Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz Kolondrum #35845 üzenetére

    szerintem az az első, hogy nem érzed magad biztonságban ilyen forgalomban, nem szoktál ehhez és nagyon defenzíven is gondolkodsz az ilyen forgalomban való közlekedéshez. ennél keményebbnek kell lenned. nagymotoron ülsz, ügyesebb, gyorsabb és mozgékonyabb vagy, és jobban is látod a forgalmat mint bármilyen autós, így kell, hogy hozzá állj. szerintem. :) és a motorozásodról ennek a hozzáállásnak üvöltenie is kell az autósok felé.
    a szentendre felé kivezető úton pedig még ha áll is a dugó, tényleg pofon egyszerű áthajtani mert az aszfalt is jó, lehet menni határozottan. érdemes a figyelem felkeltés miatt zajosabban menni, visszakapcsolni, én ott harmadikban vagy másodikban szoktam menni, gyors gáz, fék, gáz fék ha kell. meghallják. nem szarozok 40-50 kmh simán az álló autók között. de én ezt megszoktam, így nőttem fel, nem félek az autók között. muszáj volt, elkellett döntenem, hogy most akarok motorozni vagy sem. ha igen, akkor szedjem össze magam és ne fossak, tanuljak meg mindent amit lehet, alkalmazzam és képezzem magam, ha meg nem, akkor felejtsem el az egészet, mert abból csak baj lesz.
    ha úgy állsz hozzá, hogy soha többet ilyen helyen... ok, lehet ezt is, de nem fogsz sosem megtanulni biztonsággal ilyen forgalomban közlekedni. igaz, senki sem kényszeríthet rá, hogy olyat tégy, amit nem szeretsz, vagy nem érzed, hogy lenne vénád hozzá, de akkor tényleg nem szabad ilyen helyeken közlekedned, vagy csak akkor, ha valóban nincsen forgalom. ezt csak te tudhatod, hogy mit érzel és mit akarsz, mi a célod. de egy kis céltudatossággal, odafigyeléssel sokat javíthatsz a helyzeten és megszokhatod idővel és megérzed, hogy a gyakorlás, a tapasztalatszerzés reális önbizalmat ad és kevésbé fogsz félni, nem fogod felhúzni magad minden autóson és a kocsisorok között is elmész picit gyorsabban és nem azon fogsz kattogni, hogy jaj, csak nehogy kinyissa valamelyik az ajtót.. így nem lehet motorozni. az autós sem hülye. nyár van, tudja, hogy motorosok már az utakon vannak. ha kell, kapcsold fel a refit is hozzá. nem világítasz a szemükbe, motoron ülsz és ezért gyorsan változik a refi íránya is, de a visszapillantóban jobban megláthatnak.
    a blokk miatt meg ne aggódj, meleg, az a dolga, hogy meleg legyen. ha ilyet nem bír ki, told be az árokba :)

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák