, hogy itt 10 MOhm-ossal is jó működik. Teljesítményben van valami kitétel?

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#3060) Loha válasza tomcsi23 (#3059) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Sztem 10 MOhm-osat vegyél, lehet hülyeséget mondok, de asszem az enyém 1W-os.
Nyugottan vehetsz többfélét is ha van, mert filléres cucc. Sztem, ha túl nagyot forrasztasz be, akkor a "color return" korrigálni fogja a dolgot.

(#3061) trl_master válasza becoe (#3050) üzenetére

trl_master
(fanatikus tag)

szia! nekem már nem két crt ment át a kezem alatt, de ezekből egyik sem volt! én az ilyen párezres crt kategóriából a compaq s710-re vagy a v75-re asszociálok! a belinea-t nem igazán ajánlanám, azt hallottam h nem jók, hamar homályosodik a képernyője! a dell már egy jobb választás ha ezek közül kell választani! korrekt cég, jó termékekkel!
de ha rám hallgatsz akkor keresel egy compaq monitort, árban ugyanennyi, az is digitális, nagy felbontást bír, magas frissítéssel! 1024x768 85hz-en!

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#3062) tomcsi23 válasza Loha (#3060) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

No, azért vettem tegnap egy 10 Megás, 1 Wattosat, meg egy 8 MOhmosat is, hogy majd...

De: az előbb kíváncsiságból nyomtam egy color returnot - hát vazze, olyan képe lett, hogy leestem a székről. :Y
Élénkek lettek a színek, eltűntek a párhuzamos csíkok, javult a konvergencia, VAN fekete - egyszóval szuper!
Már azt hittem, hogy külső beavatkozás szükséges, de nem - ezt azért nem gondoltam volna.

Color return powa! :R

(#3063) bolcsodal válasza tomcsi23 (#3062) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egen...az szokott segíteni...

A zöldekkel nincs problémád? Nekem kicsit zöldesnek tűnik a képe...de lehet már megszoktam...

They drew first blood....

(#3064) tomcsi23 válasza bolcsodal (#3063) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Noja, eleinte azt hittem, hogy ez a moncsi is elindult az elhasználódás lejtőjén, ami persze igaz, csak a mértéke nem olyan nagy, mint a hsz-ekből gondoltam. :B

Még nézegetek gépeket, meg a nokia-t is, hogy beállítsam, de nem tapasztalom zöldesnek. Szépen lehet variálni a menüben, de most a variable color mode-ban megy, 9600K-n. Experten tudsz az arányokon is állítani, csak macerás egy kicsit. :)

(#3065) bolcsodal válasza tomcsi23 (#3064) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most nézem, hogy ua monitorunk van.

Monitor Calibration Wizard-ot használtam a színbeállításhoz. Mondjuk 8000K-en használom. Nekem a 9600K már túl kékes. Tény, hogy egyszer egymás mellé pakoltam egy Samsung 997MB-t és a jelenlegi monitoromat és ég és föld volt a különbség (1 VGA-ról hajtva őket). A Samu képe borzasztó fényes és alapból kék színű volt. Viszont a Samu képéhez képest az IBM képe meg zöld volt... :DDD

A konvergenciával nincs problémád? Az a baj, hogy a bal felső sarokban a képélesség rovására megy a konvergenciahiba, viszont ha beállítom élesre, akkor a képernyő többi része mászik elfelé így most kompromisszumos módban megy. Sajna a függőleges konvergenciát nem lehet képernyőrészletenként állítani.. :(

Milyen VGA kábellel használod?

