Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    Sziasztok!

    Hűtőt keresek több (látszólag ellentmondó) szempont szerint:
    1. Lehetőleg Intel (1155) és AMD-re (FM1) is jó kéne, hogy legyen.
    2.a, Vagy Spire Powercube-ba kerül aminek az SFX tápjától megszabadultam és LR1106 került bele. Konkrétan a hátlapra lett felcsavarozva a régi táp magasságába. Így a procira kb 10cm magas hűtő fér be.
    Gondolkodtam azon, hogy egy hátrafelé fújó ventis, álló toronyszerű hűtő jó lenne arra, hogy a paneltáp is kapjon némi légmozgást, viszont ebbe a magasságba nem nagyon fér bele a torony, Freezer 7 Pro, TX2, TX3 mind magasabb. Mivel a ventiek oldalra kell hely és ramok, stb fölé kell emelni gyakorlatilag nem hiszem, hogy van ilyen hűtő 10cm körül, 8-as ventivel. Régebben volt szerencsém egy ferde toronyhoz (már nem tudom milyen típusú volt), talán ilyesmi jó lenne...
    2.b, Ha a efnti megoldás kiesik akkor pedig valami (nagyon) low profile hűtő lenne érdekes, mert:
    - Az is elég lenne ebbe a gépbe.
    - Lehet, hogy később átkerülne egy Modecom Feel 202-be, ahova max 4-5cm körüli hűtés fér el.

    3. A hűtési teljesítményt tekintve nincs szükség extrákra, de épp ezért kellene, hogy kb. hangtalan legyen (az lp-től némi zaj nyilván belefér).
    Konkrétan egy i3-2100-ról van szó (max load konnektorból 58W körül), vagy egy A6-3620-ra kerülne később). Ez utóbbi jóval többet enne, de valszeg alulfeszeléssel itt is el lehet érni valami hasonló 60W körüli full load-ot.
    Az is kérdés, hogy a Feel 202-ben nem főne-e meg. Oda az LP hűtés csak úgy lehet megoldás, ha a ház tetején lévő szellőzőn kinyomja a meleget. Bár nem 100%-ban lenne fedésben ott sem a szellőző és a hűtő.

    Tudtok ajánlani valamit ami a fenti szempontrendszer egyikének megfelelne?

Új hozzászólás Aktív témák