Szerintem azt minden monitorhoz készít a gyártó egy szín sémát, amit beleépít a driverbe vagy mellé adja külön.
ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

Szerintem azt minden monitorhoz készít a gyártó egy szín sémát, amit beleépít a driverbe vagy mellé adja külön.
ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

Jobb később, mint soha. Legalább nem lett rosszabb. 
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Milyet vettél? Mármint márkára gondolok, vagy vmi custom?
Let's begin, de gozaimasu!
Hja..
.
Annyit vettem észre, hogy a hideg monitornál elég szar a konvergencia. De bemelegedés után meg jobb, mint D-Sub kábellel. Mintha a fényereje és a geometria is változott volna pozitív irányba, de ez inkább csak szubjektív megfigyelés. Mindenesetre rosszabb nem lett, és az átalakítót sem kell használnom a VGA-hoz.
#_ak_: Azt hiszem HAMA márkájú, single link DVI-I kábel ([link]). Használtan vettem itt a PH-n 3K-ért. Miután fél évig csak DVI-D kábeleket láttam szaküzletekben. Igaz egyszer láttam ugyanilyent az MM-ben 8K-ért.. 
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....

Igen, össze kellene hasonlítani, de ezt ugyanolyan környezetben elég nehéz kivitelezni. 
Dual DVI-os a VGA...elképzelhető, hogy egyszer kipróbálom úgy hogy átalakítón keresztül a D-Sub és a DVI-I kábelt is rákötöm a monitorra, és csak a switchert kapcsolgatom.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Csak tönkre nem menjen.... 

Reméljük, nem fog. Legfeljebb a másik képet majd a hátulján jeleníti meg. 

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Belinea 10 60 55-m képe egy ideje homályos lett. ( ha közelhajolok a tálcán lévő órát már nem is tudom leolvasni) Nem emlékszem, hogy elállítottam volna rajta valamit. Valaki nem tudja, hogy ezen a típuson nem lehet-e valahogy élességet állítani, vagy valamit tenni a probléma ellen?!

konvergencia, reset to default vagy color restore (ez szerepelhet másképp is) volt? amúgy milyen felbontáson használod hány hz mellett?

Jut eszembe láttam én is azt a hama kábelt, de ránézésre inkább úgy döntöttem, h az nem kell. Minőségileg nem tetszett, de akkor ezek szerint nincs is javulás, legalábbis 8k-t nem ér meg, remélem találok én is valahol egyet majd használtan.

ugyebár 19 colos, 1024*768-ban használom 85 hertzen. És leírom hogy pontosan milyen opciók vannak az osd menüben: Position ; Size ; Geometry ; Moire ; Language ; OSD Position ; Color Temp ; Degauss ; Recall ; Zoom . Bocsi hogy ilyen részletesen leírtam, de kellőképpen hülye vagyok a monitorokhoz szal inkább biztos ami biztos alapon. És az a baj, hogy nem nagyon találtam ilyen default beállításokat
recall. Aztán beállítod a geometriát újra.
Minőségileg van olyan jó, mint az a D-Sub, amit eddig használtam... 

_ak_ p1130-hoz minek neked dvi kábel amikor csak d-sub van rajta?

Az a baj, hogy a recall csak a méretet állítja át mást nem, most a kontraszttal próbálkoztam játszogatni, de amikor élesre állítom akkor már full sötét a monitor...

Dvi - D-Sub kábel kéne, mert most az átalakító eléggé húzza a kábelt, és néha mintha szellemeskedne a kép, akkor meg kell mozgatnom hátul (újra bedugni) akkor ismét jó minden, csak feltételezem, h rosszat biztos nem tenne egy olyan kábel. 
Én is leginkább az átalakító miatt kezdtem keresgélni. Nagyon húzta lefelé a VGA kimeneti csatiját... 
Konvergencia beállítás nincs? Moire?

Mint írtam ezek az opciók vannak: Position ; Size ; Geometry ; Moire ; Language ; OSD Position ; Color Temp ; Degauss ; Recall ; Zoom
Mint írtam....Moire?
[ Szerkesztve ]

Ő, csak azt mondd meg, hogy az pontosan mit csinál, vagy hogy próbálkozzak vele ( mint mondtam hülye vagyok a monitorokhoz sry )
Állítgasd. Ha javul, akkor abb az irányba amerre javul. Egyfajta zajszűrés. Elképzelhető, hogy működni fog. 