[ Szerkesztve ]

(#3066) tomcsi23 válasza bolcsodal (#3065) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Bizony, egyforma típusú a moncsink. :)

A színhőmérséklet értékek lehetnek teljesen különbözőek, hisz a moncsik is különbözőek, tehát az nagyon relatív. Most levettem 9300K-re, így picivel jobbnak érzem. Az biztos, hogy lehet megint a beállításokkal szórakozni, de most arra nem nagyon van időm, és a returnnal eszméletlen lett alapban is. :)
Ha ezt is odaraknánk a Samu mellé, lehet, hogy zöld lenne, mint a fene. :DDD

A konvergencia egész elfogadható, de kompromisszumok nélkül nincs CRT sem. A bal felső sarokban van egy kis homály, de így a többi részen teljesen jó. Ha %-ban nézzük, akkor a legjobb helyen van kb 99%, kicsit mellette, ill. a széleken 95%, a bal felső részen meg olyan 90%-os lehet. Azt megfigyeltem, hogy a konvergenciába a színbeállítás, moire, a landing, de még a geometria is bele tud szólni. Nem beszélve a vízszintes konvergencia alsó-felső állításáról. Ha egyiken állítasz, a másiknál mászik el..
Szerencsére nálam ez nem változott különösebben az elmúlt időben, most nem nagyon lenne időm vele szórakozni.

Innen van a KCE-VGA típusú kábelből 3 méter jó csatlakozókra szerelve, meg vagyok vele elégedve. :B

(#3067) tomcsi23 válasza bolcsodal (#3063) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Tényleg zöldes volt kicsit. :B
Experten viszont szépen be lehet állítani. :K

(#3068) bolcsodal válasza tomcsi23 (#3066) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó vastagnak tűnik. És még így is vannak konvergencia finomságok.... :( Akkor ezen sokat a kábellel nem tudok javítani.

(#3069) tomcsi23 válasza bolcsodal (#3068) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Annyira nem vastag, 8 mm kb. de nagyon jó minőségű, külön-külön is árnyékolt.
Az expertes állítást követően még egy picivel jobb lett, kevésbé zöld ;] , a konvergencia is javult. Most 90 helyett kb 93-94%-os lett az előző helyen.
Esetleg megpróbálhatod ezen beállításokban finomítani. Milyen mértékű a hiba? Pl. olvashatatlan a szöveg?

[ Szerkesztve ]

(#3070) bolcsodal válasza tomcsi23 (#3069) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Áhh...csak kicsit homályos a bal felső sarok. Nah..majd próbálkozom, csak még nem melegedett be! :DDD

Mivel méred a konvergenciát? Mert én szemre nem vennék észre 3%-os javulást... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3071) tomcsi23 válasza bolcsodal (#3070) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Igen, a belegedés fontos, minden szempontból. :)

Sacc/kb. Így még 1%-os változást is észre lehet venni. :DDD

(#3072) Tim82

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok! A nem régen vett Dell P991-em tegnap este elkezdett furcsán viselkedni - konkrétan torzulást fedeztem fel a kép tetején, a monitor által adott kép felül "görbe" lett. Eddig nem csinálta. Lehetséges, hogy valamilyen módon ez a VGA-kábel hibája?

Próbáltam egyébként korrigálni, de sajnos teljesen nem sikerült megoldani...

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#3073) bolcsodal válasza Tim82 (#3072) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs valami mágneses a közelben? Vagy a VGA kábel közelében?

(#3074) Tim82 válasza bolcsodal (#3073) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kis asztali lámpa annak számít? valamint elég közel (kb. 50 cm-en belül) van egy dokkoló, rácsatlakoztatva a laptop. igyekszem távol tartani a monitortól a többi cuccot, de nagyon kicsi íróasztalom van.

ha (elektro-)mágnesesség miatt lehet, akkor valamiféleképpen a dokkoló lesz a ludas, attól félek. :U a használati szokásaim miatt (akkor használom a CRT-t, ha játszom vagy nagy képernyőn akarok filmet nézni - napi szintű böngészésért bőven elég nekem a lapos TFT-je is) nem szúrhattam ki eddig - a dokkoló viszonylag friss vétel.

ha így van, azt hiszem, a megoldás egy jóval nagyobb íróasztal lesz. :)

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#3075) pigatt

pigatt
(őstag)

Hi!

Az mitől van, hogy a monitorom bal alsó sarka néha-néha elszíneződik? Degauss rendbe hozza! De naponta 2-3-szor előfordul.

