Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • majom2

    senior tag

    válasz máyköl #1566 üzenetére

    szia,

    én is pont ott nézegettem a 2 gépet pár hónapja :)
    a 40d nekem is nagyon nagynak és nehéznek tűnt. igazából ez a fő visszatartó erő ennél a gépnél, minden másban nagyon tetszik. ugyanis én általában úgy használom a gépet, h ameddig fényképezek (sokszor ez majdnem egy teljes napot jelent), addig a kezemben lóbálom :) tudom, ez nem túl praktikus, de én sem a különböző hordtáskákat sem a nyakpántokat nem szeretem. épp ezért nem viszek csak max 1 darab kiegészítő lencsét magammal. de ha lehet annyit sem :) tehát nekem nagyon fontos h a gép megfelelően mobil legyen, és ne mint valami koloncként tekintsek rá. eleve a lencséimnél is fontos szempont volt a méret és a tömeg.
    az tuti h a 450d más világ, de a képet ugyanolyan jól megcsinálja, és hát azért ez a lényeg :) nekem a 300d után - amivel egyébként túl sok bajom nincs, teszi a dolgát ahogy kell - ez is egy nagyon nagy ugrás lenne. az meg annyira nem zavar h műanyag hatású, legalább könnyebb :) attól az egytől félek a méret kapcsán, h ez meg esetleg túl kicsi lenne már, és kiesne a kezemből :)

    egy kicsit el is szomorít h miért nincs a canon-nak valami köztes váza ebben a kategóriában. hihetelen h csak a nagyon kicsi (500d, 450d, 1000d), és a brutálnagy (50d, 40d) megoldás létezik. a méretkülönbség kb kétszeres... :( a mostani gépem (300d) kb félúton van a 2 megoldás között, nálam valahol itt lenne az arany középút. kb ezzel a mérettel rendelkezik nikon d90 is egyébként, nagyon el is bizonytalanodtam amikor kijött, h ne váltsak-e mert maga a váz szinte tökéletes, csak az a fránya sony cmos ne lenne benne...

Új hozzászólás Aktív témák