Tekertem jobb-balra de ami azt illeti semmiféle változást nem látok
Akkor bukta...valami szerelőt kellene találnod, aki ért a fókusz beállításához... 

Csak úgy próba képpen, nézd már meg légyszi, hogy 60 Hz-en van-e valami változás (a vibrálást kivéve).

Sziasztok.
Szerintetek melyik a szemkímélőbb, egy max 40ezres TFT, vagy egy 17-19 colos 30ezres CRT ?
Lehet hogy buta a kérdés, de ...
Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!
Egyik sem. Mindkettőn ugyanolyan aprók a betűk. Mondjuk elképzelhető, hogy a TFT-n élesebb képet tudsz előállítani natív felbontásban. 

Oksa, és köszöntem.
Akkor marad a TFT.
Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

nem igazán tűnik jobbnak 60Hz-en se

Akkor sajna, szerviz/szerelő. 

Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, és az lenne a kérdésem, hogy mire érdemes odafigyelni, mit kell ellenőrizni, ha az ember használt CRT monitort vesz?
Illetve, mivel egy konkrét monitort megyek megnézni, azt is szeretném megtudni, hogy jó vétel-e egy Belinea 10 80 80-as monitor 10000-ért?
Köcce
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

Olyan gondom van, hogy mikor bekapcsolom a monitort nem jön be a kép, csak kattog, mintha ki be kapcsolgatná magát. Valakinek van valami ötlete? Mi lehet a probléma, hogy lehetne orvosolni?
Köszi
Attól hogy valamin elfut a cod4 még nem gamer cucc.

Szerintem egy másik felbontásban lett előtte használva, és ezt a jelenleg használt monitor nem bírja. Van ilyenre esély? 

Működött, majd nem szal sztem nem a felbontással van a gond.
Vagy talán a monitorvezérlő adta meg magát?

Igen, az is előfordulhat. Milyen moncsiról van szó?
Cuccokat szétszedni, összerakni, ill. a moncsi bekapcsolva, kábel nélkül mutat valamit?

Kábel nélkül nem mutat semmit.
Nemtom a tipusát, unokahugomnál van.

Általában szokott no signal feliratot dobni ilyenkor, ha ebben az állapotban is kattog, akkor a moncsival lesz valami.
A DynaFlat képcsöves Belineákat kerüld el messzire! 

Miért, van valami probléma velük?
Ja, és honnan tudhatom meg, hogy amit kinéztem, az DynaFlat képcsöves?
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

sorvégfok tranzisztor hiba
[ Szerkesztve ]
Roland

Szia
Mihez szeretnél DVI-A kábelt?
IBM P260,IBM P275höz?
Roland
Szia, már van DVI-I kábelem. Tökéletesen szuperál! IBM-P275-öshöz újítottam.

És azt lehet házilag javitani?

Üdv!
Új monitorra ruházok be a közeljövőben, de nem nagyon találok magamnak (igazán megfelelőt. Ami biztos, hogy CRT-ben gondolkozom, mivel grafikai dolgokat művelek a gépen (meg persze game). Nézegettem fórumokat, ezzel foglalkozó oldalakat, de így is csak egy esélyest találtam, mégpedig a Sony GDM F520-ast. Minden szempontból tökéletes, de úgy tudom elég régi, és már szinte sehol sem lehet kapni.
Nem tudtok egy olyan kaliberű moncsit mondani, mint a F520-as vagy jobbat? (És persze mai darab). Árbeli határ egyelőre nincs, de 100 ropinál többet nem adnák ki egy monitorért.
Előre is köszönöm!

Házilag nepróbálkoz ! Vidd inkább szerelőhöz ( ? zoll-os monitorral van is szó ? ,mert ezt mintha nem láttam volna a kérdésnél ... )
Roland

akkor minden ok
Roland

Ha jól értem a kérdést akkor 17, szerelőhöz? Körülnézek a piacon, hátha akad egy olcsó szerelőcske, mibe kóstálhat egy ilyen szervizelés?

Amennyiben 17zoll os szerintem nem éri meg ,megcsináltatni 
szerintem kb 3-5 ezer a javítás
[ Szerkesztve ]
Roland

Nagyon jó kis moncsi a 108080-as, én csak ajánlani tudom mert több mint egy éve ezt használom.
Nem DynaFlat képcső van benne.
Szerintem. 
Olvasd el az első hsz-t itt a topikban, Rácsmaszk címszó alatt. (Mitsubishi Diamondtron)
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!