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#3076) tomcsi23 válasza pigatt (#3075) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Hi,

nincs valami mágneses a közelében? ;]
Esetleg állíthatsz a landingon is, hátha segít.

(#3077) pigatt válasza tomcsi23 (#3076) üzenetére

pigatt
(őstag)

Én arra gyanakszok, hogy van egy tv kb. 50cm-re, de a kettő között van egy üveg! A landing így jó, mert degauss után tökéletes! Vagy még az, hogy alatt van a mélynyomó de az asztal alatt!

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#3078) varga911

varga911
(senior tag)

Diamondtron beles Belinea 108080-akról mi a vélemény? Kipróbálás után érdemes venni? Élettartam érdekel főleg, 2002 elég rég volt... Van még 108035-ös DynaFlat beles ugyanott, lyukmaszk, viszont 2005-ös. Melyiket? :F

(#3079) bolcsodal válasza varga911 (#3078) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lyukmaszkosat ne.

[ Szerkesztve ]

(#3080) varga911 válasza bolcsodal (#3079) üzenetére

varga911
(senior tag)

Akkor nem sok választás maradt. Kár volt megválnom a P275-től, dehát a pénz az nagy úr. :O Most is van egy itt PH-n, megpróbálom azt, ha nem jön össze marad a diamondtron beles Belinea.

(#3081) bolcsodal válasza varga911 (#3080) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jók azok is. Én csak a Sony képcső miatt választottam a P275-öt. Egymás mellett láttam a P275-öst egy 22" Belineával. Beállítgatások nélkül/hideg képcső mellett nem volt sok különbség. ;)

(#3082) _ak_ válasza pigatt (#3075) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Nálam a jobb alsó sarok, de az konkrétan a landing és barnás/sárgás színű, az mágneses pedig kékes/lilás elszineződés, eleinte én is a centeren pihentettem a moncsit és biza lilás is lett alul. Próbáltad állítani a landinget amúgy? Mert nekem resetelések után ált. 2 szer kell beállítanom mire "úgy" marad..

szerk: szeretnék venni én is egy jó kábelt a monitorhoz, de fogalmam sincs mire kell figyelni, mit kell nézni, tudnátok 1-2 tippet mondani (vagy esetleg honnan lehetne rendelni)? VGA-n már csak DVI csatlakozó van, van DVI - D-SUB kábel. (mondjuk meglepne, ha nem lenne, de van vmi pozitív előnye az átalakítós megoldáshoz képest? Vagy netán hátránya?) Így az átalakítóval igen megnyúlik a csatlakozó és nagyon húzza magát lefelé..

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#3083) varga911 válasza bolcsodal (#3081) üzenetére

varga911
(senior tag)

Minőségben nagy a szórás köztük? Az én P275-öm nem volt valami hűde, eléggé problémás volt az utólsó 3 hónapban...

(#3084) pigatt válasza _ak_ (#3082) üzenetére

pigatt
(őstag)

Próbáltam és úgy nem jó! Media Markt-ban nagyon jó kábelek vannak!

(#3085) _ak_ válasza pigatt (#3084) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

:Y fekete hp-d van?! *_ak_ irigykedik* :D Én csak fehér szinűt találtam.

Szal keressek vmi csilli-vili drágább kábelt és akkor szar már nem lehet?

(#3086) pigatt válasza _ak_ (#3085) üzenetére

pigatt
(őstag)

Én egy Thomson kábelt vettem valamikor régebben leírtam, hogy pontosan milyen ha visszaolvasol biztosan megtalálod!

Nekem is sokáig tartott mire találtam feketét!!!!!

[ Szerkesztve ]

(#3087) pigatt válasza pigatt (#3086) üzenetére

pigatt
(őstag)

Ez az

(#3088) _ak_ válasza pigatt (#3087) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

:R

(#3089) Traxx

Traxx
(őstag)

Hali!

A monitor calibration wizard alkalmas arra, hogy tökéletesre belőjem a monitorom színeit, illetve a fényerőt? Kézileg, magán a moncsin próbálkoztam vele, de inkább kevesebb, mint több sikerrel, a vidkari driverében is végeztem effélét, de attól meg inkább rosszabb lett...

Szóval megéri így ezzel a progival végigvinni, vagy többet ártok, mint használok esetleg? 21 colos, trinitronos monitorról van szó.

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#3090) pigatt válasza Traxx (#3089) üzenetére

pigatt
(őstag)

Color Reset-et végezz rajta mindenek előtt! Utána az OSD-ben könnyen be lehet állítani!

(#3091) Traxx válasza pigatt (#3090) üzenetére

Traxx
(őstag)

Color return megvolt már korábban. Végülis a fényerővel van gondom, azt nehezen tudom optimálisra belőni...kissé világos perpill, és sztem a színek is lehetnének teltebbek...Most fény 13, contrast 82...

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#3092) bolcsodal válasza Traxx (#3091) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A MCW is a driver beállításait használja. Én külön preseteket csináltam vele 6500-8000-9600K színhőmérsékletekhez. Megéri..de teljesen szubjektív a végeredmény, ergo neked tetszeni fog.. :DDD , de attól még nem biztos hogy színhű lesz.

Műszeres kalibrálás után mondanám valamiről, hogy színhű... :U

(#3093) pigatt válasza Traxx (#3091) üzenetére

pigatt
(őstag)

Én úgy szoktam beállígatni, hogy a kontrasztot fel ameddig bírja torzulás nélkül, ez most nálam 95%. És addig variálok a fénnyel, hogy a fehér egy egy picit szürküljön, akkor vissza a határra ahhol még fehér volt és egy Degauss utána általában jó!

(#3094) pigatt

pigatt
(őstag)

Az lehetséges, hogy mindenhol 40-50 között jó a landing kivéve a bal alsó sarokba ahhol 0-án?

(#3095) n00n

n00n
(senior tag)

Sziasztok van egy régi crt monitorom. Nézegettem a képernyőfrissítését és feltűnt, h csak 50Hz-n megy. Ezt keveslem a régi 100-on ment. De nem is tudom feljebb rakni. Megnéztem a monitor hátulját az van feltüntetve, hogy ~50-60Hz. Szóval nem is tud többet. Kérdem én ez nem nagyon alacsony? (Felbontás: XP-be 1024*768, Ubuntuba: 1280*1024)

(#3096) _ak_ válasza pigatt (#3094) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Ugyanez van nálam csak a jobb alsó sarokban. :DD Pedig egy csomó ideig ez volt az a köztes állapot, amiből aztán vissza kellett menni 54 köré, de most 0-án maradt jó.

(#3097) _ak_ válasza n00n (#3095) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Az a nagyon alacsonyál is alacsonyabb, de hozzá teszem, h az ubuntu nálam is 50hzet írt, de valójában 85hzen ment, viszont az xp-nek rendesen kéne mutatnia, mi a monitor típusa?

pigatt: Milyen felbontásban és hz-en használod? én 1600*1200 85 hz, de néztem a manuálját elvileg bírná az 1950*1440 (nem emlékszem pontosan csak, h 19-el indul), ezt h lehetne kicsalogatni belőle? Egyik progi sem ajánlott fel ekkora felbontást.

[ Szerkesztve ]

(#3098) varga911 válasza n00n (#3095) üzenetére

varga911
(senior tag)

Szvsz az az 50-60Hz a váltóáram frekvenciájára vonatkozik amivel még műküdik, tehát a konnektorból ilyen áram kell neki. Milyen régi? Nekem annó volt egy 97-es LG Studioworks csoda, az 1024x768-ban csak 60Hz-et tudott.

Másik lehetőség a 800x600, bár az kevéske már.

(#3099) pigatt válasza _ak_ (#3097) üzenetére

pigatt
(őstag)

én 1600*1200 100Hz-en lövöm nálam se jelenití meg 1800*1440 a legnagyobb amit enged!

(#3100) Skodry

Skodry
(fanatikus tag)

Valakinek van itt Dell s993 típusu 19" síkképes moncsija?

|||OPELOS vagy? Regisztrálj! www.sosemkopel.com|||Önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás. Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Skodry

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.